Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.20 0 0 23
Tünde,
nem kell megemelni. Azoknál a babáknál kerül ez szóba, akik nagyon sokat buknak vagy refluxosok. Ilyenkor szükség lehet a fejvég felemelésére, hogy ne lélegezze be a cuccost, ami visszajött belőle.
De szerintem ne foglalkozz ezzel, majd ha a babád nagyon okádós lesz, akkor érdemes lesz rá visszatérni, de addig nem :-)
Előzmény: tunde003 (22)
tunde003 Creative Commons License 2004.08.20 0 0 22

sziasztok

bocs, hogy beledumálok, még ugyan van 2 egész hónapom, mire megszületik a legkisebb, de mivel az első, próbálok már most felkészülni dolgokra.

 

meg tudja nekem valaki mondani,hogy miért is kell az ágy fejrészét megemelni???

 

Előzmény: torkrisz (17)
zsuzsa Creative Commons License 2004.08.14 0 0 21
Semmi sem segitett. Tul is zabálta magát, orrán-száján böffent vissza belőle az anyatej... 3 hónaposan elkezdett forogni, majd kúszni-mászni, pakolni, rombolni és ettől teljesen boldog lett és abbahagyta a napi 3 órás üvöltést. És ma is csak akkor lehet birni vele, ha meghajtják edzésen és elfárad... A kicsinek meg sose volt baja és most is ilyen, beül a sarokba és olvas meg rajzol. Ugyhoyg türelem, 3 hónapot túl lehet és kell is élni !!!
Lovászi Creative Commons License 2004.08.14 0 0 20

Aki a gripewatert akarja használni, annak szólok előre, hogy nálunk mindig mega-giga méretű kakilás lett az eredménye, vagyis még a gyerek hátáról is mostuk...

 

Nekem tulajdonképpen egyik gyerekem sem volt túlzottan hasfájós, talán a fiam volt a leggázosabb ebből a szempontból, megspékelve egy kis reflux-gyanúval... Akkor még semmilyen cseppet sem lehetett kapni, így én az üvöltő gyerekemet úgy fektettem az alkaromra, hogy a feje volt a könyökömnél, a hasa meg pont a tenyeremben. Így kellett vele sétálni, így könnyebben kijött hátul, aminek ki kellett jönnie :-) Közben a kéz mozgatásával lehet maszírozni is a hasát. (Nem kis mutatvány volt a 3 hónapos korára 6 kg-ra hízó gyerekemmel...) Ha már nagyon nehéz volt így, akkor jött a "vekni kenyér", vagyis a vállamra fektettem olyan magasan, hogy a pocakja volt pont a vállamon. Nálunk ezek elég jól beváltak, de tényleg 3 hónapos kora után kicserélték a bőgőmasinát egy kistündérre.

Ammandina Creative Commons License 2004.08.14 0 0 19

Fém, szélcső patikában kapható különböző méretekben, természetesen a legkisebbet kell kérni, és nyugodtan fel lehet ám vezetni a popsiba 1-2 cm méályen (csak semmi pánik, nem fáj, nem okoz sérülést)

 

Előzmény: Törölt nick (15)
beth74 Creative Commons License 2004.08.14 0 0 18
Igen, ágy lába megemelve, hasi uh negatív, és ez a 3.tápi, valamint a cseppeket is végigpróbáltuk!
Előzmény: torkrisz (17)
torkrisz Creative Commons License 2004.08.14 0 0 17

Ágy lábát a fejrésznél megemeltétek?Sokat jelent. Voltatok hasi UH-on vele?

Próbáltatok már másik tápit is?

Előzmény: beth74 (16)
beth74 Creative Commons License 2004.08.14 0 0 16

Sziasztok!

 

Hát a helyzet még nálunk sem teljesen felhőtlen az elmúlt 3 napban megint nagyon húzta a lábát és elég sok bömbi is volt, pedig már úgy reménykedtem, hogy kezdünk kifelé menni pár nap múlva 3 hónapos.

 

Egyébként tápitól tényleg még rosszabb a helyzet, Martinnál akkor jött ki teljesen amikor a tejci teljesen elapadt.

 

És nálunk még nehezíti a helyzetet, hogy bukós, az antireflux tápi mellett is eléggé tud bukni, bár legalább nem rendszeresen.

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.14 0 0 15
A szélcsövet lehet kapni a patikában?
És használni tudnám én is mindenféle előképzettség nélkül?
Előzmény: Ammandina (12)
moncaberta Creative Commons License 2004.08.13 0 0 14

Hát igen az idö. Mindjárt gyártok egy centit és elkezdem vágni... Csak kár, hogy ezt az elsö idöszakot ennyire nem tudjuk kiélvezni, de persze azért igyekszem, csak hát pillanatok vannak, amik jók és több órás bögések. VSZ még az is rossz, hogy én pl szoptatok és tudom, hogy szopi után jön a hasfájás praktikusan attól a tejtöl amit tölem kap a gyerek. Gondolom érthetö, hogy már az elsönél is utáltam az egészet, és most sem élvezem a dolgot felhötlenül... néha legszívesebben tápszert adnék, de attól még jobban fájna a hasa, azt pedig nem akarom.

Na hogy nyavajgás mellett valami hasznosat is írjak:

GripeWatert ezzel a gyerekkel még nem próbáltam,  az elözönél nulla volt a hatás.

A teák nem igazán segítenek. Most kétféle homeopátiás szert próbáltunk, az egyik szerintünk nem hatott, a másikat ma kezdtük, és extrém nehéz esténk volt. Lehet, hogy ez a hatás jele ? (úgy tudom eleinte felerösödhetnek a tünetek, de nem vagyok egy homeopata-szaki, csak már mi is bármit kipróbálunk). Sab Simplex (nálunk 3X5 csepp adagban) még viszonylag a legjobb.

Gyakorlatilag én sem eszek semmit, a reggeli tejeskávámról most nem tudok lemondani, de forralom magamnak a tejet (Zsuzsinál azt sem ittam, de nem igazán számított), iszok naponta egy babateát (állítólag átmegy a tejbe valami a hatóanyagból és az segíthet) és egy Fitolac-ot, többet nem merek, hátha az is árt (természetesen mindent kipróbáltam, hogy mi van ha nem iszok, de ugyanúgy hasfájt, ezért tértem rá vissza). Öszilevet mértékkel és higítva, gyümölcsöt csak görögdinnyét (keveset), semmi zöldség, semmi paradicsom (már majd megpusztulok ezekért :-( )

És vigyázzatok a nagy bevásárlóhelyeken kapható pékáruval, tele vannak élesztövel, lehet, hogy nektek nem tünk fel, de a gyerek megérezheti. Most ennyi, mielött velem lesz tele a topik.

torkrisz Creative Commons License 2004.08.13 0 0 13

Modjuk az én gyerekem nem volt "igazi" hasfájós, addig volt pár óriási sírás, míg rá nem jöttünk 5 hetes korában, hogy egy korty tejet sem ihatok, akkor nincs semmi baj. Addig volt néhány éjszakai átsírt óra,kiküszködött puki, apa hasán alvás:((( Szerencsére nem sok, mert egyébként nem vagyok nagy tejivó.

Meg egy átüvöltött 2 órahossza 4 hós korában, nappal, amikor hülye anyja megivott egy nagyon gyenge kávét, icipici tejszínnel( szó szerint 3 korty volt):((

Egyébként nálunk az infacol jött be, amit 4 hós koráig napi 3 * kapott ( 2fél, és egy egész adagban.

Ammandina Creative Commons License 2004.08.13 0 0 12

moncaberta, Domi is ilyen volt 3,5 hónapos korára nőtte kia a hasfájást. Mondom, semmi se segített. Mondjuk én azzal vigazstaltam magamat, hogy a következő biztosan eszik-alszik baba lesz;o)

Viszont nálam a nagy kiborulásokon tényleg segített, hogy Domi azért egészséges baba, ha sírós és nem alvós is, mi ez azokhoz a borzalmakhoz képest, amit egy beteg gyerek jelent.

Előzmény: moncaberta (8)
Ammandina Creative Commons License 2004.08.13 0 0 11

Alice, én nem akarlak elkeseríteni, de a hasfájós babák egy részénél tényleg csak az idő számít. Dominak 4 hetes korában minden etetés után fájt a hasa bármit is adtam neki. De jelentem túléltük.

Szvsz szélcsövet vegyetek a patikában, azzal elég jól elő lehet varázsolni a pukikat;o)

Előzmény: AliceCsodaországban (9)
torkrisz Creative Commons License 2004.08.13 0 0 10
És húzza is a lábát??? Nem csak egyszerűen sírós baba?
Előzmény: AliceCsodaországban (9)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.08.13 0 0 9
Megvetüka Gripwótert, itt van már a polcon, csak az van ráírva, hogy egy hónapos  kpr előtt nem adható. Ivánka ma 4 hetes, ha jövő héten is tekereg, akkor kipróbáljuk, száritott kutyaszart is megetetünk vele ha ez jobb neki, minden jobb mint az üvöltés... :-(((
Előzmény: torkrisz (1)
moncaberta Creative Commons License 2004.08.13 0 0 8

Ammandina megelöztél, pont nyitni akartam egy ilyen topikot.  Kevés segítséget lehet ugyan így kapni, mert minden gyereknek más jön be, de kicsit hisztizni tényleg jó.

Nem merült fel konkrét probléma, amire most lehetne ötletelni, úgyhogy csak  bejelentkezem. Két lányom van, a nagyobb (Zsuzsi) 3 éves múlt, a kisebb (Zsófi) 5 hetes. Zsuzsi extrém hasfájós gyerek volt, reggeltöl estig nem lehetett letenni 3,5 hónapig, Sab Simplex (recept nélkül kapható, hatóanyag ugyanaz, mint Infacol) minimálisan segített, más semmi. Borzalmas volt, de éjjel legalább aludt, mert annyira elfáradt (nappal csak percekre aludt el, aztán jött a görcs és felriadt, egyszer összeszámoltam, egy átlagos napon kb 1,5-2 órát aludt összesen a pár hetes gyerek). Ö mohón evett, keveset büfizett, ez lehetett a gond.

Zsófi szintén hasfájós, általában hajnaltól egyig nem lehet letenni, délután alszik egy nagyot, este újrakezdi, éjszaka változó. Ö komótosan eszik, vele nem tudom mi a gond , 5 hét alatt még nem sikerült rájönnöm. Talán kicsit többet eszik a kelleténél (a gyarapodásából ítélve, de ez persze nem biztos), ezért most igyekszem szigorúan betartani a 3-4 órás etetési szüneteket, de igazából délután is fáj a hasa, amikor kihagy 5 órát is, szóval nem tudom számít-e valamit.

Soha nem hittem, hogy Zsuzsi megváltozik, annyira szörnyü volt, de négy hónapos korára teljesen kinötte, utána egy évig egyáltalán nem sírt, még viccelödtünk is, hogy kisírta magát az elsö hónapokban. Szóval most jobban türöm, mert tudom hogy tényleg elmúlik, nem marad a gyerek ilyen  kis elkeseredett szerencsétlen, érdemes volt megszülni, mert jó lesz neki késöbb, akármilyen hihetetlen is ez most.

Nem kívánom senkinek, de igazságtalannak tartom a sorstól, hogy a másodikom is ilyen sírós. Körülöttem most is csupa eszik-alszik baba van (a barátnömnek most a másodikja is ilyen nyugis kölök), így olyan hihetetlen hogy ez is normális, ami nálunk van. (Az elsönél a nagy rohamoknál még volt, hogy hívtam az ügyeletet :-)) Szóval tényleg nincs bennem káröröm, vagy ilyesmi, de "jó" olvasni, hogy másnak is születik ilyen gyereke, így nem tünik olyan abnormálisnak a helyzet, nem érzem magam olyan egyedül. Egyébként mindig arra gondolok,hogy persze baromi nehéz mert szenved a gyerek és tehetetlenül nézem, de ez elmúlik és szerencse, hogy van két teljesen egészséges gyerekem. Annyi szürnyü betegség van, amihez képest ez tényleg csak apró kín.

Kiváncsi vagyok, másoknál miben nyilvánul meg a hasfájás, és mi segít(ett). (Jó pap holtig tanul, még van két hónapom kísérletezni.)

shine1 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 7
Amma: pukiról jut eszembe! :) ma leültem egy padra, ádám előttem a kocsiban, és egy hatlamasat pukizott. A mellettem levő nő meg felháborodva néz rám, szerintem elképzelni sem tudta, hogy egy ekkora gyerekből jöhet ki, tuti meg volt róla győződve, hogy én voltam. :)
shine1 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 6
Sziasztok! babamasszázs: állítólag az is segít némelyeken. :) Mondjuk nálunk is csaka türelem és az idő használt. :) De azért (más okból is) bőszen masszázsolunk.
Ammandina Creative Commons License 2004.08.12 0 0 5
Altattam volna én is, de őurasága nem volt hajlandó;o)
Előzmény: torkrisz (4)
torkrisz Creative Commons License 2004.08.11 0 0 4
hát mi bizony hason altattuk  pár hetes korától
Előzmény: Ammandina (3)
Ammandina Creative Commons License 2004.08.11 0 0 3

Ami nekünka leginkább segített, az a rendszeres étkezés. Mivel a nagyon hasfájós babák emésztés közben gázt termelnek, muszály hagyni egy kis időt a káét szopi (tápi) között, hogy lenyugonjon a gyomra és tudjon egy kicsit aludni. Domi akkor ákat büfizett, hogy a plafon majd leszakadt, mégis hihetetlen mennyiségű puki jött ki belőle.

Nagyon hasznos a szélcső, sokan idegenkednek tőle, hgy megszokja a baba, és nélküle nem fog tudni pukizni, akakilni, de ez nem igaz.

Az is jó, ha a baba hajlandó hason aludni.

Előzmény: torkrisz (1)
Ammandina Creative Commons License 2004.08.11 0 0 2
Nekünk az első 3 hónapban az égatta világon semmi sem segített:-(( Csak az idő. Kinőtte.
Előzmény: AliceCsodaországban (0)
torkrisz Creative Commons License 2004.08.11 0 0 1

Ha nem válik be jöhet még az Infacol , GrapeWater( ez a DM-ben a legolcsóbb asszem)és ezek mellé még adható vészhelyzetben a jó öreg papaverin, amit doki ír fel.

Sok babánál viszont nem lehet mit csinálni,  3 hós kor körül általában elmúlik, de legalábbis jelentősen javul a helyzet, és 6 hós körül elmúlik.

Nagyon hatásos a pocak maszirozása, a helyes büfiztetés. Nálunk bejött az, amikor az alkarodra fekteted, hasa a tenyeredben, feje a könyökhajlatban, és közben hát és pocaksimi

És nagyon oda kell figyelni a kajálásra. Semmi puffasztó zség és gyümölcs, és vigyázni kell a rostos üdítőkkel és a tejjel!!! ,kávéval is. Igaziból ki kell tapasztalni mit nem bír a baba pocija.

Előzmény: AliceCsodaországban (0)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.08.11 0 0 0

Hajajj... tényleg szörnyű dolog a hasfájás... jó ötlet, hogy nyitottál ilyen topicot.

 

Mi még köüzdünk vele, első nekifutásból az Espumisian L emulziót keztük adagolni, valamelyes hatása már van.

(Illetve majd ma éjszaka elválik...:-((( )

Előzmény: Ammandina (-)
Ammandina Creative Commons License 2004.08.11 0 0 topiknyitó
Sok kisbaba és szülei életét megnehezíti, megkeseríti a hasfájás. Ide várom a kezdő mamákat, akik tanácsért, vagy csak a végkimerülés miatt panaszkodni jönnek és azokat, akik ezt már túlélték, és tanácsot + lelki erőt tudnak adni

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!