Létezik egy a Toyota által kiadott leírás, ami ingyenesen elérhető. Ebben szerepel az, hogy várjon 5 percet, míg a statikus feszültség kisül.
Idézek belőle: "Soha ne érintsen meg, vágjon el vagy nyisson ki narancs színű magasfeszültségű kábeleket vagy komponenseket." Aki nem ismerné általános, hogy a járműveken narancsszínűek a nagyfeszültségű vezetékek.
Azonban egy komplett felújított akkupakk beszerzése is felmerülhet, hogyha van megbízható beszerzési forrása. Ha valóban eljött az ideje az első példányok felújításának, akkor egyre nagyobb lesz rá az igény.
Tévedés azt hinni, hogy a szervizdugó (narancssárga) kihúzását követően megszűnik az áramütésveszély. A pakk borításának lebontását követően hátul középen van a két egyenáramú betápvezetét, aki a pakkba két kapocsponton van bekötve. Na, a két kapocspontot messzire elkerülném. Pontosabban annak egyszerre történő megérintését. Mert ott van az akkupakk teljes deleje. Szétbontást követően lesz ártalmatlan a kicsike.
off (Reagálva "fórum inaktivitásra": érdemes volt kérdezni. Én nem vagyok a facebook-on [a nyitott megosztásokat persze mindenki meg tudja nézni ott is]. Szerintem az itteni fórumozók nagyrésze hasonlóan van. És szerintem van értelme egy ilyen alternatívának, ha bosszantó is néha a válaszok hiánya.)
Szóval köszi a válaszokat. Dokumentációim vannak (a google elegendő hozzá). Tegnap belefutottam egy videóba ahol házilag szétszedi és cseréli valaki. Szakmabeli vagyok, ha lenne alkatrész, én csinálnám meg (azt írja a bal szélén a piros alkatrészt kipattintva 5 perc után elviekben megszűnik az áramütés veszélye).
Korrodált terminál: Nem néztem, de ezt érdemes lehet megnézni. A korrodált csavarok lehet hogy arra utalnak, hogy érdemes az egészet cserélni...vagy beázásra utalnak.
Az is feltételezhető, hogy a kocsi jobban bírja a mostani hideget, mint a nyarat.
A Prius 2-nél csak egy kis relé dobozt kell odébb tenni (kábeleket nem széthúzva), és hozzáférhetők a gyujtótrafók, amik a gyertyák tetején ülnek. Ezután a gyertyákat is lehet cserélni, de kell hozzá alkalmas gyertyakulcs mágnessel, nyomatékkulcs, stb.
Ne Toyota szervizbe vidd, sehol sem fognak tudni vele mit kezdeni.
Keresd meg az LPG dokit Szigetszentmiklóson, ők értenek a Prius LPG kombóhoz.
Így látatlanban én azt mondanám, hogy elmászott az LPG dúsítás és magával vitte a long term fuel trimet. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy állandó benzinüzemre kapcsolsz és úgy használod az autót pár száz kilométerig. Ekkor a trim vissza fog állni normális helyzetbe ha amúgy hibátlan a benzin oldal.
Ismetek olyan Toyota szervizt Budapesten ahol gazos LPG kocsit is javitanak es megbizhato? Prius 2 alapjaraton rangat benzin uzemmodban. (gyertya csere mar volt es szelephezag allitas is, de a gazos ahova jarok az valahogy ezt nem erzekeli es nem csinal vele semmit)
Toyogarageban nem nyulnak hozza es a Budaorsi is Budakeszi Toyotaban sem....