Keresés

Részletes keresés

divaoni01 Creative Commons License 2016.01.19 0 0 5168

Valszeg mert még nem tart ott a nyomozás, ezért homályos néhány részlet. Annyi biztos, hogy aztán minden a helyére kerül.

Mondjuk az igazi alapfordulatról még nem sok sejtése lehet a történet ebben a stádiumában az egyszeri nézőnek. :)

Előzmény: Biga Cubensis (5167)
Biga Cubensis Creative Commons License 2016.01.19 0 0 5167

két dolgot nem értek

SPOILER

miért akarja kinyírni Millert Dawes hirtelen, amikor az előző részben még haverkodni akart? valamit kihagytam, vagy a megtalált kártya miatt lett ideges?

miért adta a Star Helixes főnökcsaj ezt a munkát Millernek, ha ő is benne volt, és nem akarták, hogy bármi kiderüljön? az se világos, miért engedte csak úgy el egy felmondással, amikor Miller már (majdnem) mindent tud...

Előzmény: divaoni01 (5159)
Biga Cubensis Creative Commons License 2016.01.18 0 0 5166

Az rosszul? Egyik legjobb szereplő volt szvsz, bár sokan nem bocsájtották meg, hogy Starbuck nem férfi, mint a régiben...

Előzmény: Vuduman (5165)
Vuduman Creative Commons License 2016.01.18 0 0 5165

Katee Sackhoff :)

Előzmény: Biga Cubensis (5158)
divaoni01 Creative Commons License 2016.01.18 0 0 5164

Childhood's end

Hát nem tudom. Így minisorozatként elég vontatottnak tűnt. Valszeg egy kétórás filmbe ütősebben bele lehetett volna sűríteni a mondanivalót. De egyébként maga az a tény, hogy Clarke-hoz nyúltak, mégpedig meglehetős alázattal, az feltétlen üdvözlendő. Mint ilyen, természetesen abszolút elgondolkodtató, drámai mélységű szellemi élmény. Viszont, hogy konkrétan a filmes adaptáció mennyi hozzáadott értéket tesz hozzá, hát ez egy jó kérdés.

7/10

sissoko Creative Commons License 2016.01.18 0 0 5163

The Affair 2.évadot látta valaki?

Az első évad tetszett, de második 2 rész után nagyon nem bejövős. Lesz jobb, vagy végig megy ez a szenvedés? Illetve lesz normális lezárás az évad végén? Kezdem sajnálni rá az időt.

sissoko Creative Commons License 2016.01.16 0 0 5162

A legjobb sorozat amit mostanában láttam. Magasan verte az első évadot, pedig az se volt rossz. Hihetetlen sok csúcspont volt, az ufo-s trollkodás volt talán a legnagyobb. :)

Előzmény: mindenki senkije (5160)
sissoko Creative Commons License 2016.01.16 0 0 5161

Luther s04e01-02

Ezért kár volt visszatérnie. Elég semmilyenre sikerült ez a két rész. Baromi erőltetetten értek össze a szálak, kusza volt az egész. Kár érte! Azért persze jó volt John Luthert újra látni.

mindenki senkije Creative Commons License 2016.01.16 0 0 5160

Fargo 2. évad:

Most értem a végére és csak és kizárólag a rendőri erők ésszerűtlen viselkedését tudom kifogásolni. Az első évadot is nagyon szerettem, de ez talán még azt is túlszárnyalta. Nem tudom, most milyen színvonalúak a sorozatok, nem nézek sokat, de ez olyan magas szinten van megvalósítva, hogy a legjobb mozifilmek nem ilyenek! Tarantino Twin Peaks-ben nem volna ilyen erős, mint ezek a karakterek, meg hangulat, meg bombasztikus díszletek, és őrületes részletgazdagság!
Az utolsó részen csak pislogtam, hát végig itt volt az orrom előtt, hogy akkor hogyan kapcsolódik össze a két évad, de csak az utolsó részben esett le a tantusz (nyilván nem emlékeztem már a nevekre), Hanzee is, hehe
Viszont állítólag lesz harmadik évad is! Egy éve még kétkedve fogadtam a második évad hírét, de most azt mondom: JÖHET!

divaoni01 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 5159

Nekem a Millert megjelenítő arc is bejön. Kb ilyennek képzeltem el előzetesen. A kalap és a nyomozó karakter esendő jellege rendben van. Mondjuk a haja tényleg gáz, de ennyi baj legyen vele. :)

Előzmény: Biga Cubensis (5158)
Biga Cubensis Creative Commons License 2016.01.13 0 0 5158

amúgy a földi nyomozó (Miller) színésze enyhén szólva sem telitalálat.

a Canterbury maradék legénysége viszont jó, azokat a részeket jobban is várom.

az UN/Földi szál is elmegy. (még a Marsra kíváncsi leszek, eddig csak az MRCN Donnager legénységét ismertük)

a BSG egyik nagy erőssége a kitűnő színészválasztás volt, nem is emlékszem rosszul megformált karakterre.

Előzmény: _kitsilatzi (5154)
Biga Cubensis Creative Commons License 2016.01.13 0 0 5157

kint van a 6. rész.

Előzmény: Biga Cubensis (5156)
Biga Cubensis Creative Commons License 2016.01.07 0 0 5156

nekem csak inkább lassúnak tűnik, de az látszik, hogy ezek a szálak összeérnek.

a 4. részben egy nagyon frankó kis űrcsata is van, az 5. megint nyomozgatós.

persze, nem egy BSG, de azért itt a felállás/alapállás sem olyan drámai...

Xpmax Creative Commons License 2016.01.07 0 0 5155

Szerintem add meg az eselyt neki...

en tegnap megneztem a 4.-et,meg birom,de az mar most biztos,hogy eselye sincs bekerulni a sajat top10-be.

egyebkent sincs most mas amit nezhetnek,de lehet hogy visszalapozok,hatha talalok a regebbi beszelgetesekben olyat,ami elkerulte a figyelmem.

_kitsilatzi Creative Commons License 2016.01.07 0 0 5154

Nekem a BSG az elejétől fogva tetszett. Ott már egyből volt egy hangulata az egésznek, itt azt érzem, hogy az alapanyag jó, csak valahogy nem áll össze az egész. Nem tudom kin múlik ez, rendezőn vagy forgatókönyvírón, vagy ez igazából teljesen jó, csak nekem való. Nem is igazán tudom megfogalmazni a problémámat, de a sci-fi az nem attól sci-fi, hogy rohangálnak az űrhajóban, meg fontoskodva az arcomba tolják a jövő nagy csodakütyüjeit.

Jó, hát a negyedik részt még lehet végigszenvedem, hátha felrobban néhány bolygó meg űrhajó, ezáltal csökken az idegesítő szereplők száma.

Előzmény: Biga Cubensis (5153)
Biga Cubensis Creative Commons License 2016.01.07 0 0 5153

hm nekem bejön, bár a színészek egyelőre még tényleg nem annyira meggyőzőek, de annyira nem is rosszak.

a BSG is kicsit nyögvenyelősen kezdődött anno.

pont a 4. rész nagyon jó, azt esetleg még próbáld meg :)

Előzmény: _kitsilatzi (5151)
divaoni01 Creative Commons License 2016.01.07 0 0 5152

Mondjuk azt nem tudom milyen lenne a regény ismerete nélkül.

De így (tudva merrefelé bomlik majd ki a történet) most nekem penge kis hiánypótló űropera , már ha valaki kedveli az ilyesmiket.

Előzmény: _kitsilatzi (5151)
_kitsilatzi Creative Commons License 2016.01.07 0 0 5151

Tegnap este kivégeztem az Expanse harmadik részét. Hát, nem is tudom, könyvben valószínűleg rohadt jó lehet, de engem a sorozat nem győzött meg. A pilot még tetszett, a második résznél már sokat esett a színvonal,  harmadik rész pedig botrányos volt. Az öregasszonyt leszámítva borzalmas a casting, idegesítő színészek és karakterek, erőszakosan a néző képébe tolt csodakütyük, az advilt zabáló kihallgató-tiszt a műmájerség csúcsa, a tüntetéses tömegjelentek meg mintha valami '70-es évekbeli magyar tévéfilmben kóvályognának a statiszták. A sztori nem lenne rossz, de a harmadik rész után már nem tudom követni, hogy ki kivel van, és már nem is igazán érdekel.

A Colony pilotja viszont tetszett.

mindenki senkije Creative Commons License 2016.01.06 0 0 5150

Fargo: 02/01-02: ez egyszerűen CSODÁLATOS!

(mondjuk már az előző évadot is imádtam)

Xpmax Creative Commons License 2016.01.06 0 0 5149

Ahogy mondod,a Boss a legjobb,es nyilvan te is rendesen ki voltal akadva amikor megkapta a kaszat.

Előzmény: jelenvalólét (5140)
Kuusamo Creative Commons License 2016.01.06 0 0 5148

Megnéztem a 3-4. részt, meg picit utánaolvastam James S. A. Corey-éknak, illetve az eddig megírt novelláiknak is. Még nem szippantott be az általuk kreált univerzum, de ami késik, nem múlik! :)

Előzmény: divaoni01 (5146)
Biga Cubensis Creative Commons License 2016.01.05 0 0 5147

zsír! :) ma lesz az 5. rész?

Előzmény: divaoni01 (5143)
divaoni01 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 5146

Nyugodtan nézd csak tovább, rá fogsz érezni.

A negyedik rész eddig mindent vitt és mivel olvastam az eredeti regényt.....hát nagyon is érdemes lesz végigkisérni a hozzád hasonló érdeklődésűeknek. :)

Előzmény: Kuusamo (5145)
Kuusamo Creative Commons License 2016.01.05 0 0 5145

Nem mindig értem, hogy mi alapján néznek az emberek egy sorozatot, illetve mi alapján nem...nekem az első 2 rész után egy tök átlagos scifinek tűnik...ennek ellenére úgy látom az amcsiknak bejön, ezért lesz 2. évad is...ami persze azért nagyon helyes. Inkább ilyen sorozatok legyenek a tévében, mint más!:)

Előzmény: divaoni01 (5143)
Kuusamo Creative Commons License 2016.01.05 0 0 5144

Az ember a Fellegvárban

10/8

Van egy "jó" alaphangulata a sorozatnak...nekem bejövős volt, de a könyv az sokkal jobban bemutatta azt az alternatív valóságot (meg ugye van azért más eltérés is a könyv és a sorozat között)...bár lehet, hogy majd a már berendelt 2. évad ebben is kárpótol. Várós!

divaoni01 Creative Commons License 2016.01.04 0 0 5143
Előzmény: Biga Cubensis (5138)
Atyxx Creative Commons License 2015.12.30 0 0 5142
Előzmény: Atyxx (5141)
Atyxx Creative Commons License 2015.12.30 0 0 5141

Új sci-fi sorozat!

jelenvalólét Creative Commons License 2015.12.27 0 0 5140

Egyetértek, én áprilisban fejeztem be a Justified-ot, de majd újra kell nézzem, akkora űrt hagyott maga után. Ahogy a Sons of anarchyt is -már egy éve vége:(- meg a Breaking Badet, és talán még a The shield-et is.

Mindenesetre a Boss-sal kezdem, mint a világ számomra egyik legjobb és legfeledhetetlenebb sorozatával, bele is fogok, ahogy időm engedi.

Előzmény: Törölt nick (5139)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.26 0 1 5139

Justified

Huh, de fog hiányozni. Nagyon nehezen szántam rá magam, köszönhetően az itt-ott olvasott neowestern besorolásnak, aztán szerencsére hamar kiderült, hogy másról van szó. Az első pár rész humoros történetei is rendkívül jók voltak, és amikor bejött a főszál....

Nálam bekerült a sorozat a klasszikusok közé, akkora hangulattal és stílussal bírt az egész, hogy az hihetetlen. Remek volt végig a történetvezetés, a legutolsó mellékszereplő karakterére is ügyeltek, ízléses humor, izgalom, rengeteg fájdalom és felemelő pillanat, fekete és fehér. Maga az élet. A lezárásra pedig csak egy szó van: tökéletes.

Így kell valahogy sorozatot csinálni.

Broen 3.évad

Összességében hozta az elvárásokat. Maga az ügy felemásra sikeredett, engem nem nyűgözött le annyira, viszont nagyon ügyesen vezették és bontották ki a szálakat.

Saga most volt a legjobb, és az új partner telitalálat lett ( ki gondolta volna, hogy így tudják majd pótolni Martint).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!