VILÁGPREMIER(!!!)... a "Depeche Mode: M” a Tribeca Fesztivál hivatalos válogatásában 2025. június 5-én debütál, majd beszélgetés következik a Depeche Mode-dal és Fernando Frias rendezővel...
(remélhetőkeg ez már nem az április tréfák körébe tartozik...)
Az, hogy a 101-re nem a Pipeline-t játszották egy örökre megbocsájthatatlan bün marad.
Tudom, hogy a turné azon szakaszában már nen játszották, de az lemezfelvétel miatt vissza kellett volna hozbi.
Az, amikor a Stripped végével, egy pici szünet után újra bejött a Stripped alapritmusa és arra a Pipeline, esküszöm a DM koncert életmű legföldbedöngölősebb megoldása volt.
Mi már a 101 VHS-t is mindig pörgetve néztük, csak a koncertjeleneteknél lassítottunk + a gitárboltnál. Túl nem aggódtuk a dolgot, csak furcsa volt, a film összevissza volt vagdalva, a bakelit sem volt teljes, a maradék az EC lemezen érkezett (amiről nem is tudtam sokáig). De élveztük.
A Forest-nél a So Much Love miatt 'haragudtam', az Exciter-nél a Clean miatt, most is lesz pár nagy hiányzó, Before We Drown, BC, BTW, de nem baj, jöhet :)
remélhetőleg most nem fog ötvöződni a radiátor közvetlen közelében tartott bakelitekkel és a "haladó neolib" világlátással, annyira...
ui.: persze nincsenek illúzióim, bár a mexikói közeg egy erősen átitatott keresztény vallású náció... több szempontból is érdekesnek ígérkezik a film, meglátjuk...
"A Depeche Mode: M a zenekar korábbi filmes munkáinak nyomdokán halad, például az Anton Corbijn által rendezett 2019-es Spirits in the Forest című alkotásén, amely koncertfelvételeket ötvözött rajongók személyes történeteivel a világ minden tájáról."
Ami nekem bejön, hogy ez még eléggé a "turné eleji" setlist. Lesz tehát vélhetően Speak To Me, Soul With Me, biztosan lesz Sister Of Night, Wrong, és John The Revelator.
Egyszerűen van, amikor a dolgok szerencsésen összeállnak... Érdekes kérdés, hogy miként lett ebből a néhány igazán semmiextra figurából az, ami... Jelentéktelen, helyenként kifejezetten előnytelen külső, minimálisnál is kevesebb zenei tudás, csekélyke szorgalom, semmi extra hájp...ráadásul sosem voltak erőszakkal lenyomva a torkunkon... és mégis mennyire zseniális a végeredmény... Arcpirítóan pofátlan dolog, amit ez az együttes létrehozott. :)
Istenem mennyivel jobban szól az az elektromos dobszett, mint Eigner csilivili "dobtrónusa"! Amúgy télleg elég jók a cseh skacok, köszi a linkeket! :) Miattuk inkább elmegyek a rendezvényre...
Passz, ezt ti jobban tudjátok. Kirk Demogorgon (az egyszemélyes And One) most adott ki egy EP-t, ez meg valami táncdal cucc lett. Nem vélem érteni, hogy milyen műfaj mentén halad a szólómunkássága az EBM mellett.