Keresés

Részletes keresés

Mazsola0070 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 25101

"Bár amúgy ezután a kijelentése után én sem vagyok kíváncsi többet az ő kajájára. :) Nem a kijelentése igazságtartalma miatt, amin ugye lehetne vitatkozni, hanem a modora okán."

 

Bocs, de ezt nem értem. Azok Kalla Kálmán "látványkajái", amiket Nagypapi bemutatott, Kalla modora nem elfogadható?

Előzmény: Caipi (25093)
Caipi Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25100

Mi páran ajándékba kaptunk utalványokat, úgy kerültünk oda. Mindannyian utáltuk, és egészen meglepő volt egy helyen annyi kövér vendéget látni..... 

Előzmény: Hepci (25099)
Hepci Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25099

Szerencsére a Csalánosi közelében mindkét irányban van tisztességes konyhájú csárda (Dunaföldvár felé a Kígyósi, Kecskemét felé meg a Sasfészek), szintén humanista adagokkal, ezért mindössze egyszer voltam a Csalánosiban. Pár éve rendszeresen jártunk a párommal egy szabadszállási tanyára lovagolni, így eléggé ismerem a környék étkezési lehetőségeit.

Előzmény: Caipi (25097)
Caipi Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25098

Boszi, az utóbbi mondattal nem rád gondoltam, tudom, hogy nem vagy nagyevő, csak az értelmezhetőség élharcosa. :)  

Előzmény: Caipi (25097)
Caipi Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25097

Szerintem is, meg a másikban is, nem véletlen tettem a smiley-t. De persze nagyon sikeres mindkettő. (TripAdvisor 4 ill. 4,5 pont az 5-ból.) Tudod, kétadagnyit adnak egy tányérra, és értelmezhetőt, onnantól ez a magyarnak szuper hely. 

Előzmény: Hepci (25096)
Hepci Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25096

Csak a Csalánosihoz volt (bal)szerencsém, ott borzalmasan főznek (pontosabban főztek, pár éve). :)

Előzmény: Caipi (25092)
Hepci Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25095

[Ma értelmezhető sertés-marha-csülök pörköltet ebédeltem nokedlivel, zóna adagban, Pécsett, egy cateringcég jóvoltából.]

Előzmény: Boszorka (25094)
Boszorka Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25094

A mai értelmezhetö kategória resztelt borjumáj igazi svájci röstivel, Zürichben. Lényem züüri geschnetzeltest evett, szintén röstivel. Ez persze csak egy fogás volt, de utána eldöltem egy idöre. 

Felüdülés volt a 1O nap látványkaja után.

Előzmény: nagypapi51 (25091)
Caipi Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25093

Bár amúgy ezután a kijelentése után én sem vagyok kíváncsi többet az ő kajájára. :) Nem a kijelentése igazságtartalma miatt, amin ugye lehetne vitatkozni, hanem a modora okán.

Előzmény: Boszorka (25090)
Caipi Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25092

Hát ha ezek látványkaják, meg kevesek Neked, akkor a Torockó éttermet ajánlom, meg a Csalánosi csárdát, ott jó zsíros magyarosch ételek vannak lavórnyi adagban. :)

Előzmény: Boszorka (25090)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25091

Sztem, még neked is beleférne mindegyik az 'értelmezhető' kategóriába.

 

 

Előzmény: Boszorka (25090)
Boszorka Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25090

Ajajjj.. ilyen látvány kajákat ettünk 10 napig,  a kutyának se hiányzik. Ma végre beülhettem egy vendéglöbe és rendelhettem egy tisztességes fogást. 

Előzmény: nagypapi51 (25080)
beetee Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25089

73 éves...

Miért jönne Budapestre?

Főz, amennyit bír. Szeretetből. Bevált forgatókönyv alapján a saját vendégházában.

 

Bejutás gondolom előzetes foglalások alapján, szóval fel kell hívni, mikor van üres időpont.

A menüt lehet egyeztetni. Főleg irányvonalakat... (pl. vad, hal, Márton-nap, vegyes aktualitások, stb..)

A befejező fogásokat meg lehet tekinteni a konyhában, de nyilván az egész menüsor előkészítése még az érkezés előtti napok munkája.

Előzmény: Amerigo61 (25088)
Amerigo61 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25088

"A kutyának sem hiányzik a poros, intrikus Budapest."

 

mondja itt Kalla Kálmán:

 

https://diningguide.hu/gesztenyevel-toltott-hazinyul/

 

Szóval nemigen fog Pestre jönni ...

 

Gondolom, nem könnyű bejutni hozzá. Hogyan működik a dolog? Előre eldönti, hogy mit főz, vagy egyeztet a vendégekkel? Azt meg lehet nézni, hogyan készülnek az ételek?

Előzmény: Hepci (25085)
Mercutio_ Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25087

Ismerve a pesti bérleti es egyéb költségeket + a minőségi nyersanyag árakat nem biztos, hogy jó lenne az nekünk.

Így legalább lesz indok kicsit kimozdúlni és eltölteni 1-2 napot vidéken;-) 

Előzmény: Hepci (25085)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25086

Ha őt nem is, de sok hasonló mentalitású fiatal séfet!

Előzmény: Hepci (25085)
Hepci Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25085

Kalla Kálmánt Budapestre!

Előzmény: nagypapi51 (25082)
Logofet Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25084

Nem semmi, ezért irigyellek. :-)

Előzmény: nagypapi51 (25080)
Boarhunter Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25083

:-)

A saját, most már kevésbé feneketlen bendőmre gondoltam...

Előzmény: nagypapi51 (25082)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25082

...Annyit a macskám is megeszik...

Néha szeretnék a macskád lenni, főleg, ha halat sütsz :)

Egyébként a 6-8 falat fogásonként értendő, mire a végére érsz, éppen elég, ha a borokat is hozzá számítjuk.

Lefekvéskor azt hiszed, hogy másnap egy falatot sem tudsz enni reggelire, de az nem igaz.

Előzmény: Boarhunter (25081)
Boarhunter Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25081

de letolom a 6-8 fogást, mert az úgy van 'összerakva').

 

A képek alapján az "úgy van összerakva", hogy a 6-8 fogás az 10-12 falat...

Annyit a macskám is megeszik... :-)

Előzmény: nagypapi51 (25064)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25080

Látványnak sem rossz, a fotók minőségéért elnézést, nem volt nálam komolyabb felszerelés.

Előzmény: nagypapi51 (25079)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25079

Még ha csak hangozna...

Előzmény: Logofet (25078)
Logofet Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25078

Ez baromi jól hangzik!

Előzmény: nagypapi51 (25064)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25077

De megenném. :)

Kijött a Gourmet Fesztivál 'étlapja', nagy örömömre lesz megint a Bábel szarvasgombás tojásos nokedlije. 

Előzmény: nagypapi51 (25076)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25076

Megspórolom neked a guglizást :) Peszmeg, pekmez, saba -- mustméz.

A petty stimmel, talán ez vezette Kálmán kezét, amikor a menüt írta.

 

 

Előzmény: Hepci (25075)
Hepci Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25075

A petymeget még tudtam... de mi a peszmeg?

Előzmény: nagypapi51 (25074)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25074

Mondtam is Kálmánnak, hogy peszmeg lesz az, nem petymeg, de már nem javította ki.

Kaptunk is egy üveggel, ebből készítette:

 

Előzmény: Amerigo61 (25071)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25073

Én sem tudtam, de én ezen a tényen elegánsan átléptem. :)

Előzmény: Amerigo61 (25071)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25072

Ízlések és pofonok. :)

Előzmény: Amerigo61 (25070)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!