Keresés

Részletes keresés

florg Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4343
Az lehet, de én még mindig nem tudom, milyen problémákra gondolt zso70, ugyanis nem kapcsolta semmihez a hozzászólását, és itt több probléma is fölmerült.
Előzmény: TH3R1 (4340)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4342
Mondjuk szerintem arra is való lenne egy szülői közösség, hogy meg lehessen oldani mások nehézségeit is. Pl. ha az én gyerekem Waldorfba járna, simán bevállalnám, hogy hazahozom valamelyik óvodás vagy iskolás társát, míg annak a szülei dolgoznak.
Előzmény: TH3R1 (4337)
florg Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4341
vannak
Előzmény: florg (4339)
TH3R1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4340

huppsz bocsi a helyesírásért, már dőlök a billentyűre.

na a témát meg túltárgyaltuk, nekem nem jön be a waldorf

Előzmény: florg (4339)
florg Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4339
Nincs ilyen. Ugyanis szerencsére még mindig sokan jönnek úgy, hogy tájékozódnak előtte a Waldorf pedagógiáról (igen sokan ugyebár már Waldorf oviból), és az iskola működéséről, és nem csak egy fűtött helyet keresnek a gyereknek, ahol tető is van a feje fölött.
És képzeld, nem csupa "kertvárosi unatkozó gazdag anyuka" van itt sem, meg van olyan is ám, hogy apuka viszi az egyik adag gyereket az egyik irányba, anyuka a másikat a másikba (és mindketten dolgozni mennek utána). Ráadásul a Waldorfban inkább a több gyerek a "megszokott", mint a kevesebb, és érdekes, meg tudják oldani a szülők.
Meg, bármennyire is különös és furcsa ez neked, az emberek zöme dolgozik, nyolc órás munkahelyeken (van aki többet is), és gyerekeik van, és meg tudják oldani ezt az életviteli nehézséget.

(A "vajon" az meg pontos j.)
TH3R1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4338
bocsánat Frlog = Florg
TH3R1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4337

Nem ez nem probléma, szerintük ez természetes, ezért beszélni se kell róla.

Csak arra lennék kiváncsi, hogy mi van akkor, ha egyszercsak egy évfolyamba többségében hozzám hasonló (hogy Frlogot idézzem olyanok, akik sz...nak bele) szülők íratják be gyerekeiket. Mert hogy a szülők működtetik a sulit. Akkor megáll az élet, összeomlik a rendszer? És lehet útálni amiért alapból tiltakozom ellene, de nem mindenki kertvárosi unatkozó gazdag anyuka. Van akinek 8 órás munkahely mellett kell megoldani a kicsi oviba szállítását és utána a nagyobbik iskolába vitelét és ez elég érdekesen fér bele a napba, ha az ovi, suli, melóhely 3 különböző kerületben van. 1 gyerek mellet vagy nem dolgozó anyukának ez biztos nem okoz problémát, de valyon ez az átlag? Ne csináljunk már úgy, mint ha ez nem lenne probléma és beszélni se kell róla.

Előzmény: zso70 (4335)
florg Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4336
Mármint mire gondolsz pontosan?
Előzmény: zso70 (4335)
zso70 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4335

ö, izé, felvetődött most bennem, pusztán költői a kérdés, vajon a w iránt érdeklődöknek is elmondják ezek a problémákat?

vagy ez nem is probléma? kívűlről úgy tűnik

és kissé off, akit érdekel, sok mindent leírtam a meixnerről, ott

on

florg Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4334
Nem magas ez a ló, félreérted.
Nem működik annyira rosszul az a SzK, mint mondod, tekintve pl. az utóbbi változásokat. Persze, működhetne sokkal jobban is, mint mindig minden mindenhol, erre törekszik is az ember (mármint van, aki törekszik, van, aki nem). Sajnos a valódi demokráciával sokan nem nagyon tudnak mit kezdeni, és ez bizony néha lassabb folyamatokat eredményez, mint azt józan ésszel elvárná az ember.
És nyilván sokan vannak, akik bele.... És természetesen nem gondolom, hogy hasznos ezeknek a táborát erősíteni, különösen úgy, hogy valaki már ezzel a határozott elszánással is indul neki. Merthogy ráadásul ebből szokott kialakulni az a hozzáállás, ami a gyereknek is rossz, és bizony az is megtalálható az iskolában.
Előzmény: zoldborso (4330)
zso70 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4333
ja, bocs, az igazságot arra értettem, hogy valóban egyre kevesebb az iylen suli, pénzhiány miatt sorban zárják be őket.
Előzmény: zoldborso (4329)
zso70 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4332

A tények, hogy ne csak úgy vagdalkozzak

ismerek , iagz nem sok, de kettő fejlesztő sulit, s egyik sincs tele kimondottan agresszív, viselkedészavaros gyerekkel.

Amiket én láttam, nem hátráltatták a normál gyerekeket a problémásak, hanem elősegítették, az integrálás nagyon jól sikerült, látták, együtt éltek azzal, hogy nem vagyunk egyformák, hogy van, létezik másság.

Előzmény: zoldborso (4314)
TH3R1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4331
Nem akarom tele offolni meixnerrel a topikot. Van Meixneres topik még Zsu70 nyitotta 1 éve, de sajnos nem rohantak oda az illetékesek. Sőt máshol se találtam szülői hozzászólást.  Pedig jó lenne egy ilyen jó topik, mint ez, ahol szülők, dolgozók, hívek és ellenzők vitázhatnának. Ha találsz ilyet szólj
Előzmény: szanzaveronika (4328)
zoldborso Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4330
Hogy nagyon nagyon ontopic legyek, olyan k... jól működik az a Szülői Kollégium abban az iskolában, ahol Te tanítasz, hogy igazán érdemes valakit kioktatni arról, hogy Ő bizony kilógna a sorból...
Szomorú, de ez a helyzet.
És ha ezzel szemben legalább elmondhanánk, hogy ha sz...nak is magasról a kedves waldorfos szülők (a nagy többség!) a Szülői Kollégium működésének fenntartására, de legalább rendesen befizetik a támogatást, hogy legyen miből produkálni a "készterméket"...
De ezt sem teszik. (Tisztelet a kivételnek!)
No akkor minek és honnan is ez a magas LÓ???
Előzmény: florg (4323)
zoldborso Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4329
Miből gondolod, hogy nincsenek erről személyes tapasztalataim? Ami azt illeti: sajnos vannak.
És ha valamivel nem értesz egyet, akkor érdemes tételesen cáfolni, nem csak úgy általánosságban vagdalkozni mindenféle minősítgetéssel mint "demagógia" meg "igazság"...
Előzmény: zso70 (4315)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4328

Sajnos nincs, csak annyit tudok mondani róla, hogy diszlexiásoknak a Meixner módszert javasolják - amúgy nem tudom, hogy az milyen, de utána kell majd néznem nekem is, gyerek kapcsán. : )))

Különben a Waldorf nagyon jó. Nekem pont azért (is) jönne be, mert a szülőktől is elég aktív kapcsolattartást vár el, és én magamtól hajlamos vagyok nagyon elszigetelődni ez ilyen véletlenszerű összerendeződésekben. Azt meg nem szeretném, ha azt sem tudnám, hogy kikkel tölti a gyerekem a napja nagy részét, mert akkor valahogy - szóval, nagyon elszakadunk egymástól nagyon korán. Én valahogy a Waldorfos "elvárásokkal" kapcsolatban inkább úgy érzem, mintha a gyengéimben segítenének.

Viszont, az nyugtalanít, hogy a kispesti Waldorfban azt mondták, hogy nyelveket nem nagyon tanulnak jól, szóval abból érdemes még külön magánórázni, nekem a matematika is nagyon fontos, és a Waldorf-díjfizetés mellett már nem lenne pénzünk semmi külön-dologra. Különösen a kispesti mellett, mert az elég drága, mióta az önkormányzati támogatást elvették... (Hacsak azóta nem változott ez...)

Előzmény: TH3R1 (4327)
TH3R1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4327
pont ezt néztem ki, korábban Zso70 ajánlotta, utánaolvastam és nagyon tetszik. És ami még jó, hogy innen elég a készterméket kivenni :) Van róla tapasztalatod?
Előzmény: szanzaveronika (4326)
szanzaveronika Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4326
Előzmény: TH3R1 (4316)
TH3R1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4325
értem, akkor megyek és keresek egy gyerekgyárat :)
florg Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4324
a "sajnos"-t így értettem, idézőjelben.
florg Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4323
Márpedig, ha haverkodni nem is muszáj a szülőkkel, sajnos a Waldorfban van szerepe a szülőknek is, és ez nem abban nyilvánul meg, hogy leperkálják a pénzt. És ha valaki azt akarja, hogy az iskola úgy működjön, ahogy neki tetszik, azért tenni is kell valamit, és általában ezt együtt szokták a szülők és pedagógusok művelni. (Nem véletlen, meg hangzatos névadás az, hogy Szülői kollégium, az a Waldorfban egy létező tevékenykedő egység.)
Aki viszont így áll hozzá,mint te, anélkül, hogy tudná, értené, mit jelent ez, annak valószínűleg nem nagyon passzol ez a rendszer.

És pontosan nem arról van szó, hogy itt bárki ki akarna rekeszteni. Egyszerűen csak úgy tűnik, hogy nem nagyon érdekel valójában, mit jelent a Waldorf-iskola, szimplán egy nem bántó, biztonságos helyen akarod tudni a gyereked,ami természetesen normális, de ehhez nem kell Waldorf. A Waldorf nem gyerekgyár, ahol beteszed reggel a nyersanyagot, és délután kiveszed a kész terméket.
Előzmény: TH3R1 (4322)
TH3R1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4322
ja igen Malena is rám mondta először, hogy nem nekem való csak most jött azzal, hogy a gyerekemnek se. Csakhogy én nem magamnak, hanem a gyereknek keresek sulit és nem a szülőkkel akarok haverkodni.
Előzmény: florg (4321)
florg Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4321
Nem, elsőre én jöttem ezzel, mégpedig ominózus mondatod miatt. És bár szerinted a szavak nem számítanak (4265) (szerintem meg igen, nagyon is, de ez ebben az esetben nem érdekes), itt sajnos nincsenek mások, csak szavak.
És aki eddig kritizált, nem feltétlenül azt mondta, hogy a _gyermekednek_ nem biztos, hogy jó a Waldorf.
Előzmény: TH3R1 (4320)
TH3R1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4320
vagy lehet elsőre is Te jöttél ezzel?
Előzmény: TH3R1 (4319)
TH3R1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4319
amúgy ne vedd nagyon magadra, csak Te már a sokadik voltál aki azzal jön, hogy nem ez való nekünk, de nem tud másikat mondani és nálad borult a bili. Ez van :)
Előzmény: Törölt nick (4317)
TH3R1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4318

Már ne haragudj, de a "neked nem ez az iskola való"  hozzászólásokkal tele a hócipőm.  Biztos tudod, hogy milyen stílussal lehet népszerűséget kivívni. Talán ez neked fontos is :)

Lehet, hogy nyers a stílusom, de az üres hozzászólásokkal nem tudok mit kezdeni és könnyű így befejezni, hogy nem tetszik a stílusom. Kimondottan fejlesztő iskoláról, ahová egészséges és nem fogyatékos vagy részben fogyatékos gyerekek járnak még nem hallottam. Ha van, márpedig szerinted van, mert ajánlgatod, akkor tessék leírni és ne csak a szádat koptasd.

Előzmény: Törölt nick (4317)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4317

na, én itt befejeztem.

ezzel a stílussal minden iskolában rendkívül népszerű leszel...

Előzmény: TH3R1 (4316)
TH3R1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4316

Mondtam én, hogy az iskolátol fejlesztést várok? Nem emlékszem. Mégegyszer elmondom. A gyerekem más mint a többi gyerek (nem buta) ezért egy hagyományos iskolában kiközösítenék. Olyan iskolát keresek, ahol a tanárok toleránsak és persze ebből következik, hogy a diákok is valamennyivel toleránsabbak. Mondjuk nem harapják le a fejét, ha nem ül mozdulatlanul a padban, vagy néha nem hallja amit mondanak, mert álmodozik.

A konkrétan kérdésem meg nem arra szólt, hogy konkrétan miért ne ide hozzam a gyerekem, hanem arra, hogy ha már ajánlgatod, hogy más fejlesztő iskolába vigyem, akkor említsd meg melyikre gondolsz és ne a levegőbe beszélj.

Előzmény: Törölt nick (4313)
zso70 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4315

Kedves Zöldborsó,

hagyjuk meg ezt a topicot a w iskolák simertetésének, s ne menjél el olyan irányba, amiről csak hallomásaid vannak, de személyes megtapasztalásod nincsen, jó?Kicsit demagóg, pár mondat, ami ide került, bár kétségtelen, hogy van az írásban igazság is.

Előzmény: zoldborso (4314)
zoldborso Creative Commons License 2008.02.19 0 0 4314
Kedves Malena, nagyon jól hangzik, amit mondasz, és teljesen igazad is lenne, ha lennének Magyarországon valódi fejlesztő iskolák. Valójában csak egy-kettő van, tele rendkívül problémás gyerekekkel (köztük kimondottan agresszív, komoly viselkedészavarral kűzdőkkel), ami stigmatizáló hatású annak, aki bekerül, és kétséges, hogy nem árt-e többet neki, mint amennyit használna egy közepesen súlyos tanulási zavarokkal kűzdő gyerek esetében pl.. Ráadásul ezekbe rendkívül nehéz bekerülni.
(Az is előfordul, hogy a súlyosabb tanulási zavarokkal kűzdő gyerekeket értelmi fogyatékosok közé tesznek -- ez a "megoldás" különösen a roma gyerekeket sújtja --, ami a legkevésbé sem segíti a fejlődésüket.)
Azt tapasztalom, az ilyen típusú problémákkal kűzdő gyerekek szülei általában inkább alternatív iskolákat preferálnak -- már ha elég tájékozottak, gondosak és anyagilag meg bírják engedni maguknak -- mint, hogy benyomják a gyereket egy speciális fejlesztő intézménybe, és ez egyáltalán nem csoda.
Ezért van az, hogy a waldorf-iskolákban az országos átlagnál talán tényleg kicsit magasabb az ilyen tanulók aránya. (Ennek pedig az lett a következménye, hogy a wladorfban különösen odafigyelnek erre, és igyekeznek alaposan és korán kiszűrni és fejleszteni a problémákkal kűzdő gyerekeket. Legalábbis én ezt tapasztalom.)
Előzmény: Törölt nick (4313)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!