Szerintem elég sok csapat összetenné a két kezét, ha csak a döntőben jönne szembe a realitás.
Teoretikus a vita, de nem gondolnám, hogy mi is vertük volna a franciákat. azért a hazai pálya elég sokat hozzátett a horvátok teljesítményéhez (elég megnézni a testbeszédüket), és lehet, a franciákat is megfogta a hangulat, ezért volt ilyen sima meccs. Ezzel szemben én a magyar válogatottat még sosem láttam ekkora hőfokon égve játszani, mint most a horvátok, még a hazai EB-n se. Sőt ott mintha inkább megijedtek volna a hazai pályától.
Azért a mieink is végiggondolhatják, hogy hova lehet eljutni és mit hagytak ki. Némi szerencsével a döntőig mehettünk volna mi is, noha nem vagyunk a tényleges elitben.
A horvát "csoda" itt véget ér, vasárnap szembemennek a realitással.
Döbbenetes volt a tegnap esti meccs. Ezek a Horvátok elhitték, hogy van esélyük. Minne pirosa röhejes volt, de a zakót megérdemelték a Franciák, mert nem adtak 50%-nál többet. Elég lett volna kivideózniuk a mi meccsünket a Horvátokkal és ezek a játékosok simán szétkapták volna a Horvátok nyitott védekezését.
Na, német játékvezetők megmutatták, hogyan kell megfújni a hazai pályát. A franciák ma amúgy is nagy betlit mutatnak be, de azért biztos, ami biztos, még egy kamu piros lapot is kiosztottak nekik. Támadó csapatból kipirosozni valakit, na az a nem semmi.
Már előre mentegeti az NSO, hogy indokolt volt az a 7 vs. 5:
Még nem működött jól a hét a hat elleni, két beállós támadótaktika, amit egyrészt talán korai volt bevetni, hiszen a szerbek elleni felkészülési mérkőzésen teszteltük először, másrészt Rosta Miklós még belemelegedni sem tudott a játékba, ugyanis kevés lehetőséget kapott a világbajnokságon, a fontos meccseken csupán percek jutottak neki, csak Guinea és Franciaország ellen volt többet a pályán. Ez lehetett az oka annak is, hogy ezúttal a hét az öt elleni emberelőnyös, két beállós játék sem működött olajozottan, bár ezt nem lehet számonkérni a kapitányon, hiszen a tavalyi Európa-bajnokságon minden rendben volt vele, ebből kiindulva Chema miért ne akarta volna bevetni most is?!
A Horvát válogatott valóban nagy mélyponton ment keresztül, de a csúcsról jutottak a mélybe és most ismét feltörekvő csapat. Hogy mást nem mondjak: Cindrics, Dunjak, Karacsics...a jelenlegi világsztárjaik nem játszottak ellenünk...Ennek ellenére kalapot emelek a helytállásunkért.. Nem tartom lefutottnak a Francia-Horvát elődöntőt , feltéve, hogy a fent említett urak is játszanak.
Az elmúlt 2 hónap sokat lendített a kéziszövetségen, a lányok (főleg ők) és most a fiúk is bizonyítottak, ezért mindenkit meghosszabbítanak bicskéig, szóval nem lesz itt semmi változás. Grande 'közhely' Laci nálam mint vezető ott ásta el magát mikor vmelyik 'bukott' F4-en kijelentette, hogy mint sportigazgató nem szól bele az edzők szakmai munkájába, szóval itt sem lesz semmi. Sztem jobban 'félnek annál' Chemától, hogy bármit is mondjanak neki, valszeg keresett a piacon, de ő itt win-win szituban van, nem kell ezt bolygatni.
Ja, és még reggel a sportrádióban a másik alelnök, Pálinger nyilatkozott, Ő is minden kritikai jellegű kérdést tulképpen elkent és passzolt, és jött az 'ilyen a sporttal', sőt mondott egy óriási baromságot, de mindenkinek tetszett, hogy a lányok az olimpián hogy jártak a svédekkel, de rá fél évre bezzeg nyertek a bronzmeccsen az ott tanultak és tapasztaltak alapján is. Amúgy február 10-én lesz elnökségi, oda várják Chema beszámolóját.
A sörtől volt a félkóma. 😃 Komolyra fordítva, ami a dánoknál működik...más keretünk van. Bár a lányok bronzolták magukat (minden elismerés érte) nem tudják a norgék játékát játszani. Ahogy beat írta, értékelni kell a munkát korrekten, de őszintén. Kiemelni a pozitívumokat nagyon és egy baráti beszélgetés közben Lacival sörözve megemlíteni, pár mérkőzésre el kellene felejteni a 7-5-öt, nézzük, hogyan működik. Sokak szerint ha e játékelem nincs, négyben vagyunk. Az elmúlt időszakban ez többet vitt, mint hozott. Ha Chema ezt nem tudja feledni pár meccsre, minden tiszteletem ellenére Pastor és Momó jut majd róla eszembe. Nem tudok olyan statisztikát, melyik csapat kapta a legtöbb üreskapus gólt, talán jobb is.
Szerintem itt senki nem mondta, hogy Chemát le kell váltani. Mindössze arról van szó, hogy egy megnyert meccset sikerült elbukni az elődöntőben, többek között az ő taktikai hibái miatt. És nem kellene úgy tenni, mintha ez nem történt volna meg, ha ő maga nem látja be, akkor fel kell rá hívnia a figyelmét (nem nyilvánosan persze).
Hiányérzetünk lehet (van is!), de az eredmény a lehetőségeket nézve sajnos reális. Isteníteni kell Chemát? Nem. Le kéne cserélni? Nem. Akkor hát talán menjen tovább ez a munka, és jöjjenek a további Imrék-Fazekasok, mert utánpótlás nélkül itt nem lesz előrelépés.
Zárójeles: minden tiszteletem Lékaié és Mikleré - de tényleg! Imádtam őket és most sem kerékkötők. De nem nélkülözhetetlenek. Egyszer már leköszöntek. Egy nem kvalifikáló EB-re rögtön olimpia után miért kellett vinni őket? Nem lett volna jobb új arcokat kipróbálni? Igen, nem tolonganak a tehetségek azokon a posztokon (se), de akkor se értem az ő szerepeltetésüket.
Ha innen nézzük, akkor persze mindenki elégedett lehet. DE!
Ha azt vesszük, hogy a horvátokat kellett volna verni az elődöntőért, akik szintén nem tartoznak a világelitbe, a meccsen kétszer sikerült 4 gólos előnyt leadni, az utolsó pillanatban kapott góllal kaptunk ki, akkor engedtessék már meg, ha némelyekben van egy kis hiányérzet.
Ha mindig abból indulunk ki, hogy amit tudunk, azt sikerült elérnünk, akkor sosem lesz fejlődés, előrelépés.
Portugália sem tartozik a világ 4 legjobb csapata közé, mégis ott vannak az elődöntőben. Ha mindig a papírforma érvényesülne, le sem kellene játszani a meccseket.
Védekezése sztem rendben van,viszont támadásban nem használjuk… Én sem értettem a leigazolását,főleg úgy,hogy Ludo távozása már akkor valószínűsíthető volt.
Teljesen tanácstalan vagyok a 7-5-el kapcsolatban. Mi, mezei szurkolók butaságnak tartjuk (ha sima emberfórban nem tudunk előnyt kialakítani, beküldhetjük az egész padot a pályára, de minek). Viszont M. Péter, akit tisztelek, védi Chemát...talán rosszul emlékszem, de ez az elem többet vitt, mint hozott tavaly és idén. Chemát imádtam játékosként, de félek, beakadt ez a gépszíj nála. Már minden rivális kottázza a játékot. Talán Lacinak kellene beszélgetni vele négyszemközt, engedje el végre, nem tudom. Pseniornak teljesen igaza van, ezzel a kerettel, nevekkel eddig tudunk jutni, azt is azért, mert csapat van.
Szitát kihagytad, és Bóka is ott van a szeren mindig, kábé hiba nélkül támad. Furcsa kimondani, de talán beálóban voltunk a legrosszabbak, jöttek 7esek, de több nem nagyon, ja és még irányítóban. A szélek, átlövők, kapu és a védekezők jobbak voltak mint szoktak lenni, irányítók úgy ne, de a beállók meg az önmaguk által magasra emelet léc alatt rohangáltak, de nagyon.
Kristófba bele lehet látni a nagy dolgokat, nem is keveset szerintem
van egy szélsőnk, aki a Kielben pattogtat - bár most nem volt annyira jó vbje (bár szerintem ez az úgymond normális, az hogy belőtt kb mindent, az nem volt az)
van, akiben ott pislákol a lehetőség (KisFazék és Ilic), van kulcsember egy BL csapatból (Bánhidi), van aki volt de még mindig képes jó dologra (Máté), és van Bodó, aki most szedi össze magát a korábbi évek viszontagságai után
a védekező részt azt aláírom, az kiemelkedő.
inkább CSAPAT vagyunk, mint kiemelkedő klasszisok elegye
Szerintem túlteljesítenek. Nézzük már meg a Magyar keretet. Nincs kiemelkedő játékosunk! Bánhidit tartjuk annak. Kíváncsi lennék, hogy hol van a lövő százaléka a mezőny beállói közt. Ami most szerintem erősségünk az a védekezés, amikor Sipi és Liget "bepörög". Másunk nincs...