Keresés

Részletes keresés

még csak az kéne Creative Commons License 2006.05.21 0 0 269

Mert megszokták a szomszédos országok, hogy ez a nemzet azokkal koccint akik semmibe veszik.

Az Elmúlt 4 év MSZP-s külpolitikája óriási károkat okozott az országnak.

 

Előzmény: Törölt nick (266)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2006.05.21 0 0 268

Álláspontom:

 

I.

Sok országban a gazdasági nacionalizmus fertelmes jelenségei között az elfogadhatóbbak közöttnek valóknak tekintik azokat a rendelkezéseket, amelyeknek valódi célja az, hogy igyekezzenek kiszorítnai a külföldieket a munkaerőpiac különböző szegmenseiből.

 

Ez általam akceptálható az ügyvédek és jogtanácsosok esetén, akiknek ténylegesen a lolakizált viszonyokkal kell tisztában lenni, és ennek bizonyitáka és garanciája lelhet a helyi testület elötti vizsga.

 

Kevésbbé de értehető lehet a dolog az orvosok esetén is, ahol egyrészt a beteggel másészt az elleátásban résztvevőkkel való kifogástalan kommunikáció és ismeret különös jelentőséggel bir. Ugyanakkor közismert ezen a területen, a helyi kamarák - az akceptálhatónál  sokkal önösebb, visszataszító magatartása.

 

II.

A speciálisan idegemevforgalmi -szorakoztató vendéglátóipari -  fogalkozások "nacioanalizálása" tipikusan diktaturabeli csökevény, ami föleg abban eredeztethető, hogy a vendég gyanus idegen,  akit jó megfigyelni, (a nemezeti büszkeséget kikezdő dolgokat pedig előle elrejteni) és adott esetben mozgásáról és kommunikációjáról a megfeleő belügyi szerveket értesíteni. Az ilyen plusz feladataok pedig leginkább lokálisn kötött munakvállalók esetén  számithatnak a megfeleő hatósáagok.

 

 

III.

A jelen szomoru -és a hirek szerint brutális - eset valószinü közvetlen kiváltó oka pedig a hamarosan bekövetkező szolovákiai választás lehet, és azon belül is a Slota féle párt, amelyik hangslyosan kiván épp olyan nacionailsta politikai és gazdasági retorikával fellépni, mint a Fidesz, amikor éppen nem képes ellenállni a kisértésnek, hogy a legszörnyebb szövegekkel is de beterelje szavazói közé csurka klienturáját.

 

 

 

Előzmény: még csak az kéne (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.21 0 0 266
Felháborító,hogy Európában ezt megengedhetik maguknak a szlovák rohamrendőrök és titkosrendőrök.Ártatlan magyar turistákat hurcolnak el vasra verve és zárják őket étlen-szomjan a poszonyi sötétzárkába.Az Európai Unióban ilyen nem fordulhatna elő egy civilizált országban,sajnos még sok száz vagy ezer évnek kell eltelnie mire a régen Magyarországhoz tartozott Felvidék amelyet ma Szlovákiának neveznek felnő az európai nemzetekhez.
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.21 0 0 265

Te szajkózod a liberálist, mint pejoratív kategóriát. Mindig megtalálod a módját, hogy valahogy belecsempészd a mondanivalódba - ha odaillik, ha nem-, csak abból a 2 hsz-ból maradt ki valahogy. Ezt észrevételeztem csupán.

Előzmény: zividivi (264)
zividivi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 264
Semmit sem vettél észre, semmiből. Szajkózol és evvel vége az összes belátásodnak.

Várj, megpróbálom valahogy elmagyarázni.

A rendszer, amit a világra szabadítottak, olyan amilyen. Kimutatható benne a múlt század összes ordas eszméjének gyakorlati megvalósítása. Dehát valahogyan liberalizmusnak nevezték el, mivel nem volt pofájuk a rendszergazdáknak bevallani valódi szándékaikat.


Ezt a semmire se jó és senkinek sem való világrendet Magyarországon történetesen szintén a liberális jelzőt bitorló SZDSZ erölteti és képviseli.

Nekem a rendszerrel van bajom, méghozzá alapos indokkal. És minden esetben azt kritizálom, vagy állítok tükröt a halmazati ellentmondásai elé.

Muszáj a "liberális" kitételt használni, valahányszorcsak ezt teszem, nehogy össze lehessen téveszteni a a rendszergazdákat, a rendszert vagy annak képviselőit a valóságos világgal.
Előzmény: Törölt nick (259)
zividivi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 262
//...Mért liberális az, aki egy tényt állapít meg.."//

Nem liberális, hanem "liberális".

A tényferdítés soha sem volt azonos a tényfeltárással addig, amíg a "liberálisok" kezükbe nem vették a szakmát.

Kun Béla valóban Magyarországon született, valóban magyar nyelven beszélt, valóban lehetett volna akár jó magyar is belőle. Dehát nem ez történt ugyebár. Jó magyar csapatával nekiállt gyilkolni a gonosz magyarokat. Pedig akkoriban hol volt még Hitler, meg a nyilasok.

Csakis egy "liberális" képes arra, hogy Kun Bélát a jó magyar etalonjaként állítsa szembe a gonosz, rasszista, náci stb. magyarokkal és követendő példaként mutogassa fel előttuk.

Ha nem érted, hát nem érted, nagyon sajnálom. Talán még tovább kell fejlesztened ezoterikus képességeidet, hogy megvilágosodj.
Előzmény: Törölt nick (255)
petey t Creative Commons License 2006.05.21 0 0 261
A körnek pedig, mint tudjuk, kör alakja van :)
Előzmény: rarabel (260)
rarabel Creative Commons License 2006.05.21 0 0 260
Tegyük hozzá,hogy Jászi radikális liberális volt.
Előzmény: petey t (258)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.21 0 0 259

Észrevételezem, hogy a (234) és (235) hsz-aidban nincs benne a liberális, mint pejoratív értelmű kategória. Egy pillanatra nem figyelsz, és máris kiesel az egysíkú gondolatmenetedből.

Előzmény: zividivi (257)
petey t Creative Commons License 2006.05.21 0 0 258

"Ellenben Jászi és a többi liberális mindig távol tartotta magát a radikális baloldaltól."

 

Ühümm..

 

"A kommunizmus nemzetközi programja ma az egyedüli járható út a Wilson-koncepció bukása után. Csakis a nemzetközi proletariátus egysége, egy átmeneti proletár cézarizmus seperheti ki a védővámok és a nacionalista elzárkózás rendszerét, vezethet el az Európai Egyesült Államokhoz(!!!-pt). (...)

   Ha sikerül: az emberiség új és magasabb fejlődési korszaka következik be. Ha nem sikerül: legalább felszabdulnak az elmék egy tan kényszerűsége alól... Így vagy amúgy: ma támogatni kell minden ésszerű és becsületes törekvést, mely a kommunista állameszmény megvalósítására törekszik.  (...)

   Meg kell tenni mindent, hogy a kísérlet tiszta, világos, és döntő legyen, hogy mindenképp újat és jobbat hozzon a korhadt és korrupt kapitalista rend helyére."

 

(Jászi Oszkár: Szociológia és politika Huszadik Század, 1919. XXXIX. köt 134-135.)

Előzmény: Törölt nick (247)
zividivi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 257
A szexet legfeljebb egy "liberális" képes a politikai, ideológiai kielégüléssel összetéveszteni.

Egészségedre! Legalább jó volt?
Előzmény: Törölt nick (249)
rarabel Creative Commons License 2006.05.21 0 0 256
Toleránsak ezek a tót atyafiak...
Előzmény: Törölt nick (253)
seabeast Creative Commons License 2006.05.21 0 0 254
Még ha igaz is a lehallgatás, teljesen meg tudom érteni a korabeli magyar titkosszolgálatokat. Elég ha annyit mondok, hogy Ivan Lexa(még ha nem is volt már hivatalban).
Előzmény: Törölt nick (242)
zividivi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 252
Ki mondta neked, hogy Kun Béla liberális volt? Elóvetted az ezoterikus képességed?

Ebben a vitában éppenhogy a "liberálisok" kardoskodtak a fentnevezett magyarsága mellett (hiába no! van akinek éppen Kun Béla a legnagyobb magyar.) de még ők sem a liberalizmusát akarták bizonygatni olvasatom szerint.
Előzmény: Törölt nick (247)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.21 0 0 250

"a közelünkben nézelődő japán, angol és német csoportok saját nyelvükön, saját idegenvezetőik kíséretében tekintették meg a várost, ami senkinek nem szúrt szemet."

 

Igen, csak arra nincs adat, hogy ezen idegenvezetőknek volt-e engedélye.

Előzmény: rarabel (248)
rarabel Creative Commons License 2006.05.21 0 0 248
Az MTI nem megerősített értesülése szerint a magyarországi városnézőkre rendőröket szabadító férfi a pozsonyi idegenvezetők piros-fehér jelvényét viselte. Radnóti Gábor, a kora esti órákban már Magyarországon tartózkodó szekszárdi csoport vezetője elmondta: „Ami történt, azt jogsértőnek tartjuk és nem gondoljuk azt, hogy ilyesmi az Európai Unió bármelyik országában megtörténhet. Úgy gondoljuk, hogy ami történt, azt kizárólag magyarok ellen hajtották végre, hiszen a közelünkben nézelődő japán, angol és német csoportok saját nyelvükön, saját idegenvezetőik kíséretében tekintették meg a várost, ami senkinek nem szúrt szemet.”
Előzmény: Törölt nick (245)
rarabel Creative Commons License 2006.05.21 0 0 246
Dehogy a túristacsoport ellen!Orbán ellen, mert"ide vezetett a felelőtlen,ígérgető, szélsőjobbal kacérkodó,kirekesztő, stb. kampány"
Előzmény: zividivi (240)
zividivi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 244
Nem is tudtam, hogy a "liberalizmus" mellett ezoterikus fenomén is vagy. Gratulálok szellemfölötti képességeidhez.
Előzmény: Törölt nick (239)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.21 0 0 242

Sztem be kellene hívni a külügybe a szlovák nagykövetet, hogy adjon magyarázatot.

 

Egyébként ha már itt tartunk, akkor elmondom nektek, hogy Szlovákiának miért nem volt majd 2 éven keresztül nagykövete Bp-en.

 

Véletlenül megtudtam, hogy a hűvös diplomáciai kapcsolatok oka az volt, hogy a Stefánián lévő szlovák nagykövetséget lehallgatta a magyar titkosszolgálat a szomszédos  épület egyik lakásából. Sőt, a követségi alkalmazottakat is lekövették.  Ez Orbánék alatt volt. Természetesen erről tudtak a szlovákok is, és amikor lejárt a nagykövet mandátuma, akkor nem neveztek ki másikat.

 

Annak vagyok a híve, hogy a 2 ország között minél jobb kapcsolatok legyenek. Főleg a gazdasági kapcsolatokra gondolok, de ennek alapja nyilván a kifogástalan diplomáciai kapcsolat. ÉS az ilyen ügyek hátráltatják ezt.    

 

  

zividivi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 240
Csak ennyi? Még jó, hogy nem szaladt bele egy rendőr golyójába. (A másikra gondolok!)

Akkor mekkora antináci tüntetést rendezne a Szadesz, vagy a Charta a túristacsoport ellen!

Előzmény: rarabel (238)
rarabel Creative Commons License 2006.05.21 0 0 238
A magyar túristacsoport történelemtanára súlyos inzultust követett el a szlovák idegenvezetők szövetségének elnökével: lefejelte a szlovák elnök térdét, ezt követően az őt igazoltatni kívánó szlovák szerv gumibotját többízben megütötte vállával.
Előzmény: zividivi (237)
zividivi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 237
:-))))

Csak várd ki a végét! Még megtudhatod a napi történelmek megrögzött átíróitól, hogy a túristacsoport volt rasszista, a szlovák rendőrség csak védekezett ellenük. TÖRVÉNYESEN!!!!!! EURÓPAI MÓDRA!!!!!!

Oszt gyün majd még TGM is a Moszkva térre fajvédeni.
Előzmény: rarabel (236)
rarabel Creative Commons License 2006.05.21 0 0 236
Felszólítom a köztársasági elnököt,hogy azonnal kérjen bocsánatot.150 magyar értelmiségi már írja alá a nyílt levelet. Különben meg mondjon le!
Előzmény: zividivi (234)
zividivi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 235
Ajjaj! A nyaláshoz kevés az egész ország is!
Előzmény: rarabel (233)
zividivi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 234
//"...Én ezennel bocsánatot lérek szlovák testvéreinktől..."//

Kissé elhamarkodtad! A bocsánatkérés nem a Te reszortod. Az kizárólag a vezérgárda privilégiuma.
Előzmény: rarabel (231)
rarabel Creative Commons License 2006.05.21 0 0 233
A vén kecske nem csak a sót nyalja...:)
Előzmény: zividivi (232)
zividivi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 232
Pedig mennyivel olcsóbb lenne cakli-pakli elajándékoni az egész területet. A kecske (azaz Kovács co.) is jól lakna és káposztát sem kellene kifizetnie ennek a mi kis, alaposan eladósított világállamunknak.
Előzmény: rarabel (230)
rarabel Creative Commons License 2006.05.21 0 0 231

Hódolat Néked, dicső, 1000 éves Szlovák Jogállam:

"Az előállított magyarokat a rendőrőrsön hosszan megvárakoztatták, majd fogdába zárták őket és a kihallgatási jegyzőkönyv nekik kijáró példányát csak a konzul közbenjárása nyomán kapták meg. "

Én ezennel bocsánatot lérek szlovák testvéreinktől.

rarabel Creative Commons License 2006.05.21 0 0 230
Kovács László kárpótlásul megépíti a Nagymarosi Duzzasztógátat.
Előzmény: zividivi (228)
seabeast Creative Commons License 2006.05.21 0 0 229
Mondjuk 600-700 éves,de semmikép nem 10.
Előzmény: Törölt nick (221)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!