Sajnos ilyen rajzot weben nem találtam. Talán akad valakinél újabb bővebb jellegrajz albumban. Vagy egyéb kiadványban. Pl. a konténeres kiadványban is sok info bene van. Ezért gondolom, másban is előfordulhat.
Konkrétan önköltséges volt, vagyis ingyenes az ilyen belső szállítás.
Viszont nem tudom, hogy van manapság. Ma már nem látsz zöld kocsikat, de az alkatrészek azért utazgatnak, RCH-s kocsikon, valószínűleg ma már fizetős lett a biznisz.
"Tagps is van szürke kék és téglavörös, azt se értem miért."
Tagps eredetileg szürke és vagonvörös is volt. A kékek a Tagps-y sorozatba tartoznak, a felújításuk meg szintén a kékítő korszakba esett (szerintem, de cáfoljatok meg).
"A rakodáshoz a tetőt nyitott állapotban útban volt, vagy miért lett lebontva?"
Köszönöm a webről nekem is ezek a képeim vannak, meg, amik itt a fórumban is forognak. Jobbára a legjobb állapotú webes kép a gyári fotó. De erre a válaszra számitottam a felépétéséből adódóan, csak az miért jó ha a megrendelő áruja ázik? A rakodáshoz a tetőt nyitott állapotban útban volt, vagy miért lett lebontva?
A kékről azt hittem jelez valamit. Pl Tagps is van szürke kék és téglavörös, azt se értem miért.
Tartályhoz sajnos nem ez a rajz való. A jellegrajz albumból nekem is megvan ez. Későbbi Zes tipus. a Zs picit pufibb a végén ;)
Az alábbi kérdéseim lennének Tals kocsival kapcsolatban: A széria még használatban van? Miért kék és nem téglavörös az alapszíne? Igaz az, hogy a sorozat nagy része tetejét vesztve Fals kocsira lett átépítve és átfestve? (Vasúti dolgozótól hallottam)
Van valakinek jó minőségű fotósorozata erről vagy négytengelyű (YC25 forgóvázú) trafó szállító kocsiról? (modellezéshez kellene)