Keresés

Részletes keresés

Lappantyú Creative Commons License 2000.08.22 0 0 330
Ezen a Tizenegy dal lemez [onnan jutott az eszembe, hogy hallgatom éppen] tulajdonképpen majdcsak lehetne a szerelmes dalok válogatás is, annyi jóízu szerelemdal van rajta. És szeretem ezt a tiszta fehér borítót és ezt a tiszta egyszeru címet is. Kíváncsi vagyok, hogy bakeliten hogyan néz ki a borító.
Tudja valaki, hogy melyik volt az az utolsó lemez, amelyik még kapható volt LP-ként is? A Szép holnap még biztosan, azt tudom.

Na, mindez arra volt, hogy ilyen álságosan felhúzzam a topicot, bár gondolom, hogy mindenki nyaral és aki nem nyaral, az meg piheg, mert melege van, szóval nem nagyon sok mondanivalónk van mostanság. :-)))

Lappa

mud Creative Commons License 2000.08.01 0 0 329
Lappantyu,
a multkor eltevedt a taviranyítom es meglattam a Somlot egy pincsiuszkar akarmit a terden simogatva enekelni.
Szerintem kozeleg a vilagvége...
uff
Előzmény: Lappantyú (328)
Lappantyú Creative Commons License 2000.08.01 0 0 328
Ma reggel láttam egy plakátot, ami szerint Somló és barátai koncertet adnak a rákbeteg gyerekeknek. A barátok között van Zorán, Gerendás Péter, Charlie, Geszti Péter és még kb. három név, amire nem emlékszem. Ezen kívül még arra sem emlékszem, hogy hol és mikor lesz a koncert, amiért csak a korai ébredésemet tudom hibáztatni :-), de ha valaki más is látta a plakátot, akkor szóljon, legyen oly' kedves.

Ha jól tudom, a Somlónak megjelent az új lemeze valamikor nem túl régen, jó sok ember zeneszerzésével és szövegírásával. [és ha jól tudom, egy új gyereke is megjelent valamikor nem túl régen a világban :-))]

Lappa

withe Creative Commons License 2000.07.13 0 0 327
Tisztelt Zorán,
látod én nem felejtelek, a rólad elnevezett topic méltatlan süllyedését magamat nem kímélve próbálom megállitani, szeretem az összes dalod, különösen a mélyen lírai Szerelemnek múlnia kell címűt, még akkor is, ha egyesek szerint az A szerelemnek múlnia kell, szóval csak azért irok neked, mert szeretném, ha még sok szép dallal örvendeztetnél meg bennünket hűséges rajongókat, akik tudjuk, hogy Clint Eastwoodra hasonlitasz, Sho Kosugi frizurát hordasz, Zwack a barátod, és még számtalan jobbnál jobb tulajdonságod van, humanus vagy, meg minden
szóval írd meg a szerelemnek múlnia kell 2-t, mert sokan, nagyon sokan várjuk, itt az Interneten, és még szerte a világban
Lappantyú Creative Commons License 2000.06.19 0 0 326
off. Kedves Talia, a freemailjén ott figyel a válaszmálé! on.
Előzmény: Talia (325)
Talia Creative Commons License 2000.06.14 0 0 325
Örök hála. Mail megy hamarost.
Tali
Előzmény: Lappantyú (324)
Lappantyú Creative Commons License 2000.06.14 0 0 324
Igen, ez így igaz, nekem is megvan kazettán. Tegnap a melegtől (vagy mástól) olyan zizi voltam, hogy összekavartam és elfelejtettem mindent, még azt is, hogy én ezt a koncertet egyszer már fölvettem.

Tália, szívesen kölcsönadom a kazettát, ha át tudod másolni az általad keresett első három számot.

Lappa

Előzmény: Dotis (323)
Dotis Creative Commons License 2000.06.14 0 0 323
Valóban még tavaly leadták a BS-koncertet, ha jól emlékszem, december 29-én vagy 30-án, láttam is, meg is van valami kazettán. Akkor éppen sokáig off-line voltam, nem tudtam megírni.
Talia Creative Commons License 2000.06.13 0 0 322
Lehet, hogy ismétlés volt, de akkor miért nem látta senki közülünk előbb? Mellesleg, egész ősszel figyeltem az MTV1 és 2-t, mikor adják le, nem vettem volna észre??? Az se semmi, hogy koncertet hetfő délután egykor sugároznak - inkább nemmondok... A régi szép időkben ilyesmi szombat este ment.
Más. Még mindig várom az elejét!!!
A Szép holnap valami csodaszép benne. Én se szeretem a feldolgozásokat, egyiket se igazán de azt el kell ismerni, hogy ebből a dalból ez a leggyönyörűbb változat amit valaha, valaha, valaha - kérdésem, mi az a furcsa nyúlós, kicsit borízű hang amit a dal közben néha hallani? A harmonika hangjából csinálja valamilyen kütyü? Amennyire én értek a harmonikához, még ez is elképzelhető - de máskor meg normális hangon szól - rejtély... Ha valaki nem ilyen süket mint én, légyszi mondja meg. No és az a Hová megyünk... Ha becsukom a szemem, majdnem olyan mintha hegedű szólna. Meg a vokál az Olyan édes...-ben. Tragédia, hogy a Sed non est pax kimaradt. Annakidején lerágtuk, de ezzel nem lehet betelni. Kár hogy most láttam, mikor már az idei turné is megvolt ami még a tavalyit is felülmúlja, hogy tudtam volna ennek örülni egy évvel ezelőtt... Még így is :-)))
Tali
Előzmény: iudex (321)
iudex Creative Commons License 2000.06.13 0 0 321
Viszont ez úton szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy ismétlés volt a pünkösdhétfői koncert, emlékezetem szerint tavaly ősszel adta le először a tévé, akkor is persze az MTV. Illetve akkor még MTV. :) A BS-ben készült a felvétel, szégyenszemre elfelejtettem a pontosabb dátumot. Viszont mivel ismétlés volt, gondolom, a rajongók már korábban magukévá tették felvételileg. :) Szóval nem új volt, de azért nagyon is jó. :)))) Magam is adás közben, kb. az első 5 perc után és teljesen véletlenül kapcsolódtam be, és először frászt kaptam, mert azt hittem, hogy már az idei, Erkel színházban lezajlott műsor felvételét adják, de pár perc után rájöttem, hogy ez egy korábbi, BS-beli esemény volt.
rumci Creative Commons License 2000.06.13 0 0 320
M1, hétfő 13.00–14.30.
Mailt várom. :-)
Előzmény: Lappantyú (319)
Lappantyú Creative Commons License 2000.06.13 0 0 319
A fenébe, a fenébe, a fenébe... Nekem is ott állt üresen a kazetta, várta, hogy felvegyem a koncertet. :-(( A hétvégén volt? Melyik adón?

Lappa

Ps. rumci, Dotis, mail megy hamarosan!

Előzmény: Talia (316)
Talia Creative Commons License 2000.06.12 0 0 318
Ettől nem lettem okosabb de azért kösz. Valahol csak meglesz az eleje is...
Előzmény: rumci (317)
rumci Creative Commons License 2000.06.12 0 0 317
Én is teljesen véletleül akadtam rá, szintén a Vadkelettől vettem fel, bár előtte hallottam a Kék asszonyt, de hát kellett találnom helyet a felvételre.
Előzmény: Talia (316)
Talia Creative Commons License 2000.06.12 0 0 316
Történt, hogy ma kora délután belenéztem a '98-as Zorán BS koncertről készült felvételbe. Úgy szerettem volna az újat látni, de még nincs, és ez volt a legfrissebb fellelhető.

Tavalyelőtt 3 órás kazettát vettem, amire a '98-as és '99-es koncert pont ráfér majd, mindig másfél órát szoktak leadni. A második fele aztán üres maradt.

Vége az utolsó dalnak, leállítom a szalagot. Bejön a tévé, a képernyőn Zorán és a zenekar a BS-ben. Hű, milyen dejavu érzésem van, mégiscsak napszúrást kaphattam tegnap :-). De nem, ez valami más. Ez a _tavalyi_ koncert. Pont egy dal utolsó hangjai szólnak, már nem lehet felismerni, melyik. Vaktában előretekerem a szalagot egy kicsinyég, ne harapjam le a műsor végi feliratokat aztán elindítom a felvételt.

Most ott van a '99-es koncert ahova annakidején szántam. Sőt hajszálpontosan addig tekertem előre, amikor az előző felvétel végetért, akarva se lehetett volna precízebben. Hát ilyenek vannak... Egyetlen szépséghiba, hogy a műsor eleje lemaradt, kb. egy-két dal mehetett le, a Vadkelet az első ami a szalagra került - nem lehet minden tökéletes.

Mondanom sem kell, az összes vendég- és egyébkategóriájú produkciót belezsúfolták a másfél órás műsorba, naná, hogy az elhangzott kedvenc dalaim és a további legemékezetesebb pillanatok szinte mind kimaradtak de ne siránkozzak, ez mindig így volt és valószínűleg így is marad.

Ti láttátok? Felvettétek? Miért nem szólt senki??!! Sürgősen kerestetik valaki akinek a műsor elejét is sikerült szalagra menekíteni!!! Azért ezt így hagyom ahogy van, már csak babonából is.

egy igen jókedvű Tali :-)))

Rastaman Creative Commons License 2000.06.12 0 0 315
Nem tudom mit irt a getom, de en, igy latatlanban is, kiallok mellette!
akornélt most hagyjuk, erte nem vallalok felelosseget, nem minbtha a getomert kellene!
:)
Olvastatok a moderator megejgyzeset? izé, kozlemenyet...

"getom és cornelius egy hetes letiltasat a Moderatorkor szavazas utan visszavonta, egyben figyelmezteti mindkettot, hogy a jovoben tartozkodjanak egy-egy topicban folyo beszelgetes folyamatos zavarasatol, meg akkor is, ha ezt vicces formaban teszik."

Tehat nem volt rossz, sot, kifejezetten mokas lehetett!
Igy ertetlenul allok itten, illetve ulok, de az a mondandom szempontjabol teljesen lenyegtelen, nemde?

Kedves moderator, ha mar az eltiltast folulbiraltatok, nem lehetne a hozzaszolasokat is visszarakni? (ezt neki is megirom!)

Udv, es beke beletek!

ui: akinek nem sikerul elviselni a finom humort, ajanlom, latogasson el az "onismereti csoport ...." c. topicba, 100%-os gyogyulast igerek!

Talia Creative Commons License 2000.06.10 0 0 313
Ja, asszem idén nem nagyon megyünk kapcsolatkoncertre.

Tali_a_csalódott

Talia Creative Commons License 2000.06.10 0 0 312
Már megint lemaradtam valamiről. De ahogy olvasom a legutsó hozzászólásokat, azt hiszem, "semmiről sem maradtam le" :-)

Igazad van, Lappa, persze, nem a zene az egyedüli jó dolog az életben de a többi itt offtopic (nem is mindig szalonképes ;-)) és a múltkor tényleg ritka pocsékul éreztem magamat. Más dolgok miatt is éreztem már pocsékul magamat, de eddig még mindig rendbejött minden, legalábbis én :-)))
Most voltam a Tabánban (életemben először!!), ha kíváncsi vagy, nézz utána.

Majd jövök még vissza emlékezni csak megint ember tervez... a dolgok pedig közbejönnek. Meg egy kicsit lassan működöm ebben a melegben.

Tali

Előzmény: Lappantyú (238)
mud Creative Commons License 2000.06.09 0 0 311
Azt mar tenyleg nem is kerdem, hogy az utolso hozzaszolasomat milyen alapon toroltetek ki, de rosszabbak vagytok, mint bármely totalitarius ocsmanysag.

Magyarazatot kovetelek!!!!
Kicsinyes, primitív, reszrehajlo, onkenyes...

Ha nem kapom meg hetfoig, akkor jon a valaszom. Orszag-vilag elott. Van e-mail-em is

Gengszterek!
(gy.k. es eltesek kedveert - ez annak a bizonyos moderatornak szolt, aki ezt muvelte).

Előzmény: withe (301)
withe Creative Commons License 2000.06.09 0 0 301
nektek feltunk hogy Zoran, a nagyszeru zenesz, amolyan lemondo, enervalt ember; de en tudom mert keseru a szolo, elrontotta a karrierjet, es hol? mikor hagyta hogy kitegyek az Illesbo, pedig ott meg minden adott volt neki, de penzehseg, vagy hirnevvagy? ki tudja miert, szolozni akart>>>>>>>ez lett belolel
withe Creative Commons License 2000.06.09 0 0 299
figyelitek mindenki velem akar beszelni, de en csak Zoranrol akarok
Előzmény: withe (297)
withe Creative Commons License 2000.06.09 0 0 297
szerintem amugy nem erdemli meg aZ oran ezt amit ti itt csinaltok vele
Előzmény: cornelius (296)
Havária Creative Commons License 2000.06.09 0 0 279
Az Index Törzsasztal Modus Moderandijában az alábbi szöveg található, idézem:

1.A Fórumok használata nem jog, hanem a Tulajdonos által biztosított lehetőség. Ezzel összhangban az Index összes Fóruma moderált. A Fórumok használatának feltétele a moderáció tudomásul vétele. A moderálás elvei és gyakorlata folyamatosan követik a Fórumokat használók találékonyságát. Az alapelveket a mindenkori MODUS MODERANDI tartalmazza.

1.1 Hozzászólás törlések:
a. ) Szándékos rombolás.
- Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív, vagy off topic hozzá- és beszólások.

Havária

Dotis Creative Commons License 2000.06.09 0 0 276
Köszönjük a moderátornak az újabb közbelépést.
Peppers Creative Commons License 2000.06.09 0 0 262
Kedves getom és cornelius!

Nem ismerlek benneteket, mert fórumozási hobbim csak 1-2 topicra terjed ki. Olyan topicokra, ahol a résztvevők között spontán, szabad és intim beszélgetés folyik. Ezek közül kiemelkedik a jelenlegi. Gondolom, ez számotokra is feltűnik, hiszen sokkal jobban ismeritek a Törzsasztalt és más fórumokat, mint én.

Az ebben a topicban zajló kommunikációból, a lassan egy éve gyűlő hozzászólásokból talán ti is tanulhatnátok valamit. Ha viszont ezt nem tudjátok vagy nem akarjátok megtenni, akkor legjobb lenne, ha odébállnátok. Most.

Peppers

Lookretia Creative Commons License 2000.06.09 0 0 260
Hajrá Lappantyú, legalább te ne hagyd magad!
Előzmény: Lappantyú (257)
Lappantyú Creative Commons License 2000.06.09 0 0 257
Kedves getom!

A moderátorok figyelmét én hívtam föl arra, hogy itt a topicban teljesen offtopic csevegést folytattok. Először megkértelek benneteket, hogy lehetőleg ezt ne itt tegyétek, de mert ez nem használt, írtam a moderátoroknak, segítséget kérve tőlük.

A továbbiakban is tisztelettel kérnélek benneteket arra, hogy lehetőleg ne zavarjátok az ebben a topicban folyó beszélgetést, ami ugyan elképzelhető, hogy számotokra nevetséges, de az itt írogató néhány embernek fontos. Nem nagyon fontos, de azért elég fontos ahhoz, hogy kicsit rosszkedvünk legyen az olyan "beleoff"-tól, amit produkáltok.

Azt hiszem, ez olyan tiszteletlenség, mint elmenni valakihez vendégségbe és a házigazdákat bántó vagy őket nem érdeklő témáról beszélni hosszasan.

Remélem, megértesz.

Köszönettel:
Lappantyú

withe Creative Commons License 2000.06.09 0 0 255
es a kedvenc szamom (de az osszes kozul , amit ismerek) a Szerelemnek mulnia kell; nagyon igaz, nagyon szep szam
ugye?kerem velemenyeteket
withe Creative Commons License 2000.06.09 0 0 254
es szeretem en is, nyilvanvalo, csak felpiszkalt az a dij visszautasitasos hir ;de ime - ketsegtelenul megszeppenve - bekejobbom nyujtom Zorannak, moderatornak, rajongoknak:
BOCSANAT, es megigerem ilyen nem fordul megegyszer elo
(kerem uzenetem nem torolni)
bgrbftby Creative Commons License 2000.06.08 0 0 250
cornelius es getom hozzászólásait "Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó és zavaró, off topic hozzá- és beszólások. " miatt töröltem

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!