Keresés

Részletes keresés

szonja2000 Creative Commons License 2015.07.02 0 0 7158

Sziasztok! 

2 kérdésem lenne (egyelőre:)

Az egyik, hogy hány évig használható egy gyerekülés? Harmadik gyerek még használhatja?

A másik pedig, h egy 3,5 éves, pont 15 kilós gyerek ülhet már 15-36-os ülésben (römer kidfix)?

Köszönöm előre is ha valaki tud válaszolni!

sogormail Creative Commons License 2015.07.02 0 0 7157

Nekunk pont ez a kombo. Elobb Romer babysafe. De en nem tudom ajanlani azt az ulest. Csak a kinlodas volt vele ergonomiailag. Raadasul dontott az autonk hatsoules ulolapja. Gyerkoc feje allandoan elorebillent, volt jo kis levelezesem a Romerrel, itt le is irtam. Nem voltam elegedett azzal ahogy kezeltek.

Utana vettuk a 2way Pearlt, az tok jo szerintem, ellenben ez is csak 2 allasban dontheto es ismet gond egy kicsit a dontott ulolap. Mindezt ugy, hogy a gyartok szerint, mind a Romer es a Maxy Cosy szerint is az ules elfogadott az autonkban.

Nem mellesleg a 2way pearl par het utan elromlott, beragadt (szerencsere) az alvos pozicioban. Visszavittuk, elszoltak magukat, hogy ja nem ez az elso, vmi tipushiba. Adtak csereulest es megcsinaltak. Azota jo.

Mikozben Mo.-on a nagyszulok autojaba es egyeb kolcson autokba vettem egy Chicco Xspacet. Ami autoban hasznaltuk, annak nem dontott ulolapja van. Es jott a meglepi. Ebben a relativ olcso ulesben aludt a legjobban a gyerkoc es szemmel lathatoan sokkal kenyelmesebb neki. Igaz ebben elorefele ul.

Szoval erdekes ez a tema:)

Előzmény: hampa (7156)
hampa Creative Commons License 2015.07.02 0 0 7156

A 2way pearl nekunk bejott, klassz, kenyelmes ules es csak kb 1-2 cm-vel foglal nagyobb helyet, mint a hordozo (nekunk romer baby-safe ulesunk volt isofix talppal), viszont a familyfix talp nem jo hozza, csak 2wayfix talpra tudod ratenni.

Előzmény: Mészáros Barbie (7154)
kridli Creative Commons License 2015.07.02 0 0 7155

Nekünk Milofix van, és egy ideig clio-ban volt használva (2-es clio), és elfér, de arra készülj fel, hogy az anyósülést nagyon előre kell tolni, oda már egy normál méretű ember nem tud beülni. Kb 11 kilós a gyerekünk, és még bőven elfér háttal a lába, elvileg 13 kilóig használható a milofix háttal, én most azt sejtem addig tényleg jó lesz.

Nem tudom mikori clio-tok van, de a vétel előtt azért nézd meg, hogy van-e benne top tether csatlakozó, mert nem tudom, hogy a kezdettől kezdve raktak-e bele, a miénk már a ráncfelvarrott clio. (a csomagtartóban a két szélső hátsó ülés mögött lent kell legyen egy-egy fül, olyan mint egy csomagrögzítő fül).

Egyébként második ülésnek egy Britax First Class Plus-t vettünk, az is befér a clio-ba, abban is kényelmesen elfér a gyerek, és az valamivel olcsóbb, mint a Milofix. Viszont a Milofix sokkal jobban összerakott ülés, ha belefér anyagilag (és van top tether-etek), akkor szerintem az jobb választás, de ha szűkös a keret a Britax-szal valamennyit lehet spórolni.

Egyébként a Milofix 0+-os, van hozzá egy betét, amivel fekvő helyzetben van a baba, úgyhogy ha megveszitek, akkor egyből ki tudjátok vele váltani a hordozót.

Előzmény: Mészáros Barbie (7154)
Mészáros Barbie Creative Commons License 2015.07.02 0 0 7154

Sziasztok! Nagyon sok hasznos információt olvastam a fórumon, mégsem tudok dönteni. Jelenleg egy maxi cosi cabriofix hordozót hasznalok, amihez family fix bazistalp van az autóban. A kisfiam 8 hónapos, 7,5 kiló, igy egy ideig meg jo lenne, de szeretnem időben beszerezni az uj ülést, ráadásul ez az ülés kicsit lötyög a talpon (hiába van a talp szerint is megfelelően csatlakoztatva), ami borzasztóan zavar. Bármilyen kis kátyún megyünk keresztül kb. 1-1 centit mindkét oldalra kileng.

Minél tovább szeretném háttal bekötni a gyermekem, de kicsi az autó (Renault clio), így a legtöbb ilyen ülés nem fér be kényelmesen( vagy sehogy), ráadásul baromi drágák is. Emiatt Milofixre gondoltam, ez nekem kisebbnek tűnik, mint pl. A besafe és egy ideig még háttal utazhatna a kincsem, azt pedig olvastam, hogy másnak is befért a Clioba. 

Ez mennyire jo választás, van-e a kategóriájában jobb ülés (hasonló ár-értékkel), esetleg jobb lenne-e egy 2-way pearl.  Ehhez elvileg van talpunk, de nem tudom hány évig használható, mennyire gyorsan kopik (félek azért mozog az ülés, mert már kiszolgált 2 gyermeket, a talpat használtan kaptuk). 

Előre is hálásan köszönöm a segítséget! 

SzaSza0909 Creative Commons License 2015.07.01 0 0 7153

Sziasztok!

Nagycsaládosoknál visszatérő téma, hogy milyen autókban megoldható, hogy beférjen 3 gyerekülés egymás mellé. Nálunk is fontos szempont volt mindez, de nem igazán találtam jó listákat sehol, ahol adott autó-3gyerekülés kombinációban ez megtudható lett volna.

Az utókor számára én megörökíteném a saját megoldásainkat, egyfajta tudásbázis jelleggel. Biztatnék mindekit, akinek hasonló tapasztalatai vannak, hogy szintén örökítse meg azokat, hogy az utánunk jövőknek kicsit egyszerűbb legyen :)

Mi az alábbiakat használjuk (1 éves 8,5 kg ikrek; 2,5 éves 15 kg nagyfiú):

1. Renault Scenic I, évjárat: 2000

jobb hátul: Maxi Cosi Tobi

középen hátul: Maxi Cosi Rodi SPS (nem könnyű becsatolni, de kis gyakorlattal 2 mp)

bal hátul: Maxi Cosi Tobi

2. Renault Grand Espace, évjárat: 2010

jobb hátul: Römer Kidfix XP SICT (jobb oldali SICT oldalvédelem kitekerve teljesen)

középen hátul: Römer Advansafix

bal hátul: Römer Advansafix

Mindhárom ISOFIX-el rögzíthető, a Kidfix és az Advansafix között kb. 2mm van csak a fejtámláknál, de tökéletesen használható még.

Idesohatöbbé Creative Commons License 2015.06.29 0 0 7152

Ez a szempont nem jutott eszünkbe eddig, pedig pont emiatt választottuk annak idején ezt az ülést...hogy sokáig háttal utazzon.

Igazad van, köszi :)

Második ülés felejtős, ezt pakolgatjuk...

Előzmény: kridli (7147)
Idesohatöbbé Creative Commons License 2015.06.28 0 0 7151

Ha jól tudom:

Az X3 csavarodásgátlója (amit beracsnizol az üléstámlába ) olyan hurokszerű, nyitott, és a hátsó láb/kitámasztó is egy "Y" alakú fém rúd. Az X4 ehhez képest teli csavarodásgátlós és a 3. láb is a talpból jön ki, széles és zöld jelzéssel is el van látva,  ( ha jól csatlakoztatod). Ja, és persze ennyi fejlesztés +20 ezer :)

Előzmény: Rebeka8911 (7150)
Rebeka8911 Creative Commons License 2015.06.28 0 0 7150

Köszi!!!

Írtam nekik, és azt írták, csak megtekinteni tudják, vizsgálni nem. Ha nagyon át akarom vizsgáltatni, ki kell küldeni Norvégiába :( Így honnan tudom, milyen a használt ülés minősége? :/

Más: Mi a különbség lényegében az izi combi x3 és x4 között?

Idesohatöbbé Creative Commons License 2015.06.27 0 0 7149

Magyarországi képviselet:

Matti Kft.
Cím: 2040 Budaörs, Gyár u. 2.
Adószám: 10564956-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-123115
E-mail: info@besafe.hu
Telefon: 06-23/887-410
Fax: 06-23/887-415

Nyitva tartási idő:
H – P: 8 – 18-ig
Szo: 9 – 15-ig

Szerviz nyitva tartás:
H – P: 9 – 15-ig

- See more at: http://www.besafe.hu/aruhaz/kapcsolat/#sthash.NsOcJirF.dpuf

Előzmény: Rebeka8911 (7145)
reepa87 Creative Commons License 2015.06.27 0 0 7148

Üdv mindenkinek!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Elnézést ha már kérdezte valaki esetleg. Gyerekülés vásárlás előtt állunk és eddig van egy kinézett darab de nem nagyon van hozzá sok vélemény vagy tapasztalat írva a Baby Design Bento 9-36kg lenne a kiszemelt darab. Esetleg valakinek vannak tapasztalatai ezzel a modellel kapcsolatban?  Vagy esetleg más típust tud valaki ajánlani? Az elvárások jelenleg: a kocsi nem ISOFIXes, dönthető legyen, jelenleg még van hordozónk ami 13 kg jó ezért az ülést szeretnénk vagy 25kg vagy 36kg-os kategóriáig megvenni.

Válaszokat előre is köszönöm!

kridli Creative Commons License 2015.06.26 0 0 7147

Nekem nincs még ilyen tapasztalatom, de többen is írták itt, hogy ha egyszer el kezded a gyereket előrefele utaztatni, akkor utána már nem fogja a háttal utaztatást elviselni.

Úgyhogy vagy megfordítjátok a besafe-et is, és előre utaztatjátok, vagy a másik autóba is háttal beköthető ülés kell. Márpedig 13 kiló felett háttal használható ülés olcsón nincs. Vagy marad az ülés pakolgatás.

Előzmény: Idesohatöbbé (7146)
Idesohatöbbé Creative Commons License 2015.06.26 0 0 7146

VkOrsi, Csabusz, szakértők segítsetek!

Van egy Besafe combi ülésünk, háttal isofix-szel eddig remekül működik.

Egy tulajdonsága viszont mostanában zavaróvá vált, ti. hogy nehezen átpakolható autók között.

Ezért felmerült egy második gyerekülés vásárlásának gondolata is bennünk, kizárólag rövid távú/lassú  tempójú belvárosi utakra. Praktikusan 9-25/36 kg kategóriában, persze tudom, hogy ez nem ideális, de 2. ülést már nem cserélgetnénk.

Kisfiunk 13 kg és 90 cm,magas termetű nagy gyerek, pedig csak 14 hónapos.

Maximum 40 ezer lenne rá a keret, ennyiért nem prémium kategóriás dönthető, vagy nem dönthető de isofixes üléseket találtunk...Viszont egyik sem győzött meg. tesztjeik ezeknek a gyártóknak pedig általában nincsenek. Pl. Baby design, 4 Baby, Caretero, Coletto, Espiro, Chippolino, Touragoo stb.

Használt ülés az előtörténet ismeretlensége miatt nem jön szóba.

Van-e ötlet, érdemi tanács, esetleg javaslat konkrét ülésre ezen paraméterek alapján?

Vagy ne erőltessük a minőségtelen dolgokat és mégis pakolgassuk a nehezen installálható és dög nehéz Besafe combinkat?

Köszönettel: Helga

Rebeka8911 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 7145

Mindenki nyaral helyettem is?:)))

Ha mégsem: Kaptunk ismerőstől egy 3 éves Besafe Combi x3 isofix-et.. Hova tudom elvinni bevizsgálni, hogy minden rendben van-e vele? Köszi!!

solarsza Creative Commons License 2015.06.24 0 0 7144

Sziasztok!

Régen jártam itt, több, mint 2 éve, akkor VKOrsi javasolt gyerekülést a lányomnak.

(#4801 hozzáaszólás)

Britax First Class Plus-t vettünk.

A lányom most elmúlt 3 éves, 94cm magas és 13kg.

A fiam lassan 8 hónapos lesz, még hordozóban ül az autóban, ő 8kg.

Lassan majd vennünk kell egy újabb ülést az autóba, csak bizonytalan vagyok, hogy:

1. A lányomnak vegyünk egy nagyobb ülést, a fiam pedig ül a Britaxba, vagy

2. A lányom maradjon a Britaxban, és a fiamnak vegyünk egy hasonlót?

A lányom a 13kg-jával még ülhet a Britaxban, a fiamnak is jó még a hordozó, szóval úgy gondolom még ráérünk, csak érdekel, hogy mit gondoltok.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Szabi

Rebeka8911 Creative Commons License 2015.06.14 0 0 7143

Azzal szoktak érvelni sokan, hogy mindegy, milyen gyerekülés, ha maga az autó rossz. Ez így van? Nem jól gondolom, hogy:

jó töréstesztű gyerekülés+rosszabb töréstesztű autó= esély

rossz töréstesztű gyerekülés+rosszabb töréstesztű autó=esélytelen

hm? :)

hampa Creative Commons License 2015.06.12 0 0 7142

A besafe combit be tudod kotni ovvel is, de csak ha menetirany szerint ulteted a gyereket. Ahhoz a 8 honapos meg kicsi. 

Mi 2 way pearlt vettunk, a gyereknek nagyon tetszik, szivesen beleul, de ha megunta es nincs senki, aki szorakoztatni tudna, ugyanugy bombol benne, mint a 0-13-as ulesben, igy szerintem ne vard az ulescseretol, hogy nem fog sirni. 

Előzmény: Rebeka8911 (7139)
warr Creative Commons License 2015.06.12 0 0 7141

Én is azt hittem a 2004-es Mondeóval, de miután jópár helyet végigtelefonáltam, lecsekkolták alvázszám satöbbi alapján, kiderült, hogy mégsem... 

Előzmény: Rebeka8911 (7140)
Rebeka8911 Creative Commons License 2015.06.12 0 0 7140

Beszereltetjük a másik autóba az isofixet, ha úgy működik csak.. Fordnál lehet :)

Rebeka8911 Creative Commons License 2015.06.12 0 0 7139

Még többet olvaslak titeket, kezd körvonalazódni..

Amik közt gondolkodom:

-Maxi cosi 2way pearl

-Maxi cosi assixfix

-Besafe Combi x4 (itt 3-pontos a biztonsági öv?:( )

-Britax First Class Plus (bár ez csak 13 kg-ig tehető háttal és nem isofixes?)

Szóval isofixes autóba kellene, de néha isofix nélkül is használnánk..

Kérdés: Ez a 2way pearl jó árban van, aztán észrevettem, hogy az "alját" külön 60 ezerért kell megvenni :D Utóbbit sem lehet pl ebayről használtam van újonnan olcsóbban beszerezni, az is elhasználódik?

Nagyon köszönöm, R.

Rebeka8911 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 7138

Sziasztok!

Olvasgatok, olvashatok, de egy 8 hós, fogzó gyerkőc mellett nem könnyű.. Inkább kérdeznék Tőletek!

Szóval 8 hós, 8,5 kg, még nem ül. De az autóban mindig végigsírja az utat.. Mostanában főleg, szerintem már nyomja az autósülés saját övrészének az "alja" (ahová be kell pattintani). Szóval szeretnék neki másikat, mert ez már nem ok.. magasságban még ne nőtte ki, de az öv már pont a válla felett van, nem sokáig húzza. Ő maga 73 cm.

Megnéztem, az autónkban van ISofix és top teether rendszer is.

Olyat szeretnék ami:

-dönthető

-menetiránynak háttal is tehető sokáig (nem csak 13 kg-ig lehetőleg)

-jó ADAC minősítés

-lehetőleg ne egy évig használhassuk még

-ár mindegy, de jó lenne azért 100 körül, alatt

-ha egy másik autóban is használnánk, amiben nincs isofix, akkor is használható?

Én a maxi cosi axissfix-et néztem (ha erre azt írjátok, tökéletes nekünk, ez lesz).

(van különbség a sima axiss közt?:) ).. Ez 0-18 kg-ig van, elvileg kb 4 éves korig.

nem nagyon vagyok otthon a témában, de van olyan is, ami a babakocsi vázra tehető? Stokke babakocsink van, ott is van vmi isofix, vagy bsafe talp.. ? (ez nem létszükséglet)

Nagyon köszi mindenkinek!

Rebeka

elkoulali Creative Commons License 2015.06.10 0 0 7137

szia!

megprobaltam... majd ujra megnezem...csajk ahogy mondtam mar van egy ugyanilyen ules a masik oldalt...es az teljesen fix... ezt furcsalom az egeszben...de munka utan megnezem ha nem marad fixen akkor szeirntem elgurulok a bolthoz es megkerem az egyik eladot nezze meg...mert szerintem nem normalis hogy legyen benne egy ilyen kis mozgas...

az is baj lehet, hogy nem tudom pontosan elmagyarazni :) max csinalok egy videot rola :)

koszi a segitseget.

Előzmény: CSABUSZ (7136)
CSABUSZ Creative Commons License 2015.06.10 0 0 7136

Szia!

Amikor csatlakoztattad az isofix karokat, teljesen told hátra a gyerekülést, ez megoldja.

Érdemes előröl két kézzel erőből, ha szükséges a bal, majd jobb oldalon még külön rásegíteni.

Ha nem oldja meg, valószínűleg az autó ülésének kialakítása olyan, hogy nem fekszik fel jól a römer.

Nézd meg, hogy teljesen betolt állapotban neki feszül e az autóülés háttámlájának?

Előzmény: elkoulali (7135)
elkoulali Creative Commons License 2015.06.09 0 0 7135

sziasztok!

vegul ugy mint a masik gyerkocnek megvettukl a duo plust. most egy kerdesem lenne...amikor bekapcsolom isofixel ezt az ulest, nem tunik annyira fixnek, azaz van egy kis mozgasa elore hatra, az szerintem nem normalis...azaz a masik az tok fixen oda van szoritva. Karok/karmok rendesen be vannak pattintva...kerdes miert engedi mozogni? valami tipp?

udv

b

kridli Creative Commons License 2015.06.05 0 0 7134

A top tether-t nézd meg az autód gépkönyvében. Elég gyártó függő, nekem a 2003-mas clio-mban is van top tether csatlakozó, de az hogy 2008-as, még nem garancia rá hogy van.

Előzmény: capri79 (7133)
capri79 Creative Commons License 2015.06.05 0 0 7133

Sziasztok! Még csak ma kezdtem olvasgatni a fórumot. Lassan időszerű lesz a gyerekülés-vásárlás nálunk is. A kislányom jelenleg Peg Perego Primo Viaggióban utazik - köszönhetően a nagyon jó ADAC-értékelésnek. Meg is vagyunk vele elégedve (bár az igaz, hogy néha előrebillen a feje). A következő ülés választásához kérném a véleményeteket, tanácsotokat. Menetiránynak háttal (is) beköthetőt szeretnék, mindenképp isofixest. Eddig a BeSafe Combi X4 volt a favoritom. Azt a kocsiba bele is próbáltuk, igaz, gyerek nélkül. De tegnap olvastam a 2015-ös ADAC-tesztet, és megtetszett a Maxi Cosi AxissFix. Ami a legjobban tetszik benne, hogy 360 fokban forgatható (gondolom, így könnyebb beültetni a gyereket), illetve hogy menetirányba nézve is isofixszel van rögzítve (ellentétben az X4-gyel). Viszont az X4-nek állítható a lábtere. A gyakorlatban meddig kényelmesek ténylegesen a 0-18-as ülések menetiránynak háttal? (függetlenül a gyártói leírásoktól) Illetve ha van másik ülés, amit ajánlanátok, azt is szívesen veszem (pajzsost azt hiszem, nem szeretnék)!  

Ami nem világos számomra: pontosan mi az a Top Tether? Egy 2008-as isofixes autóban van bekötési lehetőség? Vagy az ilyen ülést Top Tether nélkül is be lehet kötni?

Egyelőre ennyi jutott eszembe. :-) Köszi a válaszokat előre is! 

polarb2 Creative Commons License 2015.06.05 0 0 7132

Sziasztok!

Maxi Cosi 2way pearl-ről nem sok vélemény van fent, gondolom nem sokan veszik mert drága és elég nehézkes a beszerzése is, (mint kiderült a talp hónapokig hiánycikk volt?). Így most írok.

Mi megvettük, egyelőre bevált. Tetszik, hogy kompakt, egyben van az egész (nem olyan behemót , mint a besafe) és nem mellesleg a 12 hós gyerkőcnek is tetszik. (A hordozót már utálta) Egy héttel a vásárlás után majdnem végig aludt benne egy közel 500 kilométeres utat, a feje egyszer sem csuklott előre. Befért a vezetőülés mögé (bár nem kicsi kocsink van). Aeromoov ülésbetéttel még meg sem izzadt benne gyerkőc. A hordozóban pedig télen/nyáron csatakos volt, hiába volt ülésbetét abban is. Összességében nem bántam meg, hogy ezt választottuk.

Sokat hezitáltam a Milofix és e között, de ha már menetiránnyal ellentétesen beköthető, akkor ne csak 3 hónapig használhassuk ki eme tulajdonságát. A milofixben meg bár kényelmesen feküdt, de az hátrafelé néző poziban nem ültethető fel egyáltalán és talán jobban is meg van döntve fixen mint a 2way fekvő pozija.

Min 3 év korkülönbségnél pedig még a következő gyerek is használhatja a 2 way talpat a pebble hordozóval, így nem fájt annyira az árkülönbség. 

a 2015-ös Adac tesztben is benne van már.

Az új Maxi Cosi axxis fix-ről szinte semmit nem találni még neten. A boltban kipróbáltuk. Nekem kisebbnek tűnt és rövidebbnek az üléslap árban kb  ugyanannyi itthon mint a 2way a talppal együtt , és hordozóval nem használható. Ellenben nincs  zavaró láb ha megfordítja az ember, viszont van top tether ott is. Kis autóba biztos jó lehet.

A sokat dicsért BeSafe izi combit- néztük még. Nagyon nagy darabnak tűnt és a gyereknek sem nyerte el a tetszését a próbák alkalmával, így elvetettük, bár a nagy lábtér kétségtelen előnye, ha valaki komolyan gondolja hogy 4 éves korig háttal utazik a gyermeke.

De én min kb 2 éves korig szeretném háttal utaztatni. Egyesek szerint zavaró utána a hátrafelé néző pozíció. Majd meglátjuk, hogy bírja háttal.

hampa Creative Commons License 2015.06.02 0 0 7131

Sziasztok

a nuna rebl ulesrol van valamilyen informaciotok?

koszi

CSABUSZ Creative Commons License 2015.06.01 0 0 7130

A pajzsosról...

Nem kell teljesen rászorítani a gyerekre, ugyanannyi helyet kell hagyni, mint az ötpontos övvel rendelkezőnél.

Vagyis, amikor a gyerek mellkasára/hasára toljuk a pajzsot az ujjunk a pajzs és mellkas között be kell férjen.

Ezek a teszteken jobban szerepelnek, én azt szoktam mondani, hogy nem véletlen, hogy a Römer és a Besafe leállt az ilyen megoldású ülések gyártásával. Döntésüket már több szervezet is alátámasztotta.

Ki tud esni belőle a gyerek.

Römer ülés.

Mindenképp nagyon jó választás.

De...

sajnos bekövetkezett, amitől tartottunk.

A Britax felvásárolta teljesen a Römert.

Hogy ez mivel fog járni, még nem lehet tudni, de Britax nem hozott "jó" gyerekülést.

Reméljük ezt meghagyják a Römer mérnököknek.

A kettő közül én mindenképp azt választanám.

Előzmény: Laci_BP (7128)
kridli Creative Commons License 2015.06.01 0 0 7129

A pajzsos ülésekről elég vegyesek voltak itt a vélemények, volt akinek szerette a gyereke, volt akinek nem viselte el. Azt mindenképpen ki kell próbálni.

Amúgy elég jó áron van, ha nem zavarja a gyereket a pajzs, akkor az nagyon jó vételnek tűnik.

Előzmény: Laci_BP (7128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!