igazad van, ezt a Suzuki marketingesei is így gondolták. Ezért lett kidobva az 1.3-as mociból a VVT-i, hogy ezt a technológiát kelljen megfizetnie annak az 1.5-ös mocinál, aki úgymond birtokolni akarja ezt a négy kis betüt... Mondjuk attól hogy VVT-i még nem lesz több lóerő, max kiegynsúlyozottabban fogja leadni a teljesítményét.
A totalcar teszben nem az egész autóra értették a merci feelinget, csak a kezelőszervek finom, "tudarosan megtervezett" működésére. Olvass figyelmesebben, mielőtt fikázol!
Kiváncsi vagyok, a gyári telókkal mennyire lehet vele szlalomozni. Gondolod hogy azokat is bekeményítették? Nagyon úgy látszik, hogy egy komoly ültetés is eszközölve lett...
Sziasztok! Van már valaki közületek aki Ignis-ből ült át az új Swiftbe?Kíváncsi lennék a tapasztalatokra! Nekem Ignisem van és nagyon kondolkodom a cserén,csak sajnos túl nagy lenne a bukta!Az Ignis-en kb.1 millát buknék,ha beszámíttatnám!Pedig a Swift nagyon tetszik...
Szerintem nem lesz semmi gondod az 1.5-tel, jó döntés volt. Nekem volt egy anyagi keretem, ezért vettem 1.3 GS-t 1.5 GLX helyett (ami még nincs is) vagy kölcsönt kellett volna felvennem, amit semmiképp nem szerettem volna. Őszintén szólva már a metál sem fért bele :-(((
A legjobb az 1.5 GS lett volna, de nekem nem olyan fontos az a 10 paci.
Én is agyaltam az 1.5-ösön, de nincs nagy külömbség. Nymatékosabb, viszont kicsit többet eszik (1-1,5l). Nekem elég a 92 paci, ha nem akkor megy rá sportrendszer, szűrő, gyertya és kb. ott vagyok. Ez árban kb. 100-110e HUF
k08,woodi, pontosítok: 140-nél normál drótos (nem erősített) Nokia füldugóval lehet-e telefonálni. A jelenlegi gépemmel az a baj, hogy autópályatempón se én nem hallok semmit, sem engemet nem hallanak. A mikrofon kb a mellkasom magasságában lóg, a mobil hangereje pedig csutkára feltekerve.
Tudom, a kihangosító segítene, de a fülbevaló olcsóbb volt. Kézben tartva jó lenne a hang, és engem is értenek, de nem szeretek menet közben kézbentartva telefonálni.
Tkp gyakorlati tapasztalatok érdekelnének leginkább.
Lehet kapni (egész jó az ára, a Swift drágább lesz) jók az ülések oldaltartásai, az oldaltartása is jobb, és keményebbek a gátlói.
Vagy 100.000EUR lesz a S1600-as Swift (cca. 250LE), júliustól látható lesz a pályákon!
Én is fontosnak tartom a bejáratást, pedig még nem volt új autóm. Azt a max. 2 hónapot kibítom, illetve nem szoktam pörgetni a mostanit sem. Országúton szoktam kicsit elengedni, 120-130 nem hiszem hogy megárt majd neki 4-500km-nél (kb akkor megyünk vidékre, Miskolc ralira :-))).
Ma sem telefonáltak :-( Már 9. napja van a szalonban Pircsikém, már nem sokáig bírom. Pedig a héten tuti nem lesz belőle semmi :-((
1.3-as, GLX (GLX-a súly miatt mondom, kb 50 kilóval nehezebb lehet mint a GC)
Nekem a vége olyan 192-3 km/h de talán még felment volna egy kicsit, de már így is 5100-at forgott, szerintem ennél tovább amúgy sem érdemes pörgetni...
Biztos, hogy csal az óra, mint az összes többiben is, tehát valószínű egy másik autó amelyik mellettem jönne 180-nal, annak is annyit mutatna, szerintem.
A fogyasztás dolog érdekes, majd meglátjuk 1 év múlva mi lesz, bár eddig sem számolgattam utána a régi autónál, mennyit is fogyaszt. Ha meg fél literrel többet iszik majd, mint egy agyonkímélt "lomhává" váló társa akkor azt mondom, h nem baj, de legalább rendesen megy :P
Nyáron majd lemérem egy barátom GPS-ével, addigra meglesz neki a PDA-s kütyü :)
Írtam hogy a GTI alkatrészekre még csak most kérnek árajánlatot. Én már csak tudom, faterom kalkulálja az árakat:) Ez azt jelenti, hogy az idén nem lesz belőle semmi. Na nem az öregemen fog múlni :))))).
Én is 1.5 GS 3a. -t szeretnék de lehet megvárom az 1.6 120 LE GTI-t.
Egy kicsit lágynak érzem a sima Swift rugóit, egy kis oldaltartás sem ártana még az ülésnél sem. Ez a (számomra) probléma a GTI-ben tuti orvosolva lesz!
Na megelőztek:) Én is a bejáratással kapcsolatban szólnék.
Szerintem ha valaki megteheti, hogy 3-5 évente lecseréli az autóját egy újra, az valóban ne törődjön nagyon sokat vele. De szerintem 1-2 évvel vagy x-kilóméterrel csökkenti a motor élettartamát, mint ahogy a hidegen taposással is. És szerintem nem csak az üzemanyag fogyasztás nőhet.
Nem tudom, ki hány évre vesz egy kocsit, de szerintem akinek Swiftje van, pláne hitelre, az 5-6 évre tervezzen, ami kb. 80-90 ezer kilométer. Ehhez a tervezett futásteljesítményhez képest elhanyagolható az az első 2-3 ezer kilométer, amennyi alatt célszerű kimélni, és amennyit az ember - a kocsi felett érzett örömében - úgyis beletesz az első két hónapban.
A gyári gépkönyv egyébként 960 kilométert (=600 mérföldet) ír, mint kvázi bejáratós időszakot, de minden kereskedésben azt mondják, hogy "ezeket már nem kell bejáratni" - ami szerintem azért nem teljesen igaz.
Valószínű, hogy az első perctől hajtott kocsi sem fog szétesni, nem fog olajat zabálni, nem lesz hengerfejes kétéves korára, stb. Amire viszont senki nem gondol, az a fogyasztás: egy jól bejáratott kocsi számottevően kevesebbet fogyaszt, mint egy kevésbé jól bejáratott.
A motorban levő mozgó-forgó alkatrészeknek is jó, ha összecsiszolódnak, kisebb lesz a hézag, a kopás, később fárad az anyag, ha az elején kisebb hőfokon üzemel a motor.
Baráti körben ketten is vettek már kétliteres gépcsodát (Lexus IS 200 és BMW 320i) úgy, hogy a megrendelt kocsit a kereskedés bemutatóautónak használta, és csak 5-8000 kilométer után adták át, miközben adtak rá 10-15 százalék engedményt. Egyik kocsi sem esik szét, csak mindkettő sokat fogyaszt, sokkal többet, mint szabadna.
Lexus: autópályán 160-170-nél 13 litert úgy, hogy VVT motorja és hatsebességes váltója van, a BMW országúton sem evett soha kevesebbet 8 liternél.
A fogyasztás persze erősen lábfüggő is, de ha utánaolvastok külföldi autós fórumokon, ott is a fogyasztást írják, mint bejáratás hiányában előforduló hiányosságot.
Az egyik legnagyobb pesti kereskedés, a Szerencs utcánál.;o)
Nincs 3 hete a kereskedésben, volt egy amit nekem szántak, de az festés hibás volt és visszavitték a gyárba. Hoztak (hoznak) helyette egy újat, biztos azzal tökölnek ennyit...