Keresés

Részletes keresés

takiz Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1116

na végig néztem a videót... :-))

Tök jó helyeken voltatok!! :-))

Úgy vettem észre, hogy:

- Robi és Polya egy felelőtlen pöcs, akik nem gondolnak az öregkorra...

- Sada többet beszél mint motorozik, ellenben pofátlanul fiatal, még sok ideje van...

- Tibiérdről igen bevállalós, pedig csak most kezdte... egy kis technikát visz még a dologban és alázza a nagyokat...

- Ess-t nem minősítem, őt bármikor bárhova szívesen elkísérem... igazi endurós vér csepeg az ereiben...

- Jozsi bá elég bevállalósan űzi a kis XT-t... de a védett helyeket én jobban tiszteletben tartanám...

- Taki meg még gyakorolhatná egy kicsit a videózást...

Hát ennyit a résztvevőkről.

A túráról:

Kezdjük azzal, hogy mi az ami nem jött be nekem ezen az úton:

- Nem volt "vezérbika", vagy túl sok volt... mindegy. Nagy volt a szervezetlenség, még akkor is, ha ilyen kevesen voltunk... ezt jövőre szerintem már nem engedhetjük meg magunknak... Tessék vezért választani. A szervezettség nem azt jelenti, hogy előre bemagólt utakon lehet csak menni... a szabadfoglalkozásoknak is megvan a meguk szépsége. Lásd - szakadék.

- Kifejezetten drága volt a szállás - ellenben tetszett. Elsőosztályú volt.

- Az igen korai éberedések ellenére is igen későn indultunk mindkét nap. Ez leginkább a második nap volt mellbevágó, hiszen alig félórával indultunk előbb mint az első nap, amikor is elvileg még az odautazás is időbe került...

- Magyarországon alig van természetvédelmi terület... a kiemelten védett területek száma meg már-már elhanyagolható. Nekem senki ne akarja bebizonyítani, hogy nem tud úgy motorzni, hogy ezeket a területeket kikerüli. Legyetek sokkal körül tekintőbbek, fogadjuk el és tarsuk tiszteleben mások pihenési szándékát - elvileg mi vagyunk a szabálytalankodók... Ha már pofátlankodunk, akkor legalább ne nyitott csővel... stb... stb...

Pozitívumok:

- nagyon jó volt látni, hogy van utánpótlás. Sada és Tibi is csak pár hónapja vette a motorját (nem is beszélve Józsi báról!) és ennek ellenére mindenki nagyon bevállalósra vette a formát.

- annak ellenére, hogy most motoroztunk először együtt egészen gördülékenyen mentek a dolgok (pedig ugye a szervezést is nehéz lenne minősíteni...). Értem itt pl. azt, hogy soha senkit nem veszítettünk el (Max. Sada veszített egyszer el minket... ;-)). Szóval anélkül, hogy megbeszéltük volna - teljesen korrektül betartottuk a társas motorzás alapszabályait.

- nagyon jó volt, hogy ha valaki elesett, akkor mindig akadt valaki aki segített (mondjuk az is tény, hogy az a valaki az esetek nagyrészében Ess volt.. - de remélem, hogy a fiatalabbak tanulnak a jópéldából...)

- tetszett, hogy az eső, a nagy sár és a néha már-már járhatatlan terep sem tudta a csapat lelkesedését megtörni. Maximum egy-egy pillanatra.... "Én ott tuti nem megyek le..." Aztán mégis...

- igen jól esett, hogy többen bevonták a túrában a családot is, és vagy felfezetőként, vagy szakácsként körbe ugrálták kis csapatunkat... Még a végén rászokok a motorozás közbeni evésre - hiszen egyrészt jól esett, másrészt alig vett el időt a tényleges gurulástól.

- a motorokat mindenki olyan műszaki állapotban hozta el, hogy nem volt velük műszakiprobléma.

- kegyes volt hozzánk az időjárás. Szombaton csodálatos időnk volt, vasárnap meg vagy előttünk, vagy mögöttünk esett...

Konklúzia:

- minden kezdet nehéz. A legnehezebb úgy elkezdeni valamit, hogy igazából koncepciónk sincs... Ennek ellenére azt hiszem sikerült hagyományt teremteni és remélem, hogy jövőre is lesz dr350 tali és ha időm engedi azon is szívesen megjelneke (persze csak ha eltűrnek...).

- remélem, hogy mindenki összeszedett valamit ezen az úton. Remélem, hogy a koszon kívül más is ragadt a résztvevőkre...

- biztos ti is úgy vagytok vele, hogy egy idő után már csak a jóra emlékeztek... nekem mázlim van/volt, mert ezen túra alatt egyáltalán nincs mire nememlékeznem.

No, kb. ennyi.

Remélem senkinek nem gázoltam a lelkébe...

Sada1988 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1115
nekem 2órája még 100al jött az a max letöltésem .
nem 200méter volt az sztem =/ vagy lehet csak én éreztem jóval többnek . de időbe sokat kitett az biztos.
Előzmény: Bpolya (1113)
takiz Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1114
polya: nem tom... már alszok... :-))
Előzmény: Bpolya (1113)
Bpolya Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1113
nagyon kilennel a nap vegere ha megcserelnenk az aranyt mert kb 200m-t toltuk es 13km-t ultunk a motoron.
amugy telleg semmi durva nem volt a napban. oldaldekni egy szerencsetlen sziklaradoles eredmenye, a vall/lab serules meg par honappal ezelotti toresek.

taki: nezd meg a servert mert nagyon lassan jon a video.
Előzmény: Sada1988 (1112)
Sada1988 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1112
tényleg olyan lazák voltunk :) de kicsit izmosodott mindenki a motor kísérésen ,de ez is csak azért volt mert drágák a benzinárak és sproltunk ,hogy ne fogyassszunk sokat a nagy sárban ;) de télleg legközelebb azért megcseréljük remélem az arányt és kevesebbet kísérjük őket meg többet ülünk nyeregbe . De mondjuk lassan kifejlődik a motor kísérő technika és akkor olyan ügyesek leszünk mint Taki és mi is levisszük őket 10perc alatt a "szakadékon " ;)
Előzmény: takiz (1111)
takiz Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1111

nem volt semmi izgalmas... egy laza gurulás...

semmi... tényleg semmi... :-))))

(khm...)

Előzmény: nincs_szabad_nick (1109)
Sada1988 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1110
nincs távtartó szerepe . a kis feket izének van távtartó szerepe a kis fehér müanyag nem számít ,hogy nincs benne .
sada1988@gmail.com írnál ide egy e-mailt és akkor megbeszélhetnénk,hogy eltudod e küldeni ha nincs rá szükséged akár postán vagy valahogy .
Szerintem tavaszra lesz cska a következő :(
Főleg,hogy Robi meg Balázs idén már nem endurozik :(
A vidi nagyon jó lett :) Taki ügyesen dolgozott vele gratula neki mégse olyna rossz a movie maker ;)
A törött oldaldekni a videoba is benne lesz .
Előzmény: nincs_szabad_nick (1109)
nincs_szabad_nick Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1109
Sada1988: Igen. Ha nélküle is megy.Ha nincs távtartó szerepe, akkor természereten.
Jók a képek, egyre jobban sajnálom, hogy nem lehettem ott. A legközelebbit nem hagyom ki! Mikor lesz? Még legálább 2 hét, és kész a bringám.
Történt valami extra dolog a talin? Törött oldal dekniről beszéltek, meg majdnemtört vállról.
A vidi jön, kiváncsian várom.
Előzmény: benerobi (1085)
Sada1988 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1108
Tibi sajnos neked is kivan kopva a kihajtó müanyag :(
Nincs szabad nick te mondtad,hogy te megválnál ettől a kis müanyag hajtó műtymürügytől?
takiz Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1107

a xarabb minőség 118 MB-t lett... www.enduro.extra.hu/2007-10-27-28/dr350_0001-wmv

takiz Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1106

robi: közben készítettek egy 105mb-os változatot is... de valahogy marhasokat videóztunk... több mint félóra letta  film...

No, majd máskor inkább motorozunk.... :-)))))

Előzmény: benerobi (1105)
benerobi Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1105
itt a meló helyen valamiért megáll. két gépen is próbáltam, két bőngészővel is, de majd otthon megpróbálom leszedni.
Előzmény: takiz (1104)
takiz Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1104
nekem már 134mb-nál tart... és folyamatosan nő...
Előzmény: benerobi (1103)
benerobi Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1103
84,2MB-nál megálla a letöltés :(
Előzmény: takiz (1100)
Sada1988 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1102
Látod jó is az ha valaki nem akarja összetörni magát hárd közbe :)
Boci üzeni,hogy vigyed a moccot meg boxuccába megjöttek a bowdenjeid .
Előzmény: takiz (1098)
Sada1988 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1101
hát gáz az arc,de ha normális lenen a hozzáállása akkor egész jó alkatrészeket lehetne beszerzni tőle.
Előzmény: Bpolya (1099)
takiz Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1100

na, kész a vigyijó:

http://www.etszk.u-szeged.hu/hallgatoknak/taki/dr350.wmv

szedjétek mert előbb-utóbb leszedem..

Bpolya Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1099
tibimotorokkal nem az a nagyobbik baj hogy lehuzos hanem az hogy suttyo
Előzmény: benerobi (1097)
takiz Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1098

ess: hidd el, hogy az enduróhoz nem kell út... sőt... az út többet árt, mint használ... mindig bajba viszi az embert. ;-)

Amúgy meg nagyon örültem, hogy összefutottunk - tetszik az életszemléleted. Ha hárdosra veszed a figurát, akkor tessék rendesen beöltözni és a család lebegjen a szemed előtt! :-)

Előzmény: ess. (1091)
benerobi Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1097
na, ötért megrendeltem egy oldaldeklit, tarjánból, a tibimotorok aranyárban mérte, 15ért! igaz, ez javított, de nekem ez is tökéletes.
ess. Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1096
Csak akkor addig ne nagyon motorozzatok, hogy megyógyuljatok rendesen!:DD
Előzmény: Bpolya (1095)
Bpolya Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1095
Tavasszal lesz - majd elore foglalok szallas-t most vegigtelefonaltam a kornyekben az osszeset legalabb az arakat tudom :DDD
az elso nap ott mentunk el az egyik mellett ott 1000ft /nap, de majd megnezem a naptarat hogy ne rovid hanem hosszu hetvegen menjunk :))))
Előzmény: ess. (1089)
ess. Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1094
Valójában azsthittem, hogy szombaton csak elszúrtuk az utat, és azért keveredtünk oda a sziklás részre,de mostmár látom hogy akkor szúrtuk volna el ha nem keveredünk oda!:)
Előzmény: benerobi (1093)
benerobi Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1093
ez így nem volt egyértelmű a szombati napból? ;)))
Előzmény: ess. (1091)
nincs_szabad_nick Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1092
Engem is fel lehet írni a következőre. Ott a helyem! Egyenlőre még szétfelé szedem a motorom. Ahogy merülök bele, úgy jönnek elő még hibák...
ess. Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1091
Taki, megnéztem a képeket, de nemcsak a mieinket hanem a többit is (romania stb.)! Így már értem, hogy mit értesz te az endurózás szó alatt. Nekem eddíg teljesen más képem volt erről a szóról, de kimondottan tetszik ez a számomra új verzió is! Én eddig folyton a hegyi utakat jártam, de úgylátom a képekből, hogy tik egyáltalán nem ragaszkodtok ahoz hogy legyen út. Tetszik a dolog! számomra ez egy uj szemlélet!
Sada1988 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1090
Szerintem tavaszra kellene majd . mert télen hóba hegyekbe nem mókás :(
de tavaszra megprobálunk eljutni a piros ösvény feljárojához ;)
Előzmény: ess. (1089)
ess. Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1089
A lényeg az, hogy ha valaki DR 350 tali II. szervezésére adná a fejét, akkor az engem már most felírhat a jelentkezők közé. :)))
Sada1988 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1088
na mondtam én,hogynem voltak ott festve a fákra a jelek.
Előzmény: benerobi (1087)
benerobi Creative Commons License 2007.10.29 0 0 1087
jah, az utolsó rész kinagyítva, majdnem sikerült lekövetnünk a turista jelzést :DDDD
n
Előzmény: Sada1988 (1086)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!