Két visszatérő tévés személyiség erősíti az RTL Klubot jövőre. Kepes András két műsorban is feltűnik, de a Heti hetesben egyre gyakrabban felbukkanó Hajós András is állandó műsort kapott: a Benne leszek a tévében című "tehetségkutató - ki mit tud" hetente lesz látható a képernyőn. Lehet indulni tánccal, szavalással, énekléssel, állatidomítással, bármivel - lényeg, hogy lekösse a nézők figyelmét.
Én ezt komolyan nem értem. Azt próbálod nekem bebeszélni, hogy úgyis mindenki önmagához képest hülyébbnek látta, és, mint ilyeneket, kiröhögte ezeket az embereket? Ezt honnan veszed?
És az, hogy (például) én nem ezt tettem, az annyira hihetetlen neked, hogy nem is lehet más, csak önfényezés?
Nem. Alapvető emberi tulajdonság például az, hogy az ember szeretne "átölelni minden embert", ahogy a háromgyermekes családanya (hamisan) énekelte. Az már nem ennyire alapvető, hogy elég bátor elmenni egy ilyen műsorba, hogy ezt millióknak (hamisan) elénekelhesse. Viszont az is alapvető emberi tulajdonság, hogy a képernyő előtt ülve méltányoljuk ezt a tettet. Kiröhögni már nem alapvető emberi dolog. Csak elítélendő.
És ha kiröhögtem, akkor még elítélendőbb utána megmagyarázni, hogy hát tudom sajnos, hogy ronda dolog, de hát emberek vagyunk, és különben is a tévé a hibás, hogy ilyen röhejes alakokat mutogat (vö. "maga rajzol folyton pinát"). Meg hogy aki meg nem röhögött rajta, sőt, talált benne valami érdekeset is, az csak különc lehet, vagy hazudós.
Te tényleg nem vagy kerek! Ezzel a cikkel mit illusztrálsz?! Visszatérhetnénk végre a műsorhoz vagy jön még az archivumodból néhány semmihez sem kötődő csoda?!?! :-(
Azt meg el kellene végre dönteni, hogy ez a műsor most akkor megalázza vagy mennybe emeli a vérdilettánsaidat... :-P
Pucros, rosszindulatú nem akarok lenni. De most már az önfényezés lendülete kapott el.: Ezt írod: "Nekem ez az érdekes: a megjelenő önjelöltek kicsit bemutatkoznak, kicsit ismerőseink lesznek arra a rövidke időre, amíg el nem felejtjük őket. Mint egész emberi lények érdekelnek - nem azt mondom, hogy csalhatatlan diagnózissal fogok tudni szolgálni arról, hogy mifélék és mi szél hozta őket, hanem hogy erre volnék kíváncsi, ezt szeretném megfejteni-sejteni, és emiatt jóval többet észlelek belőlük, mint hogy a produkciójuk hogyan viszonyul a sztenderdekhez."
Hm. Azért ez egy kicsit izé.
Erre az "egész emberi lényre" reagáltam a szubjektivitás-érvvel, még egyszer elmondom.
Második ellenvetésem: amennyiben ez az egész emberi rezonáns empatikus lény-sejtésed valóban ily cizellált és szenzibilitív, lehet, hogy másoknak kevésbé adatott meg. Momentán, ha meg akarok ismerni egy emberi lényt szerintem beszélgetek vele, elmegyek hozzá. De nem produkáltatom, mert az semmit se mond. Maximum a produkció: szereplési vágyáról szól.
De az az önző öröm, hoigy kiröhögjek nálam hülyébb embereket alapvető, bár elítélendő emberi tulajdonság. Ennél még nagyobb bűn szerintem, ha valaki ezt holmi emberbaráti tényként tálalja. Ne etess már.
Nem biztos... Lehet, hogy fel akar lépni a műsorban valami végzettségkitaláló számmal. Még össze is jöhet neki, mert hát itt a dilettánsok előtt is szabad a pálya :-))
"A kiemelt részben volt szó arról is, hogy mennyekbe emelik a vérdilettánst..."
Kapizsgálod, jól van, haladunk előre!
"Ezen kívül, a műsorban látható fellépőket senki nem emelte mennybe."
Már maga a tény, hogy ezek az emberkék egy tehetséges, ámbár szereplésre nem méltatott embernél kb. 5-10 perccel többet kaptak a nyilvánosságból (tehetséges alanyunk ugyanis nullát kapott), aszem simán felér egy mennybe emeléssel ebben a mai világban. (
Mire kiemelted, én már elolvastam az egészet. Ebben a részben valóban van szó tehetségről meg dilettantizmusról, de a kontextus totálisan eltérő. Vagy csak én nem vettem észre valamit?
A cikk arról szól, hogy egy tehetséget nem engednek érvényesülni, mert nincs papírja. Itt ugye teljesen más esetről beszélünk, hiszen Hajós András immár harmadik csatornáját fogyasztja szakirányú végzettség nélkül, és mi ez, ha nem érvényesülés.
Vagy arra gondolsz, hogy a válogatáson a tehetségeket direkt nem is válogatták be? A tehetségek felfedezése más műsorok témája, itt direkt zavaró, bántó lenne a kontraszt.
A kiemelt részben volt szó arról is, hogy mennyekbe emelik a vérdilettánst... a baj az, hogy erre konkrét esetet nem említ a cikk, ezért ezen a tagmondaton kívül semmi támpont nincs, nem tudni, hogy szerző pontosan milyen jelenségre gondol. Ezen kívül, a műsorban látható fellépőket senki nem emelte mennybe.
De miért nekem kell kitalálni, hogy mit akartál mondani tulajdonképpen?
OFF Szegény Spirónak lehet, hogy tényleg igaza volt veletek kapcsolatban:
"Ma sokkal többen vannak a kedves, okos, jobbra érdemes, önhibájukon kívül olvasástudatlan diákok az egyetemen, mint tíz éve. Számokban utolértük az európai átlagot, Patyomkin herceg legnagyobb dicsőségére (gyöngébbek, vagyis a mai magyar ifjúság zöme kedvéért: e nevezetes orosz herceg építtetett egy szép kis mintafalut, de csak a házak homlokzatát készíttette el, hogy az arra hajtó, reformokat pártoló cár a vidéki Oroszország fejlődésével meg legyen elégedve, meg is volt). Évek óta nem tudok normális szemináriumot tartani, egyénenként foglalkoztatva a diákokat, ahogyan kellene, mert kapok szemeszterenként százötven-kétszáz gyereket, akinek az átlagos tudatlansága az észak-amerikai vagy a nyaszaföldi diákokéval ér fel, és ez a jövőben sem fog változni, mert a felvettek után kapott fejpénzből élünk mi, meg él az egyetem.
Tíz éve teszegetem el a dolgozataikat, amelyekre a jegyeket adom nekik, ez az én kis magánarchívumom, amely tanúsítja, hogyan haladunk lefelé a lejtőn. Ezek a dolgozatok azt mutatják, hogy ma már a legtehetségesebbek sem mind képesek normális, alannyal, állítmánnyal, tárggyal korrekten ellátott, nem nagyon bővített mondatokat leírni; amikor pedig megszólalnak, többnyire hebegnek-habognak, és képtelenek aránylag árnyaltan kifejezni magukat az anyanyelvükön.
Rendben. Majd ha Te leszel programigazgató egy kertevében, akkor majd nem engedsz adásba saját véleményed szerint dilettánsokat. Meg tehetségeseket sem, csak hogy ne tedd őket tönkre.
"Visszatérek a mániámhoz: a tehetséges embert itt mi tesszük tönkre - csak. Csak azért, mert tehetséges. És mi emeljük mennyekbe a vérdilettánst. Az egyiket hagynunk kellene, hogy tegye a dolgát, de mi nem hagyjuk. A másikat meg hagyni kéne a fenébe."
1. Köznapi - és nem irodalomtudományi! - fogalomhasználat szerint az bizony egy vers volt. Még érezni is lehetett benne, hogy mik volnának a rímek. Szabályok rengetegfélék vannak, és bárki csinálhat többet, másat. Nincsenek szabályabb szabályok meg kevésbé szabályabb szabályok. Minden produkciónak orra alá lehet dörgölni olyan szabályokat, amiknek nem felel meg. Például a kis éji zene elég vacak heavy metal... hadd ne soroljam.
2. Fölösleges említeni a szubjektivitást. Bármiről el lehet mondani, hogy hohó, honnan tudod, hogy objektíve is az van, amit te szubjektíve látsz, hiszen te csak szubjektíven tudsz látni, mert nézőpontod foglya vagy. Persze, az is szubjektív, hogy hamisan énekelt volna a családanya, mert miért ne lehetne, hogy ez egy újszerű énekstílus, tele bonyolult díszítésekkel, amit mi nem tudunk értékelni mert nincs fülünk hozzá. Pont azt akartam kifejezni, hogy az emberek nemcsak hogy nem rovarok, hanem elsősorban emberek, és sorsuk, hátterük van. Valahonnan jöttek. Valamiért szerepelni akartak. Valami miatt döntöttek amellett a produkció mellett, amivel fel akartak lépni. Nekem ez az érdekes: a megjelenő önjelöltek kicsit bemutatkoznak, kicsit ismerőseink lesznek arra a rövidke időre, amíg el nem felejtjük őket. Mint egész emberi lények érdekelnek - nem azt mondom, hogy csalhatatlan diagnózissal fogok tudni szolgálni arról, hogy mifélék és mi szél hozta őket, hanem hogy erre volnék kíváncsi, ezt szeretném megfejteni-sejteni, és emiatt jóval többet észlelek belőlük, mint hogy a produkciójuk hogyan viszonyul a sztenderdekhez.
Nem nagyon érdekel, hogy ki mit gondol rólam - azt, hogy ezen lelkizzek, már kinőttem egy ideje.
Én mondjuk pont Téged tudnálak elképzelni a padsorokban, de ezek szerint mindketten tévedtünk. Van ez így. :-)
A belső késztetésnek is ki kell alakulnia valamiből. Én nem tapasztaltam szájbarágó rávezetést, hogy "Te néző, ezt meg kell nézned mert trendi". Lehet, hogy más csatornát néztünk?!
Mesélj inkább. Visszanézted? Neked hogy tetszett? Ilyennek gondoltad vagy úgy gondolod, hogy kellene rajta még változtatni? Nagyon elkeseredtél a topiktól?
Már meg ne haragudj, kedves párduc, de süt a hozzászólásaidból a sznobizmus!
Az ember belső indíttatásból kapjon már kedvet valamihez, ne attól, mert erre rá akarják valamiképp vezetni, vagy mert ezt követni trendi, oké?
Az ilyen figurák mint lehetnek te azok, akik beülnek a Mindentudás Egyetemére, és jegyzetelnek (MUHAHAHAHA!), és azt hiszik, hogy ettől majd kitágul a látókörük...
"Egy tehetségét eltékozló, szétforgácsoló (általam kedvelt) műsorvezető tehetségtelen pojácákat mutogatott nekünk, meg egy bálnát bugyiban-melltartóban."
Egyrészt, ti miről beszéltek, milyen (m)értékről beszél az az ember aki "lebálnázik" egy nőt?!
(off
Másrészt. Tudom, hogy nem kéne erre reagálnom, de biztos rosszul esik ez a "tehetség szétforgácsolás" dolog, egyrészt köszönöm, hogy tehetségesnek tartasz. De legyél kedves tájékoztatni, ha van ötleted, hogy hogyan használjam jobban?
Azt már ismerem, hogy a saját csapatom pénzéből és munkájával megpróbálunk úgy tévézni, ahogy szerintünk kell, majd ezzel szerzünk 1) fölösleges messianisztikus elvárásokat, 2)pénzügyi buktát 3) nézői szánakozást 4)óriási bulit:))
Azt is ismerem, hogy nem tévézek és akkor mindenki szeret, mert vesztes vagyok, és lehet lappogatni a vállamat, hogy pedig de kellenél te ebbe a szarba...de nem megy mi...hát pedig úgy drukkoltam, hogy neked (se:) sikerüljön.
Azt is ismerem, hogy azt mondom, ok akkor csinálják azok, akik ehhez az üzlethez értenek, és ők ma a nagy királyok, nem pattogok. Ebből van az anyázás, amit jó esetben legalább a nézettség kompenzál...aztán majdcsak továbbléphetünk.
Azt még nem ismerem, hogy belátom, hogy nem vagyok erre való, és sértődötten elvonulok, és szurkolok, hogy másnak se sikerüljön, és ezt nem is fogom megismerni, mert igenis úgy gondolom, hogy erre vagyok való, és addig nem nyugszom, amíg nem sikerül.
on)
A szétforgácsoláshoz még egy utolsó költői kérdés, tényleg nem kell válaszolni: másoltál már lemezt?
Lehet. De sokan vannak, akik nem látták (remélhetőleg) még ezeket a klasszikusokat. Számukra ez jó dolog és lehet, hogy ettől kapnak kedvet az eredetihez is.
És pl. önállóan is jól működik a Blues B.R.Others Show, nézd meg egyszer, ha teheted!
Háááát.... a görkoris szám biztos nehéz, és aláírom, hogy látványos is.
Ámde szórakoztató?
A dal a Top secretben hatalmas poén volt. Benne a filmben, igen.
De előadni egy jelenetet egy klasszikus filmvígjátékból (Gyalog galopp, Picasso kalandjai például) már teljesen más. másolás. mismásolás. Szerintem. :)))