AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
16 perc alatt vitték el az összes jegyet. A Shock cikke szerint némely színpadközeli helyek közel 1,5 millió forintnyi fontba kerültek. Te hol fogsz ülni? Csak hogy be tudjunk téged árazni. :D
Nem mintha nem lennénk tisztában a rockzene háttérbe szorulásával, de a RYM számok is beszédesek: míg a hip-hop, pop, R&B zenék 3-tól 10 ezerig tartó értékelésekkel bírnak, a rock-metál előadók egyike sem éri el az ezret, inkább csak pár százzal rendelkeznek.
A megjelenésekor, 2022-ben átsiklott a radaromon ez a lemez, de jobb később mint soha megismerni. Svédek, női énekessel, ős-rock/metal amit játszanak, de lendületesen mint a Dead Lord, remek dallamérzékkel mint a korai Blues Pills és persze rengeteg Thin Lizzy-s gitárral. Vannak epikusabb, pszichedlikusabb, de remekül felépített számaik is, szóval a változatosság is bennük van. A Sanhedrin párhuzam is megállhatja a helyét. Várom a márciusban érkező új albumot ami már egy komolyabb kiadónál jelenik meg.
Na, ok. Hát nekem tényleg betalált ez a style. És őszintén szólva nem tudom volt-e az előző két albumokon ilyen gothic érzés, csak a debut nagyon zep központúsága rémlik.
Igen, olvastam egy cikket, amiben az áll, hogy olyan az új Scorpion Child, mintha a HIM és a Sisters Of Mercy megpróbálna Judas Priestet játszani, szóval jól érzed.
A Copters full kellemes szokás szerint, max a fiatalos szilajsága szelidült valamennyit, de a slágerek azaz a dalírás most is megy és ez a körülmény mindenképpen becsülendő. Nyilván nem váltja meg a világot, de kit érdekel. A gitárok valóban királyul utaztatják a rock'n'roll-t és a lendületük is egészen rendben van.
7/10
Scorpion Child - I Saw the End as It Passed Right Through Me
A skorpíó kölykök a fenti vérprofi skandináv brigáddal szemben még igencsak harapnak, nyilvánvalóan éhesek a sikerre és a szabadon futó önmegvalósítás is játszik. Szóval semmi lekerekítettség, szabad vegyértékeket nyitnak mindenféle irányokban és igencsak szimpatikus zenei kisérleteket tesznek. Külön bónusz, a levegősen tágas hozzáállásért. Szinte a felhők felett szárnyalnak, végtelen tájakat játszanak be igen széles ívekben. Ha nem tudnám, hogy austini brigád, simán tippelhetném kanadaiaknak is őket olyan fajta levegősen lebegő nagyívű zenét vezetnek elő. Szóval asszem megvan az első valóban számottevő album az idén. Őszintén szólva már elsőre megvett kilóra. A See The Shine-nál már nagyon együtt mentem velük és aztán végig kitartott az érzés.
Már nekem is a gépemen van, de még nem volt időm meghallgatni. Annyi jót írtatok róla, hogy megrendeltem a vinylt. Ha nem fog tetszeni, jöttök nekem az árával :)
( Az előzőek jók voltak, gondolom ezzel sem lesz gond)
Baszki, tényleg nagyon jó az új Ereb Altor! Hangulatos és profin összerakott cucc, amit már másodszorra hallgatok ma, idejét sem tudom mikor tetszett ennyire lemez az epikus pagan vonalról. Talán csak az Eldamar első két anyaga, de a másodiknak is már nyolc éve...
Ma 11-kor kezdték árulni a júliusi Ozzy-t búcsúztató koncertre a jegyeket. Kíváncsiságból benéztem a ticketmasterre, 125,928-an állnak sorban előttem :-)