Sziasztok! Ide várok mindenkit, akit érdekel a kutyák, cicák szőrápolása, otthoni és kiállítási fazonok, minden, ami ezzel összefügg. Szívesen látok gyakorló kozmetikust, kezdőt, és amatőrt is, kérdezzünk, segítsünk egymásnak. Bízom benne, hogy sokakat érdekel ez a téma.
A Moser 45 az egy professionális gép ,kutyakozmetikusoknak , és otthoni felhasználóknak is ajánlott. Minden fajtához ,spanielhez is bátran lehet választani. Lényeg hogy előtte jól meg kell mosni a kutyát, valamint olajozni kell a fejet, és akkor tutti nem lesz gond vele.
Én most vettem a vaterán egy profi állatszőr vágó készletet egy 10 W-osat Clatronic THS 3182 eset és kipróbáltam. Nekem spánielem van és egy darabig bírta a gép és egyszer csak megállt nem bírta tovább. Bánom hogy már megvettem. 5000 ft volt. Szeretném meglérdezni hogy Spániel nyírásához milyen gépet ajánlatok? Én moser 45 W ra gondoltam. Szerintem annak már van ereje és remélhetőleg le is nyírja a szőrt az egy másrkás gép is A lényeg hogy vágja el a szőrt ne TÉPJE!!
Kutyakozmetikust keresek Budapesten, aki most szombaton, esetleg péntek késő du. el tudná vállalni havanese kiskutyám nyírását, fürdetését stb. Várom a telefonszámokat, címeket, akikről tudjátok, hogy esetleg szombaton is dolgozik!
azt szeretném még kérdezni, hogy a kutyus szeme körül barnás a szőr..ápolgatom én, de azért még mindig látszik, és nem csak közvetlen a szeme körül, hanem az orrán és a szája alatt is. én levághatom ezt vagy mindenképpen kutyakozmetikusra bizzam? gondolom, ha levágnám és utána is ilyen rendszeresen tisztítanám legalább a szeme körül nem lenne ilyen. vagy tévedek?
Látom itt vannak szakik és állatbarátok. Ha esetleg valakit érdekel Moser kutyanyíró nagyon jó áron,akkor írjon. Több féle tipus van,otthoni felasználótól a profiig. Csak egy pár db ár:
Moser max45 profi kutyanyíró: 24.000 Ft+áfa Moser Rex 15W kutyanyíró: 11.500 Ft +áfa Wahl 10 W kutyaníró: 10.500 Ft+áfa
Természetesen számla és két év garancia jár hozzá.
Engem is nagyon érdekelne a kutyakozmetikus és kutyamasszőr szakma. Tudnátok abban segíteni, hogy hol érdemes kitanulni ezt a szakmát? Esetleg tudnátok valakit ajánlani?
vettem egy 8 hetes bolognese kiskutyát, és az lenne a kérdésem, mikor vihetem kozmetikushoz? ráférne egy fürdés és a szeme környéke is be van barnulva. meg a körme is beleakad a padlószőnyegbe...vagy esetleg a karomvágáson kívül én megtudom tisztítani, hogy szagtalan legyen?
Nem tudom érdekelne-e valakit, de van egy eladó Solingen Ehaso ollóm, ívelt 20cm-es NON PLUS ULTRA. Megvettem, amikor kezdtem a tanfolyamot, de mivel én csak spánieleken dolgozom, nem használom. Hátha itt kellene valakinek. :)
Elég domináns a yorki színe, bár találtam máltai-yorki mix kutyust, az bézs színű (nem ismerem a kutyaszín elnevezéseket), viszont nem hasonlít Sütire. :) Itt szoktam nézegetni a különböző keverék kutyusokat.
Kiállítások előptt mindíg amúgy amikor ráérek. 3-4 hetente biztosan...Mondom. Minőségi kozmetikumok nem teszik tönkre a szőrt. Ezekkel akár naponta is lehet fürdetni.
Ha nem fürdetem csak kefélem PEK-et teszek rá.
A jobban csomósódóst időnként fújkálom Hery enyhén olajos sprayvel, de nem sok eredménnyel:-)))
Én sem fésülöm a szőrt szárazon. Nekem yorkim van, ő más tészta mint a havanese, de én is azt hallottam, hogy szárazon nagyon törik.
Én is vettem nercolajat, de egy kalap vacak volt, kikukáztam. Mivel alkoholos jobban száradt a kutya szőre, ráadásul a szaga is olyan erős hogy utálta a kutya. Atami kétkomponeses kifésülőnk volt először, most pedig Pur Paws van. Mind a kettőt szeretem, az Atami kicsit olajosabb volt. Én 2 hetente fürdetek, mert iszonyat koszmatyi a kutyám, szinte fekete lé jön le róla. A yorki szőre sajna nem tisztul, inkább a porrongyra hasonlít.... De ezekkel a termékekkel nagyon meg vagyok elégedve, a kutya bőre se száraz, nem korpásodik szóval én úgy érzem nem ártok vele a kutyának. Persze vadászok natur szőrápolókra, de egyenlőre tőlünk nyugatabbra van csak ilyen. Ha minden igaz hamarosan sikerül meghozatnom :)
Havanese keverék, sok mindenben havanese (szőre, mérete, pofija), de a fülei nem a feje mellett lógnak, hanem inkább előre néznek, mint pl. a fox terriernek, vagy a snaucernek. Ha nem is a szüleinél, de valahol lehetett foxi a felmenői között szerintem. Első egy régebbi, azóta hosszabb lett a szőre, másodikon meg a mókás fülei láthatóak, de külön-külön is tudja mozgatni őket, attól függően mennyire figyel..:
Milyen gyakran fürdetsz? És ha csak 2 havonta fürdetem, vagy ennél is ritkábban, mit tegyek a bundájára kefélés előtt? Mert azt olvastam, szárazon nem szabad.
Én megmondom őszintén, szeretem fürdetni, és kiszárítani a bundáját, viszont mivel ön tisztul a szőrük, ill. a gyakori fürdetés tökre vághatja a szőrét/bőrét, nem nagyon merem. A lábán szürkés néha a fehér, de 1-2 nap alatt visszafehéredik, ha nem piszkolja össze magát újra. Múltkor azon csodálkoztunk, h havanese talin egészen a hasa aljáig fekete, agyagos sár volt rajta, mire hazaértünk, több, mint a fele kipergett a bundájából, még pár óra szaladgálás után alig volt elszíneződve már (ettől függetlenül akkor megfürdettem). Zanniba meg készülök, de meg kell szerveznem, mert nem érek oda munka után. :)
Szia! Tudsz küldeni képet róla, lehet érdekelne egy hordtáska, bár viszem mindenhova ahova lehet a kisasszonyt, de a táska gondolata már régóta megvan de nem tudom hova lehet bevinni igy a kutyust. dithk@citromail.hu
Találtam valamiket neten, nem pontosan azt, amit kerestem, de lehet hamarosan rábukkanok valamire. Nem tudom, pl a nercolajat lehet e valamivel helyettesíteni, vagy a gyógyszertárban lehet e tisztán kapni... Most Bobi nercolajos spray-nk van, amit ajándékba kaptunk, tettem bele avonos hajvégápoló szérumot, 2-3 hete használom így, naponta, 2 naponta, attól függően, mikor kefélem, dúsabb lett a bundája szerintem, meg nagyon puha, de lehet ez ettől független, ahogy nő a szőre... Fürdetni nem nagyon szoktam, eddig 2-szer volt teljesen itthon, plusz egyszer voltunk kozmetikusnál a fél év alatt, mióta örökbe fogadtuk.
Viszont lenne még olyan kérdésem, h mindenképpen kellene fésülni? Ártok azzal, ha kefélem a bundáját a fenti gyakoriságban? Ja, kisebb méretű (talán legkisebb) tükrös kefénk van. Köszönöm
Hát.... nyilván a jó minőségű profi kozmetikumokat is "kotyvasszák" valahogyan valahol valamiből. Nincs más dolgod mint megtudni miből, és hajrá, jól meg is gazdagodhatsz belőle... De tényleg.
De ugye nem gondoltad, hogy világmárkák termékeinek az összetétele publikus?
Próbálkozni lehet, és majd kiderül mire jó. LEhet hogy arra, hog szétkaparja magát a kutya tőle. LEhet hogy új világszabadalmat találsz ki:-)
Én mindenesetre maradok a jól bevált professzionális ozmetikumoknál. Azért jó pár év kutatmunka megelőzte a kifejlesztésüket, és már van sok év tapasztalat mögötte....
Ennek a működési mechanizmusa mi?Mert nekem egy állatorvos az mondta, hogy a kullancs nam hall. Akkor vajon honnan tudja, hogy neki oda nem szabad mennie?
Szőr kondicionálót tudok otthon kotyvasztani? Mármint gyógyszertári alapanyagokból? Ha igen, mik kellenek hozzá, milyen arányban? Az emberi "fogyasztásra" készült spray-k mennyire jók, vagy ártalmasak? (A szárazon is használható, nem kiöblítős balzsam spray-kre gondolok)