bontják :)) ha kell a srác telója dobj rám egy mailt mert elfelejtem
amugy meg nem szokott senkit átbaffni . ő csak leszervezi a melósokat egymás után és ő veszi át tőlük a munkát a végeredményt pedig te tőle ennyi a történet
Rajzolsz egy mérethelyes alaprajzot, rárajzolod és ráírod az ablakok méreteit, lefénymásolod, egyre-egyre berajzolod, hogy hová mit szeretnél (persze külön a villanyt, külön vizet) és odaadod pár szakinak, hogy varrjon rá gmbot, és írja le neked az árajánlatot. A fűtést nem kell berajzolnod, ott a tervező mondja meg, hogy minek hová érdemes kerülnie, ha azt akarod, hogy működjön is. Szóval azt rajzolja be ő. Viszont épp emiatt érdemes azzal kezdeni, nehogy aztán az egész lakást újra kelljen gondolnod. De még egyszerűbb, ha ugyanezt megcsináltatod valami férfi ismerőssel, aki jó izmos, és akit a pasidként mutatsz be nekik. :-)
:-), hat a vezetek csere elektromos csere akart lenni :-DDD, csak nem vagyok nagy szakerto a szaknyelvet illetoen :-DDD
az a problemam csak, hogy ha meglatnak egy csajt, aki ugy nez ki mintha 20 eves lenne, akkor egybol hulyenek neznik es dobaloznak a szamokkal...persze hulye is vagyok a temaban, tehat nem nehez atb...ni (bocsi).
Ebben azért "annyira" nem bíznék a helyedben. De úgy tudom, hogy ha a bélelés aránytalanul drága lenne _és_ technikailag megoldható, akkor engedélyezik a parapetes megoldást is. (Én emlékeim szerint 100e körüli összeget fizettem a bélalésért négy éve úgy, hogy felettem még egy emlet, plusz magastető volt.) Menj be a helyileg illetékes kéményseprőkhöz, ők kijönnek, és megszakértik. Ha utána "véletlenül" a főnök cége, vagy a haverjáé kapja a mebízást, még fizetni sem kell a szagértelmükért. Pesti irodák címei.
francba. akkor el sem kezdem, kinek van ennyi penze.
maga az uj futes beszerelese is kb. 6-700 000, cso cserevel stb., ha meg ennyi a beles csere is az tragedia. akkor a tobbierol mar nem is beszelek...vezetes csere, furdoszoda. siman elmegy ez 3 millaba
ez eleg rosszul hangzik. es erre szukseg van? tobb emeletes haz es az elson van a lakas :-(...es mindenkepp kell az uj futes bevezetese miatt ez a beleses dolog? bocs, kicsit tudatlan vagyok meg a temaban.
Hahó, tudtok-e valamilyen bármilyen okosságról ami miatt érdemes még az idén elkezdeni (papíron) az építkezést, mert ha jövőre kezdi az ember akkor plusz terheket jelent?
egy 45 negyzetmeteres regi lakas felujitasanal (teljes cso csere es cirko bevezetese) milyen arra szamitsak ugy megkozelitoleg? bocs nincs ekezetem :-(.
ezer koszonet!
persze kerdeznem azt is, hogy a vezetekek csereje es a festes is kb mennyi lehet (a belmagassag 5m kb). mar, ha ennyi infobol lehet valamit tippelni ;-).
Én anno nem kötöttem meg a szerződést a csatornázásra(akkor csinálták az utcában), tehát jogtalanul használom(fogyasztási számlák jönnek, azt fizetem).Tehát engedélyeztetnem kell, szerződnöm, és utána befizetni a hozzájárulást.
A kérdéseim:
Rám verhetik-e az akkori hozzájárulási összeg(130e) büntető kamatait(pluszban), vagy mivel még szerződés sincs(tehát fizetésre fel sem szólítottak, csak az önkormányzat figyelmeztetett hogy megbüntet ha nem rendezem a dolgot) csak a most érvényes díjat kell befizetnem?
A másik:
Egy vízóra van ami az én nevemen "fut", viszont két lakást lát el.Egy hozzájárulási díjat kell befizetnem, úgy tudom.
Viszont most felmerült hogy társasházzá alakuljunk.Ha ez időközben megtörténikakkor már két díjat kell majd befizetni(továbbra is 1 vízóra lenne az én nevemen futva)?-Egy jogi tanácsadó oldalon olvastam hogy az ügyvéd szerint ugyanilyen szituban ha családi ház(közös tulajdon) akkor egyet kell, ha társasház akkor kettőt kell kifizetni.
És mi van ha befizetem az egyszeres árulást és utána alakulunk társasházzá, akkor utólag ki kell fizetni a hozzájárulást a másik lakás után is?
így marad egy nagy tervből csupán terv: átnézi az ember a bukszáját, leméri a m2-t és kiderül h rohadt sok lenne rá a szuper-festék, és abból már ki is festethetne... szóval marad a hagyományos módszer. :)
ha egyenetlen lesz, akkor azt mondjuk design nem pedig hiba! :DDD na azért meglátom m,ennyire lesz szimpatikus a bolt. vhol a campona fele van egy forgalmazó, még útba is esik vmennyire.