Keresés

Részletes keresés

bacsa34 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 297
Cserfa:-)
Látom nem néztél utána az eredeti szövegben található damion, és damionion szavaknak. Pedig javasoltam, és ha megtetted volna, most nem írnál ilyen bugyuta választ. Bocsesz, de ezt kell mondanom a makacságod miatt, hogy nem vagy képes utánanézni, hanem a saját okosságodat magyarázod csak.
Előzmény: CSerfa (295)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.17 0 0 296
Kedves bacsa34!

Valamelyik hgys topicba elég sokat írtam a megbocsátásról nemrég. Ha kíváncsi vagy vélekedéseimre, ott a Keresés, nézz utánuk.

Ez viszont egy szellemes topic, itt a Hit Gyülekezete egyik tévelygése a Tallér-szellemesdi.
Ehhez írogatok kritikusan, meg vélekedéseimet hozom, hogy micsoda istentelen ez az erővel és hatalommal és Bibliát lobogtatva démonosdi, meg szellemet kiáltani, meg űzni, meg tusakodni ilyesmi ellen igazságtalanul, fenyegetve és tévelyítve. Mert a hgysek igazságtalanul, apostoli tanítástól függetlenül, azaz mást hirdetve démonoskodnak, meg szellemeskednek.

Azaz én a magam módján On topicot művelek.
A megbocsátás Off topic lenne.

CSerfa

Előzmény: bacsa34 (294)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.17 0 0 295
Kedves bacsa34!

Az Efézus 6/12 szellemi lényei a magasságban vannak, a tisztátalan szellem meg, ami kimegy az emberből, (a földön) jár, víz nélkül való helyeken, nem a mennyeiekbe repül. Nézz utána [Mát. 12.43]. Nekünk nincs a földön, pontosabban a víz nélküli helyeken járó szellemekkel tusakodásunk, sem az emberekben levőkkel. Hanem a magasságbeli (mennyeiekben levő) szellemekkel van.
De azokat nem űzte soha senki, azok soha senkit nem szálltak meg, nem is körülöttünk vannak, ahogy ti sugallnátok, hanem a magasságban. Így van a Bibliában, máshogy pedig nincs.

A démonokat űzökről:
Te magad idézted, démonokat űznek. Nem űzniük kell, nem paracsolniuk kell, te ezt tévesen írod. Egyszerűen űznek.
Az meg tény, hogy nincs felszólítás rá, hogy parancsolni kell. Tény. Ezzel ne vitázz!
Én ezekről írtam.
Te meg írásomat kiforgattad, más jelentést adsz neki. És így kérdezel vissza. Ez nem fair, ezt hagyd abba!
Mondom, egyáltalán nincs a Bibliában, nem krisztusi, sem apostoli tanítás-rendelés, amit te írsz, hogy parancsolni kell hatalommal.
Nem kell parancsolni! Nincs erre rendelés. Ezt te csak ne állítsd, mert akkor olyat hirdetsz, amit az apostolok nem. És ez nem jó (neked).
Ha igazad lenne, akkor az apostolok ezt rendelték volna, mert ez fontos dolog lenne, ha igazad lenne, és ha sok démon lenne. De ezek lényegtelen dolgok, a démonok is, hát róluk semmi rendelés. Érted? Értsd meg, te mást hirdetsz, mint az apostolok. Ne tedd! Miért nem jó a tiszta apostoli tanítás? Miért kell kiegészíteni azokkal a tanításokkal, amiket te hallottál? Nem kéne!

Azzal meg nincs bajom, ha űznek démonokat.
Csak azzal, ha olyat űznek, ami nincs. Ha hazudnak.
Ha csak hazudják, hogy itt démon, meg ott démon, meg mindenkit mindenhol démonok vesznek körül. Ha hazudják, hogy ezek felett nekik hatalmuk van, holott a semmi felett van hatalmuk, közben meg vétkeik rengeteg. Ha valami nagynak akarnak látszani, noha azt sem tudják, mit beszélnek. Ezzel van a bajom. És nem hiszem a legtöbb démonoskodó embernek, amit mond, pontosabban egyetlen ilyen igazat még nem láttam, olyat, aki hitelesen él.
Olyat viszont én is ismerek, akiből kiment démon, nem a démonűzéssel van tehát bajom. Hanem ezekkel a színlelőkkel, szerepjátékosokkal. Egyetlen egy igaz embert nem láttam, aki szellemet űzött, aki ezt akarta. Hanem sok színlelőt, valakinek látszani akarót, azt láttam. Meg láttam sok démoni megnyilvánulást az ilyenek munkája nyomán. Ami nem valósággal szabaddá tette a szabadulóművészeket, hanem rendszeres szabadulógyakorlat mestereivé. Azaz arról tettek bizonyságot, nem Jézus szabadítása a dolog. Ha én láttam szabadulást, ott egyszerű ember hitét követte a szabadulás, nem készült erre senki, nem parancsolt, mégis hiteles a szabadulás.
Ezekkel nem azt mondom, apostol nem parancsolt, de ő név szerint kapta erre a hatalmat, meg azt mondom, aki küzd, úgy küzdjön, mint aki lát, és ne úgy, mint aki a levegőt csapdossa. Én ilyen szellemharcost még csak levegőt csapdosót láttam, bizony.
Ahogy a démonológusok is olyasmiről beszélnek-írnak, amit nem láttak, amihez nem értenek.

Írod, nem maguktól mennek ki a szellemek. Ez igaz. Nem szeretnek kimenni, ez így van.
De nem attól, hogy parancsolnak nekik. A parancsokat többnyire bohócok, meg olyanok adják, akik nem is tudják, mit beszélnek. Skéva fiai is parancsoltak. Filep meg nem parancsolt, hanem egyszerűen hirdette az evangéliumot, és közben a jelek igazolták, Bizony, a démonok kimentek. Te csak ne találjál ki valami Bibliától idegen tant (hogy parancsolni kell). Nem kell parancsolni, az nevetségessé, sőt, akár sebesültté.

Akik hisznek, azoknak meg jelei egyike, hogy a démonokat űzik. Nem parancsolnak. Ha valakik parancsoltak, azok voltak ők, akiknek erre valóban hatalmuk és megbízásuk volt. A többiek már nem parancsolnak, nem is dolguk a parancsolás, mégis űznek démont. Lásd Filepet, lásd, ott csakugyan hittek, és a hívőket követték a jelek.
Aztán ne gondold, hogy akiknek dolguk és hatalmuk volt a parancsolás, azok is állandóan ezt tették! Hogy ide ment az apostol, meg odament, és állandóan jeleket mutatott be, és mindenhol démont űzött. Nem! Hanem már a kezdetben, mikor az evangélium terjedt, bizony sok jel követte azokat, akik hittek. És ezeket sokan az apostoloknak tudták be, holott nem az ő jeleik voltak, hanem azok jelei, akik hittek (azaz inkább az új hitre ébredők jelei voltak). Filep már nem kapott hatalmat ilyen parancsolásra, mégis démonok mentek ki hirdetésekor, stb. Mondom, ahol ébred a hit, ott a hitnek (azoknak, akik hisznek) jelei vannak. Ez nem egy emberhez kötődik, ez többesszámban van.

Azt se találd ki új tanként, hogy valóban Jézus Nevében kell űzni, mert ez csak duma. Skéva fiai is Jézus nevében űztek. De a gonosztevők is űzhetnek Jézus Nevében, és ki is mehetnek, sőt, egyéb nagy dolgokat is cselekszenek e Névben. Ettől még gonosztevők.
Ám akik hisznek, azokat követik az ígért jelek. Azoknak nem kell hókuszpókuszolni, bizony, olykor nem is tudnak róla, észre sem veszik, nem is ezzel foglalkoznak, ez jelként kövei őket (lásd Filepet). A hókuszpókuszolók, meg az üzekedők majmolják azt, hogy Jézus pedig (név szerint!) adott erre hatalmat azoknak, akik küldöttei voltak. Adott, mert akkor még nem hittek Benne.
Ám azoknak, akik hisznek, jelként jelentette be.
Ennyi.
Te csak ne okoskodj ki többet, ilyen erővel és hatalommal parancsolást, mert annak nyoma sincs a Bibliában, hogy a tanítványoknak ez lenne a dolga. Tudod-e, kik emlegetik a Bibliában nagy jeleiket, démonűzéseiket, mit Jézus Nevében tettek? Egy ilyenről van írva a Bibliában: ők azok a gonosztevők, akik ezeket emlegetik Jézusnak az utolsó napon [Mt. 7.22]. A tanítványokról nincs írva, hogy ilyen nagy erővel és hatalommal jeltevők, ne is legyenek. Hanem milyenek legyenek? Inkább közbenjárjanak, tiszta kezeket emeljenek az Úrnak, könyörögjenek, imádkozzanak, hálákat adjanak, és szentül, tisztán éljenek. Nem dolguk ez a nagy erővel és hatalommal démonosdi. Ezt te csak ne hirdesd! Ne hirdesd, mert inkább tévedsz, mint igazad lehet, inkább kelepcét állítasz, inkább botoltatod azokat, akik valamik akarnak lenni. A nagy erővel és hatalommal jeltevők Jézus nevében meg korántsem biztos, hogy Krisztus tanítványai, inkább az utolsó idők hitetői, bizony.

A vitamódszeredről:
Te összekeversz és összecsúsztatsz egy csomó dolgot, megváltoztatod a leírt dolgok jelentését a Bibliában leírtakét is, meg azokét is, amiket én írtam. Nem jól teszed ezeket!
Ha neked nehéz megérteni, amit írok, meg ami a Bibliában van, akkor ne ferdíts, hanem kérdezz, meg gondolkodj, meg imádkozz.
Persze ezután is elforgathatod, amiket írok, meg kiforgathatod a Bibliát is, de akkor én nem tartalak igazságos, sem igazságkereső embernek.

CSerfa

Előzmény: bacsa34 (293)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 294
Cserfa, most veszem észre, hogy a másik hozzászólásomra, ami a megbocsájtásról szól, és a az ellenségeinkkel való viszonyról írtam, nem válaszoltál. Vajon miért nem ?? .... :-))) Isten áldja meg az életedet ! :-)
Előzmény: CSerfa (288)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 293
" Akik meg hisznek, űznek, anélkül, hogy erre kiképeznék őket. "
Most akkor van bajod azzal, ha egyes gyülekezetekben űznek démont, vagy nincs. Nem értelek...Te magad mondod, hogy akik hisznek, azok űznek. Én nem hallottam tanítást, hogy hogyan kell űzni. Arról hallottam tanítást, ami az Igében is le van írva, hogy parancsolni kell hatalommal és valóban Jézus nevében, és a gonosz szellem engedni kénytelen. Ez bibliai alapigazság. Az pedig meg van írva, hogy a sátán erejével nem lehet gonosz szellemeket űzni, mert önmagával hasonlana meg a gonosz. A Szent Szellem erejével űzik ott, ahol űzik. Ahol nem űzik, talán azért nem teszik, mert nincs erejük. Bizonytalanok a hitükben, nem állnak erősen a Kősziklán. Ezek rendszerint bűnök miatt vannak. Meg a meg nem bocsájtások miatt:-) Meg amiatt, hogy ahelyett, hogy az Igét tanulmányoznák, és szeretettel buzdítanák egymást, azzal vannak elfoglalva, hogy más felekezeteket, embereket, vezetőket befeketítsenek. Komoly feladat:-) De hogy nem Isten rótta rájuk ezt, abban biztos vagyok. Tudod mi a jelentése sátán egyik nevének, a diabolosznak? Vádló. Gondolom tudod miért írtam..
Előzmény: CSerfa (288)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 292
Cserfa:-)
"Oly magától értetődően követik e jelek azokat, akik hisznek, hogy nem kell külön űzni."
Ezzel szemben az Ige ezt mondja:Márk 16/17: "Azok pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket ŰZNEK; új nyelveken szólnak. "
Látod a különbséget? Nem maguktól mennek el azok a szellemek, hanem ŰZNI kell őket. Jézus jelenléte sem zavarta őket különösebben, csak akkor voltak hajlandók elmenni, ha Jézus rájuk parancsolt(űzte őket).
Előzmény: CSerfa (288)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 291
Szia Cserfa:-)
Beírom azt az említett Igét, amit "majdnem beírtam" reggel is:-)
Efézus 6/12: "Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak. "
Megtennéd, hogy utánanézel az itt felsorolt szellemi lények megnevezésének az eredeti görög szövegben? Mert ha megnézed, láthatod, hogy ugyanazok a szellemi lények IS szerepelnek benne, amikkel Jézusnak, és a tanítványoknak is dolguk volt. Ezekel IS tusakodásunk van, ahogy az Ige is írja.
Egyébként szerinted a démonok nem is gonosz szellemek? Nincs is kapcsolatunk ezekkel a szellemi lényekkel? Te vagy direkt félre akarod magyarázni a dolgokat, vagy egyáltalán nem vagy tisztában a szellemi hierarchiával, és eszed ágában sincs utánanézni.
Nézz utána, hogy milyen szóval írja az eredeti szöveg ezeket a gonosz szellemeket, és nézz utána annak is, hogy volt-e dolguk ezekkel Jézusnak, vagy a tanítványoknak. Léccike:-)
Előzmény: CSerfa (288)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 290
Sz
colour99 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 289
"Ez mind megtörtént esemény."

Na, azért az ufólényes dologra kíváncsi lennék!-:)
Colour9

Előzmény: faithful (285)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.17 0 0 288
Kedves bracsa34

Nem írtam, hogy nem bibliai dolog a gonoszság szellemeit keresni. Azt írtam, velük van tusakodásunk. Meg azt írtam, démonnal nincs tusakodásunk. Nem értem, te miről és miért írsz, de azt látom, te nagyon összekevered, én miről írtam.
Sátánról pedig egyáltalán nem írtam.

A gonoszság szellemei nem démonok, nem az ember körül vannak, hanem a mennyeiekben.
Amit te írsz, se füle, se farka. Ilyen képtelenségre gondolok, mit írsz, hogy nagyon valósak a démonok, és igenis ott vannak a mindennapokban is minden ember körül. Nem, nincsenek mindenki körül, még amikor kevés ember volt, is ritkák voltak, kevés emberben, bizony. Amit te állítasz, annak nyoma sincs a Bibliában. Ha úgy lenne, ahogy írod, akkor benne lenne, mert fontos lenne.
Aztán mondom, nem démonnal, hanem a gonoszság szellemi lényeivel van tusakodásunk, te is majdnem idézted!!! Hát ne írj akkor a démonokkal, és ne tedd őket földi létükre mennyei (magasságbeli) angyalokká.
Rólam meg ne sugalld, mintha nem harcolnék a gonoszság szellemi lényei ellen. Dehogynem! Én bizony felvettem azt a harcot, és kimentem a Hit Gyülekezetéből, mert ők e harcra képtelenek, és helyette mindenféle kigondolást, meg okoskodást találtak ki és ezeket tanítják. Ez a harc életmód. Amit a Hit Gyülekezete, meg a többi démonkodós tesz, az meg csak duma.

Te viszont egyáltalán nem érted, mit írtam. Ezért szóltál nekem.
Még néhány gondolat:
Nem az ember sepri ki a házát.
Nem magasságbeli gonosz szellemtől lesz kiseperve (mert azok nem is szállják meg az embereket, azért magasságbeliek, érted???), hanem tisztátalan szellemi lénytől, mely a fldön jár (tanította Jézus, és az Ő szava el nem múlik, nem véletlenül tanította így!!!). Nem kéne keverni a mennyeit a földivel!
Példa valóban van a Bibliában, hogy démont űznek. Ezt én nem tagadtam, hanem tényként, jelként írtam, ezek a jelek egyszerűen követik azokat, akik hisznek. Nem értem, ezt minek bizonygatod nekem? Oly magától értetődően követik e jelek azokat, akik hisznek, hogy nem kell külön űzni. Sőt, nem kell a jelekre törekedni (a beteget sem pirospozsgásra kell festeni, érted???), hanem egyszerűen követik e jelek azokat, akik hisznek. Sehol nincs tanítás, hogy démont űzni kell, egyszerűen űzik őket azok, akik hisznek. Aki űzni akar, az bizony jelet akar. Akik meg hisznek, űznek, anélkül, hogy erre kiképeznék őket. Nem kell erre sem felszólítani, sem kiképezni, ez tulajdonságuk (jelük) azoknak, akik hisznek. Ha képezni-tanítani kéne őket, akkor az apostolok ezt tanították volna. De nem tanították, viszont sok dolgot tanítottak és rendeltek. Hát az lenne a tanítványok dolga, hogy előbb abban állnak meg, ami apostoli rendelés, meg tanítás. És ha ezeket már megtették, ebben már maradéktalanul élnek, akkor keresnek maguknak az apostoli tanítástól idegen, más dolgokat. Mondom, a démonológia nem apostoli tanítás. Aki démonológiáskodik, mást tanít, mint az apostolok, több akar lenni náluk, és elfrodítja a tanítványok figyelmét, imaéletét olyan dolgok felé, amelyek bizony nem a krisztusi-apostoli tanítás részei.
Emellett mondom, akik hisznek, azok meg démont űznek kiképzés nélkül, azért, mert hisznek. A donoszság szellemi lényeit meg nem űzik, hanem tusakodnak ellenük, de nem szájukat (billentyűzetüket) lobogtatva, hanem üdvösségük reménységén gondolkodva, igazságos cselekedeteikkel, hitükben megállva, békesség örömhírével, stb. Ez a küzdelem nem duma, hanem életmód, melyet naponta fel kell venni, naponta véve a keresztet, és diadalra engedni a belső embert a Szellem által (a fegyverek is a Szellem fegyverei). A szentségtelenek, meg a hamisak, az ilyen „imaharcosok” csak mondják, de akik valósággal szabadok, élik is. Akit Krisztus megszabadít, valósággal szabad, és nem fél démontól, nem tusakodik vele. Ha valakinél nem igazak Krisztus ígéretei, ott nem Krisztussal van baj. De mondom, ettől még igaz ember is gyötrettethetik, lásd és értsd Pált például. Mert angyalt nem lehet űzni, stb., stb.

De szerintem te egyáltalán nem érted, amiről írtam-írok....
Hiszen újat nem írtam!

CSerfa

Előzmény: bacsa34 (265)
elterito Creative Commons License 2004.02.17 0 0 287
"Ez mind megtörtént esemény. "

Ki kétli?

Előzmény: faithful (285)
vfo Creative Commons License 2004.02.17 0 0 286
"A gyakorlat általában tényleg rögös."
Na látod, ezt a gyakorlatot szokták az elméleti szentek az elméleti bibliaismeretük birtokában, a bokorban ülve buzgón kritizálni és a gyakorlatban cselekvőket meg- és elítélni a (szerintük) nem igei magatartásuk miatt. Még az a szerencse, hogy Isten irgalmasabb, mint az így gondolkodó egyedek.

Egyébként, ha a te javaslatod alapján úgy viselkednék, mint Dávid, akkor a minimum az, hogy azokat kívánom az ellenségeimre, mint amit Dávid is.

A legszörnyűbb az egészben, hogy a hgy-tagok fel sem fogják, hogy a vezetőik igenis a vesztét kívánják az ellenségeiknek imában és nem ritkán gyakorlati cselekedetekben is. Az én esetemben mindkét cselekvésforma folyamatosan működött és talán működik a mai napig is. Olyan szinten legalábbis feltétlenül, hogy nem egy ismerősömet megkeresték, hogy tartja-e velem a kapcsolatot és miután igennel válaszolt, nyomatékosan tanácsolták neki, hogy ne tegye, mert különben a szolgálata, az üdvössége, stb. lesz veszélyben.

off: megküldtem az új emilcímedet a barátunknak.

Előzmény: colour99 (284)
faithful Creative Commons License 2004.02.17 0 0 285
Tipik. :-)

Ez mind megtörtént esemény. (Nem mindegyik velem történt meg hála Istennek, de TÉNY, hogy megtörtént.)

Előzmény: colour99 (282)
colour99 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 284
Nem is értem, tulajdonképpen miről beszélünk. Egy dolog a Bibliából, a Biblia alapján kenetteljes esszécskéket írni (és így jól megmondani a frankót), és más (de nagyon más) napi szinten küzdeni a keresztények (magukat kereszténynek tartók) "szeretetével" és jóakaratával. Ébresztő!

Az egész keresztény élet arról szól, hogy hogyan tudjuk a bibliai elveket a gyakorlatba ültetni. Ehhez tisztában kell lenni a bibliai elvekkel. A gyakorlat általában tényleg rögös.
Colour9

Előzmény: Don Vittorio (274)
colour99 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 283
Jól egybemosódtak az idézetek a válaszokkal. Bocs.
Előzmény: colour99 (282)
colour99 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 282
De mondjuk mit csinálsz akkor, ha abban a házban, amiben laksz, konkrétan lakik egy konkrét gonosz angyal is?
Imádkozom. Plusz: családi házba költözök. -:)
Mit csinálsz akkor, ha az egész kerület fölött uralkodik egy konkrét gonosz angyal?
Másokkal együtt imádkozok.
Mi van akkor, ha egy bankban dolgozol?
Jó fizetést viszek haza. Kiv: ha portás vagyok a bankban.
Mi van akkor, ha a főnököd homokos?
Dolgozom rendesen.
Mi van akkor, ha megkéred egy lány kezét, igent mond, és kiderül róla, hogy ufó-lények megerőszakolták?
Örökbe fogadom a kis ufókat.-:)
Mi van akkor, ha a munkatársaid rendszeresen füvet szívnak?
Ha munkaidőn túl csinálják, az ő dolguk, bár előbb utóbb biztos szóba kerülne a dolog és én kifejteném a nézetem. Ha munkaidőben szívják? Hamarosan kirúgják őket.
Mi van akkor, ha az egyik munkatársad egy konkrét sátánista rockzenekar dobosa?
Ez elég elképzelhetetlen, mint egynéhány felvetésed, de ha mégis ilyen előfordulna, bizonyságot tennék neki, ő megtérne, aztán együtt nyomnánk a dicséreteket.-:)

Na, ennyi. Jó, hogy abbahagytad a felsorolást!
Colour9

Előzmény: faithful (275)
elterito Creative Commons License 2004.02.17 0 0 281
Egy kérdés, három különböző válasz, mind jó a maga módján:-)

elterito válasz erre | adatok | e-mail 2004-02-17 10:27:46 (277)

Mi volna? Semmi. Le kell vonni a konzekvenciát, és megfelelő módon cselekedni.
[előzmény : (274) faithful, 2004.02.17 10:14]

nikola válasz erre | adatok | e-mail 2004-02-17 10:25:46 (275)

Gáz-:)
[előzmény : (274) faithful, 2004.02.17 10:14]

Don Vittorio válasz erre | adatok | e-mail 2004-02-17 10:25:00 (275)

Igen, a II/24-ben lakik. Tök jó fej, tőle szoktam egy pohár tejfölt kérni, ha elfogy. :-)

Előzmény: faithful (279)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.17 0 0 280
Tök egyszerű. A zufókat ki kell űzni, a gonosz angyalt meg kell hívni ebédre (jelige: "jóval győzni meg"), a mammonnal kapcsolatban már egy '96-os tanítás óta tudjuk, hogy, ha jó célra van használva a pénz, akkor az megszentelődik, ergo sikkasztani kell a bank pénzéből, és be kell adakozni, a fű egyébként is elhervad, mer' meg van írva, ésatöbbi... Nem értem, mi a baj.
Előzmény: faithful (279)
faithful Creative Commons License 2004.02.17 0 0 279
P[á/é]ldául: ....? :-)))))
Előzmény: elterito (278)
elterito Creative Commons License 2004.02.17 0 0 278
Mi volna? Semmi. Le kell vonni a konzekvenciát, és megfelelő módon cselekedni.
Előzmény: faithful (275)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.17 0 0 276
Igen, a II/24-ben lakik. Tök jó fej, tőle szoktam egy pohár tejfölt kérni, ha elfogy. :-)
Előzmény: faithful (275)
faithful Creative Commons License 2004.02.17 0 0 275
Teológiailag biztosan korrekt, és elméletileg biztosan jó, amit írszd. De mondjuk mit csinálsz akkor, ha abban a házban, amiben laksz, konkrétan lakik egy konkrét gonosz angyal is? Mit csinálsz akkor, ha az egész kerület fölött uralkodik egy konkrét gonosz angyal? Mi van akkor, ha egy bankban dolgozol? (Tudod, mammon szelleme,meg minden :) Mi van akkor, ha a főnököd homokos? Mi van akkor, ha megkéred egy lány kezét, igent mond, és kiderül róla, hogy ufó-lények megerőszakolták? Mi van akkor, ha a munkatársaid rendszeresen füvet szívnak? Mi van akkor, ha az egyik munkatársad egy konkrét sátánista rockzenekar dobosa?
És még hosszan sorolhatnánk... :-)

Előzmény: bacsa34 (265)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.17 0 0 274
Szép szavak, de a gyakorlat nem ez. Csak egy példa: N$ és köre ellenségnek kezelte-kezeli vfot, és nem áldották, hanem megpróbálták még utólag is megfosztani az állásától.

Nem is értem, tulajdonképpen miről beszélünk. Egy dolog a Bibliából, a Biblia alapján kenetteljes esszécskéket írni (és így jól megmondani a frankót), és más (de nagyon más) napi szinten küzdeni a keresztények (magukat kereszténynek tartók) "szeretetével" és jóakaratával. Ébresztő!

Előzmény: bacsa34 (266)
colour99 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 273
Kedves Bacsa34!

Nem tudom ki vagy, de abból a szempontból mindegy is, hogy jelzem: egyetértek veled.
Colour9

Előzmény: bacsa34 (265)
elterito Creative Commons License 2004.02.17 0 0 272
igaz
Előzmény: colour99 (270)
colour99 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 271
"Nem gondolkodtatok még ezen?"
De. Igazad van.
Colour9
Előzmény: Báthory Ödönke (261)
colour99 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 270
"Ha Dávid olvasná, amit ide írsz, tuti, hogy kiröhögne."
Ez a szöveg nem méltó hozzád. Ha dávidi sérelmeid vannak viselkedj úgy, mint Dávid.
Azon a sérelmek többsége, amik miatt keseregnek az emberek (keresztények) nem a dávidi sérelmek kategóriájába tartoznak. Ha valaki megbánt, hajlamosak vagyunk rögtön Dávidnak érezni magunkat.
Úgy gondolom, hogy ha elvi szinten megfogalmazunk egy követendő magatartást, az alól mindig lehet kivételt találni, így az általam tegnap este írottak sem érvényesek minden esetre.
Dávid inkább azon röhögne (de inkább mosolyogna), hogy ma mindenki akkor érzi Dávidnak magát, ha valami sérelem éri.
Colour9
Előzmény: vfo (258)
elterito Creative Commons License 2004.02.17 0 0 269
"Arra gondolok, hogy viszonylag pontosan érzem azokat a lelki és szellemi dühkitöréseket, amelyek a véleményem és annak közlése miatt alakulnak ki egyesekben, akik aztán a dühkitörést csoportos "imádkozás" (értsd: átkozódás, "nyomás alá helyezés", etc.) formájában vezetik le."

Nem szoktam ellened "imádkozni" . Más ellen sem. :-)

Előzmény: Don Vittorio (256)
elterito Creative Commons License 2004.02.17 0 0 268
lehet
Előzmény: vfo (251)
colour99 Creative Commons License 2004.02.17 0 0 267
DonV!

Vfo-nak az új címemről írtam, így ő tudja azt, küldd légyszíves arra. Az itteni címemhez tartozó postaládát valamelyik magát embernek nevező bedugította.

Colour9

Előzmény: Don Vittorio (260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!