Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25081

de letolom a 6-8 fogást, mert az úgy van 'összerakva').

 

A képek alapján az "úgy van összerakva", hogy a 6-8 fogás az 10-12 falat...

Annyit a macskám is megeszik... :-)

Előzmény: nagypapi51 (25064)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25080

Látványnak sem rossz, a fotók minőségéért elnézést, nem volt nálam komolyabb felszerelés.

Előzmény: nagypapi51 (25079)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25079

Még ha csak hangozna...

Előzmény: Logofet (25078)
Logofet Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25078

Ez baromi jól hangzik!

Előzmény: nagypapi51 (25064)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25077

De megenném. :)

Kijött a Gourmet Fesztivál 'étlapja', nagy örömömre lesz megint a Bábel szarvasgombás tojásos nokedlije. 

Előzmény: nagypapi51 (25076)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25076

Megspórolom neked a guglizást :) Peszmeg, pekmez, saba -- mustméz.

A petty stimmel, talán ez vezette Kálmán kezét, amikor a menüt írta.

 

 

Előzmény: Hepci (25075)
Hepci Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25075

A petymeget még tudtam... de mi a peszmeg?

Előzmény: nagypapi51 (25074)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25074

Mondtam is Kálmánnak, hogy peszmeg lesz az, nem petymeg, de már nem javította ki.

Kaptunk is egy üveggel, ebből készítette:

 

Előzmény: Amerigo61 (25071)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25073

Én sem tudtam, de én ezen a tényen elegánsan átléptem. :)

Előzmény: Amerigo61 (25071)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25072

Ízlések és pofonok. :)

Előzmény: Amerigo61 (25070)
Amerigo61 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25071

Szégyen és gyalázat, de nem tudtam, hogy mi az a "petymeg". Rákerestem a neten, és kissé megborzongtam, mert elsőre az jött fel, hogy egy "cibetmacskaféle"...

Mivel ez szerintem nem igazán illik a libamájhoz, ezért tovább kutakodtam ... :-))

Előzmény: nagypapi51 (25064)
Amerigo61 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25070

Én petrezselymes főtt krumplival is szeretem a perkeltet :-) Jobban felveszi a szaftot, mint bármilen tészta ...

Előzmény: Caipi (25062)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25069

Na ez a menü szuper! És az ár is tényleg abszolút rendben van.

Előzmény: nagypapi51 (25064)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25068

Én azt hiszem, a legtöbb pörköltben a szaftban úszó nokedlit szeretem a legjobban, talán kivéve a csirkepaprikást, ahol a (melle)húsát ugyanúgy.

Az al dente viszont derék dolog, döbbenet, hogy milyen szanaszétfőtt tésztákat bírnak adni az olasz(nak hívott) tésztaételekhez is.

Előzmény: Hepci (25063)
Hepci Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25067

Ez abszolút baráti.

Előzmény: nagypapi51 (25066)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25066

Csomag ár van, (ott alvás, + másnapi extra reggeli) 23eFt.

 

Előzmény: Hepci (25065)
Hepci Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25065

Mennyiért ad KK egy ilyen vacsorát?

Előzmény: nagypapi51 (25064)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25064

Én is kákabélű vagyok, ezek kivételes elhajlások voltak, nem is prolongálom, így 70 felé.

'Szabvány' 3 fogásos ételsor sem megy, vagy 1 tál főétel, vagy leves-desszert. vagy kis leves, fél adag fő-valami.

(kivétel Kalla, ahol - bár egyre nehezebben - de letolom a 6-8 fogást, mert az úgy van 'összerakva').

legutóbb ezt:

 

Előzmény: Amerigo61 (25059)
Hepci Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25063

Otthon csak szentségtörök: perkelthez penne, rigatoni, néha maccheroni.

Viszont ellentétben a kifőzdékkel, al dente. :)

Előzmény: Caipi (25062)
Caipi Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25062

Szentségtörés! Perkelt pennével! :) 

Előzmény: Hepci (25061)
Hepci Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25061

Ezt úgy kell elképzelni, hogy a rengeteget étterembe járó (és blogger) arc se akar minden áldott nap igényesen étkezni. :)

Tehát veszek egy jó perkeltet a Böszörményi úton levő tisztes kifőzdében, és ahhoz nem magam főzök pennét, hanem betolom a Rétisas másnapos köretmaradékát.

Előzmény: Amerigo61 (25060)
Amerigo61 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25060

:-)

 

A megmaradt és hazavitt ételek már nem esnek olyan jól, mint az étteremben elfogyasztott. Egyrészt aznap álétalában úgysem eszünk belőle, másnap már nem olyan friss. A lefagyasztott maradékokkal hasonló a helyzet ...

Előzmény: Hepci (25050)
Amerigo61 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25059

Gratulálok! :-) Bár lehet, hogy én vagyok kákabélű, de így 60-hoz közeledve egyre nehezebben birkózom meg a méretes éttermi adagokkal. Kivéve a desszerteket, mert azokból szinte korlátlanul tudnék pusztítani :-) 

Korsó sört csak nagy kánikulába iszom, étkezéshez inkább csak pohárral, mert nagyon eltelít és attól nem érzem jól magam ... 

Előzmény: nagypapi51 (25046)
Caipi Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25058

Erre 'bent' elfelejtettem írni, én is örültem ennek a cikknek, mert már rég akarnék valami jó - és megbízható - szabadtartású hús-beszerzési forrást. 

Előzmény: nagypapi51 (25053)
Caipi Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25057

Egyetértek, hogy Boszinak elvileg toleránsabbnak kellene lennie, és mikor a sznobozással jön, nekem is össze kell szorítanom a fogamat :), de gyakorlatban Boszi ugye 80 felett van. Szerintem csodálatraméltó, ahogy halad a korral, meg ahogy tartja magát. Ezért én aztán - szintén - már nem is reagálok a fine-dining-ekézésre, mert végülis nem érdekes, felesleges, ez az ő heppje. Nekem is van 1-2, de már megtanultam visszafogni magam. Többé-kevésbé. :)

Előzmény: cszoli (25055)
Caipi Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25056

A túl kevéstől legalább nem hízom el. Meg hát ugye a fine dining-os miniadagok elvileg arra vannak, hogy jó sokfélét tudj enni. Szerintem én idáig még csak a Costes-ben maradtam éhes, és az is a csillaga előtt volt. A NOBU-ban konkrétan többször majdnem kipukkadtam az 5-6 (kis) fogása után. :D

Nekem a túl sokkal az a baj, hogy az emberben gátlás van a felét otthagyni. A csomagoltatás meg nem a műfajom. Szóval legyűröm, ha tudom, aztán ettől pocsékul érzem magam, fáj a hasam, alig bírok járni, és még lelkiismeretfurdalásom is van, hiszen vigyázni akarok a vonalaimra. Az így 50 felett még annyira sem könnyű, mint előtte.

 

Előzmény: Hepci (25050)
cszoli Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25055

Boszi vs tolerancia témában csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy magam is ismerem azt a kínt, ami minden egyes olyan hozzászólásnál megérint, és reakcióra sarkall (más kérdés, hogy ellenállok neki), amely arról szól, hogy jó nagy adag cupákos kaja van valahol (ld. alább, vagy legrosszabb példaként a Bábelék, nem az újonnan csillagos, hanem az -ék, a Pléhcsárda, amit, illetve még inkább akiket szerencsém volt korábbról - néhai A.B. látogatása előtt is - személyesen is ismerni, de végül is feladtam őket az itt elmondandók okán), szóval hogy a fine dining az fúj, legyen egy adag emberes, a férfi pediglen száz kiló felett férfi, szóval ilyenkor erős viszketegséget érzek én is, hogy reagáljak, de ez pontosan annyira értelmetlen és céltalan, rajtam kívül semmi másról nem szól, mint Boszorka fine dining utálata.

 

De megértem, ha nem tud neki ellenállni.

 

Részemről a legjobb stratégiának a nem reagálást tartom, ez hosszabb távon mindkét félnek előnyösebb.

 

A viszketést nem szabad elvakarni, ki kell bírni és akkor magától elmúlik. Mindkét oldalon....

Előzmény: Hepci (25054)
Hepci Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25054

:DDD

Nem ismerem személyesen Boszorkát, de az ízlése és a (fura) hozzáállása az éttermekhez már aligha fog megváltozni.

Előzmény: Alpári Gnác (25051)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25053
Előzmény: nagypapi51 (25052)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25052

Boszi biztosan fog reagálni, ha letelt a szabadsága.

 

Ez mindnyájunknak érdekes lehet, remélhetően bővül a lista.

 

Előzmény: Alpári Gnác (25051)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!