Sajnos már nem. Nekem legalábbis nem. Sokan mondják, hogy fogjuk fel frekiváltásnak a dolgot, csakhogy én pl legtöbbet reggelenként hallgattam a Tilost. Azthiszem ezzel sokan vannak (voltak) még így. Annak ellenére, hogy a kábeles adást fontosnak tartom - és valahogy megpróbálom megoldani hozzáférést -, sajnos elveszi tőlem(vagy ha így jobban tetszik: nem adja, hisz nem is adhatja meg) a nagyszerű reggeleket. Általában (eddig) igyekeztem úgy szervezni a napomat, hogy reggel kicsit tudjak a városban is kavarni autóval, közben meg egy kis tilos, mert az kell. Nem tehetek róla, de egészen megszoktam. Megszoktam a rendkívül szimpatikus rádiót amelyet egy Népszabi cikk ajánlott figyelmembe úgy 1997 derekán. Azóta sokat hallgattam. Számomra legkedvesebb műsor a Kolorlokál volt.
Két éve viszonylag sokat jártam reggelente munkaügyekből kifolyólag Solymárra (a pesti oldalon lakom) és mindig úgy szerveztem, hogy péneteken korán reggel mehessek és lehetőleg visszafelé - tudjátok arra eszméletlenül nagy a forgalom reggelente - az autóban csücsülve, senkitől nem zavartatva hallgathassam a Kolorlokált. Aztán mostanában már nem járok oly sokat Solymárra, a Kolorlokál átkerült keddre - kis zavart is okozott ez pavlovi reflexeimben és nekem belül ekkortól kezdődött egy sajátos egyensúly megbomlása - egyre jöttek az info-k a frekiproblémákról, végül eljött a mai nap. Mondanom sem kell hallgattam az egész ma reggeli adást. Kicsit sors szerű is számomra, hogy pont a Kolorlokál volt a búcsúreggel. Mit mondjak nehéz szívvel hallgattam a műsort, be is telefonáltam, de ez már nem volt az igazi. Régebben mindig tudtam, hogy jövőhéten a megfelelő napon bekapcsolom a rádiót és a megszokott "társaságot" hallgathatom. Társaságként feltétlenül említeni kell a szokásos betelefonálókat. Akiket mindnyájan ismerünk. Azthiszem mindig olyan érzésem volt, hogy egy "ugye mi értjük egymást" társaságban töltöm a reggelt. Volt egyfajta sajátos, pont megfelelő arány ebben a sajátos "társaságban". Azaz pont elég volt hallani a hangjukat, a hozzászólásokat, ha pedig nem tetszett akkor lehalkítottam, ha tetszett akkor meg kicsit feljebb vettem a hangerőt. Egyébként meg akkor szálltam be a "reggeli társaságba" amikor kedvem volt, ha olyan reggelem volt akkor inkább a zenékre figyeltem, ha meg amolyan akkor a társalgásra. Úgy érzem jogom tartani attól, hogy valami amit nagyon kedveltem végérvényesen, ha úgy tetszik megmásíthatalanul elmúlt. Mint azt Csejdy Andris mondta Ő kiszáll. Azthiszem ezt respektálni kell, ettől még sajnálom, bár kicsit összekacsintva mondom: kutyából nem lesz szalonna. Másrészt a műsorban is elhangzott: Bob Dylan is abbahagyta végleg...
Biztos vagyok benne, hogy fogjuk még hallani a Tilost az éterben is, nemcsak kábelen, ám úgy érzem ez, eddig a pontig valami más volt és ami akkortól lesz az is más lesz.
Ez volt (eddig) az én Tilos Rádióm. Meg ami még nem jutott eszembe. Mostantól kicsit más lesz.
Én fogom kábelen hallgatni, bár a maratonon megismert kedves kollégádnak igaza volt, a vételhez vásárolt elosztó valóban nem megy bele a Technics tunerbe... :( Mindegy, valamit majd kitalálok.
Jovo szerdatol csak kabelen lehet fogni (a neten kivul) es egyelore csak nem egesz negy keruletben (VIII., ill az I., VII., XI. bizonyos reszein)
Mivel nekem is lesz egy musorom az uj 24 oras strukturaban, erdekelne, hanyan fogjak kozuletek kabelen hallgatni az adast (neten gondolom egeszen kevesen).
Figyu, az, aki "százat vállal", nem hamisít, hanem gyűjt. Tán tájékozódj, mielőtt vádaskodsz. Az előtte elejtettekről jobb nem is beszélni, remélem, nem sokáig marad meg itt.
Másokat provokálni nagyon csúnya dolog ám.
Amúgy kukkantsunk csak bele a lenti asztaltárs adataiba. Egyedülálló arányt tapasztalhatunk a hozzászólásainak száma, illetve a megfelelő gomb lenyomására megjelenő hozzászólások között. Lehet, hogy hatékonyabb lett volna a "Közlemények" rovatban keresgélni?
Nézzétek meg a tilos lapot (tilos.hu) ott vannak infók. Ott fel is iratkozhattok a rádió levelező listájára, ahol mindenről időben értesülhettek. És persze hallgassátok a Tilost.
Sziasztok, végigolvastam az egész topicot, csak azt nem tudtam meg belőle, ami érdekelne: én, mint 1 db magyar állampolgár mit tehetek azért, hogy legyen Tilos Rádió? Az aláírást értem, de abból szerintem nem lesz semmi (tegyük föl, összegyűlik 100ezer aláírás, ami nem fog, és akkor mi van?). Marad az éhségsztrájk az ORTT előtt, vagy a kivándorlás, vagy MICSODA?
aláírásgyűjtéshez formot a tilos-siteról lehet letölteni (tilos.hu) sajnos ki kell nyomtatni a dolgot hogy működjön. aki eddig nem tette meg, írjon alá!!!
melnyikov lehet,hogy nem artana neha valamilyen onkritikat gyakorolnod..hisz nem _csak_ rolad szol a vilag..es ha minden teged ert kritikat vagy velemeny-nyilvanitast igy magadra veszel...hmm..akkor nem irigyelem a pszichiateredet..
most hogy volt idő kiheverni, ki volt tilos partyn? tetszetnemtetszett?
(szerintem rendben volt, na)
egy fontos dolog: a bulin ment az aláírásgyűjtés, tehát van. nemtom most hol lehet ilyet, de nyilván vagy ti, vagy a radio elmeséli, izé, -itek...
PC + love
Kedves Melnyikov, mondd, te mennyi időt töltesz naponta azzal, hogy feltúrod a netet olyan helyek után, ahol szóba kerültél? Itt a Fórumon még értem, de hogy képes voltál még a Tilos levlistájára is bejönni, azt már kicsit "furcsállottam".
Ezt a kedvességet címezted nekem:
"az, hogy a másik topicot kisajátította melnyikov, az az agyament gazember.."
Nem emlékszem, hogy bármikor is személyedben gyaláztalak volna, vagy jelzőket aggattam vón rád, az indexen (sem) illik az ilyesmi.
De ha már kétségbevonod szellemi képességeimet, nem árt emlékeztetnem, hogy televíziós újságíróként, magyar-média szakosként bezony alaposan leégtél (média)jogtudományból a panaszbizó előtt, olvtársaid szürkeállományával megtámogatva. Ettől még jó könyvet írtál Kócziánnal, emlékezhetsz, hogy bemutattalak a Fikszben, amikor megjelent.
De ha nem kérsz elnézést személyeskedésedért, nyugodj meg, akkor sem fogok ehhez hasonló stílusban reagálni.