A benzinszintjelző tényleg egy fura jószág. Teletank után először iszonyúan meredeken kezd esni (úgy tűnik, mintha az autó folyamatosan 10 liter felett fogyasztana), és akkor kezd ez világítani, amikor még 12 liter van benne (ezt háromszor is leteszteltem).
Sétáltunk ma össze-vissza a fincs tavaszban :), és a Suzuki Géróhoz is elkeveredtünk. Az udvaron állt három fekete GC vagy GLX, egy piros GS és egy ezüst GS is. Szóval ha valaki nagyon siet, itt raktárról viheti. :)
Teletankoltam harmadszor is a verdát, szerencsére tévedtem. A fogyasztás megint 6,5 literre jött ki, autópálya-országúton 110-120 kilométeres sebességgel.
én a 68 lovas szviftet cseréltem az 1.6 16vs-re ami 92. ezek után csak az 1.5 102 lehet a következő lépés. Ha annyi lesz benne mint az 1.6-os ban én boldog leszek (pályán 200 fölött) lépeget az öreg swift.
Hát, 300 km után még nem nyilatkoznék, de ahogy magamat ismerem, vegyesben simán hozom majd a 9-10 lityit... kicsit nehéz a jobblábam. :) Meg még nem tudom, mikor fogom telitankolni. A celi miatt megvan a beidegződés, hogy kerek 3000-ért teszek bele ami nem túl sok, de pár napra elég, és talán meggátol abban, hogy a wc-re is kocsival mennyek :)
A "selica" után nagyon úrias érzés, a futóművét még szoknom kell, hogy annyira ringatózik 140-nél a kanyarban :). A gyorsulásával meg vagyok elégedve, még így bejáratósan is. Az 1.3-as mocitól nem vártam csodát. igaz 4000-fölé még nemigen engedtem forogni, gondolom ott inkább előjönnének a rejtett tartalékok.
Tetszik, hogy folyamatosan utánamforgó fejeket látok jártomban-keltemben, az egyik étterem előtt kb 3 percre hagytam ott, és visszaérve láttam, hogy kb. 8-an állták körül :)
Ma utolértem egy szürke GLX-et, egy szőke néni vezette... ... nem foglalkozott velem. Biztos irigy volt, amiért az én swiftem jobban néz ki :)
Igen, 2 hét alatt oldódott meg a probléma az első megrendeléstől. A végső "megoldás" szerdán született meg (a bank utalt) és szombaton reggel mentem az autóért. (kemény két napja és 300 km-óta) Most fater nevén van és van egy papírom, hogy én is vezethetem :))
nem is nez a szemétség, hanem az hogy utólag még vámoltatják a magyar suzukinkat. A motor és a váltó miatt. meg állítólag a regisztrációs adó is húz még a dolgon.
Én is 2 hetet vártam a kocsira,pedig ott állt a kereskedés udvarán mikor megrendeltük.2 nap alatt megvoltak a banki papirok.de addig nem nyulnak a kocsihoz amig a banktol meg nem kapják a vételárat.Gondolom ez 2-3 nap.
Ezután okmányiroda meg még mit tudom én mi következik de 3 éve egy hétfői napon rendeltük a másik kocsinkat -pénteken átadták és az is hiteles volt és még nem is volt a kereskedőnél a rendeléskor.
Ha van a gyárban raktáron, két nap mulva ott tud lenni a szalonban (nálam legalábbis így volt) Ha nincs raktáron, meg kell rendelni a gyártól, és várni, hogy sorra kerüljön. Vagy választani a raktáron lévők közül...
Azt nem értem, hogy miért kell ennyit (fölöslegesen) várni...
Régen sokkal gördülékenyebb volt ez...
Nekem 2 éve 3.-ik napra megjött a kocsi, és negyedik napon átvettem, pedig hitel is volt meg minden...
És ez is Suzuki...
Szal baromira túlbonyolitják ezt, nem értem, hogy miért hagyják/hagyjuk, hogy elbarmoljon az állam (mert gondolom az ő kezük van ebbe is) egy olyan dolgot ami eddig klasszul működött!
Én febr 24.-én rendeltem meg az 1.5-öst kékben. Sárgában szerettem volna, de azt csak májustól gyártják. Aznap már tudtam az alvázszámot is. Rá 6 napra lent volt a kereskedésben. Azóta várom. tele vele a csukám. Már a várakozással.
Ja egy régi hozzászóláshoz. Már a Suzuki gyárban is javítják az autót. Ha van embered bent:) meg tudja nézni pl, hogy mennyit volt a festő műhelyben,( az enyém nem sokat) beázás teszt (javítva) és még 2 kisebb hiba...
Más: a sport változathoz GTI most kérnek árajánlatot egyes termékekre. Tehát közel sincs még gyártásban. Más lesz a köténylemeze, hűtőrács... csak 3 ajtósban gyártják. De erre még sokat kell várni.
A smartkey remélem egy szoftverfrissítéssel javítható, mert bosszantó hogy nem tilt le... Várom a fogyasztási adatokat ( bár nálam a swift sedan 1.6 is 7-10 ig szürcsöl.);)