Elvileg kurvára nagyon igaznak kéne lenni amit a konzuli szolgálat kiír! Mi fizetjük őket, elvárnám, hogy amit írnak az úgy is van! Főleg, hogy nekik egy telefon a görög nagykövet és máris tudják a frankót.
A problema az, hogy nem kell mindent elhinni, amit a neten, plane allamilag fenntartott oldalakon latsz. Ahogy korabban is irtam: regota ota kint van ez a szoveg, megis sokan jottek mar arra vissza.
Bevallom nem néztem eddig a konzuli szolgálat híreit de gondolom nem rosszhiszemű megtévesztő aki azt írta, hogy ez eddig is így szerepelt és mégis lehetett jönni hazafelé Evzoni irányából. biztos információt szerintem az szerezhet, aki felhívja a budapesti görög nagykövetséget és megkérdezi mi az igazság. Én simán feltételezem, hogy a belépés megtagadása miatt(NMK.-felől) automatikusan írták azt, hogy haza is csak BG.- felől! Amúgy az ide rendszertelenül Írogató Jim nicknevű fórumtárs írta néhány napja, hogy simát átjött Evzoninál hazafelé. Feltételezem tudta hol van!
A macedónokkal nincs gond, ők beengednek, de 5 óra alatt el kell hagynod az országot.
A görögökkel van probléma, mert nem engednek be Evzoninál Görögországba.
Így ott eldöntheted, hogy visszafordulsz Szerbia felé, és ott valahol átmész Bulgáriába, vagy megpróbálkozol egy NMK-BG határátkelővel (egyeseknek már sikerült átjutni ott is).
Hazafelé már nincs ilyen gond, mert az összes görög határátkelőn elhagyhatod az országot, tehát jöhetsz Evzoni felé is.
Ez a jelenlegi helyzet, de egyik pillanatról a másikra változhat, mint ahogy történt most a hét végén is (a görögök megmondták előre, hogy a vírushelyzet függvényében bármikor változtathatnak).
Szóval Evzoni görög nyitásáról még korai beszélni, de reménykedni lehet benne.
Ha úgy gondolod nem tudom kik a turisták, tévedsz. Értsd meg! Nem engednek be a görögök csak Bulgária felől. Az 5 óra senkit nem érdekel. Addig volt érdekes amíg úgy volt, hogy július elsején megnyílik az Evzoni határ Görögország irányába a személyforgalom számára. Ez nem történt meg. Mi nem érthető? Stavrosba simán ki lehet menni Bulgária felől. Semmi számottevő kerülőt nem jelent. Arra számíts, hogy 25.-éig nem nyílik meg Evzoni! Ha mégis, értesülni fogsz róla és mehetsz arra. Ha kételkedsz a leírtakban legyél te az aki arra megy és írd meg sikerült e!
2017 nyarán voltunk Nafplioban. Lefelé menet egy éjszaka Makrygialoson az Achillion szállóban, onnan tovább a termopilei szoroson keresztül Nafplioba. Fontos a szállás kiválasztása: a belvárosban levőknél gond a parkolás, de a szálloda ad parkolótáblácskát, ettől még necces, hogy kapsz-e helyet! A csomagokat kézben kell vinni a szállodáig, segítenek. Mi csillagtúrákat tettünk, este mindig vissza a szállásra. 1.nap: Nafplio-Athén. 2.Nafplio-Epidaorosz -Színház!. Tolo. 3. Nafplio- Olympia. 4. Nafplio-Mükéne- Nemea (a korcsmároshoz ajánlott betérni, finom borral kedveskedik) 5. Nafplio-vár, ingyenes esti koncert, fantasztikus hangulatban. 6. Nafplio- Monenvausszia. 7. Nafplio-Delphi. Mi Spártát kihagytuk. itt nem tudok személyes kapcsolatot ajánlani. Következő nyáron Nemea volt az úticél, ott van nem messze Napfliohoz. Mindkét helyen érdemes felmenni a várba, lehet kocsival. Nafplio várdomb mögött fantasztikus plázs, lassan mélyülő, gyönyörűen tiszta tengerrel. Ennyi.
Azt nem! A tranzitot akkor fogja érinteni ha a határokat lezárják. Mivel nem szerb lakos vagy, így téged értelemszerűen nem érinthet a kijárási tilalom.
A koronavírus-fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt valószínűleg péntektől ismét hétvégi kijárási tilalmat vezetnek be Szerbiában. "Csodának kellene történnie ahhoz, hogy ezt az intézkedést ne hozza meg a válságstáb" - jelentette be Aleksandar Vucic szerb elnök. Az államfő először csak Belgrádról beszélve nevezte kritikusnak a járványhelyzetet, és elmondta, hogy emiatt betiltják az öt főnél nagyobb rendezvényeket a szerb fővárosban. Ezt követően viszont egyértelművé tette, hogy a péntek estétől hétfő reggelig tartó kijárási tilalmat az egész országra kiterjesztené.
A kijárási tilalom gondolom a tranzit utasokat is érinti..... b..sszameg!
Ha tudod időzíteni az indulást akkor az elég nagy segítség. Persze ha szerda reggel lenne a menet akár Röszke is lehet! Egy valamire figyelj légyszíves ha Tiszaszigetet választod! A határ utáni (különösen az első-második) falukban nagyon ügyelj az 50re vagy a többi korlátozásra! Inkább 45 mert nagyon szeretnek radarozni közvetlenül a határ után és minek 20-40€ mínusz az utazás elején?
Szívesen! Talán éppen, hogy csak rád sötétedik a határ és Verbász között! Úgy lenne az igazi mert sötétben elég tré a keskeny út meg az 50 évvel ezelőtti színvonalú közvilágítás a vajdasági falvakban.
Megfogadom a tanácsot! Megyek Hercegszántónak....visszafele gondolkodtam arra jönni .A nullást számitásba se vettem pedig elég sokat járok le Békésbe édesanyámhoz, és két hete is szi..ás volt. Igy nem is gondolkozok tovább.....A tavaszi nagy motorosturám eluszott......tehát ennek a nyaralásnak tökéletesnek kell lennie :)
Azért az infókat osszátok!!!! Ha kiérek leirom én is a tapasztalatokat