Keresés

Részletes keresés

eFi Creative Commons License 2001.10.23 0 0 247
nekem is ugyanezt csinalja.

eFi

Előzmény: Benoe77 (244)
ICTUS Creative Commons License 2001.10.22 0 0 246
Sziasztok megint!

Az új firmwareben a gyorstekerés lineáris lett szerintetek is? Korábban a gyorstekerés nem volt lineáris. Egy idő után felgyorsult mint állat. Az úgy nagyon jó volt. DMP3 lécci lécci legyen megint olyan nem lineáris !

Üdv:Ictus

ICTUS Creative Commons License 2001.10.22 0 0 245
Sziasztok!
Köszönjük a reagálást Lujóóó!

"Egyeb 1.04-es tapasztalat?"

Nekem egyáltalán nem sikerül Virtual Directory-t lejátszanom. Hiába állítom be, a Disk lejátszási mód rulez. Gondolom hibás az VD file. Megvárom az új managert.

Sziasztok
Ictus

PS. A DMP3-mal olyan számok szövegeit is megértettem, amelyeket korábban sosem. Ez gondolom a minőségtől van. gratulálok.

Előzmény: Benoe77 (244)
Benoe77 Creative Commons License 2001.10.22 0 0 244
Nekem is pont ugyanez a gondom!

Ezt nálam Party módban csinálja(Car módban nem tudom, csinálja-e), de valahogy nagy nehezen rá lehet bírni, hogy jó legyen, pl.:
Program Clear
Új könyvtár hozzáadása
Kikapcs (Gombbal)
Táp kihúz
Táp vissza
Ezután bekapcsolódik, és általában végig lehet menni az előbb beállított programon.

Ha nem így csinálom, akkor új programnál is csak az első számot játsza le, azután megáll, vagy a program törlés előtti programból kezdi el játszani mondjuk a negyediket aztán onnan sorban a többit, addíg, amig az uj programban beadott trackmennyiséget el nem éri. Ha a repeat mód be van kapcsolva, miután végigmentem a programon, általában beáll megint a jó sorrend, a megadott trackekkel, de ez sem mindíg.

Eddig ez csak kettőnknél fordult elő?
Egyeb 1.04-es tapasztalat?

-Benoe

Előzmény: F_R_D (243)
F_R_D Creative Commons License 2001.10.22 0 0 243
Kedves Dension:

Azt vettem észre ezzel az új (1.04-es) firmware-rel, hogy az egyik dolog nem működik, ami eddig működött:
- Index-program módban a Program Clear nem töröl programot, nem is állítja le a lejátszást
- Új elem hozzáadásakor visszajelez, hogy megtette, a számláló is nő, de igazából soha nem kerül lejátszásra. Csak az játszódik le, amit közvetlenül (hosszú megnyomással) nyitok meg.
- Ha ez utóbbinak vége, akkor a korábbi programban lévő dolgok folytatódnak (amire már elvileg ráuszítottam a "Program Clear"-t) Ezen táp ki-be kapcs sem segít, a régi "szemetet" megjegyzi.

Ez most új feature, vagy tényleg bázs?...

F_R_D Creative Commons License 2001.10.22 0 0 242
Wow... Le vagyok nyűgözve. EZ itt előttem tökéletesen kimeríti a jó Customer Support (de még talán a PR management) fogalmát is...

Viszont Playlist-re szükség van. Ha a kocsiban adogatom a számokat a programhoz, és rájövök, hogy rosszat adtam hozzá, akkor nm tudom elindítani a managert, hogy töröljem a listáról... Naaaa, lécci, lécci, lécci....:)

Előzmény: lujóóó (241)
lujóóó Creative Commons License 2001.10.22 0 0 241
Kedves DMP3 Society

A DENSION köszöni a folyamatos érdeklődést, és az eddigi (és eljövendő) türelmet.

Kis késéssel, de felkerült az 1.04 firmware, ami sok struktúrális változást is tartalmaz. Szerintünk sok mindent megold, és reméljük egyre kevesebb kérdést hagy nyitva. Sajnos a Manager nehezebb dió. Úgy döntöttünk, hogy a beígért verziót nem adjuk ki. Bár sok új és jó tulajdonsága van, de félünk, hogy ezt a bogarak elhomályosítanák.
Ezért marad az eddigi minimal verzió, és frissítés csütörtökön.

Az eddigi 1.04 reagálásokra azt javasolnám, hogy frissítés után mindenképpen legyen egy táp ki/be kapcsolás, és a beállítások (IDX, MyRadio, MSG, stb.) ujbóli beállítása, esetleg programtörlés.
Az előző verzió előélete nem mindig adekváltan kezelődik, ezért a köv. verzióba be is teszünk egy automatikusan bekövetkező defaultra állítást.

Reméljük, ezen kívül nem lesz (sok) zavaró hiba, ha mégis, természetesen azonnal írjátok meg, mint eddig is.

Kösz. üdv. lujó.

(Lukács József)
Dension Kft.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Az 1.04 ismert "tulajdonságai":

A régi HDD-k (ld. WD-Caviar problémák) még nem oldódtak meg. Már tudjuk az okát, és a következő verzió már ezt is helyesen kezeli. Addig is használjátok Masterként, vagy Single módban. (Bocs, ha a PC-be igy nem passzol bele.)

Továbbá egyes HDD-k (pont megint a WD Caviar) nem tudnak felébredni gombbal kikapcsolt és standby állapotból. Ezen csak a táp ki/be segít. (Nyomon vagyunk...)

A Messages belső szerkezete megváltozott, ezért a régi msg fájlokra hibát ad, újat pedig nem lehet szerkeszteni, ameddig a Manager nem frissül.

A tekerőgomb forgatási irányának választása menübe került, de még nem működik.
Autovolume on/off menübe került, de még nem működik.
180 fokos elforgatás menüben van, de még nem működik.

A DMP3 konzisztenciája érdekében vannak kényszerített üzemmódok:
Ha nincs MyRadio file (vagy kilövik azt a lejátszó alól), akkor a lejátszó Instant dódba megy.
Ha nincs meg a kiválasztott IDX fájl, DIR.IDX-re vált. Ha az sincs, akkor DISK (csökkentett képességű lejátszás) módba megy, és abban is marad, amíg nem lesz dir.idx.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Válaszok eddigi felvetésekre

Működés

"- Ha a vinyó sleep módba megy, vagyis sokáig nincs semmi mozgás, akkor amikor újraíndítom a lejátszást, el is indul a zene, de csak pufferből, amikor kifogy, akkor fordul a winyóhoz, ami ugye még nem pörgött fel, kis szünet ameddig felpörög, majd újra megy a zene. "
Javítása folyamatban van. (Addig nem kezdünk el lejátszani (még bufferból sem), ameddig a HDD nem pörög fel.)

"- disk.idx-et használva amikor eltekerem a gombot, elösször egy üres sor jelenik meg, majd arra kattintva a tényleges szerkezet. "
Az üres sor lenne a volume label (ha kitöltötted volna).

"szerintem a firmware updatet felesleges tomoriteni.. tok mind 1 (meg ha modemem lenne akkor is) hogy 51k vagy 64 k-t toltok le... "
Kell az önkicsomagolás, mert az egyben ellenőrzi a ltöltött adatot, így biztosan jó programmal frissítesz.

"-Ha kiveszem a keretből a fiókot, akkor elfelejti, hogy hol tartott. (Magyarul táp megszűnéskor.) "
1.04-ben javítva

"- Ne csak a filera emlékezzen, hanem a pozicióra is. Ti. mivel a számok között mindíg van szünet (nincs "gapless play"), ezért teljes lemezeket másoltam össze egyetlen fileba."
Ha a táp elvétele előtt gombnyomással (vagy InUse-zal) kikapcsolod, akkor emlékszik a pozícióra is. Ha csak simán elmegy a táp, akkor nincs ideje felírni, hogy hol tartott, csak arra fog emlékezni, hogy mit indított el utoljára.

"- Mi van akkor, ha 100 nál több számot szeretnék lejátszani MyRadio módban? Ha az összes 1%-os, akkor is elfogy. Marad a könyvtárbarendezés? "
A MyRadio fájl egyébként 124 elemt tud tárolni, de véleményünk szerint ezek jellemzően nem fájlok lesznek, hanem könyvtárak. (Nem gondoltuk, hogy valaki számonként fog összeállítani véletlen programot.)
A MyRadio-ba albumokat vagy előadókat, esetleg stílusokat kell betenni, és ezek arányát megadni. Persze lehetnek közte kedvenc számok is (meg spot-ok), de a mi gyakorlatunk szerint egy értelmes Myradio file 5-50 elemet tartalmaz.
Emellett a következő Manager engedi a tized % beállítását is, sőt kívánságra be is állítja a %-ot, ha Te csak relatív súlyban akarsz gondolkodni (pl.: 1 egység ABBA, 23 egység ZAPPA).

"... sem sikerült a virtuális indexhez hozzáadni, pedig a drag&drop icon jelzett valamilyen lehetőséget. "
Sajnos az Index (virtuális directory) szerkesztés még nem igazán működik a Managerben, legjobb, ha egyenlőre nem is kísérleteztek vele. Sőt, a most készülő változatban sem lesz még benne a klasszikus drag&drop.

"A Hardware Error 10 nekem is pont ezt produkalja - ha all a kutyu egy darabig, akkor elojon. Ilyenkor pedig nem segit a ki-bekapcs, csak a kikapcs-kihuz-visszadug-bekapcs. Marpedig ez autoban eleg zavaro bir lenni :( "
Ez belső IIC bus hiba, nem tudom, mi lehet az oka. Ha az 1.04-el is gyakran előjön, elkérnénk egy ilyen szerkezetet ...

" ... nekem nem egyértelmű a gombok jelölése. Pl: a gomb karikával klasszikusan "FELVÉTEL, RECORD", a gomb négyzettel klasszikusan "STOP, STOP". Szóval a funkciójuk teljesen önkényes, nem tükrözi a megjelenésük. "
Nem akartunk a gombokra feliratot, így is elég kicsik. Szerintünk a négyzet az korrekt, mert mindik valamilyen kilépést jelent az adott módból. A kör egy ilyen eszköznél valóban a felvétel szokott lenni, itt viszont az egyetlen funkciója a menü kiválasztása - amire meg nincs értelmes jelölés. A nyilak szerintünk szintén rendben vannak.

"- a fejhallgato kimenet hangminosege van -e ugyanolyan jo mint mint a line-oute? (asztali modban ugyebar nem hasznalhato az autokeret line-outja, csak a fejhallgato kimenet) "
A két kimenet teljesen azonos, valójában az RCA-ra is a fejhallgató erősítő szabályzott jele megy ki. Ez nem okoz MP3 környezetben érzékelhető romlást (egy klasszikus Line kimenethez képest) viszont így a szint beállítható pontosan olyanra, mit a többi hangforrás az adott környezetben.

" ... bizonytalan vagyok a rugalmas felfüggesztés HDD-re gyakorolt hosszútávú védelmén. Nekem naponta több kilométer földúton és mégtöbb kilométer óbudai kátyús úton kell végigcsattognom. Nem lenne praktikussabb a szerkezetet függőlegesen beszerelni? ..."
De élére állítva biztosan strapabíróbb, de ehhez meg kell várni a Satellite Display-t.
Mellesleg nem sikerült még HDD sérülést produkálni lapjára fordítva sem ...

"A DMP3 közönséges HDD-k köré lett építve, amik viszont egy rezgésmentes környezetbe lettek tervezve ..."
Félősök használjanak 2.5 " notebook HDD-t átalakítóval. Kicsit drága, de szerintem nem éri meg ...

"Elég jól melegszik a 40 Gb Maxtor vincsi a szerkentyűben. Valószínűleg készíteni fogok egy perforált „kupakot” a Dmp3-ra. Esetleg Dension-ék is megszívlelhetnék, bár nem hiszem, hogy akár a vinyónak akár a cuccnak ártana ennyi meleg. Ám az ördög nem alszik....."
Szerintünk autós vagy házi használatban nem melegszik annyira a DMP3, hogy ez bármi gondot okozna. (Huzamosan járattuk 50 fokon is, tehát belul biztos volt vagy 70)
Mi azt tapasztaljuk, hogy a PC-ben lesz kicsit meleg a lejátszó, de ez meg a PC miatt van, valójában a PC fűti fel ilyen melegre. Ezen szerintünk nem segít a perforálás. A fém ház mellesleg sokkal jobb hőleadó képességú, mint a szokványos műanyag tok.

"- nem talaljatok kicsit csuszosnak a tekerot? jobb lenne, ha valami "rovatkolas" volna benne, bar gondolom ez emeli a gyartasi koltsegeket. "
De, mi is annak találtuk, ezért szerszámot módosítottunk. A köv. gyártási sorozat olyan lesz.

"A tekerőgomb forgatása nyomása szerkezetenként teljesen változó, tapasztalataim szerint. (Három példányt próbáltam) Nekem most egy nagyon könnyen járó van, de kocsiba hasznosabb a nehezen járó. Nem tudom mitől van az eltérés. "
A gond oka, hogy a gombsapka szerszáma hibás lett, és az első sorozatban minden gombot egyenként ragasztottunk be. Sorry. Természetesen javítottuk, és a jövőben minden készülék egyforma lesz. Utána persze lehet azon tűnödni, hogy szoros, vagy laza - de remélhetőleg pont jó lesz.

"- fog -e gyorsulni a szoftver par resze, pl. a vu-meter nagyon lassu, nem igazan tudja kovetni a zenet :-) "
Igen, már az 1.04 is sokkal fürgébb.
Viszont a Vu-méter nem ezzel függ össze, ott van egy időállandó a simításra (ami lehetne még gyorsabb), ill. az LCD kijelző sebessége jelent egy végső korlátot.

" .. neha elofdul CarUse modban, hogy bekapcsolas utan folytatna az abbahagyott tracket, de olyan lassan jatssza azt, mintha lelassitottam volna a playt legalabb a felere! "
Tapasztaltuk mi is, de nem tudjuk rendesen reprodukálni. A probléma oka, hogy a DSP órája ilyenkor felével vagy harmadával megy. Ki/Be táp segít. Nyomozzuk ...

Satelite display mérete, kivitele, ára, stb.
Egyenlőre marad a mostani előlap méret, mert így nem kell sok új szerszámot és hardware elemet használni. Később esetleg csinálunk egy nagyobb kijelzős, autórádió kompatibilis változatot is.
Ára kb 15 eFt (bruttó) lesz, és (2001) november végén szállítható.

Sony CD changer emulátor
Ára 8-10 eFt (bruttó) lesz, mérete kb 50x50x25 mm. Sajnos csúszik a fejlesztés, de megoldjuk.

FM adó ára, mérete
Ára <= 10 eFt lesz, mérete kb 30x30x80 mm.

"Most komolyan: akkora probléma egy sztereo FM modulátor építése? "
Hát nem egyszerű, legalább is jót csinálni olcsón nem. Ez sajnos nem az az alkalmazás, amire tucatjával gyártják a jobbnál jobb IC-ket. Ráadásul a méréshez beállításhoz sem elég egy szkóp, meg egy voltmérő...
Viszont szívesen vennénk specialista jelentkezését, aki jópénzért beszállna a fejlesztésbe, és segítene befejezni az adót.

Zajos HDD-k
Van-e még HDD zaj? Szívesen becserélnénk egy ilyen példányt is... info@dension.com

"Mit jelent a Dension márkanév? Honnan jött ez a név?"
Én találtam ki, és a density mint sűrűség a magja. Az -ion pedig ebben a szakmában gyakran használatos cégnévképző végződés (Orion, Clarion, stb.)

----------------------------------------------------------------------------------------------
Kívánságok:

"A Gapless Play-jel kapcsolatban:
A Winamphoz létezik olyan plugin, ami ezt meg tudja csinálni. Az output pluginok között található. ..."
Sajnos ez nem fog menni. A szünet kivétele csak a visszaalakított hullámformából lehetséges (a Winamp is így csinálja), márpedig a DMP3-ban ezt egy dedikált DSP csinálja, vagyis a hullámformához a mi processzorunk már nem fér hozzá.

"- Jó lenne, hogy amikor a fileok között kerestek a tekerőgombbal, akkor az elején ne csak lefelé lehessen menni, hanem az ellenkező irányba is. Pl az első elemen állok, jobrra tekerve 2. elemre ugrik, balra pedig az utolsóra."
Kipróbáltuk, de nekünk nem tetszett, zavaró volt, hogy körbefordult. Hitetleneknek kipróbálásra adhatunk 1 ilyen fordítást, de a verziókövetést nem vállaljuk ...

"- Jo lenne ha le lehetne menteni a gepben levo firmware-t, ha nem teccik az uj akkor vissza lehesen tenni a regit"
A Letöltések alatt fent vannak a régi verziók is, ill. amit letöltesz, azt tedd el magadnak, és copyval csináld a frissítéshez szükséges autoupd.dat-ot.

"- Egyszerűbb hangerőszabályozás, mute funkció. Például ha alapban tekerem a gombot, akkor hangerő, ha megnyomom akkor browse, a pause legyen a téglalap, ebben az esetben (by qwer1234) "
Meg lehetne csinálni, de véleményünk szerint a hangerőt a rádión (erősítón) kell állítani, és így egyel kevesebb gombnyomás kell a rutin kezeléshez.

"Nem lehetne megoldani, hogy mikor a konyvtárszerkezetet mutatja azon a file-on álljon amit éppen lejátszik?
Úgyis egy gombnyomással vissza lehet lépni egy szinttel feljebb."
De, lehetne ilyen is. Mi azt választottuk, hogy az utolsó böngésző pozíciót jegyezze meg. Ha erős a user-nyomás, megváltoztatjuk ....

"Nem lehetne a lejátszási menüben egy olyan pont, hogy a programba berakott zenéket lista-szerűen végig tudjuk nézni (Playlist)? ... Ja meg akkor azon lépkedve lehetne törölni is a programból, na ezt talán még fontosabbnak érzem, nagyon hiányzik... "
Természetesen meg lehetne oldani, de nem tervezzük ezzel is bonyolítani a szerkezetet. (Szerintünk már így is kicsit sok benne "lehetőség".)
Legfeljebb az jöhetne szóba, hogy a Manager egy későbbi változatába beteszünk egy program editor funkciót, amit a DMP3 be tud olvasni. Ekkor a PC-n bármit megszerkeszthetsz.
Viszont ez a lehetőség ma is adott: Lejátsza a Winampban összeállított M3U playlistet ...

"A kiegészítők között nagyszerű lenne egy IR távirányító, mivel egy erősítőre kötve "PARTY" módban, akár otthon, elég macerás felugrálni számváltásokhoz a csajomnak való dicsekvések közben. De máskor is.... "
Megértjük a helyzetet. Viszont az IR távirányító eléggé hátul van a fejlesztési prioritási listánkon.
Valódi hasznát az otthoni applikációban látjuk, ezért először abba szeretnénk beépíteni. Erre még határidőt se mondok.
Viszont ahogy elnézem a barkácskedvet (lásd később) hamarosan meg fognak jelenni a soros vonalra fuserált remote controllerek.

"A beépíthető keret előlapja igazán ki lehetne egészítve mindkét oldalán, hogy kitöltsön egy szabványos autós beépítőhelyet. "
"- Ha ez nem megvalósítható, akkor legalább egy "átalakító" keretet lehetne önteni műanyagból, aminek a külső mérete "szabvány" autó-rádió szélesség és magasság, a belseje pedig illeszkedne a mostani dizájnra, így nem nekünk kellene filózni azon, hogy a fennmaradó 4x5 cm-es lukat hogyan töltsük ki."
Szándékosan készítettük a lehető legkissebbre a beépítő keretet, ezért nem szabványos. Azt gondoltuk, hogy kevés autóban van második autórádió beépítésére lehetőség, az elsőre meg ugye szükség van.
Ezen kívül egy szabvány autórádiómélysége <= 17 cm, és abban mi nem férünk el.
Ha viszont így áll a helyzet, akkor már legalább legyen kicsi.
Természetesen fejleszthetünk hozzá ilyen adaptert, de látni kéne, ez hány embert érint. A konkrét jelentkezéseket (ellenőrzött beépíthető mélység mellett) küldjétek az info@dension.com-ra.

"- Felvetődött a notebook-vinyók használata: Lehetne egy olyan koncepció, ami kifejezetten 2.5''-os vinyóra épülne, esetleg keresztben, és így nem lenne olyan hosszú az egész. Tudom, hogy úgy már nem lenne rack-kompatibilis, de talán még azt is kibirnák az emberek, ha egy tök új fogadókeretet terveznétek hozzá a PC-be. (engem biztos nem zavarna) "
Ez volt az eredeti koncepció rádióval és erősítővel együtt, de félretettük a sok mechanikai komplikáció miatt, és amiatt, hogy így elveszítjük azokat a felhasználókat, akiknek már benne van valami cucc az autójukban. Emellett a 2.5" HDD kicsi, és drága.
De ha ezen túl leszünk, nekifogunk ennek a változatnak is.

"- irtatok valahol egy olyan "adaptert" vagy nem tudom mit, ami kesobb lesz kiadva (ha ki lesz) amivel asztali hifi rendszerbe illesztheto a gep. Ezt en kb ugy tudom elkepzelni, hogy bedokkolod az mp3 lejatszot egy 43cm szeles asztali rendszerekbe illeszkedo dobozba, amin kezelhetobb gombok, esetleg taviranyito csatlakozas lehetne...."
Igen kb így képzeljük el, azzal a Többlettel, hogy lenne benne egy CD lejátszó is, amivel a szerkezet grabbelni és tömöríteni is tudna. (Esetleg +erősítő, +rádió)
De ha ezen túl leszünk, nekifogunk ennek a változatnak is.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Csináld magad ...

Soros vonali protokol
Ezt a satellite display-vel együtt publikáljuk. Ennek oka, hogy a parncskészlet még biztosan változni fog, és nem szeretnénk ebből komplikációkat. Tehát türelem ...

" ... hogy lehet megoldani, hogy a dmp3 kapcsolja az erősítőt,equalisert,erősítőt.. "
Egyenlőre sehogy. Valójában mi fordítva gondoltuk, a rádióknak rendszerint van kapcsolt kimenete (pl antenna emelőhöz) és ez mehet az InUse-ra. Vagy a gyújtáskapcsoló mindkettőre.
A bemenetből elvileg tudnánk csinálni egy nagy impedanciás (kb 40K!) kimenetet, ami egy tranzistort már be tudna kapcsolni, és innen már megy a dolog ...
Csak ki dönti el, hogy éppen kimenet vagy bemenet legyen ... ha egyszer nem jól lett beállítva, be sem lehet kapcsolni többet!!! Aludjunk erre még egyet ....
B változat: a soros vonalon is lehetne erre vezérlést csinálni, ekkor kell egy minimal PIC, meg a kapcsolók.

"Darabokra szedtem a gépet tegnap. Nagy problémám, hogy nem tudom a kocsiba beilleszteni a lejátszót, úgy, hogy szép is legyen. Ezért gondolkodtam azon, hogy külön kéne rakni az elektronikát a HDD-től. Erre két megoldás létezik szerintem :
1. Az 50 eres szalagkábelt egy csatlakozón keresztül juttatjuk el a rackfiókhoz.
2. A két panel közötti 20-as csatlakozó közé kell tenni egy 20 eres kábelt. Ez talán abból a szempontból jobb, hogy messzebb lehet elhelyezni a rackfiókot a másik panellel. "
Az amatőrök egyik fő erénye a bátorság. (Más vonatkozásban egyébként én is ilyen vagyok.)
Az igazi megoldás a Sattelite Display.
Ha valakit mégsem lehet megfékezni a barkácsolásban, akkor mégis az 1. megoldást javaslom.
Mindenesetre ne felejtsétek el átolvasni a Garancia szövegét sem ...

"- megoldhato -e valahogy hogy digitalisan ki legyen vezetve a hang, meg a DA konverzio elott (s/pdif kompatibilis modon) hogy jobb minosegu kulso dac-ra kotve hasznalhassam... "
Igen, belül van SPDIF kimenet. Mondjuk még nem próbáltuk ki, de biztosan működik. A gond valójában az, hogy az 50 pontos Cetronics csatlakozón nincs szabad hely a kivezetésre, csak valaminek a rovására mehetne.

----------------------------------------------------------------------------------
Hibakódok
Éppen most szerkesztem bele a használati utasításba.
A nagy érdeklődésre való tekintettel íme egy draft változat:

DMP3 v1.04

A hibakód első számjegye a hiba kategória.

Sorszám Firmware üzenet Hiba
00 Communication Error Kommunikációs (nem haszn.)
10 Hardware Error Hardware hiba
20 HDD Error HDD hiba
30 Filesystem Error Fájlrendszer hiba
40 Data Read Error HDD adat olvasási hiba
50 File Not Found A fájl nem található
60 File Format Error Hibás fájl formátum
70 Disk Full A meghajtó megtelt
80 Unknown Error Ismeretlen hiba

Részletes hibalista

Sorszám Hiba
01, 02 Kommunikációs hiba (nem haszn.)
10, 11 I2C busz hiba az eeprom vagy DSP vezérlésekor
20, 21 A HDD nem válaszolt a megadott időn belül (Jumperek, csatlakoztatás ellenőrzése, másik HDD
22, 27, 28, 29, 2A Hibás meghajtó
23 A meghajtó nem ATA szabványú HDD
24 A meghajtó nem ismeri az LBA címzési módot
26 Nincs detektált meghajtó
30 Ismeretlen (nem FAT32) fájlrendszer
31, 32 Hibás FAT bejegyzés (Scandisk)
33 A fájl cluster lánca csonkolt (Scandisk)
35 Hibás hosszú fájlnév bejegyzés (Scandisk)
34, 36, 37, 38, 39 Ismeretlen sw hiba
3A Érvénytelen útvonalnév
3B Érvénytelen művelet
40 Adat olvasási hiba a HDD-ről (Scandisk a teljes teszt beállítással)
50 A fájl nem található
51 Ismeretlen sw hiba
60 A rendszer fájl fejléce hibás
61 A fájl ellenőrző összege hibás
62 A fájl verziószáma nem megfelelő
63 A fájl formátuma hibás
64 A fájl hossza nem megfelelő
70 A meghajtó megtelt
80, 81, 82 Ismeretlen sw hiba
83 SW update leíró lista túl hosszú. A firmware frissítése nem hajtható végre olyan meghajtó partícióról, aminek cluster mérete 2 kbyte-nál kisebb

eFi Creative Commons License 2001.10.21 0 0 240
a 10-es hibakod, ha jol emlexem nekem is csak car use modban jott eddig elo.

eFi

Előzmény: F_R_D (238)
F_R_D Creative Commons License 2001.10.21 0 0 239
Kedves DMP3:
Nem lehetne a lejátszási menüben egy olyan pont, hogy a programba berakott zenéket lista-szerűen végig tudjuk nézni (Playlist)?
Szerintem elég hasznos lenne, X darab után már hajlamos az ember elfelejteni, hogy mire számíthat még...:)
Ja meg akkor azon lépkedve lehetne törölni is a programból, na ezt talán még fontosabbnak érzem, nagyon hiányzik...
F_R_D Creative Commons License 2001.10.21 0 0 238
Ezt én is tapasztaltam. Egy kicsit imádkozni kellet neki, (ki-e kapcs), amíg hajlandó volt azt csinálni, amit én akartam.

Viszont a 10-es error kódot még nem tapasztaltam soha, pedig próbáltam két vinyóval is (egy 1.5 meg egy 15 GB-os WD-vel), állva, üllve, fekve, megfordítva, csomóféleképpen. Az is igaz viszont, hogy csak Party módban használom. Ez csak Car módban jön elő?

Előzmény: Benoe77 (237)
Benoe77 Creative Commons License 2001.10.21 0 0 237
Valami nem kerek még ezzel az 1.04-es firmware verzióval.
Program módban berakok egy könyvtárat, amiből el is kezdi játszani az első
számot. Lent kiírja, hogy hány szám van a programban. De amikor az első
számnak vége a lejátszás megáll, alul stop ikon, felül meg Unknown
Artist/Untitled felirat, és nem csinál semmit.
Többször probáltam programot törölni, újraindítani, semmi. Ugyanaz.

Lehet, hogy az új managerrel majd jó lesz? Remélem...

Sziasztok

eFi Creative Commons License 2001.10.21 0 0 236
Igen, autos mp3 plazser, magyar fejlesztes.
http://www.dension.com

eFi

Előzmény: Cyberslider (234)
eFi Creative Commons License 2001.10.21 0 0 235
Hali,

Ha instant modban megy egy szam lejatszasa, a kovetkezo tortenik:
- uj szamot csak ugy tudsz kivalasztani, ha 2 mp-ig nyomod a potmetert; ha csak roviden nyomod, megjelenik az Added to Program felirat, de semmi nem tortenik
- Instant modban egy teljes alkonyvtarat egyaltalan nem tudsz kivalasztani a poti 2mp-es nyomva tartasaval

Tovabba a Random Repeat mode meg mindig osszekavarja a sw lelki vilagat - amint kivalasztom, a directoryk egyresze eltunik, es a
folderek kozott maszkalva random elojon a franya Unknown Error 80 hibauzenet.

eFi

Cyberslider Creative Commons License 2001.10.21 0 0 234
Bocs,de mi ez a dmp3? Valami autoban hasznalatos mp3 jacco vagy mi? Hol lehet errol bovebben olvasni? Hogy nez ki,mi is pontosan,ar ilyesmi?
Kosz...bocs:)
Cyb
eFi Creative Commons License 2001.10.21 0 0 233
10 perce kerult fel az 1.04 firmware - manager meg nincs friss. Nyomas download!

eFi

Előzmény: ICTUS (232)
ICTUS Creative Commons License 2001.10.21 0 0 232
Még most sincs fent az új szoftwer. :(
Előzmény: eFi (231)
eFi Creative Commons License 2001.10.21 0 0 231
Szombat hajnali 1 ora van, de firmware meg sehol :(

eFi

eFi Creative Commons License 2001.10.20 0 0 230
Pont ezt a belassulast csinalta nekem is es pontosan ugyanigy.

eFi

Előzmény: Benoe77 (228)
ICTUS Creative Commons License 2001.10.20 0 0 229
Nekem is elsötétült a kijelző. Annyira, hogy nem is láttam rajta semmit, csak egy bal felülről éles szögben. Írtam a Densionnak és ide is. Ha megváltoztatod a fényesség vagy konttraszt értéket, akkor egy kicsit helyre jön, aztán megint leromlik. :(
Szia
Ictus
Előzmény: Benoe77 (228)
Benoe77 Creative Commons License 2001.10.20 0 0 228
Na hello!

Az az új baja mostanság a dmp3-mamnak, hogy néha magától lecsökken felére a kijelző fényereje. De mivel ilyesmit eddig még senki nem írt, attól félek hardware hibás, és ki kell cseréltetnem.

Az az érdekes, hogy nem teljesen alszik ki, ezért van még egy kis reményem. Lehet, hogy csak egy értéket olvas ki rosszul??????

Egyébként ha több órai pihentetés(pl. éjszaka) után, ha berakom a kocsiba, már többször is volt, hogy fele olyan lassan játszik le. És ezzel eddig csak Car üzemmódban találkoztam. Utána kikapcs, majd bekapcs(gombbal). Ekkor meg már egyáltalán nem játszik le semmit, a számláló sem megy, pedig play icon látható alul, és még tekerni is lehet. Ezek után csak a hard reset segít. (Tokból kihúz, visszadug.)
Ezekután már tök jól megy.

Mondjuk mára igértek frissítést, remélem nagy részét megoldja gondjainknak....

-Benoe

eFi Creative Commons License 2001.10.20 0 0 227
Nem probaltam masik wincsivel - megtennem, de most nincs hanyagolhato szabad diszk. Ami benne van, az egy 40-es IBM, ami 7200-t porog.

eFi

Előzmény: seaky (224)
ICTUS Creative Commons License 2001.10.20 0 0 226
Nekem 15 Gb Quantum-mal nem csinált ilyeneket sem az 1.0 sem az 1.03-as firmware.

Üdv:Ictus

Előzmény: seaky (224)
BX_thomas Creative Commons License 2001.10.20 0 0 225
No ezt azért kérdeztem mert ferlén kocsijában volt beépitve ugy a zene hogy középen mindenféle ketyerék voltak, cd magnó stb. (az stb-re nem jöttem rá)

off
Egyébként valakinek nincs meg video cd vagy dvd formátumban?

Előzmény: Victoare (216)
seaky Creative Commons License 2001.10.20 0 0 224
eFi !

Probáltad már más vinyoval is? Olyan megérzésem van mintha a vinyo nem pörögne fel rendesen és ekkor a cucc elszáll (de ez csak megérzés DMP3: Lesz doksi a hibakódokról? ). Továbbá ki/be kapcsoláskor magát a hardware-t nem kapcsolja ki csak standby-ba kerül.:(
Az autos problémát egy egyszerü "reset" gombal oldottam meg, ami megvonja mind a +12 ill inUse-tol a tápot, igy bármikor ujra bootolható.
Tud valaki mondani egy Wincsit/Frimware-t amivel ezt még nem tapasztalta (HW ERROR 10).

Köszi,
Seaky

Előzmény: eFi (221)
F_R_D Creative Commons License 2001.10.20 0 0 223
...vagy elég lenne egy egyszerű normalize-plugin (persze ki-be kapcsolhatóan...)
Előzmény: ICTUS (222)
ICTUS Creative Commons License 2001.10.20 0 0 222
Sziasztok!

Vissza töltöttem az 1.0-ás firmware-t. Most happy vagyok mert több minden mükszik. (Pause, index)

Ötlet. Mivel a különböző albumok kivezérlési szintje eltér egymástól kellene egy opcionális config file minden könyvtárba, amelyben olyanokat lehetne állítani, mint
- relatív hangerő
- relativ magas, mély szint
- és még várom a további ötleteket.

Üdv:
Ictus

eFi Creative Commons License 2001.10.20 0 0 221
A Hardware Error 10 nekem is pont ezt produkalja - ha all a kutyu egy darabig, akkor elojon. Ilyenkor pedig nem segit a ki-bekapcs, csak a kikapcs-kihuz-visszadug-bekapcs. Marpedig ez autoban eleg zavaro bir lenni :(

eFi

Előzmény: seaky (209)
eFi Creative Commons License 2001.10.20 0 0 220
Tegnap-ma megtesztelodott a Party use mod egy buliban, es mar szereztem is vele ujabb 3-4 megrendelot :)

eFi

eFi Creative Commons License 2001.10.20 0 0 219
Nem ertek veled egyet - ez a cucc pont attol cool, hogy vegre vasarlo-erzekeny support van mellette, ami nagyon kevesszer mondhato el kis hazankban, sot barhol masutt.
Ha a fejleszto team varja a javaslatokat, akkor azokat igenis meg kell tenni - ok a requestek mennyisegebol majd kitalaljak, megeri-e nekik a fejlesztes, vagy sem.

eFi

Előzmény: BX_thomas (214)
Victoare Creative Commons License 2001.10.19 0 0 218
szerintem a tension (feszítés, eszültség, eszülés, húzóerő, izgalom, tenzió) is szóba jöhet ... mint a kettő keveréke (Mármint a Density-vel 8)
Előzmény: ICTUS (217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!