Keresés

Részletes keresés

kicsinap Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4455

Igen, melegítettem. Amikor elkészült, akkor kicsit összetörtem a krumplikat, azért akkorákat még nem merek adni, de kisebb darabokat simán eszik, látom, ahogy a szájpadlásán összetöri.

NEM lisztet tettem bele, hanem 7gabonást, a joghurttal együtt. Amikor elkezdtük a glutént, vettünk 2 dobozzal, még egy sem fogyott el, így Ajna főzelékeibe mindig azt teszek.

 

Ja és a joghurtos-mustáros csirkét annyira komálta.:-)) Ő is azt kapott rizzsel.

Előzmény: GoldenEye (4454)
GoldenEye Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4454

kicsinap - és akkor a joghurttal még melegítetted a főzeléket? Ajna már simán eszi a krumplifőzelékből a nagyobb krumpéikat? Lisztet is tettél bele? Melyik fázisban? :)

Előzmény: kicsinap (4452)
Lappantyú Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4453
tehát akkor anyu ránt, én hintek, jól van, ezt is kiigazítottuk. :-)
Előzmény: GoldenEye (4451)
kicsinap Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4452
Én tegnap joghurtos-mustáros csirkét főztem egyáltalán nem csapodótt ki a joghurt (pedig a husit fel kell önteni vízzel, és abba beletenni a joghurtot). Ajnának meg azzal csináltam a krumplifőzeléket, én úgy szoktam, hoyg szűrőn keresztül teszem bele, közben kavargatva, magunknak a rántást is így szoktam beletenni a kajákba.
Előzmény: Lappantyú (4438)
GoldenEye Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4451

Nem, ez nem rántás. :) Ez a hintés. A rántás az az, ha külön készíted el és aztán teszed az ételbe. Ha előbb az alapanyagot megpirítod, párolod zsiradékban, majd ezt szórod meg liszttel, az nem rántás, hanem hintés/staubolás. Legalábbis hivatalosan. :)

Hintésnél nem lébe megy a liszt, hanem a zsiradékba. :)

Előzmény: Lappantyú (4450)
Lappantyú Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4450

nálam akkor rántás, mert én a zsiradékon pirítom a zöldséget, arra szórok lisztet és engedem fel vízzel.

 

de anyu például úgy operál, hogy főzi a zöldséget és külön lábasban készíti a rántást el, azt ráteszi a vizes zöldségre, majd még tejet/tejfölt is tesz rá, de ettől még az övé is rántás szerintem.

 

én azt hiszem, hogy a rántás lényege, hogy zsírban piruljon a liszt és aztán legyen felengedve valamivel, nem? a hintés vagy staubolás pedig amikor nem zsírban pirul, hanem mindjárt a lébe megy a liszt. asszem. :-)

Előzmény: GoldenEye (4449)
GoldenEye Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4449

Na amit itt rántásként emlegettek, az a hintés, azaz, ahogy a sváb rokonok jól tudják - staubolás. Az nem rántás. Párolásnál alkalmazott sűrítési módszer, a zsírjára pirított zdséget lisszttel meghintjük meg felengedjük vízzel/csontlével/tejjel - mikor mivel.

Utánanéztem egyébként tegnap a tankönyvemben, van diétás rántás is és száraz rántás is, a száraz rántásnál nincs zsiradék, csak a lisztet pirítja az ember, a diétásnál meg pirítja alisztet aztán külön adja hozzá a zsiradékot, de azt már nem melegíti.

Joghurtos habarást kipróbálom, legfeljebb összeugrik kicsit, nem hinném, hogy Olivért ez nagyon zavarná. Aztán majd meglátjuk. :)

Hinnya, de okos lettem. :)
Lappantyú Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4448
én meg szűrőn keresztül csurgatom a habarást a levesbe, ezen módszerrel tuti nem lesz csomós, még tévedésből se. :-)
Előzmény: tasha (4443)
tasha Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4447
:)
nekem sosem sikerul, ha nem egybol olajra teszem, hanem zségre akkor csomós marad :( lehet itt a liszt is más. Vagy csak én vagyok béna :D
Előzmény: tünde.sz (4446)
tünde.sz Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4446
nem :-)
szép óvatosan felengeded apró adagokban a lével / vízzel és soha nem csomós
Előzmény: tasha (4443)
eabj Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4445
Tasha!
Nem csomósodik, éppen csak össze kell keverni egy kicsit, és már fel is lehet önteni. Igy rántás is és mégsem. Én magunknak is igy csinálom a főzeléket.
Előzmény: tasha (4443)
rollller Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4444
delma light, de az tele mindenfele adalekkal, es a biopont biomargarinja, ami minden nagyobb boltban elerheto mar, ezenkivul az olivaolaj alapu margarinok egy resze is tejmentes, de mi azt nem hasznaljuk, nezd meg a cimket, se tej, se tejpor, se tejfeherje, se tejsavo, szoval semmi tej- kezdetu osszetevo ne legyen benne, es akkor tejmentes
Előzmény: Maggancs (4439)
tasha Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4443
ha így rászórod a lisztet, nem marad darabokban a kajában?

Lappa, azt mondta a dunan egyszer a szakácsember, h a habarás lényege h egy nagy tálban kavrjuk el habverovel a tejfölt/joghurtot a liszttel, jó alaposan, akkor nem csapódik ki. Én azóta így csinálom (azelott csak a tejfölösdobozba raktam a lisztet és elkutyultam úgyahogy) és tényleg kulönbség, szép sima lesz a kaja.
Előzmény: tünde.sz (4440)
Lappantyú Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4442
Maggancs, de ha nem főzöd eztán a joghurtos löttyöt, akkor a liszt fővetlenül marad benne, nem?
Előzmény: Maggancs (4439)
Lappantyú Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4441

én meg úgy, hogy olaj a lábasba, arra zöldség, pirít, rászór liszt, felenged vízzel. tehát kvázi a rántást engedem hosszabb lére. és akkor a legvégén, a tűzről levett cuccba mehet a joghurt.

Előzmény: tünde.sz (4440)
tünde.sz Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4440
én úgy szoktam, hogy a zséget csak párolom, tehát kevés víz van rajta, és arra rászórom a lisztet, összekavar, felöntöm még ha kell víz bele :-) (ez a staubolás egyébként - vmi sváb dolog talán, mert még a sváb dédimtől eredezteti a család ezt :-)) )
és igen, csak már tűzről levéve megy bele a joghurt
Előzmény: Lappantyú (4438)
Maggancs Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4439

van tejérzékenyeknek való margarin A liga rosszabb minőség, nem jut eszembe a neve a jobbnak..

 

Joghurt: én lissztel keverve hidegen beleöntöm mintha tejföl lenne.

Előzmény: mamua (4430)
Lappantyú Creative Commons License 2005.11.17 0 0 4438

hát nem tudom, én párszor már próbáltam főzni a joghurtot, de nem kaptam valami meggyőző eredményt (az egész kicsapódott, maszatos-szétválós bigyó lett). szóval ha joghurtos ételt csinálok, akkor nálam az a metódus, hogy a joghurtot a végén, a tűzről levett ételbe keverem bele és azzal már nem főzöm. tehát én vízzel keverném a rizslisztet habarásnak és ha felfőtt, mehet bele a joghurt.

 

vagy van valami trükk, Südve?

Előzmény: GoldenEye (4437)
GoldenEye Creative Commons License 2005.11.16 0 0 4437

Südve - kap már joghurtot Olivér. Akkor csak simán rizsliszt meg joghurt? Micsoda zseniális ötletek! Köszönöm nagyon! :D
Előzmény: Südve (4426)
mamua Creative Commons License 2005.11.16 0 0 4436
köszi, akkor így fogok válogatni.
hát, nagyon bosszantó, de nem jut eszembe, és hiába keresgélek a neten, nincs ilyen vaj:) nem meggle. szerintem rama, de nem találom a termékeik között sem. most baromira idegesít, hogy nem jut eszembe.:)
Előzmény: dalia (4434)
dalia Creative Commons License 2005.11.16 0 0 4434
az a jó vaj aminek minál alacsonyabb a víztartalma. Márkázott vajat is szoktak ráírni. Nézd a víztartalmakat azokat hasonlítgasd össze.
Előzmény: mamua (4433)
mamua Creative Commons License 2005.11.16 0 0 4433
és milyen vajat? nem jut eszembe a neve annak, amit mi eszünk. kék csomagolása van, de sajnos én vajtartóban tartom, nincs meg a csom. mi a fene a neve? nem creme bonjour, mert az amolyan szendvicskrém, ez meg, amiről én beszélek, vaj(készítmény).
Előzmény: tasha (4432)
tasha Creative Commons License 2005.11.16 0 0 4432
én vajjal csináltam
Előzmény: mamua (4430)
Lappantyú Creative Commons License 2005.11.16 0 0 4431
anno bio margarint használtam, de a mostani eszemmel simán használnék vajat, a biomargarin ránk avasodott, mi nem fogyasztunk annyi margarint (nemtom, miért nem árulják kisebb kiszerelésben)
Előzmény: mamua (4430)
mamua Creative Commons License 2005.11.16 0 0 4430
sziasztok!

milyen margarint használjak a bébitorta sütéséhez? a Ramában elképesztő sok cucc van, ami nem szimpi. köszi!
tünde.sz Creative Commons License 2005.11.16 0 0 4428
babybell rulez :-) bár nálunk a 2 gyerek eszik egy darabot meg mennyiségre (néha persze akár az összeset kibontanák)
na persze már a kicsi is ki tudja bontani majdnem :-))
Előzmény: Törölt nick (4427)
Südve Creative Commons License 2005.11.16 0 0 4426
Goldie, kap már Olivér joghurtot? Ha igen, szvsz a tökfőzeléket inkább azzal csináld (én rizsliszttel sűrítem). És akkor nincs dilemma a rántás körül. :-) Nálunk reszelt sajt is megy bele, meg sok kapor.
tasha Creative Commons License 2005.11.16 0 0 4425
hát nem nagyon, meg mikor próbáltam nem komálta. De már kap, imádja o is. :) a sonkát is.

Gesztenyés alma (7 hónapos kortól)

Mélyhûtött egész, hámozott gesztenyét feltesszük fõni (elég hamar puha lesz). Amikor majdnem kész, beleszeleteljük a hámozott almát és készre fõzzük, majd a lével együtt turmixoljuk. Csirke- vagy pulykahússal is nagyon finom!

Gesztenyefõzelék (6 hónapos kortól)

130 ml-hez: 20g Sinlac, 50g tisztított gesztenye, 50g savanykás alma

A gesztenyét megmossuk, megfõzzük, ha kihûlt, meghámozzuk. Az almát lereszeljük, és a burgonyanyomón áttört gesztenyével elkeverjük. A fõzelékalapot a S. porral összekeverjük, vízzel megfelelõ állagúra hígítjuk. A baba korának megfelelõen csirke- vagy pulykahússal dúsíthatjuk.

Gesztenye rizspéppel, almával, meggyel (6 hónapos kortól)

Hozzávalók: fél adag natúr (cukor és aromamentes) gesztenyepüré, egy közepes alma, pár szem meggy, Holle rizspép (70 ml víz, 2 evõkanál por)

Az almát feldarabolva kis vízzel meg egy szegfûszeggel a mikróba dobtam 2 percre, leszûrtem, a levét félretettem. A gesztenyét, a lehéjazott meggyet, az almát és a rizspépet összeturmixoltam, az almakompót levébõl még 2 evõkanálnyi kellett a higításhoz. Jókora adag, kb. 300 gr, kétszeri kajára elég.

A mai adaghoz kevertem 1 kk olivaolajat, holnap csirkemellet teszek hozzá. (Sudve)

Meggyes gesztenye (7 hónapos kortól)

Én püréböl csinálom, az édesböl, mert a meggy meg savanyú. Szóval felolvasztok kb. 1/3 gesztenyemasszát, meg kb. 30-40 ml meggyet és jól összeturmixolom. Ha nem elég folyós, egy-két kanálka joghurttal vagy hígra elkészített Sinlaccal higítom. Uzsonnára vagy lightos vacsorára tökéletes. (Odi)
Tipp:Fagyasztható. (Pedrus)
Előzmény: GoldenEye (4424)
GoldenEye Creative Commons License 2005.11.16 0 0 4424

Lappa - az okfejtésed nekem is logikusan hangzik, elsőre azt mondanám, nekem ez a rántás OK. :) de még utánakérdezek :)

tasha - 1 éves korig nem adtál sajtot? Hmm, én adok, Olivér imádja, remélem nem nagy gáz. :)
Na igen, de mit csinálok a gesztenyével? Tovább főzöm, aztán összetöröm? Hmmm, de bonyolult. :)
tasha Creative Commons License 2005.11.16 0 0 4423
:))) majd mesélj.

csak a gesztenyére van ötletem, pl csirkehússal tuti finom csak kell vmi lé-szaft mellé. Meg desszertnek meggyel pl.
(sonkát-sajtot én 1 éves korig nem adtam az adalékanyagok miatt)
Előzmény: GoldenEye (4421)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!