Keresés

Részletes keresés

gyomber Creative Commons License 2001.06.12 0 0 1189
Sziasztok

susok,
tegnap voltam fejtágitáson, te nem voltál?? Szerintem tök jó volt, és szerintem nem is olyan rémes ez a szülőszoba.

Anyukák, ti az első perctől eldobhatóba pelenkázzátok a gyereket, vagy az elején még textilbe. És mi igaz abból, hogy a legkisebbeknek hátul kötős kising az ideális, és a bodyt nehéz ráadni. (Mostanság ilyenekkel fárasztanak...)

üdv gyömbér

Csucsuka Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1188
Halihó Mindenkinek!

Voltunk ma doki bácsinál, kispocok 3,5 kg körül van tapintásra (csinált UH-t is, de atapasztalatok szerint, jól tud a kezével is mérni:)))). Ha minden jól megy, és nem lesz meleg, vagy erős front, akkor hétfőn bemegyek a kórházba, kiveszi pocok alól a trambulint és aztán szabad a vásár:))))

ZsLee, nem semmi lehet a pocakod! Nekem most 114 cm, és most kezdek TERHES lenni (eddig "csak" vártam a pockot:)))

Igen Susok, épp tegnap beszélgettünk apával az idő múlásáról:)) és mindenki azt magyarázza, hogy ahogy kibujik, ez még gyorsabb lesz (mármint at idő múlása)

Gyömbér, a kórházi cuccot én mostanában pakoltam be a táskába, de eddig is "naprakész" voltam ezügyben. Babaszoba ügyben: a hálószobánkból lesz a babaszoba, amit jó esetben hétfőn kezd el összerakni a párom. Ruhát csak akkor vesznek kispocoknak - az anyósom és a párom -amikor már kibújt. A többi tartozékot - már amit venni kellet - szép fokozatosan vettük meg. De szerintem ez teljesen egyéni, a páromat nyugodt szívvel engedhettem el tapétát venni.

Pusszantás!

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1187
Gyomber!

Szerintem lesz elég dolga abban a pár napban apukának. Pl. hozzád berohangálni a kórházba, bevinni ezt, hazavinni azt.
Egészen egyszerűen nem lesz rá ideje.
Szerintem ne nagyon halogassátok sokáig. A 36. hét környékére pakold össze a cuccot, és készítsétek elő a szobát.
A babakelengye talán, ami a leginkább ráér, de ez sem árt, ha már kimosva, frissen vasalva figyeli a baba érkezését.

Piglet

gyomber Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1186
Sziasztok,

Gica, gratulálok az ikrekhez, hát ez tényleg nagy ritkaság!!

Képzeljétek találtam a hétvégén az IKEában ilyen műanyag lepedőt, amit gondolom a pamut lepedő alá kell tenni.

Nyulanyó, monix, csat csatlakozni tudok susokhoz, szerintem is a Gólya az drága, 7-8000 egy simpla blúzocska, ami azért még nem is olyan szép. A Mothercare is drága volt anno, de ott legalább tényleg minőséget vásárolsz. Azt hiszem az azóta megszünt:-(( A Budai Skálában nincs kismama részleg, ésn a múltkor megkérdeztem. a BNA az jó, én a Megatoysban vásároltam, az is jó, és elfogadhatóak az áraik. A mammutban sajnos nem találtam még meg ezt az üzletet.

Azt akartam kérdezni gyakorló anyukáktól, hogy ti mikorra készitettétek össze a kórházi cuccot, meg a gyerekkelengyét? Nálunk most a papa, meg a keresztpapa kitalálta, hogy majd amikor babóca megszületett, és amig én benn vagyok a kórházban, addig ők megcsinálják a ygerekszobát. Kicsit félek ettől, de nektek van már tapasztalatotok, hogyha apukára hagyjuk az ilyesmit, mennyire birkoznak meg a feladattal?

üdv
gyömbér

zsLee Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1185
Szia Berku,
a pocakomat már elég nehezen viselem (éppen tegnap mértem meg, 120 cm és a lurkók is már több mint 1500 grammot nyomnak fejenként) de azért még remélem hogy jó pár hét hátravan (most vagyok a 30. hétben). A kisfiam már nem is olyan kicsi, majdnem 10 éves, így szerencsére ő már ellátja magát, nem kell cipelni, öltöztetni, ilyesmi.

Te hogy vagy? Hogy viseled a meleget?

zsLee

Előzmény: berku (1175)
susok Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1184
Napóra, Csucsuka! Emlékeztek arra a talira, amikor Napóra 6 hetes terhes volt, Csucsuka pedig másnap csinálta meg a tesztet? Én akkor kezdtem csak a stimulációt... Aztán hipp-hopp és itt a Nagy Találkozás a kapuban:)))
Nagyon szorítok nektek, könnyű, fájdalommentes, gyors szülést kívánok, és várjuk a beszámolótokat:))) Tényleg hihetetlen, hogy így elröpült az idő!

Timcsi!
Tudom, hogy kicsit megkéstem a válasszal, de én is csak megnyugtatni tudlak a bárányhimlővel kapcsolatban. Másfél hónapja történt, hogy a sógornőm 3 éves kislányát mi szállítottuk volna a 80 km-re lakó nagymamához. Minden meg volt szervezve, de végül aznap már a munkahelyünkön derült ki, hogy a kisbaba, aki előző nap egész nap együtt volt a kislánnyal bárányhimlős lett. Mindenki telefonálgatott. A sógornőm a védőnőt és a gyerekorvost hívta, én a nőgyógyászomat. Mindegyikük egyöntetűen azt mondta, hogy a bárányhimlő nem veszélyes, akkor meg pláne nem, ha már védett is vagy!
Ennek ellenére a családi nagytanács mégis úgy döntött, hogy ne mi vigyük a gyereket, mert nem tudnának az eljövendő 3 hónapban nyugodtan aludni emiatt (nagyon aggódós a családunk alaphelyzetben is, de erre még rájön az, hogy 6 éve várnak unokára tőlünk). Mi elfogadtuk ezt, bár magunktól szívesen elvittük volna. Igy nem találkoztunk a keresztlányunkkal 3 hétig (lappangási idő), a vége pedig az lett, hogy el sem kapta...

nyúlanyó Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1183
Köszönöm Susok, akkor ezeket a boltokat látogatjuk meg.
Előzmény: susok (1182)
susok Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1182
Nyúlanyó!
A BNA Pannónia u. = azzal, amit Buksi ajánlott (Victor Hugo és Pannónia Sarok)
A Baross u-t is érdemes végigjárni a Sote körül.

A Gólya tutira drága, a váci utcai is (márcsak a helyszinből itélve), a Skálában még nem láttam kismamaboltot. A Brendon mellettiben még nem voltam. De a fentieket mindenképp érdemes megnézni.

Előzmény: nyúlanyó (1178)
nyúlanyó Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1181
Köszönöm az infot, várom a csütörtök utáni beszámolót is. :-))
Előzmény: monix (1179)
monix Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1180
Vagy a Lehel térnél szállsz le, és visszafelé mész:-) Nem tudom, hogy közelebb.
Előzmény: monix (1179)
monix Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1179
Mivel nincs itt senki más, én válaszolok neked Nyúlanyó:-) Pedig én még egyikben sem voltam. De az eddigi infok alapján, a legjobb, főleg legolcsóbb a BNA. Pannónia Victor Hugo sarok, és a Nyugatinál kell leszállni. Nem olyan régen Susok leírta nekem, hogy lehet pontosan odajutni. Persze mondom én még egyikben sem voltam, de a többi állítólag nagyon drága. Ez meg egy készítő, és szép dolgok vannak a lányok szerint. Én csütörtökön készülök oda, esetleg utána be tudok számolni:-)
Előzmény: nyúlanyó (1178)
nyúlanyó Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1178
Sziasztok!

Mégegyszer feltenném pénteki kérdésemet: az alábbiak közül melyik boltot érdemes (ár, választék stb) meglátogatni:
Mami bolt, V. Váci utca 57.
BNA, Pannónia u. 51/A
Szeiler-Brendon kismama boltja, XIII. Váci út 168 (itt még az a kérdésem is lenne, hogy hol kell leszállni a metróról?)
Gólya, Westend, XIII. Pozsonyi út, Király utca- Nagymező utca sarok
Baross u. VIII. kerület SOTE I-el szemben Piglet szerint 4 bolt is van
Budai Skála
Mammut - Formes
És Buksi által ajánlott BNA, Victor Hugo-Visegrádi sarok

Mindenkinek jó pocaknövesztgetést, a célegyenesben lévőknek pedig könnyű szülést kívánok!

Balletje Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1177
Sziasztok!

Bárányhimlő ügyben a nagyobbik gyereknél nekünk azt mondták, hogy amíg nedves a seb, addig fertőz, sőt vannak olyan orvosi vélemények is, hogy még a leeső pörk is lehet fertőző.
Ettől függetlenül én nem a bárányhimlőt tartom veszélyesnek, hanem hogy mellette más is lehet a gyerekkel. Tudtommal torokgyuszi is társul mellé. Lehet szövödménye is. Betegség. Szerintem egy kismamának, ha módja van elkerülni beteg emberekkel/gyerekkel való kapcsolatot, akkor kerülje, ne kockáztasson'

Előzmény: Buksi (1167)
monix Creative Commons License 2001.06.11 0 0 1176
Napóra, Csucsuka, szurkolok, hogy könnyű szülésetek legyen, és én is izgatottan várom a beszámolót. Olyan hihetetlen, hogy már itt tartotok:-) +++++++++++++++++++
berku Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1175
Kedves Gzsofi, gratulálok és nagyon szorítok!
Az elmúlt két hétben azt hiszem, sikerült megvennünk minden fontosat, úgyhogy most ez ügyben megnyugodtam. :-)
Gica, gratulálok!!!! Hát ez nem semmi! :-DDDD
Napóra, a finisben. :-) Örülök, hogy jól vagy, várjuk majd a híreket. Csucsuka, Tőled is.
Zslee, hogy vagy? Hogy viseled a pocakod a kisfiad ellátása mellett?
Buksi Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1174
Gica!

Amikortól már lehetett vittük mindenfelé Petit. Ahogy jó idő lett ki-kimerészkédtünk a házból, eleinte csak néhány percre majd fokozatosan növeltük a kint töltött időt. Amikor szép napsütés volt február végén, március elején elmentünk sétálni a Velencei-tóhoz, a Balatonhoz. Mojo szülei 200 km-re laknak márciusban már Őket is meglátogattuk. A babaülést is szépen megszokta, most a közel 10 órás autókázáskor sem volt semmi probléma.

Itthon Körmendnél álltunk meg, majd Ausztriában Klagenfurt előtt és Olaszországban Udine után.
Körmendnél a benzinkútnál is és Ausztriában az autóspihenőben is van babapelenkázó helyiség, így a pelenkacsere sem jelentett akrobatamutatványt. Normális körülmények között lehetett tisztába tenni a Picit, utána kezet tudtam mosni, szóval ezen a téren sem volt semmi probléma.

Ha a szülők nem otthonülő típusok, akkor szép fokozatosan a babát is hozzá lehet szoktatni a utazgatásokhoz. Mi már elég régóta ugyanúgy mozgunk, mint amikor még nem volt meg Peti, alig van olyan hétvége, hogy itthon vagyunk.

Vettünk a kocsiba szivargyújtóról működtethető merülőforralót, így bármikor percek alatt forraltvizet tudunk készíteni, illetve cumisüvegmelegítőt amibe be lehet tenni a bébikajás üveget is és meg lehet bármikor melegíteni.

Szóval a babával együtt is nyugodtan lehet menni!:))))

Na, nem locsi-fecsizek itt tovább.

Sziasztok:
Buksi

Előzmény: Gica70 (1170)
TIMCSI Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1173
Zslee!

Úgy látszik, a gépen valahogy le van maradva... Nagyon köszönöm a segítséged, talán már merem vállalni a pesztrát. Vagy legalábbis ma éjszaka jobbat alszom és nem kell rágódnom ezen. Örülök, hogy nálad is jól sült el a dolog, és nincs semmi gond.

Timcsi

TIMCSI Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1172
Gica!

Most olvastam, amit írtál. Azt hiszem két egybehangzó válasz már elég megnyugtató tud lenni, de igazad van, holnap azért felhívom a háziorvosomat. A nőgyógy. dokim sajnos nem lehet utolérni, csak előzetes bejelentkezés alapján, arra meg nem tudok várni. Úgyhogy marad a háziorvos. Remélem tud valami tanáccsal szolgálni ebben a kérdésben.

Timcsi

zsLee Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1171
Szia Timcsi!

Mikor meg csak alig 5 hetes terhes voltam az ikrekkel, a kisfiam bárányhimlős lett. Nagyon aggódtam, hogy valami bajuk lesz a bébiknek. Három orvossal is beszéltem, köztük a nőgyógyászommal aki a beültetést is csinálta, meg egy gyerekorvossal.

Mindenki megnyugtatott, hogy ha voltam már bárányhimlős, akkor nincs mitől tartanom. Egyébként is a bárányhimlő csak akkor veszélyes a babára, ha még nem voltál, és a terhesség utolsó heteiben kapod el. Ilyenkor a baba nem kap elég védettséget és egyedül nehezen tud megbírkózni az immunrendszere a vírussal.

Azóta már túl vagyok egy magzatvízvizsgálaton, egy csomó ultrahangon (nem a bárányhimlő miatt, hanem a kor, illetve az ikerterhesség miatt) és mindent rendben találtak.

Másrészt, azt hiszem, ha megtehettem volna, hogy elmegyek itthonról a himlő ideje alatt, azt hiszem megtettem volna, mert a kiütések látványa valahogy pszichésen megviselt. Állandóan viszketett a bőröm és sokat aggódtam a babák miatt.

Üdv,
zsLee

Előzmény: TIMCSI (1165)
Gica70 Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1170
Köszi:-)

Elképzeltem - és jót nevettem-, ahogy a kisfiad "odatornássza" magát a kiszemelt tárgyhoz:-)

Jó lehett a nyaralásotok, ezek szerint nyugodtan el lehet menni pici babával is nyaralni.

Előzmény: Buksi (1166)
TIMCSI Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1169
Buksi!

Köszönöm, egyenlőre te vagy a mentőövem, mert már nem sokáig maradok a neten.

Azért még egy pár percig várom a megnyugtató válaszokat.

Timcsi

Gica70 Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1168
Kedves Estee
Aranyos vagy:-)

Timcsi
Én úgy tudom, hogy a bárányhimlő nem probléma, csak a rózsahimlő, az is akkor, ha nem vagy még védett ellene.
De NE hagyatkozz csak az én információmra!!! Gondolom benéznek ma még tapasztaltabb kismamák is vagy ha nem hívj fel egy szakembert!!!! Állítólag van valami állandóan hívható kismama vonal, de én nem tudom a számát, talán Monix írt róla egyszert (nem emlékszem pontosan).
Neked is köszönöm a gratulációt!

Előzmény: Estee (1164)
Buksi Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1167
Timcsi!

Legjobb tudásom szerint a bárányhimlőt, csak 1x lehet elkapni és ha átestél rajta, akkor védetté válsz, de biztosan vannak akik egészen biztos infóval tudnak szolgálni ezzel kapcsolatban.

Meg még az ugrott be ezzel kapcsolatban, hogy ez is, és talán minden más fertőző betegség a lappangási időben fertőz. A bárányhimlő amikor már pöttyök is vannak akkor már nem.

Remélem nem vittelek be az erdőbe és később más is meg tud erősíteni a leírtakban.

Buksi

Előzmény: TIMCSI (1165)
Buksi Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1166
Sziasztok várlakók!

Olyan régen jártam erre, hogy nem is tudom hol kezdem a hozzászólnivalómat!:)

Gica70!
Nagy-nagy gratula a babócákhoz!!!! Problémamentes, boldog babavárást kívánok!!

Napora, Csucsuka!
Minden újabb hírt örömmel olvasunk és nagyon várjuk a NAGY BESZÁMOLÓT!:))

matrac témához:
Mi kókuszmatracot vettünk a kiságyba, mert ha minden igaz, akkor ezen átfolyik a folyadék. Még nincs tapasztalatunk ezen a téren, mert egy kis bukáson kívül nem került még semmi rá, illetve az se a matracra, hanem Peti feje alá tett pelusra került. A nagyobb áruházakban van kitéve egy mintadarab amire folyamatosan folyatják a vizet és szépen látszik, ahogy átfolyik a matracon és egyáltalán nem vizes a felülete.

Az elmúlt hetet Olaszországban töltöttük, ez volt az első nyaralásunk így hármasban. Peti nagyon jól viselte az utazást, szinte végig aludt, akkor volt fent, amikor evett, meg amikor játszott.
A kirándulásokat is jól viselte, jártunk Triesztben, Velencében és a Garda-tónál. Zokszó nélkül tűrte az utazást, csak akkor nyafizott, amikor már éhes volt.
Sokat sétáltunk a tengerparton is, nagyon jókat aludt közben.
Reméljük, hogy jövőre is lesz lehetőségünk arra, hogy elmenjünk és már 1 1/2 évesen biztosan jobban fogja élvezni a nyaralást. Lehet homokozni a finom meleg homokban, pancsolni az apály idején kialakuló kis tavacskákban, stb.:)))))
Most még csak nézelődött:))))

Május vége óta egyébként hasra fordul és egy leírhatatlan mozdulatsorral szerzi meg a kiszemelt, de kartávolságon kívül elhelyezkedő játékokat!:))
Nagyon szereti a bébikajákat is, 5 hónapos kor után már készítenek olyat is amiben husi is van (csirkehusi és marhahusi). Persze továbbra is a gyümölcspépek a kedvencek!:))))

Többet mos nem írok, mert így is jó hosszúra sikerül. Most már ismét netközelben vagyunk, nem lesz 2 hét kihagyás!:)

Sziasztok:

Buksi

Ui.: A Victor Hugo - Visegrádi sarkán lévő BNA-ban olcsóbbak a ruhák, mint pl. a Megatoysban lévő boltjukban, ráadásul, ha valamin változtatni kell, akkor azt ott helyben meg is csinálják.
Szabadidőruhát is ott vettem és a nadrág hosszát ott helyben azonnal megigazították, de ugyan ez volt a farmarnacival is. Mire felöltöztem már hozták is a felhajtott nadrágot!

TIMCSI Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1165
Gica!

Már a Medlomb-on gratuláltam, de a dupla örömhöz ugye dupla gratu is jár. Úgyhogy mégegyszer sok boldogságot kívánok!

Monix!

Köszi az infót a fejátmérővel kapcsolatban. Nem is olyan nagy, igaz?

Most egy nagyon-nagyon fontos kérdésem lenne azoknak, akik most este olvassák a topicot. Mivel abbahagytam a munkát, visszatérnék egy korábbi elfoglaltságomhoz, ami gyerekekkel kapcsolatos, hiszen szabadidőmben sokat vigyáztam egy család négy kislányára. Újból megkértek a bébiszitterkedésre, ami napokat venne igénybe és én nagyon szívesen vállalnám. Annyi a gondom, hogy a legkisebb gyerek (2,5 éves) bárányhimlős. Én ugyan voltam már, de attól félek, hogy bármi baja származhat ettől a picurkámnak. Most 16 hetes leszek, gondoljátok hogy elkaphatom, vagy valami ilyesmi? Nagyon kérlek titeket, hogy sürgősen válaszoljatok, mert csak ma tudok gépközelben lenni.

Előre is köszönöm, nem szeretnék ártani a babámnak.

Timcsi

Estee Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1164
Gica draga, orulok, hogy igy vigyaznak ratok, vigyaztok rajuk! Nagyon kapaszkodjanak, kelletek egymasnak! :))))
Előzmény: Gica70 (1163)
Gica70 Creative Commons License 2001.06.10 0 0 1163
Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat:-)

Estee
Utrogestant és Estrofem tablettát szedek (ez utóbbi a méhnyálkahártyának segít), és ezeken kívül a csütörtöki UH óta kétnaponta 1 ampulla Choriogonin szurit kapok. Így vigyáznak az orvosok rájuk:-) Emellett persze mi is nagyon vigyázunk a két kis mazsolánkra:-)))

Napora, Csucsuka
Sok sikert a nagy naphoz!!! A férjetek tudósít majd a születésről?

Csucsuka Creative Commons License 2001.06.09 0 0 1162
Halihó Mindenkinek!

Gica, nagy gratula a picikéitekhez! Vigyázz magatokra nagyon!

Gzsófi, nagyon várjuk a híreidet!

Probabyvel beszéltem ma, szegényke az "én ágyikómban" fekszik a kórházban, ugyanis úgy nyomja a picilány valamelyik idegét, hogy nem nagyon tud mozogni:(, ráadásul nem is bíztatják semmi jóval...

Sajnos a mostani talira már nem tudok elmenni... De remélem, hogy a következőre már igen!
Nagyon remélem, hogy kibírunk még egy hetet egyben. 2 napja elkezdtem dagadni, egyre szűkebb a bőröm és a front is eléggé megvisel. Apa ma megkapta az utolsó kimenőjét, én már mindent összepakoltam. Ezért remélem, hogy vár még egy hetet:))))))

Napóra, már én sem járok egyedül sehová, csak a WC-re (bár az ezirányú tevékenységem egyre tetemesebb időmet veszi el:)))), bár talán a magzatvíz elfolyásától félek a legkevésbbé:))))

Legyetek jók! És küldjetek finomakat a pocaklakóknak!
Pusszantás!

Estee Creative Commons License 2001.06.09 0 0 1161
Napora, a kep forumba rakasahoz elobb egy szerverre kell feltenni, pl. ha van honlapotok, oda. Ha nincs, kuldd el nekem, en nagyon szivesen felteszem neked hozzam es be is illesztem ide. Ha van, akkor elmagyarazom, hogyan kell :))

A magzatviz spontan, minden elojelek nelkuli tavozasanak eleg csekely az eselye, szoval szerintem nyugodtan setalgass, ha van kedved/erod.

Előzmény: napora (1160)
napora Creative Commons License 2001.06.08 0 0 1160
Sziasztok!
Susok, köszönöm jól vagyok. A baba nevével már nincs gond, mivel biztosan lány lesz, lánynévként pedig kezdettől fogva az Annát választottuk. Ha minden igaz, még egy hét van hátra. Lehet, hogy pont 13-ára időzít, amikor a férjem szülinapja lesz. De ha nem akar majd szülinapi ajándék lenni, hát akkor sem küldjük vissza. Egyébként azt hittem, sokkal rosszabb lesz így a vége felé, de nem, igazán jól viselem. Most is szeretek sétálni, igaz, egyedül már nem megyek sehová. Ugyanis attól tartok, nehogy az utcán menjen el a magzatvíz, amikor egy ismerős arc sincs körülöttem. Az nagyon kiszolgáltatott helyzet lehet.

Probaby, én is voltam 3D-s ultrahangon, szerintem is érdemes elmenni oda, mert egészen más, mint a hagyományos UH. Még a 88 éves nagymamám is pontosan felismert mindent a videón és a fényképen is. A baba szinte végig cumizta az ujját, csak rövid időre hagyta abba, akkor még többet láthattunk a kis arcából. Én a 33. héten voltam éppen, és akkor már szép gömbölyded formái voltak. Persze, érdemes korábban is megnézni, amikor kisebb. Ráadásul ez egy technikai újdonság is, amit még nem sokan láthattak az országban. Ha valaki megosztaná velem, hogyan kell képet feltenni ide a topicra, szívesen megmutatnám nektek.

Gyömbér, nekem is nagy babám lesz. Akárhogy is lesz, az a lényeg, hogy egészségesen átvészelje a születést. Egyébként a hasam is nagy, persze lehet, hogy csak hozzám képest az. (Tegnap valaki megkérdezte tőlem, hogy ikreket várok-e…)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!