Keresés

Részletes keresés

mokotoy Creative Commons License 2006.03.02 0 0 109
Ez a fórum azért indult, hogy ötletekkel, órákon használható forrásanyagokkal segítse a tanárokat, akár magántanár vagy, akár iskolai, akár mindkettő. Napok óta semmi nem történik. Ez azt jelenti, hogy mindenki tele van ötlettel, de megtartja magának, vagy mi? Elolvastam az eddigi hozzászólásokat és nagyon jó kis forrás dolgokat mondtak az előző hozzászólók. Nekem is lenne ötletem, ha van valaki, akit érdekel, akkor szívesen venném. És hol a topicnyitó? Én egyébként magántanár vagyok, és szívesen vennék olyan ötleteket, amelyek kifejezetten nem 10 fős osztályra vonatkoznak.
mara2 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 108

Sziasztok! Látom pang az oldal, én most fedeztem fel. Pályaelhagyó (vajh miért?) angol tanár vagyok, de még mindig tanítok tanfolyamon. Pár linket kimásoltam, biztos hasznát veszem, köszönöm!

 

Igaz, régen volt már, hogy szóba került a 'scuse fingers' kifejezés, de tanulni sose késő :)) Ezt a kifejezést akkor használják, ha valami ételféléhez kézzel nyúlnak és úgy adják oda valakinek (pl. ha kenyeret kér valaki és nem kosárból kínálják). Szóval kb. annyit tesz: Bocs hogy kézzel nyúltam hozzá :) 

Az Upper Headwayt én is végigküszködtem párszor, jókat lehetett tanulni belőle :)

Előzmény: Sveriges fana (30)
September Betlehem Creative Commons License 2006.01.31 0 0 107
Köszönöm. Még találtam olyat, hogy "tell me more". Ebbe megéri vajon befektetni?
Előzmény: rijir (106)
rijir Creative Commons License 2006.01.31 0 0 106

Pl.: sulinet.hu

englishonline.hu

 

mindkettőn vannak interaktív tesztek, utóbbin van 'tesztek magyarázatokkal' rész is.

September Betlehem Creative Commons License 2006.01.30 0 0 105
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valamilyen számítógépes programot, online lehetőséget, nyelvtan gyakorlására?
freyya Creative Commons License 2005.12.23 0 0 104
A Magazine link alatt található News Lessons is szuper, különféle témájú újságszövegeket adaptáltak minden szintre, tarkítva mindenféle feladatokkal.
Előzmény: freyya (103)
freyya Creative Commons License 2005.12.23 0 0 103

http://www.onestopenglish.com/

 

Sziasztok! Ez egy nagyon jó kis oldal. Teljes tanórákra való anyagokat lehet letölteni útmutatással, megoldásokkal együtt, mindenféle készség fejlesztésére, minden szinten. A free resources és a grammar&vocab link alatt találtok dolgokat. Az előbbihez regisztrálni kell, de megéri.

applex Creative Commons License 2005.11.18 0 0 102
Kösz!
Előzmény: rijir (100)
rijir Creative Commons License 2005.11.17 0 0 101
Ja, és a beszélő nem dadogós -:))))
Előzmény: rijir (100)
rijir Creative Commons License 2005.11.17 0 0 100

Ugorj vissza a 20. és 24. hozzászólásra, aranyos dolgok vannak ott (by Shu-Shu)

Az ominózus mondat - egyelőre írásjelek nélkül - a fejtörés kedvéért:

 

Peter where Tom had had had had had had had had had had had the teacher's approval.

 

Jó szórakozást...

Előzmény: applex (99)
applex Creative Commons License 2005.11.17 0 0 99
Hi!

Bemutató órát kell tartanom szövegértés- és beszédkészségfejlesztés címmel ált. isk. 6. osztályban. A témakör: állatok. Ha valakinek lenne valamilyen jó ötlete, feladatai esetleg szövege, azt szívesen venném. Köszi!
Mellesleg a 11 "had"-et nem ismerem. Leírnád?
rijir Creative Commons License 2005.11.17 0 0 98

Sziasztok!

Nem nagyon pörög a topic...

Ismeritek a mondatot a 11 db 'had'-del? (Vagy csak nekem új?...)

peterkorm Creative Commons License 2005.10.28 0 0 97

Hellosztok!

 

Szeretném megkérdezni, hogy tudjátok-e, hogy honnan lehet Cambridge Proficiency volt egész vizsgapapírok tartalmát letölteni, vagy valamelyikőtöknek van-e esetleg E-mailben elküldhető formában. Sajnos a Cambridge oldaláról nem ingyenes a letöltés.

 

 

Várom a válaszokat!

 

Köszönettel,

 

Péter

Vierne Creative Commons License 2005.09.12 0 0 96

Hello!

 

Melyik könyvet ajánljátok óvodások oktatására?

 

Köszi

peterkorm Creative Commons License 2005.09.08 0 0 95

Köszi az információt. Tanári pályára biztosan nem fogok már lépni, mert már most egész mást csinálok, ami messze áll tőle, de maga az angol nyelv szeretete, és egy kicsit az is, hogy mégjobban a saját lábamra álljak anyagilag motiválna arra, hogy átadjak valamennyit abból, ami nekem van.  Mondjuk a tanítványszerzéssel akadhatnak még problémák.:-)

 

 

 

 

Előzmény: shushu (94)
shushu Creative Commons License 2005.09.08 0 0 94

Hát ezt főiskolán meg egyetemen évekig tanítják, igaz, nem mindenkin segít. Van akiről minden lepereg.

 

Így kapásből néhány alap dolog:

- az agytekervényeket is be kell melegíteni, nem csak az izmokat. Ezért szoktuk az órát valamilyen warmerrel kezdeni. Ez általában rövid, érdekes/vicces/játékos, és az sem baj, ha kapcsolódik amúgyis az anyaghoz. Ha ún. one-on-one tanításról van szó, akkor ez nem olyan könnyű, hiszen egy csoportban mindig egyszerűbb játszani valamit.

- mindig adj, és ellenőrizd is le a leckét

- ha valamit nem tudsz, ne szégyeld bevallani. Ha kérdeznek egy szót, amit nem ismersz, mondd azt, a következő órára utánanézel (és persze tedd is meg)

- a lehető legkevesebb magyart használj, hiszen meglehet, hogy diákodnak ez az egy lehetősége van az angol nyelvet hallani

- ne felejtsd el, hogy egy felnőtt ember sem nagyon tud 15 percnél tovább egy dologra koncentrálni, ezért igyekezz variálni a különböző feladatokat

- négy alapkészség van, és ezeket mind kell gyakorolni: speaking, listening, reading, writing.

- ha kezdő a diákod, a kiejtést nyugodtan ismételtesd vele, amíg nem közel tökéletes

- bátorítsd arra a tanulódat, hogy ne az esetleges hibáival foglakozzon, hanem a kommunikációval. Csak azért, mert hibát vétett, ne állítsd le. Inkább készíts magadnak jegyzetet arról, mit mondott rosszul, és utána térjetek vissza rá. Lehet, hogy nem is mistake, hanem ún. slip of the tongue volt, és akkor különösebben nem kell vele foglalkozni.

- és ha komolyan érdekel a tanítás, vannak főiskolák, ahol estin szerezhetsz diplomát - és ami fontosabb, megtanítanak az alapokra!

 

Remélem segítettem. Good luck!

Előzmény: peterkorm (92)
seth1 Creative Commons License 2005.09.06 0 0 93

Köszi, hogy válaszoltál! Meglepett, hogy karakterekkel kell számolni (én úgy gondoltam első bliccre, hogy kérek 2 Ft-ot szavanként, de 0.5 Ft-os karakterárral is kb. ugyanannyi jön ki). Ma is tanultam vmit... :)

seth

Előzmény: Sveriges fana (90)
peterkorm Creative Commons License 2005.09.05 0 0 92

Én is egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Szeretnék angolt tanítani külön, és mivel tanítási tapasztalatom nincs (és ezt vállalom:-) mivel nem a tanítás a szakmám), szeretnék valahol utánaolvasni magának a tanítási módszereknek. Tudom, hogy van aki tanári diplomával sem tud tanítani, van akinek meg van ehhez egy külön agytekervénye...de akkor sem szeretném, ha lesz, az első tanítványomat azzal megszivatni, hogy semmit se értek magához az anyag átadásához. A nyelvtudásom stabil és magas szintű, meg lelkiismeretes embernek ismernek engem. Van aki tudna oktatási módszertanról valami anyagot így neten, vagy akár véleményeket és tanácsokat is szívesen fogadok.

 

 

Péter 

aqalung Creative Commons License 2005.09.05 0 0 91

 

Én is először jöttem ide fel..

Remélem nem zavarok.

A kérdésem nagyon rövid: Van-e itt olyan miskolci(vagy Miskolc környéki) ember akivel személyesen beszélhetnék, aki természetesen hibátlanul beszéli az angol nyelvet (és ha úgy adódik akkor akár egy mobiltelefonon keresztül is képes tökéletesen kommunikálni mondjuk egy amerikai producerrel... (!!!??)

 

Ha van, kérem jelentkezzen...!!

Sveriges fana Creative Commons License 2005.09.05 0 0 90

karakterenként 3 Ft már jónak számít.

Az átlagos ár 1/2 Ft per karakter.

 

egy A4-es lapon, ha tele van írva, de nem összefüggő szöveggel, (kihagyott sorok, fejléceknek helyek, logók, etc) kb 1000-1500 karakter van.

Számold ki hogy az mennyi. Ja, a legtöbben természetesen szóköz nélküli karakterrel számolnak. Azt a wordben az eszközök- szavak számában tudod megnézni.

 

Előzmény: seth1 (89)
seth1 Creative Commons License 2005.09.04 0 0 89

Sziasztok! Ha megengeditek, kérdeznék. Ötödéves angol szakos vagyok, és beesett egy lehetőség, hogy fordíthatnék. Tudjátok-e, hogy kb. mennyit lehet kérni? Szavanként vagy oldalanként? Szóval hogy megy ez az egész?

Köszönöm.

seth

shushu Creative Commons License 2005.09.02 0 0 88

Körbenéztem a neten de sikertelenül.

 

Ha esetleg valakinek megvan, és hajlandó neked kölcsönadni...

Előzmény: applex (87)
applex Creative Commons License 2005.08.30 0 0 87
A Pacesetter Starter hanganyaga letölthető valahonnan?
ants8019 Creative Commons License 2005.03.27 0 0 86

Tök jó, hogy találtam egy ilyen oldalt!

de miéééééé haldoklik? Neeeeee!

Milyen izgalmas hozzászólások vannak nyelvvizsga ügyben!

Ahogy itt végigolvastam, szokásos tapasztalat! Gyorsan, máris sikerüljön! Pedig a nyelv egy folyamat, az anyanyelvünket sem pikk-pakk hónapok alatt tanultuk meg.

Kérdés, nem túl általános:

Keresnék olyan weboldalt, ahol nyelvészeti konferenciák eredménye, vagy a témában akármilyen anyagot találhatok, téma: idegennyelv tanulás és a kiejtés alakulása.

Erúthiel Creative Commons License 2005.03.18 0 0 85

Köszönöm, hogy nekiállsz. És a javításokat is! Ha ez megnyugatat, lenne még egy-két fordítanivaló, ha nem gond:)) ha ezzel is életben marad a topic.

A fordításról: nem fontos, hogy hamar meglegyen, ahogy időd-kedved-erőd lesz.

Köszönettel: Erúthiel

Előzmény: shushu (84)
shushu Creative Commons License 2005.03.18 0 0 84

Örülök, hogy benéztél (ez is életben tartja a topicot)! :)

 

Az eredeti szöveg értelmetlen helyenként és (nagy valószínűséggel) így hangzott (javítások pirossal):

 

"In the subtitled dialogue we find some long words that may involve compounds. Most Huttese words seem to be CVCV words, making the language a bit monotonous. To eliminate monotony, one may construct artificial compounds. As most Huttese words seem to be CVCV words, in compounds the first element may be shortened to CVC. The shortened form of the CVCV words may be a postulated CVC root."

 

Fordítással csak egy kicsit később próbálkoznék. :(

Előzmény: Erúthiel (83)
Erúthiel Creative Commons License 2005.03.17 0 0 83

Elnézést, hogy befurakodom ide, nemsokágig zavarnék.

Lenne egy kis fordítás a hozzáértőknek, ha nem nagy gond.

 

"In the subtitled dialogue we find some long words that may involve compounds

Most Huttese words seem to be CVCV words, making the language a bit monotonous. To eliminate monotony, one may construct artificial compounds

As most Huttese words seem to be CVCV words, in compounds the first element may be shoThe shortened form of the CVCV words may be a postulated CVC root. rtened to CVC"

 

Remélem akad, aki tud segíteni.

Előre is köszönöm

 

 

F_a_s_z_á_n Creative Commons License 2005.03.17 0 0 82
Én is ezt szeretném, de egy kamasz gyereket észérvekkel igen nehéz meggyőzni. Az osztálytársai origóztak, és a falkaszellem megkívánná tőle is a besorolást.
Előzmény: buta Elizabeth (80)
F_a_s_z_á_n Creative Commons License 2005.03.17 0 0 81

"Hát, le lehet tenni az Origót is rögtön, és az a legolcsóbb + Magyarországon mindenki elfogadja érettségi helyett."

 

1. Egen, a vizsga lehet, hogy olcsó, de nálunk, egy kimondottan origós nyelvizsgára előkészítő tanfolyam 16+16 óra, az helyből 40ezer. (Most arról ne beszéljünk, hogy évek alatt mennyibe került a különangol, mert ahhoz képest, hogy 10ezer az origó, 28 ezer a Pitman, már tényleg nem oszt, nem szoroz.

2. Tudtommal au origo nem nemzetközileg elfogadott vizsga, tehát, ha úgy dönt a delikvens, hogy külföldön (is) szeretne felsőfokra járni, akkor tehet egy nemzetközi nyelvvizsgát is. (Akkor most melyik lesz az olcsóbb?)

Munkavállaláshoz nem okvetlen kérik, ez tény, de külföldi ösztöndíjhoz igen. 

 

 

Jótanácsot köszi! Ugyis el van törve az ujja síelésből kifolyólag, most vagy addig nem szedjük le a gipszet, vagy rácsapom a kezére az ajtót. :-)))

Előzmény: shushu (78)
buta Elizabeth Creative Commons License 2005.03.15 0 0 80
Szerintem Pitman a nyerő.
Előzmény: F_a_s_z_á_n (77)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!