Nem azt mondtam, hogy egyáltalán nincsenek táborok mert vannak, csak olyan van kevés ami pl kitünne a mi magyar mezőnyünkből is. Így sok újat nem láthatunk, max megkóstolhatjuk más országok söreit. :)
Amúgy tényleg jó lenne minél közelebbiekt kapni, több ember is tudna utazni meg ugye az AL miatt se lenne baj ha nem európa másik felébe kéne utazni.
Nem tudom, csak gondolom, hogy Novo Mestóban nem csendben nézik a meccseket, még ha nem is Partizan szintű táborról van szó. Amúgy az lenne az igazán nagy dolog, ha román vagy szlovén csapatot kapnátok, azokból jó kis túrák sülhetnének ki!
Ezen a linken ott van a hellosimis kép is, meg egy másik, amin egy drapi van, amiről mondta valaki, hogy azt is neki készült, de majd nyilatkoznak a körmendiek, kinek szánták.
A Sopron vendégeként: 1. Falco, rájátszás 4. meccs - Rengeteg vendégszurkoló, komoly hangerővel. Az elmúlt jó pár év legnagyobb nézőszámú és hangulatú meccse volt Sopronban. 2. Fehérvár - Idén ők voltak a kellemes meglepetés. Ingyen busz ide vagy oda, sokan jöttek és lelkesek voltak. Remélem hosszú távon így lesz. 3. ZTE - Az ominózus szektor ürítéses meccs. A kb 12. Sopron a tök utolsó ZTE-t fogadta, sok vendégszurkoló érkezett és kifejezetten lelkesek voltak. Aztán jött három hülye...
Legjobb Sopron fellépés: 1. Falco 5. meccs. Soha ennyi soproni szurkoló nem volt még idegenben, óriási hangulat volt. Mindent vitt. 2. Szolnok - Sikerült meglepetést okoznunk az érkezésünkkel. Jó hangulatú meccs volt és jó buli az egész nap. 3. Falco 3. meccs. Kevesebb soproni volt mint az 5. meccsen de így is lényegesen több ember volt a megszokottnál. A hazai meccsek nem voltak túl maradandóak.
Legötletesebb drapi, zászló, kiírás stb.: 1. Felelgetős három hülye rigmus a zalaegerszegiekkel. Azt hiszem ilyenre korábban nem volt példa :) 2. Szolnoki kiírások a Falco felé. "Tokkal, vonóval", "mi megmondtuk..."
Saját produkciónk értékelése (1-5): 2 Nem ez volt a legjobb szezonunk. Idegenben nagyon kevés helyen volt a társaság és a hazai meccseken sem volt meg az elfogadható létszám. Ez valahol betudható talán a gyengébb ősznek. Tavaszra javult a nézőszám és a hangulat is. A Falco elleni negyedik meccs egészen kiváló volt minden tekintetben. Idegenbeli fellépések közül pedig a szombathelyi és szolnoki fellépésekre büszkék lehetünk. Azért bőven lenne még hova fejlődni.
Alba fejlődik, de ha nem tud több embert bevonni, akkor max Paks szint lehet hosszú távon sztem. Ezzel nem akartam megbántani a paksiakat. :)
Sopron viszont nagyon jó lehetne, ha egész szezonban járnának, akik a rájátszásban nálunk voltak, és úgy állnának hozzá, ahogy nálunk tették, mert nagyon jó hangerejük van!
Még egy érdekesség, hogy a mi meccseinken akkor volt több szidás, ha vendégként léptünk fel. Ez mi miatt van, az érdekes kérdés. :)
Jövőre teljes érdektelenség várható, egyesélyes bajnoksággal...
Legjobb Falco fellépés: 1. Alba idegenben 2. Sopron PO 3. KMD PO
Legjobb látvány: 1. Olaj EC FF 2. Körmend ZTE elleni
3. Alba zászlózás
Saját produkciónk értékelése (1-10): 6
Erősen közepes, amivel így is másodikak tudtunk lenni egy silány mezőnyben. Voltak nagyon extra meccsek, de voltak sajnos teljesen nullák is. A fontosabb meccseken mindig odatettük magunkat.
Abban a kb 20 főben bízok akik év közben is kijártak, de a nyár miatt nem tudom, hogy ki mennyire lesz itthon, ezen felül van 10-15 fő kérdéses(akikkel szezon közben a gondok voltak) meg majd kérdés, hogy a focimeccsekről hány divat huszár jön át nagyMagyarországozni.
Viszont bízok a dombóvári, kaposvári, paksi szomszédokban, hogy ők is jönnek páran+Ti és akkor egy 40-50 fő összejöhet.
Ha már vállogatott meccs:ha már a horvátok Eszékre tették a mi meccsünket, akkor megtehették volna, hogy a visszavágót Pécsen játszák.:S
ZTE: Ellenünk semmi a kupa és bajnoki meccsek alatt.A csapattal együtt fogyott el a szurkolás is Zegről.Osztályozón,főleg az első meccsén jó létszám és szurkolás. Kár értük,jövőre remélem visszajutnak!
Jászberény: Számomra szimpatikus kis társaság,otthon lelkesek,idegenben nem nagyon járnak,talán Zalába és az Olajhoz mentek.Otthon vállalható a dolog.Jövőre bízom benne,hogy több túrájuk is lesz.
Nyíregyháza: Max néha focihuligánjaik jelennek meg...
Szeged: Nem hallottam róla,hogy lett volna szurkolás Szedeák meccsen.Ellenünk biztosan nem.
Debrecen: Hagyjuk...
Kaposvár: Szintén semmi,pár ember a drapiknál csendben.
Sopron: Érdekes kérdés,otthon képesek szépen összeállni,idegenbe nem járnak,csak Szolnok és a közeli helyek.Láttszik,hogy nem a kosárlabda az életük.
Pécs:Kis létszámú,normális társaság.Lelkesek,idegenben egy autós brigád.Remélem a válogatott meccseken kiegészülve a "külsős" emberekkel összeszedik magukat,és jó hangulatot teremtenek majd!
Kecskemét: Lényegében ugyanaz mint a pécsieké,maximum idegenben nagyobb létszámmal járnak a baranyaiaknál.
Paks: Hosszú évek óta hoznak egy szintet,onnan előrelépést nem nagyon tapasztaltam. A Lett túra biztosan jól sikerült nekik!
Jöhet az érdekesebb része.
Körmend: Szerintem egyértelmű visszalépés volt náluk,otthon sem éreztem őket olyan hangosnak és olyan átütő erővel szurkolni,mint az eddigi években.A bronzcsatára talán csak szimla szurkolók jelentek meg.Nálam ők az abszolút negatív meglepetés idén. Hogy ennek mi az oka jó kérdés,ellentétek a csoportok között vagy csak szimplán nem szerették ezt a brigádot nem tudom,de jövőre egy igazi jó MTE táborra mindenképpen szükség lenne!
Falco: Otthon rendre jó létszám,idegenbe is szépen járkáltak.Náluk otthon a mennyiség/minőség arányt furcsállom kicsit.Tényleg szépszámű "b" közepes,de a produkció helyenként nagyon gyenge.A PO-ra összeszdték magukat,ott kiváló hangulatú meccseket csináltak. Legnagyobb hiányosságuk a koreo........
Olaj: Mindenféleképpem visszaesést érzek az eddigiekhez képest.Hozzáteszem,ígyis ők az elsők e rangsorban,ez nem hiszem,hogy kétséges lenne.Nagy csalódás volt nekem az ő létszámuk a PO első és az alapszakasz utolső meccsén itt Fehérváron. Koreoik az év során jól sikerültek!
A külföldi túráikért maximális tiszteletem mindazoké,akik nem kevés időt és pénzt áldoztak rá!
És akkor jöjjön az Alba.
Megalakult egy csoport,több célt kitűzve maga elé.Többé-kevésbé sikerült tartani azokat.
Hazai pályán előrelépés,idegenben vancsiszolni való bőven,de voltak jó létszámú és hangulatú túrák.Pécsi alapszakasz,Sopron,Kmd elleniek. Viszont sok egy autós túra is volt,ami elég furcsa így....
Koreok kifejezetten látványosra sikerültek szerintem!
Lényegében talán az egyetlen amelyik fejlődött idén,de azért valljuk be,nem volt nehéz látványos fejlődést mutatni,mert jóformán eddig értékelhetetlen volt a dolog tábor téren.Vízválasztónak a következő szezont érzem,itt ki fog derülni,hogy hogyan tovább,Előre-hátra vagy stagnálás lesz e.
Kíváncsian várom én is,merre fog billeni a mérce,mit fognak produkálni a srácok....
A legjobb kiírás nálam a Körmendiek által gyártott "Hello Simi". :) Ötletes,szépen kivitelezett.Grat érte!
Legjobb koreonak a mi zászlózásunkat tartom,remek ötlet,szintén jó kivitelezés.Köszönet érte,aki hozátett valami is...
Második a Debreceni EC koreo,harmadik a Körmendi a Zete ellen.
Jövőre lesz Tarjáni tábor és túra,mindenféleképpen jót fog tenni a hangulatnak.
És szerinted a válogatott meccsek mennyire hatják majd meg a pécsieket? Azért kérdezem, mert mi biztosan megyünk b-közepesek minimum 3 autóval valamelyik/mindkét pécsi meccsre, és remélem, hogy máshonnan is jönnek még. Jó lenne megismételni a sok évvel ezelőtti fehérvári portugál meccset, amikor egy nagyon jó kis vegyes tábor jött össze, és erre itt most jó esély kínálkozik!
Nálunk(Pécs) az utóbbi szezonban az a kevés is tovább csökkent, Kaposvárnál messzeb meg 5nél többen nem voltunk idén sajnos.Pedig egy éve még úgy tűnt, hogy valami elkezdődött nálunk, de sajnos pár embernél a gondolkodásban elég komoly gondok vannak....
- Fejlődés szinte csak az Albánál volt látható. Elkezdtek normálisan szurkolni, utaznak is, voltak látványok. Nem rossz a vonal.
- A többieknél mint nálunk is stagnálás illetve visszaesés a jellemző. Mi az elmult évekhez képest egyértelműen gyengültünk, de azért így is tudunk tartani egy jó szintet, volt 3 koreó, ebből kettő idegenben. Az alapszakasz hazai meccsek elég langyik voltak de idegnben volt egy pár jó megjelenés. És az EC idegenbelik meg főleg a Final Four kibaszott extra volt. :)
- A Falco, hozza a szokásosat. Jó csapattal otthon jó hangulat. Idegenbe is a közeli helyekre meg rájátszásban jó létszámmal uatznak.
- Körmend, ők otthon még mindig hangosak és egy fasza koreót is toltak, de az idegenbeliük egyértelmű visszaesés. Ezen a terén talán náluk a leglátványosabb a csökkenés. De sajnos ez mindehol így van.
- Paks, idén ők nekem teljes homály, itt voltak de azon kívül semmit nem hallani róluk, EC-ben volt 1-2 külföldi túrájuk és kész. Régebben pedig azért csináltak kisebb látványokat és aktívabbak is voltak.
- Kecskemét, a szokásos fapapucsos szurkolás. Ellenünk kartonozás...
- Pécs, még mindig kevesen vannak és nem is nagyon utaznak.
- Sopron, otthon mindig jól összeállnak, idén minket is megleptek itthon csak sajnos ez, hogy egy szezon alatt elutazunk 3-4 helyre keménykedni nem túl hiteles.
- Kaposvár, itt nincs semmi említésre méltó de azért annak a 3-4 embernek akik minden mecsen ott állnak a drapi mögött jár a respekt.
- Debrecen, Szeged, Nyíregyháza: zéró!
- Jászberény, ellenünk a hazijaikon mindig lelkesen és jól szurkoltak, de idegnbe nem járnak. Többet nem is tudok róluk.
- ZTE, gyenge csapat, gyenge szurkolás, ők ennél többre hivatottak. Az osztályozón azért jót alakítottak. :)
Idén jön a Tarján, ők majd talán tudják a lelátón pótolni azt ami az Egerszeggel elment.
Egy jó Dombóvár hiányzik ebből a bajnokságból, bennük volt elég potenciál.
[Ez a kis elemzés teljesen szubjektív, az alapján tudtam véleményt formálni, hogy ki mit nyujtott nálunk, ilettve ahol én jártam idegenben (elég sok helyen :) ), na meg a neten fellehető szurkolói "dokumentációk" alapján.]
Az Olaj vendégeként: 1. Sopron (létszámban nem ők voltak legtöbben, de fellépésben/megjelenésben ők hozták amit egy tábortól elvárok) 2. Falco PO4 (létszám miatt) 3. Paks (ha jól emlékszem az alapszakaszban, nem voltak acélosak de szurkoltak... ha rosszul emléxem akkor sorry)
Legjobb Olaj fellépés: 1. Szeged idegenben 2. EC Debrecen/ Falco PO3 3. Az összes EC idegenbeli ahova eljutottunk :)
Legjobb látvány: 1. Olaj EC FF 2. Alba zászlózás 3. Körmend ZTE elleni
Saját produkciónk értékelése (1-5): 3 Az utóbbi évekhez képest megtorpantunk... a létszámban is követtük sajna a hazai trendeket :( A hazai meccsek kínszenvedések voltak 1-2 kivételével. Ami pozitívum hogy a végére kialakult egy 20-30-as utazó mag illetve a külfödi túrák extrák voltak. Remélem jövőre fejlődésnek indulunk és a délszlávok katalizálnak minket :D
Hát, igen. Nem lesz egyszerű az tény. Nem csak a délszláv, de az európai elitből is vannak itt táborok. Kisebb nagyobb (de inkább nagyobb) táborok mindenhol vannak. Kivéve az Igokeáról és a Splitről nem találtam semmit.
Az utazás is jó kérdés lesz nálunk. Alapszakasz helyett, ugye AL és EC/EK. Aztán szállhatunk vissza a bajnokságba nem lesz túl olcsó és bírható a "terhelés". :)
Bár gondolom a legtöbben olvastátok a bb1-en, de azért bemásolom Zoran Martic interjújának egy részét. A kérdés az volt, hogy mi volt a bajnokság legnagyobb meglepetése megítélése szerint.
"Messzemenőkig a rajongók voltak nálam a szezon legnagyobb meglepetései. Az egész magyar kosárlabdára jellemző, hogy a szurkolók hihetetlen energiát adnak, máshol, szinte alig tapasztalható atmoszférát teremtenek. Nem csak Körmenden, de mindenütt az országban. Azt azonban kár lenne vitatni, hogy a körmendi az egyik legjobb szurkolótábor. De ide lehet sorolni még a Falco, a Szolnok és a Sopron szurkolóit is. Magyarország az egyik top liga ilyen szempontból."
Erre szerintem valamelyest büszkék lehetünk, hiszen nem az első - és nem is az utolsó - hasonló nyilatkozat ez a magyarországi kosármérkőzések hangulatáról. Magát a kérdést tekintve pedig ez egyáltalán nem volt egy kötelező, sablon válasz.
Ilyen dolgokba ne köss már bele amiről magad is tudod, hogy hülyeség. Eddig értelmes embernek tartottalak de pár hete hatalmas idióta vagy. Szerinted eddig mért készült az a drapi? Elárulom azért mert már akkor is állandó vendég volt a szolnoki vip-ben. Mi szurkolók azóta is ugyan úgy kezeljük a dolgot, de gondolom tudod jól, hogy Zsolti ellen egy fikarcnyit sem ér a szavunk, csak egy felesleges dologgal kötekedni akarsz már megint.