Én egyik lidlesre sem szoktam rá, szvsz vagy nem elég finomak, vagy eléggé pancsolt-gyanúsak (mint az általad említett Bordeaux vagy a kaliforniai Ruby Cabernet). Időnként, "olasz hét" alkalmából lehet jobbakat kapni, de általában az OFF Tesco sokkal erősebb olcsó vörösborban, az ottani Australian, Sicilian, South African (emelkedő sorrend) mind teljesen ihatók azért az árért.
Tapasztalatokra lennék kíváncsi vörösbor ügyben. Egyről tudok hogy kifejezetten jó, Bordeaux vörös, illetve Spanyol Tempranillo (napocskás címkével) de ma jártam ott és nem találtam ilyen címkével, gondolom átcimkézték.
igen, úgy tűnik csak a hozzátok jutott szállítmánnyal lehetett vmi gond, mert közben érzékszervileg is teljesen rendben volt az akciós Gebirsjager vagy milyen virsli: ízre, állagra is ugyanolyan kellemes mint máskor is
Pár évig mi sem jártunk, de az utóbbi időben visszaszoktunk rá, mert határozottan kezd följönni a Lidlhez és társaihoz képest. Amúgy meg a választék összehasonlíthatatlanul nagyobb. Van egy csomó termék, melyet csak ott lehet kapni, legalábbis az általam ismert hálózatokban nincsenek. Például vödrös vecsési káposzta, ami nagyon jó.
Nem mindegyik magyar virsli sz-r, például a M.trónak van olyan saját márkás juhbeles virslije (1700 körül van kilója), mely szerintem finomabb, mint ez a G.birsj.ger. (Ízre határozottan jobb, talán annyit lehet neki felróni, hogy kicsit zsírosabb. Én gyakran nem főzöm, hanem grillezem a virslit, és olybá tűnik.)
Pick bécsi (vagy békebeli?) roppanóst évekkel ezelőtt ettem utoljára, de akkor még nagyon finom volt. Ennyire leromlott?
Nálam a lélektani határ :-) a 2e ft, a Wiesbauer virsli kb. ennyibe kerül.
A Gebirgsj.... pedig német gyártmány, a szeletelt párizsi is ilyen - talán ez az egyetlen ehető párizsi, meg a Wiesbauer borjúpárizsije. Legalábbis számomra. :-)
Kíváncsi leszek, hogy csak most, az akció idejére van ez a feltételezett minőségromlás, vagy mostantól kezdve majd ez a csöki minőség lesz a standard? :-(
G.birsj.ger (vagy mi) a neve, és szerintem német a gyártó. Eddig elégedett voltam a minőségével, a legjobb magyar virslikkel vetekedett, és -- pláne korábban -- azért olcsóbb volt. Most a normálárral lassan utolérik a magyar drága virsliket. Bár tegnap elképedve állapítottam meg a M.tróban, hogy már 2700-ért is lehet virslit kapni -- hurrá! :-(
A korábbiakban náluk egyébként még soha nem vettem észre, hogy az akció minőségromlással járna együtt. Ez olyan dolog, amiért nagyon berágok az adott cégre, ha akcióban rossz(abb) minőségűt vagy netán (félig) romlottat próbál elsütni (máshol már ilyen is volt).
Begyűrűzött volna a "teszkójelenség" a Lidlbe is? :-((((((((
Ott jellemző, hogy megadnak egy beszerzési árat, aztán a gyártó ahhoz képest szedi ki a minőségi alapanyagot a termékből - hogy még neki is megérje. :-(((
Nem tudod véletlenül, ki gyártja? A 400 g-os bécsi virslit tudtommal a Zimbo-tól veszik. De ez a kilós mintha német termék lett volna....
Valamennyire hasonló volt a premium baconszalonna esete. Létezett a lidlben egy 200 grammos jó minőségű termék 379 FORINTOS áron. (A pennyben még van ilyen, azért mondom, hogy még mert ezek a termékek gyanúsan ugyanakkor szoktak eltűnni illetve árváltozást elszenvedni...). Szóval ez a termék eltűnt, maradt helyette egy 100 g-os 359 Ft-ért, ami jóval drágább és jött egy új 200 g-os, gyalázatos minőségű a régi áron.
Tegnap voltam L.dlben, és újfent megállapítottam, hogy egyre kevésbé (azaz már egyáltalán nem) érdemes odamenni.
Akciós volt a kilós prémium virsli, melyet teljes áron is szoktunk venni, és elég jó minőségű szokott lenni. Most az akciós kiadás teljesen más minőségnek tűnt, még a csomagoláson át is úgy tűnt, hogy a virsli bőre alatt elkülönülő, más színű darabok vannak, nagyon gusztustalan volt, ez nem ilyen szokott lenni. Nem is vettem meg. Ha van valami, amit elfogadhatatlannak tartok, az az, ha egy megszokott, jó minőségű termék köntösében egy más, gyengébb minőséget árulnak akciózva. Más is találkozott ezzel a problémával?
Az csak egy része a problémának, hogy eleve jóval drágább, mint kint, de még ehhez képest emelgeti az árait immár szinte hetente az Aldi, illetve a Lidl. Például kedvenc aldis kávénk pár hónap alatt 650-ről 1200-ra kúszott fel (Hofer félkilós piros). Na ennyiért már nem is vesszük meg, mert ennyiért már sokkal jobbat is lehet kapni.