Keresés

Részletes keresés

hkrisz1 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 24839
Burkolásról-- hőszigetelésről

Én is úgy akartam lerakatni a járólapot a konyhában előszobában meg az erkélyen..
de olyan horror áron akarták lerakni inkább megcsináltam én egymagam!
Pedig még sohasem csináltam ilyet.. Diagonált is raktam az sem olyan bonyolúlt mint ahogy mondják!
A lényeg hogy egyenes legyen a beton /ha nem akkor aljzatkiegyenlítő/ utána lehet szépen rakni.. :)
Csempe-járólapvágóból nem érdemes pár ezer Ft-at venni mert semmire sem jók..
A Praktikerből béreltem 3000Ft ért 4 napra egy szupi kis gépet nah azzal lehetett szabni rendesen..
Próbáljátok megcsinálni sokat spórolhattok vele! Nekem is itt mondták el hogyan csináljam Köszönöm a segítséget :D

Hőszigetelésről meg annyit hallottam hogy tényleg szedik ki a műanyag ablakokat meg a hungarocelt a falról...

Nekem is műanyag ablakaim vannak de fenn az ablakban be van egy szellőző szerelve
kicsi müanyagot képzeljetek el amit lehet állogatni ott ki tud menni a pára..
Pl nálam az ablakok soha nem párásodnak be még ha konyhában sem...

Hungarocelt a falra kint nem úgy ragasszák rá olyasmit hallottam hogy hagynak pár cenit a fal között így tud szellőzni rendesen.. perrsze így vastagabb hungarocel kell ami drágább mert a vékony semmit nem fog érni..
hkrisz1 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 24838
Sziasztok!!

Már ide fordulok hozzátok mert itt talán tud valaki segíteni..
Vettem egy textilbőr vajszínű ülőgarnitúrát..
Valami megfogta valószínű vagy zokni vagy farmer... valami nagyon fogott!!
Mivel tudnám én ezt gond nélkül eltüntetni?

Köszi Krisz
porker Creative Commons License 2006.10.08 0 0 24837
Ari71 bocsánat, hogy beleszólok, de Clark láthatóan 2001 júniusa óta nem szólt hozzá ehhez a topichoz, így kevés az esélye, hogy most válaszolni fog. Ettől függelenül lehet itt más akinek van tapasztalata a kérdéses készülékkel kapcsolatban, de nem rossz ötlet a kereső használata sem.
Előzmény: Ari71 (24836)
Ari71 Creative Commons License 2006.10.08 0 0 24836
Kedves Clark!

Azt szeretném kérdezni, hogy a készülék milyen változásokat hozott a felszerelés óta a vizes falaknál? Miből van az épület, amit szigeteltettél ezzel a módszerrel? Nekünk mészkőből épült házzal van vizesedéses problémánk. Most kellene (2006. október) döntenünk a készülék mellett, tanácstalanok vagyunk, s bevallom, kissé hitetlenek is a módszert illetően. Ráadásul nemrég hallottunk olyat is, hogy a mészkő, ha kiszárad, el kezd porladni, majd süllyedni kezd az épület, ez elég riasztóan hangzik.

Hálás köszönet előre is a válaszért.

Ari

Előzmény: clark (9142)
Nyurga Nyúl Creative Commons License 2006.10.08 0 0 24835

Sziasztok!

Segítség kellene: a natúr fa bejárati ajtónkat a vakolat befogta, csiszolással sem lehet eltüntetni a foltokat. Lazúrozni szeretnénk. Van valami megoldás?

Nálunk most fejezték be a burkolást, és a festők is megdícsérték a munkát. 1700 Ft/nm volt. Bp.

Dickens Creative Commons License 2006.10.04 0 0 24834
Jajj, az ilyen rémtörténetek miatt halogatom mindig a felújítást :o( Igazából eddig mindent sk csináltunk, a falveréstől a parkettázásig, de azért egy csempézős-járólapozós melóba nem vágnánk bele nulla tapasztalattal...Remélem, találok megbízható embereket, ha elszánjuk magunkat.
Előzmény: peter513 (24833)
peter513 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 24833

Nálam két éve voltak a burkolók. A helybeliek számla nélkül 1700 alatt nem akartak eljönni, de a diagonált 2100-ért akarték rakni, +szintezés, +szegély, és még meg akarták magyarázni, hogy meg vannak csavarodva a lapok, ezért nem lehet teljesen szinbe rakni, és novemberben már hűvös van, ezért kell egy kis melegítő, ezért mennek néha a szomszédos kocsmába. (Röviden rondán dolgoztak, többet megnéztem!) Komáromban lakom, és Tatabányáról jött két ember, akik 1400+... áron megcsinálták, az egészet, kiszállásért nem kértek semmit, és még ebből 10%-ot leadtak annak, aki ajánlotta őket nekem! Ez a akét srác szépen dolgozott, és gyorsan. meg lehet nézni a munkájukat! Öt munkanapra kettejüknek így is kifizettem több mint 120 e Ft-ot. SSzóval ha nem szimpatikus zavard el nyugodtan.

(Volt aki 4,5M-re mérte a konyhát! Persze gyorsan nehogy én is lássam a mérőszalagot, meg is kérdeztem gyorsan honnan vette?)

Dickens Creative Commons License 2006.10.04 0 0 24832
Köszi!
Előzmény: Lacivill (24831)
Lacivill Creative Commons License 2006.10.04 0 0 24831
1800Ft/ négyzetméter a ragasztás átlagos négyzetméter ára.
Előzmény: Dickens (24830)
Dickens Creative Commons License 2006.10.04 0 0 24830

Sziasztok!

Nem tudom, jó helyen járok -e a kérdéssel, de a topic címe alapján remélhetőleg igen: tud valaki jó burkolót, aki nem horror áron dolgozik? Igazából még az átlagos árakról sincs fogalmam (úgyhogy, ha valaki ebben tud segíteni, hogy egyáltalán körülbelüli fogalmaim legyenek, az is szuper lenne), a fürdőszobánkat szeretnénk fölújíttatni. Előre is kösz.

crawen Creative Commons License 2006.10.03 0 0 24829
Telefonon érdeklődd meg az ügyintézőtől, hogy mikorra várható a jogerős használatbavételi engdély kiadása.
Előzmény: sylvanus67 (24828)
sylvanus67 Creative Commons License 2006.10.03 0 0 24828
Még ma sem jött meg az engedély.

Bemenjek vagy ne menjek, megüssem vagy nem üssem?

Mit csináljak? Sürgősen kellene az az engedély.
Előzmény: sylvanus67 (24762)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.03 0 0 24827
De tegyél 5 centi közetgyapotot.
Előzmény: Törölt nick (24826)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.03 0 0 24826

5 centi kapasbol !!!!!

Egy kolléga most tesz 10 centit b30-asra.

Előzmény: robi25 (24818)
kalapúr Creative Commons License 2006.10.03 0 0 24825

Hali !

azt tudom, hogy betonba van valamilyen adalék, hogy ne fagyjon szét, de kérdésem az, hogy habarcsba is létezik ilyen? ( valszeg belenyúlik a fagyos időszakba az építkezésünk)

előre is kössz.

k

misiman Creative Commons License 2006.10.02 0 0 24824
Nem világos nekem, hogy ennél a háznál, ki kicsoda. Ez egy épülő ház, amit most, ebben az állapotban meg akarsz venni, vagy a Te telkedre épül egy ház, amit a kivitelező nem úgy épít, ahogy aterveken van, vagy ...?
Kinek a nevére szól az építési engedély? Ha nem Te vagy az éppíttető, csak vevő jelölt, akkor egyszerűen ne vedd meg, ha nem tetszik a kivitelezés minősége. Ha már megvetted, akkor hajtsd be rajta mindazt, ami a szerződés melléletét képező műszaki leírásban szerepel.
Szóval könnyebb lenne tanácsot adni, ha többet tudnánk az ügyletről.
Előzmény: summarygloss (24822)
crawen Creative Commons License 2006.10.02 0 0 24823
MEgkérdezhetem, hogy ezt honnan hallottad?
Előzmény: peter513 (24817)
summarygloss Creative Commons License 2006.10.02 0 0 24822

Kedves Crawen és Viktor, köszi.

Ha eszerint a szigetelés kihagyása, a rétegrend megváltoztatása nem épengmódosítás-köteles, akkor simán írokaz ÖK-nak emiatt, és mellékesen hozzáírom a levélhez, hogy az építési napló példányát nem adta át, és felelős műszaki vezetőt nem láttam az építkezésen. Egyébként papíron a cég egyik tulajdonosa a felelős építésvezető, de talán ha kétszer találkoztunk vele... pedig a férjem minden nap kimegy az építkezésre. Van egy hangfelvételünk is, amin az egyik tulaj kijelenti, hogy "azért nincs építésvezető, mert drága", és van számtalan levelünk, amikben ezt szóvátettük már nekik.

Jól van, jó lesz ez.

Köszi a válaszokat még egyszer!

Előzmény: crawen (24801)
robi25 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 24821
Igen, már beraktam a hőszigetelés topicba a kérdésem. Érdeklődve várok minden javaslatot.
Előzmény: Lacivill (24820)
Lacivill Creative Commons License 2006.10.01 0 0 24820

A jelenegi gázárakat szorozd meg kettővel , és számold ki mynnyit fogsz egy évben kifizetni fűtésre 1-2 éve belül.

Majd jönnek akik jobban értenek a szigeteléshez..........

Előzmény: robi25 (24818)
Lacivill Creative Commons License 2006.10.01 0 0 24819
Németországban tudtommal azért szedik le a nikecellt, mert tűzveszélyes, ezért közetgyapotot tesznek fel.
robi25 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 24818
Hasonló cipőben járok, én hajlok arra, hogy nem nikecellezem a 38-as pth falamat. Ablakból fa lesz.
peter513 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 24817

Hátha okosabbak vagytok nálam:

Nemrég hallottam, hogy németországban dobálják le a nikecellt, mert a tégla vizes alatta, és "rohad". A műanyag ablakokat cserélik vissza fára, mert...

Mit tudtok ezekről? Nemsokára nálam is eljön a hőszigetelés ideje, de még a legolcsóbb rendszer is rohadt drága számomra. Viszont ha az olcsó is jó, akkor nem akarok egy még jobbra mégtöbb kölcsönt.

Lacivill Creative Commons License 2006.09.30 0 0 24816
Inkább 30 cm, és több nikecell!!!
Előzmény: Yager001 (24815)
Yager001 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 24815
Értem..Csokis, Khelben..kössz az okosságokat. Azért ma délután elmegyek és megnézem a TrendHouse egyik mintaházát berendezve. Asszem 103m2. Legalább megnézem, hogy elég e nekem is egy kb akkora ház. Meg persze kihasználom a látványterv készítés lehetőségét. Ingyen megcsinálják az elrendezési rajzot, egy külső látványtervet, és egy belső látványtervet. Az alapján egy tervező már tud dolgozni.
Azt hiszem marad a POROtherm 38/2 N+F tégla, rajta egy kis Nikecel,majd nemesvakolat, belül meg falfűtés.... Lehet lassabban készül el mint egy könnyűszerkezetes, de az olvasottak alapján még mindig azt lehet mondani, hogy jobb a tégla.
Khelben Creative Commons License 2006.09.30 0 0 24814
- A hátrány a hőkapacitás hiánya. Gyorsan fel tudod fűteni, de gyorsan le is hűl. Egy hagyományos téglafal napokig tartja a hőt, de sajnos a hideget is.

na ezt akartam mondani :o)
Előzmény: Csokis (24808)
Khelben Creative Commons License 2006.09.30 0 0 24813
nincs egy éve.
a szigetelése marha jó, csak a hőtehetetlensége nem. nincsenek meleg, nagytömegű falak, amik tartják a hőmérsékletet, hanem szinte azonnal átveszik a külső hőmérsékletet. már hozzáértő is írta itt, hogy ez a könnyűszerkezet átka, én csak a gyakorlati tapasztalatot teszem hozzá.
Előzmény: Yager001 (24806)
Csokis Creative Commons License 2006.09.30 0 0 24812
Még egy dolgon gondolkozz el: az erdélyi gerendaházon. Annak is van topikja itt, jók a tapasztalatok (a nagyok ott is generálban csinálják, bár nyilván nem akkorák, mint a Trendhaus, a Wolf, meg a többi osztrák-német készházas cég), és radikálisan olcsóbb. Ott főként olyanok nyomulnak, akik ilyenben is laknak, sőt végig írták a topikban az építkezés közbeni tapasztalataikat. Mellesleg ha nem akarod kívül-belül a fa burkolatot, megcsinálják vakolhatóra is. Szóval gerendaházak topik!
Előzmény: Yager001 (24810)
Csokis Creative Commons License 2006.09.30 0 0 24811
A kettő nem ugyanaz, sőt szinte ellentétes dolog. A hőszigetelés a porózus, sok levegőt tartalmazó anyagokkal érhető el, míg a hőtároló képesség leginkább a tömegtől függ. Nekünk annakidején a gótikus templomok példájával mutatták be a dolgot. Mivel két méter vastag falai vannak, akkora a hőtehetetlensége, hogy mire nyáron felmelegedne, itt az ősz. Ugyanígy, mire télen lehűlne, itt a tavasz. Olyan, mint egy pince, szinte állandóan az éves középhőmérsékletet tartja.
Előzmény: Yager001 (24806)
Yager001 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 24810
Na ilyen jellegű válaszokat vártam!! Köszi CSokis!!!
Előzmény: Csokis (24808)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!