Keresés

Részletes keresés

Kitty Creative Commons License 2001.10.15 0 0 51
Mi már nagyon sok mindent vettünk az IKEÁban (kanapé, könyvespolc, komódok, asztal, tv szekrény), és semmi gondunk nem volt semmivel. Nő létemre tök egyedül raktam, össze a kanapét (BEDDINGE), a legnehezebb az volt, amikor a fém keretet kellett emelgetni, maga a szerelés könnyű volt. Mondjuk a LACK dohányzóasztal enyhén instabil, de szeretjük :)
Flora Creative Commons License 2001.07.30 0 0 50
elise,
nem tudom. (A logikus az lenne, ha igen.)
Előzmény: elise (48)
Törőlt_nick Creative Commons License 2001.07.29 0 0 49
Az is eléggé érdekes, hogy elkölt az ember jó néhány ezer forintot de azt a szar papírzacskót kifizettetik a pénztárnál. Jó, nem nagy pénz, 22 ruppó de akkor is, olyan égő dolog, nem?
elise Creative Commons License 2001.07.27 0 0 48
Kedves Flóra!

Köszönöm a válaszodat, igen sok kérdésben lettem okosabb. Most csak röviden annyit kérdeznék még, hogy szerinted ez a benzinköltségtérítés egy több, mint 200 km-re lévő város esetében is áll?

Egyébként nekem is az a fenyő tetszik a legjobban...
:-)

Előzmény: Flora (46)
KaRmInCa Creative Commons License 2001.07.27 0 0 47
Nekem eddig nincs rossz véleményem az Ikeáról, mi galériaágyat vettünk náluk, és az Emberrel nagyon jól elszórakoztunk, amíg sikerült összelegózni. Az első kb. két órán át tartott, a másik már csak egy volt. szerintem teljesen egyértelműek voltak a leírások.
Flora Creative Commons License 2001.07.26 0 0 46
Kedves elise, válasz kifejezetten neked.

Tavaly vettem IKEA konyhát, és én is örültem is meg szomorkodtam is emiatt, sajnos a szívás igaz, de ezzel együtt nekem nagyon tetszik a végeredmény és szeretem a konyhámat, abszolút nem bántam meg.

A szívás a következő:
- a katalógus-ár átverés. Sokkal többre fog kijönni, sajnos.
- a megrendelés. Sajnos, a legapróbb összetevőig tudnod kell, mi mindent kell megvenned hozzá, mert a megrendelést gépbe ütő személyzet nem igazán kompetens, és el is szúr mindent, amit lehet. Háromszor kellett visszavinnem különböző alkatrészeket, mert nem a jó méretet vetették meg velem, nem üvegajtóst írt fel, hanem tömör ajtóst, nem szólt, hogy egy konyhapulthoz szegélyléc stb. is kell, nem jól számolta ki, hogy mennyi díszlécet kell vennem és rövid lett stb. stb. tisztára kikészítettek. És amikor már mindent visszavittél, kicseréltél, akkor jönnek a szerelők és megkérdezik, hogy hol van a ...? És akkor megint a fejedhez kaphatsz.
- a reklamáció. Amikor már másodszor mentem vissza reklamálni, akkor tudtam meg, hogy a visszavitelnél az IKEA kifizeti az útiköltséget (benzinpénzt). Jó lett volna, ha ezt első alkalommal is tudom.

Ami nem volt szívás, sőt, pozitív:
- a konyhabútort az általam lemért méretre számítógéppel terveztettem meg az IKEÁval és kifogtam egy tök normális lányt, aki jó munkát végzett, nagyon barátságos, kellemes 3D tervrajzot csinált, és jobb ötletei voltak, mint nekem (nem olyan lett, hogy lenn egy kocka, fenn egy kocka). Ők jobban tudják, hányféle elemet lehet bepasszítani a konyhádba, ajánlom a terveztetést.
- én természetesen nem vállalkozom senmmiféle szerelésre, és egy családtag életét sem akarom ilyen kéréssel tönkretenni, úgyhogy az IKEával szereltettem össze a bútort, nem kevés pénzért, de megérte, mert a szerelők igen jók voltak, minden úgy pontra lett téve, hogy mind a 10 ujjamat megnyaltam utána (két szerelőnek 5 óra hosszat tartott). Persze ők már fejből tudnak mindent, nem kell a leírást nézegetniük, csak a 3D tervet, hogy hogy nézzen ki az eredmény.

Privát info: nekem az "antik fenyő" tetszett meg. Olyat akartam, ami 1. nem modern, 2. de nem is az a ravatalozószerűen búskomor klasszikus-rusztikus, és ilyet máshol a városban nem találtam.
Megnyugtatlak, a minőség nem gyatrább, mint az áruházban kiállított darab, azt kell jól megfogdosni.

Előzmény: elise (41)
Lencsi Creative Commons License 2001.07.19 0 0 45
Sziasztok
IKEA kérdésben (sajnos) célszerű elolvasni a Pocsék Áruk Fórumát a törzsasztalon.
Mi jókat szoktunk röhögni a katalógus nézegetése közben. Van egy olyan "éjjeli szekrény", ami pont úgy néz ki, mint egy hokedli és 5000 Ft-ba kerül.
ktibor Creative Commons License 2001.07.19 0 0 44
Az én receptem:
- Gyűjts ötleteket az IKEÁban
- Tervezd meg, számold ki az árát (Vigyázz, mert meglepő, mi mindent kell külön alkatrészként megvásárolni!), nézz utána, hogy van-e minden raktáron
- Keress egy jó asztalost, kérj árajánlatot ugyanarra (persze módosítsd a terved azzal, amire az IKEÁban azt mondták, hogy olyan vagy akkora nincs), számold bele, hogy az össze- és felszereléssel sem lesz így gondod.
- Általában megéri az egyedi megoldást választani, amit viszont klasszul kiegészíthetsz az IKEA praktikus apróságaival - ebben király az IKEA.

Apró tippek:
- Ha nincs barkácsolási gyakorlatod, ne állj neki magad egy széknél bonyolultabb dolog összeszerelésének
- Mielőtt kibontasz egy IKEÁs apró alkatrészeket tartalmazó zacskót, próbáld ellenőrizni, hogy minden benne van-e
- Ha valamit nem tudsz egymásba illeszteni, ne erőltesd, többnyire Te vagy a béna. (De ha mégse, az iszonyú méreg:-))

elise Creative Commons License 2001.07.19 0 0 43
Pont az a baj, hogy duplájáért gyártanák le. Azt hiszem elmegyek mégegyszer (bár igen-igen messze van)és megnézem. Vagy az is lehet, hogy a dobozban egy más minőség lesz, mint az áruházban kiállított darab?
leha Creative Commons License 2001.07.19 0 0 42
ha konyhabútor, akkor inkább kérdezzz meg egy asztalost, mert az nem csak beépíti, hanem le is gyártja (méretre!)
aztán, vagy olcsóbb lesz, vagy nem ...
az ikea katalógusnak meg nem szabad hinni! ami a képen szép és jó, arról a valóságban könnyen kiderülhet, hogy szarból van gyurmázva, igénytelen a kivitelezése és csak akkor szép, ha csak nézni kell (akkor is csak messziről)
elise Creative Commons License 2001.07.18 0 0 41
Sziasztok!

Nem szoktam az "Érdekvédelem" részben járni, de most rákerestem az Ikeára, és megörültem a találatnak. Előbb megörültem, aztán elszomorodtam... azon amiket írtatok. Építkezünk, és kinéztem az Ikea katalógusból egy szép konyhabútort. Az ára is megfelel, kb a fele annak, mint más gyártóknál ugyanez a kinézetű bútor.(900 helyett 450, az elég nagy különbség) Engem is zavart egy kicsit, hogy teljesen nekünk kell összerakni - vajon sikerülni fog-e - de eszembe nem jutott, hogy ilyen nagy problémák lehetnek az összerakással is, meg a minőséggel is.
Szivesen venném, ha részletesebben is írnátok a problémákról. Mi a baj a bútoraikkal? Esetleg valaki vett már konyhabútort? Ha szerzünk hozzá egy asztalost, aki beépíti, akkor nagyobbak az esélyeink? Vagy a minőség is gyatra? (Ez ugyanis nem látszik rajta...)

Jónás a cet gyomrából Creative Commons License 2001.07.10 0 0 40
"Nemsokára otthonában!"

Ez a sconto reklámszövege. Ennyit megérdemelnek, mi náluk vettünk pár bútort. Többek között az ágyunkat is, ami a legszebb volt, amit akkor lehetett kapni Budapesten. Az összes lakberendezési áruházt bejártuk. Eddig nálunk a sconto jött be a legjobban. Az IKEÁ-t nem szeretem, mert más az izlésem.

a Sconto Budapesten a Gyáli úton van a METRÓ áruház mellett.

Előzmény: HisztéRika (39)
HisztéRika Creative Commons License 2001.07.09 0 0 39
Nem tudom, mindenki tisztában van-e az Ikea lényegével. Ez ugyanis nem kifejezetten bútoráruház, sokkal inkább barkácsáruház, ezért nagyon rossz reflex jobb minőséget várni tőle, mint pl egy Obiban, Baumaxban stb-en kapható bútoroktól. Senki nem állította (csak a magyar közvéleményben alakult ki), hogy az Ikea nem elsősorban fiatal (vagy fiatalos), mobil emberkék áruháza, akik esetleg két-három évre rendezkednek be egy országban. Az Ikea csak ahhoz képest jó, hogy magunk szereljük össze. De ki állította a ellenkezőjét ?

Jómagam friss lakástulajdonos vagyok, és komolyan szembe kellett néznem a magyar lakberendezési nihillel. Léteznek ugyan elegáns, egyedi és roppant igényes bútorokat gyártó szalonok, de az Ikeás árak többszöröséért kínálják portékáikat. Az árban kifejezetten konkurens szegmens (Kika, Domus...)választékát is átbogarásztam, nehogy má' minden Ikeja legyen felkiáltással. De sajnos hiába. Az anti-Ikeásoknak megérné ellátogatniuk hasonló helyekre.

Úgyhogy Ikea-lakás lesz az én lakásom magam is, bár ez nem okoz nagy büszkeséget. Erre telik most, ha jobb idők jönnek, lesz még másképp is. A szerelésről annyit : kette a férjemmel két hétvége alatt összeraktunk egy egész konyhát. Annyira azért mégsem boszorkányság...

Nem mi vagyunk túl türelmetlenek ???

Előzmény: csillagszazalek (33)
Jónás a cet gyomrából Creative Commons License 2001.07.05 0 0 38
Minek mentek IKEÁba?
krics Creative Commons License 2001.07.04 0 0 37
Igenytelen szar az egesz IKEAS - es az osszes tobbi hozza hasonlo - bohockodas. Valoban, osszerakhatatlan, gagyi. En egy ciposszekrennyel jartam hasonlokeppen. A, nem volt sok gond vele, csak kellett a szereleshez furogep, kalapacs, plusz csavarok... Egyebkent michelfeit volt a cucc. Na, azota soha tobbet ilyen.

krics

Gabiiiiii Creative Commons License 2001.06.29 0 0 36
En a gyerek szamitogepasztalat 1 egesz napig raktam ossze.Mar a csalad osszes ferfitagja is ott "LEGO"-zott guggolva a foldon velem,de igy sem lettunk sokkal okosabbak.A hozzavalo gurulos szek ezek utan gyerekjatek volt.Mar 2-3 ora alatt sikerult is osszerakni.Raadasul a szek csavarjait nem sikeul annyira meghuzni,hogy minimum hetente ne potyognanak ki.
Mindenbe_belekotyogó Creative Commons License 2001.06.27 0 0 35
A tanulság az, hogy az IKEÁ-t el kell kerülni. Elég egyszerű dolgok vannak benne, nekem nem tetszik a nagy része, mert igénytelen. Ezért is olcsó.

De a legcsúcsabb az az, amikor egy lakást azzal hirdetnek, hogy IKEA konyhás, vagy IKEA hálószobabútor.

Én inkább szégyellném.

Előzmény: csillagszazalek (33)
Eperkutyus Creative Commons License 2001.06.26 0 0 34
:))))))))))
Előzmény: csillagszazalek (33)
csillagszazalek Creative Commons License 2001.06.26 0 0 33
Kedves Fogyasztók!

Túl egy vásárláson, megrettenésen, összeszerelési kísérleten, bosszankodáson, telefonos reklamáción, szeretnék néhány kritikát megfogalmazni az áruház többek által egekig dícsért szolgáltatásaival kapcsolatban. Volt ugyanis a délután, amikor eldöntöttük, hogy veszünk ott két széket, egy irodait, egy konyhait, elromlott székeink helyett (megjegyzem IKEÁS székek voltak), meg berakunk a kosárba egy franciaágyat is, mert az is kellett éppen. Nem mintha annyira burzsujok lennénk, hogy ilyen nálunk egy hétvégi bevásárlás, de régóta halogatjuk már összegyűlt igényeink kielégítését. Az agyhalál nálam már akkor beállt, amikor gyakorlatilag csavaronként kellett összeállítani és listára írni a kiválasztott ágy elemeit, majd közölték velünk, hogy nincs középléc, ami tartaná az ágybetéteket. Jogos kérdésünk volt ezután, hogy mikor lesz,erre az eladó a jövő hetet nevezte meg. Kérdeztük, hogy akkor kifizethetjük-e az egészet középlécestül, aztán majd a jövő héten kiszállítják az ágyat. Naná, hogy nem, rázta a fejét, mert náluk amit megvesz az ember, azt azonnal el kell vinni. Ezer ördög és pokol, miért van itt kevesebb középléc, mint amennyi franciaágy összesen? Bejött a képbe, hogy van törés, hibaszázalék, lerészegedés, megöregedés, de akkor is, ezek azért valamennyire kalkulálható tényezők. Jövő héten akkor újra itt…:-( Na jó, úgy voltunk vele begyűjtjük még a két széket, aztán jöhet valami frissítő valahol. Ekkor megint eljött a vég, az eladóval való kommunikáció kínkeserves folyamata, melyben elemi részekre lebontva kérdezett rá az irodai szék tartozékaival kapcsolatos igényeinkre. Nincs kifogásom ellene, hogy megkérdezzék tőlem, parkettán, vegy szőnyegen kívánok-e gurulni és görögni, de arra a kérdésre, hogy milyen görgőket szeretnék a lábra így kapásból nem tudtam válaszolni. Nagy feketét? Kicsit, csak guruljon? Egy fix. Legyen fekete az egész szék.
Otthon aztán kiemeltük a dobozból a bézs háttámlát és a feket ülőkét, aztán vissza is csomagoltuk szépen…:-( A konyhai szék sem akarta magát hagyni összeszerelni, úgyhogy azt is….:-(
Most gondolkodunk, hogy végigcsináljuk-e az ággyal a jövő héten.
Tanulság mindenképpen van. Az áruátvételnél egy pillantást érdemes vetni a doboz tartalmára és nem árt beszerezni egy üveg töményet az összeszereléshez. Gyereket kutyát el kell távolítani, hátha az embernek törni zúzni támad kedve.

croquemadame Creative Commons License 2000.11.12 0 0 32
Nekem a bútorok minőségével semmi bajom. Én az eladók minőségét kifogásolom.
ET2000 Creative Commons License 2000.11.12 0 0 31
egy:

kistok koromban nyilt meg az elso, alatta parkolohaz (akkormeg szinte tokures). no, lementunk biciklivel 3-an. egyszercsak megjelenik nagydarab ikeas rendezo, lepofozza ocsemet es onokatesom, en eppen el tudtam kerulni, hogy kirantsa alolam a bringat. megyek fel, megyek a biztonsagiak szobajaba, ocsem mondja, hogy liftbe belokdoste oket ez a fa, meg jol lenyomott par nyaklevest. na mindegy, a baj az imho, hogy egy kurta tabla nem sok, annyise volt a bejaratnal, hogy biciklivel tilos. azota legalabb van.

ketto:

ikea minoseg egy nagy kaki. tizedosztaju tre-fa, amit arulnak. egyetlen butort se lehet utokezeles nelkul ugy osszerakni, hogy ki is nezzen valahogy.

avantage Creative Commons License 2000.11.12 0 0 30
Mikor eloszor voltam ott, az nem tetszett, hogy siman letegeznek (feliratok) Lehet, hogy ez az imazsuk, lehet, hogy sokaknak ez tetszik, de van akinek nem. Egyebkent ugyanaz mint a "foldalatti" aruhazlanc, nagyon sokan vannak, es en nem szeretek sorba allni.
Traubi Creative Commons License 2000.11.12 0 0 29
"Arra jutottam, hogy annál jobb forgószéket úgyse találok sehol máshol"

Tényleg elég gyenge a társaság sok mindenben. Többek között a logisztikájuk is nagyon szar. Tehát ha továbbra is kitartasz a fenti mondatod mellett, akkor érdemes felhívni a másik áruházat, mert ott lehet, hogy van még száz darab. Én szívtam már ezzel, mert ami fotelt kinéztem, ahhoz a megfelelő színű matracból - de persze pont csak abból - nem volt az egyik helyen, a másikban volt hetven darab. Viszont ott a kiválasztott váz nem volt, mert abból meg az előző tartott raktáron száztízet. Meg van ez szervezve...

Előzmény: croquemadame (24)
zsosz Creative Commons License 2000.11.12 0 0 28
I mean: ugyanmar ne szorakozzanak vele_M_

zsosz

Előzmény: zsosz (27)
zsosz Creative Commons License 2000.11.12 0 0 27
szerintem a penztarcad ellopasarol nem az IKEA tehet, azt ellophattak volna barhol, szoval ezt a sztorit beleirni hujeseg volt... DE! ezt a szorakozunk a vevovel dolgot velem is eljaccottak eccer, kivagtam nekik a balhet, aztan tokre behuztak fuluket-farkukat, hivtam a nagyfonokot, h az alkalmazottai ugyanmar ne szorakozzanak vele...de "sajnos" annyira jo dolgokat lehet ott kapni, hogy _egy_ incidens alapjan nem itelnem el az IKEA-t...

zsosz

Előzmény: croquemadame (24)
Ernesto Serra Creative Commons License 2000.11.12 0 0 26
szemétség, na ilyen dolgok miatt voltam eddig nulla alkalommal az IKEA-ban
Előzmény: croquemadame (24)
Ozon Creative Commons License 2000.11.12 0 0 25
nem 0. IKEA-s topik...
Előzmény: croquemadame (24)
croquemadame Creative Commons License 2000.11.12 0 0 24
Előszöris leszögezem: imádom az IKEA-t. Az egyszerű, mégis modern svéd stílus mindig is a kedvencem volt, és sokszor jártam oda vásárolni, az árak ellenére.
De. Mostanában olyan fantasztikus dolgok történtek velem ott, hogy inkább jobbnak látom, ha nem megyek oda többet.
A történet úgy kezdődött, hogy pénteken bementem, hogy vegyek egy forgószéket. Már ki is néztem a katalógusból, szép a színe, a formája, aránylag jó árban van, és ki is próbáltam, nagyon kényelmes. Minden szép és jó lett volna, de a pénztárnál vettem észre, hogy kilopták a pénztárcám a táskámból, az összes pénzemmel együtt. Kb. 500-szor végigmászkáltam az egész áruházon, hogy nem hagytam-e el vhol (persze erre 0,2% esély volt), de persze nem találtam meg. Fantasztikus érzés volt. Az információban pontos leírást adtam róla, aztán mivel nem tudtam mást tenni, hazajöttem.
Arra jutottam, hogy annál jobb forgószéket úgyse találok sehol máshol, ezért ma újra visszamentem az IKEA-ba, és az irodarészlegnél megrendeltem a széket az eladótól, mivel az Árukiadóban adták át. Az eladófiú azt mondta, hogy a számítógép szerint még van két darab a raktáron a székből, amit kiválasztottam, így nincs miért félni.
Oké, mentem a pénztár felé, persze mivel vasárnap van és egyre jobbna közeledik a karácsony, ezért kb 500 (na jó, csak 15) ember állt előttem, de úgy gondoltam, nem baj, mert végre lesz egy tökjó székem. Megyek az árukiadóhoz, ahol kb 10 percet kellett várni, majd végre visszajött az eladó, hogy a számítógép tévedett, és hogy sajnos már nincsen a raktárban ez a szék, úgyhogy menjek a vevőszolgálathoz, ott majd írnak egy csekket, és visszaadják a pénzem.
Megyek a vevőszolgálathoz, ott is vártam 10 percet, aztán végre-valahára elfogytak előlem az emberek, a csaj azt mondta, hogy menjek vissza a kasszához, várjam végig megint az 500 embert (ezt nem mondta), és ott majd a csekk alapján kifizetnek. Odamentem egy pénztároshoz, aki flegmán csak annyit mondott, hogy "Várja ki a sorát, egyébként sincs a kasszában annyi készpénz"
Vissza a vevőszolgálatos pasihoz, hogy ne szórakozzanak már, már itt vagyok három órája a nagy semmi miatt, és akkor még nem is szolgálnak ki. A pasi rendes volt, nagy nehezen elintézte, hogy odaadják a pénzt, aztán mehettem a dolgomra.
Ja, a pénztárcámat megtalálták, persze a pénz -minő véletlen-nem volt benne...illetve az aprót meghagyták...
iznit Creative Commons License 2000.11.03 0 0 23
az előbb egy kicsit erős voltam bocsánat,talán nem kellet volna egy-két véleményre alapoznom azt. végül is szeretem a Skandinávokat, meg hogy olyan egyszerűek, legalábbis nekem ilyennek tűnnek.

Egyébként ettől a fura Karácsonyosditól tényleg
ugy érzi magát az ember mintha színházban lenne.

Ezekiel:
Az IKEA a saját hazájában a legolcsóbb megoldás
hát igen nálunk nem nagyon jellemző hogy megbecsülnénk ami a miénk.

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2000.10.31 0 0 22
Szerintem ne legyünk meglepve mert a német vonal jön be hozzánk folyamatosan (lásd a reklámokat, tv-ket stb.) ergo nem csoda, hogy a porcukros aranycsengős karácsony is jön tőlük. Kicsit infantilisek ilyenkor a labancok is (közel vannak érdemes kinézni hozzájuk kari környékén) de nagyon szépen feldíszítik az utcáikat. Ami nem ártana mondjuk itt is, azt nem tudom, hogy mennyire okos dolog átvenni az ennyire korai karácsonyhangulatot...De hát ez nem okosság kérdése gondolom.

Az IKEA meg olyan amilyen, én szeretem a skandináv design-t, tehát vásárolok is náluk időnként, annyira nem is drága, viszonylag keveset emelkedtek az áraik hosszú évek alatt.Pláne, ha körülnézel a "hagyományos" bútorboltokban.
Az IKEA a saját hazájában a legolcsóbb megoldás pl. a fiatal házasok bútorvásárlásában. Ez a minőség legalja náluk, amihez a legkönnyebb hozzájutni és arra elég hogy kihúzzák az első éveket. Sőt el is adnak használt IKEA bútort.
Az, hogy nálunk ebből mi jött le az nem az IKEA hibája.

HE

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!