Word 2003-ban hogyan lehetne beszúrni egy adott sorba/bekezdésbe egy hivatkozást, ami egy másik dokumentum adott sorára/bekezdésére mutat. Vagyis erre klikkelve az egyik dokumentum adott soráról/bekezdéséről egy másik dokumentum adott bekezdésére/sorára lehessen ugorni.
Sziasztok! Word 2003-al van problémám. Az a gondom, h. nem ment .doc formátumban. Bementem a "beállítás"-okba, ott a mentésbe, és ott az alapértelmezés legördülőjébenben van minden(txt., rich text, meg minden nyavaja), de word.doc nincs. Mi lehet a bibi?
Ez már normál esetben nem a Word (szövegszerkesztő) feladata, hanem vmely adatbáziskezelőé (Access v. InfoPath). esetleg lehet rá külön programot írni.
A legegyszerűbb, legkevesebb nyűglődéssel járó megoldás ha egy sablont csinálsz és abba írogatod be az adatokat.
Ehhez csináld meg az alapdokumentumot, majd a fájl mentés parancsával mentsd el Word Sablon formátumba (.DOT). Erre kattintva megnyílik a Word egy új dokumentummal, a sablonnal betöltve.
a problémám: valahonnan (pl. jogtárból) kopizok be szöveget, és bizonyos bekezdések között nem rendes, hanem duplaanyi távolság van. ha a két bekezdés között nyomok egy delt, és utána entert, akkor megint duplaakora a különbség. mitől van ez, hogy lehet kiküszöbölni? (nagyon idegesít)
office2003, word. A docba szeretnék felvenni mezőket és ezeket a word visual basic-jéből feltölteni értékekkel.
A szövegértékek makró keresi ki txt-s fájlból.
Hogy kell felvenni a mezőket? Hogy lehet hivatkozni rájuk a makróból? (A word doc-hoz ragaszkodnék, mert csicsás és a makróhoz is, már szépen rátalál a szövegrészekre. :)
Klikkelj az Eszközök-re, majd ott keresd meg az Automatikus javítások (vagy valami hasonló) sort. Azon belül törölheted a Word olthatatlan javítási vágyát.
Feltehetően egy számotokra láma kérdésem lesz. Eleddig 2000-es Office-t használtam, most viszont egy új számítógép birtokába kerültem, s voltam oly naiv, hogy feltelepítettem a 2003-ast.
A Wordben meglepve tapasztaltam, hogy a megszokott billentyűparancsok, mint ctrl + f = vastagítás, ctrl + i = keresés, - megszűntek, más funkciót rendeltek hozzá. Igaz, a testreszabásban egyenként át lehet állítani ezeket, de ez elég macerás. Valahogy áttérni sincs kedvem, hogy ezentúl akkor a ctrl + b fogja jelenteni a kövérítést.
A kérdésem az volna, hogy valahol létezik-e egy univerzális parancs, ami visszaállítja a hagyományos Word billentyűparancsokat.
Nem használok Wordöt, csak segítenem kellene valakinek, és egy rejtélyes hibával nem tudtunk megbirkózni. Office XP Wordje, tetszôleges objektumnak (téglalap, ellipszis, akármi) nem lehet színkitöltést adni. Megjegyzi, tehát az Alakzat formázása vagy miféle dialógusba bemenve megváltozik a szín, de nem jeleníti meg a képernyôn, mindig marad fehér. Másik Wordbôl kopipasztázott vagy beolvasott dokumentum esetén ugyanez a helyzet, az objektum a dialógusban hozza a színt, de nem mutatja a képernyôn.
Office leszedése és újbóli feltevése semmit nem változtat a helyzeten.
Lenne egy apróbb problémám Word-el kapcsolatban.
Olyan személy segítségét kérném, aki csinált már Table of Contents-t Word 2000-ben.
Probléma lényege:
1. nemtudom hogy kell csinálni. (ez alapjában nem lenne gond, de:
2.: csináltak egy német doksit német word-ben. Benne TOC-cal, amit lefordíttatak angolra. Innét kezdve nem műxik a TOC, amit leszűrtem, az új doksiban Heading a stílus neve, a TOC hivatkozásban pedig ez vagyon: Überschrift 2;1;Überschrift 3;2;Überschrift 4;3 Hiába nevezem át a stílust Überscrift 2..x-re nemtudom frissíteni, mivel kiírja, hogy: Error! No table of contents entries found.
Tekintve, hogy ~ 30dokisban kellene megcsinálnom, kézzel nincs kedvem átmásolgatni. Viszont nem találtam semmi normális lehetőséget a Word-ben, hogy a TOC-mezőit változtassam.
Segítséget előre is Thx. ~ : (
Vagy esetleg próbáld meg elölről, de úgy, hogy a tartalomjegyzék lapon Formátum - Sablon - módosítás, majd a stílus lapon újra a módosítás gomb, formátum és itt válaszd a tabulátorokat.
Nekem így is megcsinálja:)
Már miért néznélek hülyének :)) a word-nél bármi előfordulhat :D
Nem tudom milyen wördöd van - nekem az ezeréves 97-es és ezzel műxik.
(Kijelölöd a teljes tartalomjegyzéket először?)
Miért van az, hogy csinálok egy tartalomjegyzéket, a Beszúrás/Hivatkozás/Tárgymutató és tartalomjegyzék... menüpont segítségével, és a Kitöltő karakter -t hiába állítom akár nincs -re, akár vonalasra, mindenképpen pöttyös lesz a végeredménye. Én ugyanis olyan tartalomjegyzéket szeretnék, ahol a témakörök és az oldalszámok között nincs semmilyen kitöltőkarakter. Help me please, szakdolgozathoz kellene és sürgős!!!
Miért van ez a hibaüzenet? Office XP-t használok, cégnél. Ha létrehozok egy új dokumentumot és el akarom menteni, akkor írja ki. Akármilyen filenevet is adok meg, akkor is ez a hibaüzenet van.
Ha meglévő dokumentumhoz esetleg hozzáírok és azt mentem el, akkor gond nélkül működik...
Hali! Körlevelet szeretnék elküldeni e-mail-ben. Sajnos valami okból kifolyólag csak csatolmányként müxik a dolog, HTML formátumban viszont nem hajlandó semmit sem csinálni.
Próbáltam az Outlook-ban átállítani a levélformátumot, de így sem reagál :((
Nagggggyon örülnék valami ötletnek :)
Biztonsági módban sem lehet elindítani (bootolás alatt F8)?
Nem installáltál valamit közvetlenül a probléma előtt? Esetleg meg lehetne próbálkozni egy rendszervisszaállítással biztonsági módban.
Még esetleg hardware hiba is lehet.
Velem egyszer megesett, hogy feltettem egy hardware-figyelő-fejlesztő programot, és attól úgy megzakkant az egész gép, hogy csak biztonsági módban lehetett használni, és még a rendszervisszaállítás sem segített. Szóval ha a biztonsági mód nem működik, akkor sztem a leggyorsabb megoldás az, hogy kiszeded a vincseszter, és egy másik gépen fejezed be a munkát. Utána aztán meg lehet próbálkozni egy újrainstallálással.