A hannal nem volt gond, szép. De hogy önmagában megér-e egy félnapos kitérőt, én nem tudom... Az meg hogy a legnagyobb, nem garancia az élményre... Teszem azt, a karthágói amfiteátrum nagyobb volt fénykorában, mint az el jemi. És most melyik a szebb? Láttatok már olyan őrültet, aki megnézte annak is a romjait?:-)) Hát mi megnéztük, de hogy miért?... passz.
Igen, mindenképpen Selime mellett szól a jó megközelítés.
Güzelyurban nem voltunk, arról nem lehetnek emlékeim, de most átlapoztam a LP-t, jó döntés lehet.
Viszont Sultanhani nekem nagyon nem jött be annak idején. Egy nagyon lepusztult település (2000-ben), ahol csak a karavánszeráj van érdekességként, az előtt viszont parkolnak a turistabuszok dögivel.:( Bónuszként alig lehet haladni a kéregető kölyköktől.
Ternészetesen segít, de azért a személyes tapasztalatot nem helyettesíti. Azért gondoltam Selimére,mert oda gyakoribb a tömegközlekedés Aksarayból. Ott azonnal le is tudnánk cuccolni,és végigmehetnénk a völgyön. Aztán Ihlarából valahogy csak visszajutunk majd. A következő napra meg kitaláltam Güzelyurt és Sultanhani felkeresését. Aznap elég ha esére érünk vissza Nevsehirbe az isztambuli éjszakai buszt elérni.
Ebben az esetben kimarad Ankara. Dehát egy fenékkel..... :-)
Jól vetted ki. :-) Nem megyek ám sokra a nyugat-magyarországi mivoltommal:még Pozsonyt sem sikerült "bevenni". Itt van egy köpésre, de a tömegközlekedés pocsék, autónk meg nincs. Ami késik, azért nem múlik. :-)
Örülök, hogy tetszett. Nekem meg a váras fotóid. :-)
A Paradicsom....kár, hogy csak 1 nap volt rá. Szívesen visszamennék még oda is. Honnyan vettem a szín-erősség kombinációt?! Nem tudom...lehet, hogy saját kútfő. :-) Jó a fantáziám? :-)))))) Szerintem úgy kombináltam ki, hogy a piros útvonalak - ha jól emlékszem - mind a hegyek csúcsain haladtak. A kék v. zöld útvonal meg nem volt olyan veszélyes...azon haladunk lefelé menet.
Nem, de attól még megnézhetitek a képeket, nálunk is lehet colát inni, vagy sört... ha nem akarod, hozhatsz laptopot, nekünk nincs sajna...vagy bármi más megoldás! :-) (de arra fel kell készülni, hogy kb. 1500 kép van, és még is sem találok olyan 50-et kb... :-( )
Valószínúleg nem véletlenül preferálják a keleti részeket...
Ott még nem divat a turistalenyúlás úgy, mint a tengerparton. Többek között ezért is kíváncsi vagyok gombóc mostani tapasztalataira.:)
Érdekes volt, amikor Urfából Fethiyébe buszoztunk (volt vagy 20 óra, antaliai átszállással), akkor úgy éreztük, mintha 100 évet is haladtunk volna, nem csak 1000 km-t...
Mondjuk, egy Törökország - Szíria 3-4 hetes túrát szívesen vállalnék....
Ámen. Egy ilyen engem is izgatna, de honnan a fenéből szereznék 4 hetet egyben?:(