Keresés

Részletes keresés

Lappantyú Creative Commons License 2000.10.25 0 0 346
rumci :-)

Kérdezném, hogy volt-e valaki valamelyik vidéki koncerten, ahol is én sehol sem? Olyan híreket hallottam :-) (sajnos, már későn), hogy fellépett Pesten is a múlt héten. Ez igaz volt és ha igen, akkor miért nem? na, szóval ha igen, akkor miért nem volt meghirdetve?

ilyeneket kérdezősködik
Lappa

ps. talia, megy majd levél, ha érkezem és köszi az infót! :-)

Előzmény: rumci (345)
rumci Creative Commons License 2000.10.18 0 0 345
Mit énekel Zorán az első nem-Hungarotonos lemezén?

„Az lesz a szép
boldog idő,
se gond, se pénz
se Bors Jenő…”

Kár, hogy azt a j-t nem lehet hallani, meg hogy a borítóra tévedésből azt írták a negyedik sor helyett, hogy: „se bor, se nő”

:-)

Ez már offabb. Másik kedvencem a Csudálatos Maryben x-re cserélni az y-t. Egész értelmes lesz a szöveg. Akinek nem menne fejből, kap egy kis segítséget köszönhetően annak, aki begépelte Bródy összes dalszövegét (akinek nem inge, ne vegye gatyára).

No mára ennyit a travesztiákból. Néha rám jön.

Talia Creative Commons License 2000.10.03 0 0 344
Lappa, nem értem, miért vagy bosszús, én örülök, hogy elérhető távolságban lesz néhány koncert, sőt, hogy egyáltalán lesz koncert. És ha nem is lenne őszi turné?
Gödöllőre is megy a HÉV, igaz, picit messzebb van, mint Szentendre, de amiatt a plusz két kilométer miatt igazán kár szemöldököt ráncolni. Dotis ott járt tavalyelőtt, ha jól emlékszem, kérdezd meg őtet.

Azt hiszem, mi túlságosan is Budapest-központúan gondolkodunk. Nagy az ország és szép dolog a zenekaroktól (nem csak Zoránéktól), hogy ilyen messzi helyekre képesek elzarándokolni. Ezennel helyesbítem tegnapi kijelentésem, miszerint nem lesz péntek esti előadás. Lesz valamikor jó soká, csak épp Mátészalkán, hülye fejjel az volt bennem, hogy az úgyse jó senkinek - de hát aki Szabolcs-Szatmárban lakik, annak persze hogy jó lehet.

Off. A levelem nem kaptad meg?

Tali

Előzmény: Lappantyú (343)
Lappantyú Creative Commons License 2000.10.03 0 0 343
A fenébe... :-(((
Most aztán jól borsot tört a budapestiek orra alá, tudom, megérdemeltük (máskor mindenben nekünk kedveznek), de tavaly legalább volt Szentendrén egy koncert, oda HÉV-vel viszonylag könnyen ki lehet jutni. Most talán Gödöllő, esetleg Százhalombatta, de hogy a Kedvesem nem jön el velem a világ végére, az százas. :-(((

Lappa

Előzmény: Talia (342)
Talia Creative Commons License 2000.10.02 0 0 342
Ollééééé :)
Őszi turné okt 9-től nov 16-ig. Részletek a honlapon. Sajnos nincs köztük még péntek se, nemhogy hétvége, de egy-két közeli előadást talán be lehet iktatni a hétköznapokba is...
Talia Creative Commons License 2000.09.24 0 0 341
Tegnapelőtt hallottam a (péntek) délelőtti Calypso-adás utolsó kb. másfél óráját. Zorán az elmúlt időszakban többször is felbukkant egymás után a szokott időben (ezt sajnos, csak a műsorújságból tudom, mert az adást nincs módom hallgatni), de jövő héten már nem lesz. Erre föl gyanakodtam, hátha mond valamit arról, mi következik most. Az adás végén csupán annyi hangzott el, hogy: ahogy már említette, bizonytalan időre búcsúzik a hallgatóktól. Korábban bizonyára mondta, miért. Valaki hallotta az adás elejét? Én csak reménykedem, hogy a zene terén való munkálkodás akadályozza a rádióban való munkáját. A honlapon egyébként nincs semmi (egyelőre legaábbis).

A délelőtt vége amúgy a mi szemszögünkből nagyon érdekes volt, előbb Borlai Gergővel, majd Papp Gyulával beszélgetett Zorán - természetesen zenéről. Reggel pedig (erről sajnos lemaradtam) Magyar Hajnival.

Ennyit tudok, ha valaki többet is, esetleg hallotta a Calypso teljes adását, kérem, segítsen ki.

Tali

Előzmény: Lappantyú (340)
Lappantyú Creative Commons License 2000.09.22 0 0 340
"ősszel kb. 22 előadásból álló négyszemélyes kamaraturné várható"

Tűnik úgy nekem, mintha ősz lenne vagy mi, viszont erről a turnéról sehol egy hang, valaki valamit? Esetleg megkérdezzük az illetékest :-)?

Lappa

Előzmény: rumci (236)
Lappantyú Creative Commons License 2000.09.12 0 0 339
szóval ez a legutóbbi lemez, [1] 2.02 - 2.33, ez még mindig vérpezsdíto :-)
rumci Creative Commons License 2000.09.04 0 0 338
Ezt találtam a Zenebutik honlapján (http://zenbutik.euroweb.hu/):
Zorán a Zenebutikban
gorgo Creative Commons License 2000.08.25 0 0 337
Valóban... szenilis vagyok már, elfelejtettem mit olvastam eddig és hol... :) Különben meg itt lapul a zsebemben a jegy :)
Előzmény: Lappantyú (336)
Lappantyú Creative Commons License 2000.08.25 0 0 336
Lásd 267. hozzászólás... :-))))
Mentek?

Lappa

Előzmény: gorgo (335)
gorgo Creative Commons License 2000.08.25 0 0 335
Ha nem tudnátok róla: szept 2-án Somló és barátai koncertje lesz a kisstadionban, a barátok között Zorán neve is megtalálható.
rumci Creative Commons License 2000.08.24 0 0 334
Hátha siker kíséri próbálkozásomat. Kattints ide, ha szereted Gerendást.
rumci Creative Commons License 2000.08.23 0 0 333
Nem hiszem, hogy az ékezettel ez egyértelműen malőr lenne, ugyanis Zorán aláírása legjobb tudásom szerint mindig ékezetes. De ezt én sem értem igazán, hogy Sztevanovity van Sztevánovity.

Nekem a Csak dalok bakeliten van meg, a CD-változat a páromé.

Most javíttattam meg a lemezjátszómat, mert kicsit beteg volt (mindene rossz), és most igazi klassz hifi minőségben műxik. A Paulay Ede utcában van egy remek szaküzelt, ott nagyon értenek az ilyenekhez.

Előzmény: Lappantyú (332)
Lappantyú Creative Commons License 2000.08.23 0 0 332
Ez aztán korrekt válaszol, kedves rumci! :-)) Szóval akkor nagyjából ugyanaz a borítója, mint a CD-nek, leszámítva azt a malort az ékezettel. [Megdöbbento, hogy egy egyszeru borítóra mennyi és mennyi hibát rá tudnak szorítani, esküszöm, ez már muvészet.] Ezt a cigarettázósmerengoértelmiségi képet szeretem, de azt meg különösen szeretem, hogy a Zorán dalai tulajdonképp sosem ilyen tükrözték ezt a hangulatot, hogy "harmincöt szimfónia, nikotintól buzös a szám...". Nem mintha nem szeretném nagyon Cseh Tamást. Csak jó, hogy a Zorán másmilyen.

Ja, persze, hogy az utolsó Zorán bakelitrol kérdezosködtem. A Csak dalokat én is tudom, ha jól emlékszem, akkor az elso, CD-s kiadásnál valamivel késobb jelent meg LP formában és igencsak limitált példányszámban. Jópofa ötlet volt.

Nektek van még lemezjátszótok? [Lappantyú éppen most tart ott, hogy beszerzett egy lemezjátszót és van egy erosítoje is, így már csak egy zsinór kéne, ami e kettot összeköti, hát eddig még nem bírta elmagyarázni a boltban a fiatalembereknek, hogy pontosan mit is szeretne... :-)))]

Lappa

Előzmény: rumci (331)
rumci Creative Commons License 2000.08.22 0 0 331
Az LP első oldala tiszta fehér, rajta jobb felső sarok, apró betűvel: PEPITA / SLPX 17739 / Stereo, jobb alsó sarok, valamivel nagyobb betűkkel: ZORÁN / Tizenegy dal. Hátsó borító: bal oldalon a lemez tartalomjegyzéke hangszerelésekkel, jobb oldalon középtájt fekete-fehér fotó: a gondolkodó-cigarettázó Zorán, alatta név: SZTEVÁNOVITY (sic!) ZORÁN, majd nagyon apró betűvel adatok: MR felvétele, zenei rendező stb.

Az élet dolgai az utolsó Zorán-bakelit. A CD későbbi. Amúgy az utolsó magyar bakelit tudtommal a Csak dalok Pressertől, de az vagy egy időben jelent meg CD-n, MC-n, LP-n, vagy az LP későbbi. Addigra már Dorogot eladták, így azt már Ausztriában préselték, ha jól tudom.

Előzmény: Lappantyú (330)
Lappantyú Creative Commons License 2000.08.22 0 0 330
Ezen a Tizenegy dal lemez [onnan jutott az eszembe, hogy hallgatom éppen] tulajdonképpen majdcsak lehetne a szerelmes dalok válogatás is, annyi jóízu szerelemdal van rajta. És szeretem ezt a tiszta fehér borítót és ezt a tiszta egyszeru címet is. Kíváncsi vagyok, hogy bakeliten hogyan néz ki a borító.
Tudja valaki, hogy melyik volt az az utolsó lemez, amelyik még kapható volt LP-ként is? A Szép holnap még biztosan, azt tudom.

Na, mindez arra volt, hogy ilyen álságosan felhúzzam a topicot, bár gondolom, hogy mindenki nyaral és aki nem nyaral, az meg piheg, mert melege van, szóval nem nagyon sok mondanivalónk van mostanság. :-)))

Lappa

mud Creative Commons License 2000.08.01 0 0 329
Lappantyu,
a multkor eltevedt a taviranyítom es meglattam a Somlot egy pincsiuszkar akarmit a terden simogatva enekelni.
Szerintem kozeleg a vilagvége...
uff
Előzmény: Lappantyú (328)
Lappantyú Creative Commons License 2000.08.01 0 0 328
Ma reggel láttam egy plakátot, ami szerint Somló és barátai koncertet adnak a rákbeteg gyerekeknek. A barátok között van Zorán, Gerendás Péter, Charlie, Geszti Péter és még kb. három név, amire nem emlékszem. Ezen kívül még arra sem emlékszem, hogy hol és mikor lesz a koncert, amiért csak a korai ébredésemet tudom hibáztatni :-), de ha valaki más is látta a plakátot, akkor szóljon, legyen oly' kedves.

Ha jól tudom, a Somlónak megjelent az új lemeze valamikor nem túl régen, jó sok ember zeneszerzésével és szövegírásával. [és ha jól tudom, egy új gyereke is megjelent valamikor nem túl régen a világban :-))]

Lappa

withe Creative Commons License 2000.07.13 0 0 327
Tisztelt Zorán,
látod én nem felejtelek, a rólad elnevezett topic méltatlan süllyedését magamat nem kímélve próbálom megállitani, szeretem az összes dalod, különösen a mélyen lírai Szerelemnek múlnia kell címűt, még akkor is, ha egyesek szerint az A szerelemnek múlnia kell, szóval csak azért irok neked, mert szeretném, ha még sok szép dallal örvendeztetnél meg bennünket hűséges rajongókat, akik tudjuk, hogy Clint Eastwoodra hasonlitasz, Sho Kosugi frizurát hordasz, Zwack a barátod, és még számtalan jobbnál jobb tulajdonságod van, humanus vagy, meg minden
szóval írd meg a szerelemnek múlnia kell 2-t, mert sokan, nagyon sokan várjuk, itt az Interneten, és még szerte a világban
Lappantyú Creative Commons License 2000.06.19 0 0 326
off. Kedves Talia, a freemailjén ott figyel a válaszmálé! on.
Előzmény: Talia (325)
Talia Creative Commons License 2000.06.14 0 0 325
Örök hála. Mail megy hamarost.
Tali
Előzmény: Lappantyú (324)
Lappantyú Creative Commons License 2000.06.14 0 0 324
Igen, ez így igaz, nekem is megvan kazettán. Tegnap a melegtől (vagy mástól) olyan zizi voltam, hogy összekavartam és elfelejtettem mindent, még azt is, hogy én ezt a koncertet egyszer már fölvettem.

Tália, szívesen kölcsönadom a kazettát, ha át tudod másolni az általad keresett első három számot.

Lappa

Előzmény: Dotis (323)
Dotis Creative Commons License 2000.06.14 0 0 323
Valóban még tavaly leadták a BS-koncertet, ha jól emlékszem, december 29-én vagy 30-án, láttam is, meg is van valami kazettán. Akkor éppen sokáig off-line voltam, nem tudtam megírni.
Talia Creative Commons License 2000.06.13 0 0 322
Lehet, hogy ismétlés volt, de akkor miért nem látta senki közülünk előbb? Mellesleg, egész ősszel figyeltem az MTV1 és 2-t, mikor adják le, nem vettem volna észre??? Az se semmi, hogy koncertet hetfő délután egykor sugároznak - inkább nemmondok... A régi szép időkben ilyesmi szombat este ment.
Más. Még mindig várom az elejét!!!
A Szép holnap valami csodaszép benne. Én se szeretem a feldolgozásokat, egyiket se igazán de azt el kell ismerni, hogy ebből a dalból ez a leggyönyörűbb változat amit valaha, valaha, valaha - kérdésem, mi az a furcsa nyúlós, kicsit borízű hang amit a dal közben néha hallani? A harmonika hangjából csinálja valamilyen kütyü? Amennyire én értek a harmonikához, még ez is elképzelhető - de máskor meg normális hangon szól - rejtély... Ha valaki nem ilyen süket mint én, légyszi mondja meg. No és az a Hová megyünk... Ha becsukom a szemem, majdnem olyan mintha hegedű szólna. Meg a vokál az Olyan édes...-ben. Tragédia, hogy a Sed non est pax kimaradt. Annakidején lerágtuk, de ezzel nem lehet betelni. Kár hogy most láttam, mikor már az idei turné is megvolt ami még a tavalyit is felülmúlja, hogy tudtam volna ennek örülni egy évvel ezelőtt... Még így is :-)))
Tali
Előzmény: iudex (321)
iudex Creative Commons License 2000.06.13 0 0 321
Viszont ez úton szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy ismétlés volt a pünkösdhétfői koncert, emlékezetem szerint tavaly ősszel adta le először a tévé, akkor is persze az MTV. Illetve akkor még MTV. :) A BS-ben készült a felvétel, szégyenszemre elfelejtettem a pontosabb dátumot. Viszont mivel ismétlés volt, gondolom, a rajongók már korábban magukévá tették felvételileg. :) Szóval nem új volt, de azért nagyon is jó. :)))) Magam is adás közben, kb. az első 5 perc után és teljesen véletlenül kapcsolódtam be, és először frászt kaptam, mert azt hittem, hogy már az idei, Erkel színházban lezajlott műsor felvételét adják, de pár perc után rájöttem, hogy ez egy korábbi, BS-beli esemény volt.
rumci Creative Commons License 2000.06.13 0 0 320
M1, hétfő 13.00–14.30.
Mailt várom. :-)
Előzmény: Lappantyú (319)
Lappantyú Creative Commons License 2000.06.13 0 0 319
A fenébe, a fenébe, a fenébe... Nekem is ott állt üresen a kazetta, várta, hogy felvegyem a koncertet. :-(( A hétvégén volt? Melyik adón?

Lappa

Ps. rumci, Dotis, mail megy hamarosan!

Előzmény: Talia (316)
Talia Creative Commons License 2000.06.12 0 0 318
Ettől nem lettem okosabb de azért kösz. Valahol csak meglesz az eleje is...
Előzmény: rumci (317)
rumci Creative Commons License 2000.06.12 0 0 317
Én is teljesen véletleül akadtam rá, szintén a Vadkelettől vettem fel, bár előtte hallottam a Kék asszonyt, de hát kellett találnom helyet a felvételre.
Előzmény: Talia (316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!