per pill úgy néz ki, lehet csak egy kört megyek, igaz ha az idő engedi, nem egyedül, de nem számít, annyi kis bemelegítés kell, míg felgurulok a rajthoz. mióta egyszer az egyik helyen hajnali startkor nem volt még semmilyen fizető-parkoló tábla, délutánra meg kitették és be akarták hajtani (az egyébként nem nagy összeget), azóta velencén elvből nem vagyok hajlandó fizetni a parkolásért. :)
értem, köszi. hát ez nem túl jó hír. meg az a vasútállomás melletti nagy parkolón ugye nem azt a kb 10 kocsis betonozottat érted, ahol derékszögben kanyarodik az út a vasút mentén?
hanem inkább a nagy füves placcot a kempinggel meg a szálodaépítkezéssel szemben, a butiksor után?
kivi, pinyó, mint velencei-tónál jártas emberek, a v10 starthelyétől lefelé van egy kemping (velencefürdő felé), ami előtt van egy füves terület. én ott szoktam parkolni. megvan még ez a hely? vagy bedarálta a lakóparképítés? régen nem jártam arrafelé.
köszönöm! hiaba kerestema agugliban csak 1:1-et lattam mindenhol amirol nem tudtam, h mi :) Amiota nem bicikliztem akkorat fejlodott ez az ipar,h csak pislogok. koszi meg1x
Bizony. És Marx György professzor kedvenc példája: kisebb sugárterhelést kap alvás alatt az ember, ha egyedül alszik az atomerőmű kerítésénél, mint ha összebújva a párjával :-)
A SRAM szabadalmaztatott 1:1 bovdenhúzás-arányát jelölik így.
Szemben a "hagyományos" Shimano 1:2 bovdenhúzásával 1 egységnyi bovdenhúzás 1 egységnyi elmozdulással jár a SRAM 1:1-es váltóinál (míg a Shimano 1 egységnyi bovdenhúzásra 2 egységnyi elmozdulással reagál a hátsó váltónál).
Így a SRAM rendszer elvileg hibatűrőbb tud lenni, kevésbé finnyás a nagyon hosszú bovdenekre (pl. rekumbenseknél) ill a bovdenház szennyeződései, rossz bovdenvezetés is kevésbé zavarja.
Tudósok közt esetleg. De a technológiaellenes véleményekkel meggyőzött átlagembernek ez eszébe se jut. Csak az, hogy jaj, géntechnológia. Tényleg épp olyan, mint a jaj, atom... esküszöm, milliók lehetnek, akik ha megtudnák, hogy ők maguk is atomokból állnak, összeomlanának lelkileg, annyira sugárzást jelent számukra ez a szó. Hát még akkor mit lépnének, ha megmondaná azt is valaki nekik, hogy tényleg sugárzik a testük is egy keveset...
No, a banán miatt nem izgultam. Eddig is csak a szép, folyós barnákat ettem meg turmixban. Engem nem láttak sorban állni a kifligyümölcsért. Most, a Békás 100-on próbáltuk ki és rájöttünk, hogy nagyon hamar be lehet burkolni, valamint megfelelően laktat, tehát oda jó.
Utánaolvastam, és már én is aggódom. Ugyan tényleg vannak másfajta banánok (nem is génmódosítottak), de eléggé más ízűek, mint a Cavendish, tehát sokkoló lesz az átállás, ha egy ilyet kapunk helyette. (Az is igaz viszont, hogy a Gros Michelről való átállás is sokkoló volt az ötvenes években sokaknak.) A géntechnológia meg sajnos tényleg vesztésre áll az emberi hülyeség és paranoia elleni harcban: kb. az atomsugárzással van egy szinten sokak zavaros fejében, és tényleg azt hiszik, hogy a módosított banángének elfogyasztásával a saját génkészletük sérülhet. Mondhatod nekik, hogy ebben a banánban semmivel több káros anyag nincs, mint abban.
Bár szerintem jó nevelő célzatú kérdés lenne, hogy „akkor is minden racionális ok nélkül utálod a géntechnológiát, ha nélküle többé nem ehetsz banánt”? :)
Igen, annyival strapabíróbb a Cavendish, hogy nem halt ki a Gros Michellel együtt. Lesz ugyan más, de egy csomó országba be se fogják engedni a géntechnológia miatt :S