Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 2019.05.17 0 1 25112

Így van. Ellenben sajnos egy csomó dolgot "kötelezően" csak budapesten lehet elvégezni, úgyhogy bármennyire is rühelli az ember, muszáj néha jelen lenni...

Nem mellesleg ha valaki a csak budapesten elérhető "kultúrára" vágyik, a főváros központú közlekedési koncepciónak hála beül az autójába és majd' annyi idő alatt fent van pesten mint ameddig egy külső kerületből a tömegközlekedéssel való bebumlizás tart.

Előzmény: Boszorka (25105)
Hepci Creative Commons License 2019.05.17 0 0 25111

Számos jó cukrászdában is a védőfóliával betekerve hozzák ki a süteményt.

Biztos azt hiszik, ez egy kedves szolgáltatás... letekerhetem DIY módban...

Előzmény: Alpári Gnác (25107)
Hepci Creative Commons License 2019.05.17 0 0 25110

Jobban érzi magát vidéken és kész.

Mondhatta volna azt is, hogy tele van a főváros buzikkal és négerekkel...

Előzmény: Caipi (25104)
kifli Creative Commons License 2019.05.17 0 0 25109

a gurmé jó esetben egy street food esztivál, semmi több. műanyagból állva zabálni...

 

csodálom, hogy a sznobéria kijelződ nem jelzett be a gurméra:)

Előzmény: Alpári Gnác (25107)
Alpári Gnác Creative Commons License 2019.05.17 0 0 25108

Upppsz, valamit elfelejtettem: ha valaki "lényem"-nek képes nevezni a vélhetően partnerét, az más dolgokra is képes.

 

A modorsság-szűrőm persze évekkel ezelőtt jelzett be, de ha már lúd, legyen kacsa!

Előzmény: Alpári Gnác (25107)
Alpári Gnác Creative Commons License 2019.05.17 -1 2 25107

Kíváncsiságom, hogy Boszorka vajon megoszt-e egy neki semmibe sem kerülő információt, amit szerintem elég normálisan kértem tőle, kielégítésre került:)

Nem oszt meg...

 

Hát mitől legyen valaki másnak jobb? Aberrált gondolat, ugye?

Aztán az is lehet, hogy simán kiikszelt, ami megintcsak egy frappáns, önreflexív hozzáállás...

 

Kérdés viszont, hogy miért érez ellenállhatatlan kényszert olyan információk mindenképpeni közzétételére, amiket az ő ismeretben bárki percipiálhat, az egy másik attitűd, de ezt most nem nevezem a nevén:)

 

Én viszont most kénytelen vagyok megosztani egy információt, őt nem fogja érdekelni, mert karakánul senkit sem fog ismerni a történetben, de hátha le lehet vonni belőle némi tanulságot...

A Trónok harcából tudom, hogy amit ketten tudnak, az titok, amit többen, az viszont már információ:)

 

A történet röviden, hogy a tavalyi Gourmet fesztiválon a nekem legjobban ízlő étel a Bábel tojásos nokedlije volt szarvasgombával és salátával.

 

Mivel idén is "kínálják", gondoltam, levezetésnek tökéletes lesz.

 

De nem lett, mert nem adtak nekem enni belőle.

 

Első körben rettenetes rumli, mindenki pörög s egy kiscsaj a pulton kívül rohagál egy mappával, amibe konkrét nevek vannak írva, nyilván egy csoport jön és nekik kell tojásos nokerlit csinálni, rendben.

A pultban ugyan egy széplány, aki a rendeléseket veszi fel, de velem nem foglalkozik, de jóvan, nem értem ugyan, de megyek egy kört.

 

Negyed óra múlva visszatérek, a tömeg a pult elől eltűnt, ki van tálalva vagy 25 tojásos nokcsi, várja a csoportot, ami nem jön. Ha végre megjön, biztos nagy élmény lesz a hideg nokcsi, de ez legyen az ő problémájuk.

 

3 fiú röhingél a pult mögött, nem csinál semmit és a klasszikus recept szerint 30 centivel néz el a fejem felett, hogy ne kelljen észre vennie.

Az egyik rutintalan és mégis szemkontaktust létesítünk, mit szeretnék?

Hát tojnokot, mi mást?

Várjak én most 5-10 percet, mert most csoportot várnak és nincs hova tálalniuk.

 

Semmit sem értek, mert fel nem fogom, hogy mit kéne hova tálalnia?

Tegye ki az eldobható tányérkába és tálalja a markomba, gondolom.

 

De ő a már kitálalt ételt nem adhatja nekem, mert az a "CSOPORTRAVÁR!!!"

 

De én nem azokból kértem volna, hát be is baszik, hanem az elképzelésem szerint szerint a ráérő szakácsokat semmi sem akadályozta volna meg, hogy frissen csináljanak nekem egy bonyolult nokedlit.

De ez nem volt lehetséges, mert "JÖNACSOPORT!!!" Ennek a PR-hasznáról ne is értekezzünk.

 

Így tehát elmaradt a szarvasgombás tojásos nokedli.

Illetve nem elmaradt, hanem kiiktatódott a kifejezés a Bábel viszonylatában, biztos megérte skipelni engem 25 sikermellényes, részeg vállalkozó kedvéért, akik azt sem tudják, mit esznek, cserébe ha jól megy a bolt, jövőre valamelyikük egyszerűen elveszi...

 

Ez egy tapasztalt a Bábelről, de ha Boszorka netán odafárad, semmiképpen se vegye figyelembe, amúgy se lesz zsíroskenyér...:(

De meg hogy is fáradna oda...

 

Amúgy összességében eléggé gyengének érzem a mostan Gourmet fesztivált.

 

Semmilyen értékelési rendszerrel sem korreláló, ámde önmagában sem konzekvens pontozási rendszerem szerint 2- és 2+ között szórnak az ételek, ahol oda-vissza 3 pontot lehet adni, de senki sem kapott 3-t, mint pár éve a kirántott sólet és szintén senki 3+-t.

Tisztes középszert értünk el a legmagasabbra pozicionált gasztro-fesztiválon...

És még most is van olyan, hogy amúgy kiváló francia desszerten körben rajta van a műanyag szalag...

Nem hiszem, hogy mire meghalok, az alapprosztóság velem együtt kipusztul a magyar gasztronómiából...

Mazsola0070 Creative Commons License 2019.05.17 0 1 25106

Jaaa, erre a mondatra gondoltál, akkor már értem, köszi. 

 

Úgy látszik Kálmán bácsiban mély nyomot hagytak a vele történtek, ha még ma is így gondol vissza "Budapestre" (bár nyilván nem "Budapest" volt vele intrikus), szerintem arra nem is gondolt, hogy van, akit ez a kijelentése sérthet. 

Előzmény: Caipi (25102)
Boszorka Creative Commons License 2019.05.16 0 0 25105

Szerencsére nem kötelező Budapesten lakni senkinek és élvezni a város adta kultúrális és egyéb előnyöket.

Előzmény: Boarhunter (25103)
Caipi Creative Commons License 2019.05.16 0 0 25104

Mondtam, hogy nem az igazságtartalmára gondolok, gondolni bárkinek joga van ezt. De hogy hol és mikor mondja ki, az szerintem megfontolandó lenne. 

Előzmény: Boarhunter (25103)
Boarhunter Creative Commons License 2019.05.16 0 1 25103

Pedig jópáran osztjuk ezen véleményét...

Előzmény: Caipi (25102)
Caipi Creative Commons License 2019.05.16 0 0 25102

"A kutyának sem hiányzik a poros, intrikus Budapest."

Előzmény: Mazsola0070 (25101)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 25101

"Bár amúgy ezután a kijelentése után én sem vagyok kíváncsi többet az ő kajájára. :) Nem a kijelentése igazságtartalma miatt, amin ugye lehetne vitatkozni, hanem a modora okán."

 

Bocs, de ezt nem értem. Azok Kalla Kálmán "látványkajái", amiket Nagypapi bemutatott, Kalla modora nem elfogadható?

Előzmény: Caipi (25093)
Caipi Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25100

Mi páran ajándékba kaptunk utalványokat, úgy kerültünk oda. Mindannyian utáltuk, és egészen meglepő volt egy helyen annyi kövér vendéget látni..... 

Előzmény: Hepci (25099)
Hepci Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25099

Szerencsére a Csalánosi közelében mindkét irányban van tisztességes konyhájú csárda (Dunaföldvár felé a Kígyósi, Kecskemét felé meg a Sasfészek), szintén humanista adagokkal, ezért mindössze egyszer voltam a Csalánosiban. Pár éve rendszeresen jártunk a párommal egy szabadszállási tanyára lovagolni, így eléggé ismerem a környék étkezési lehetőségeit.

Előzmény: Caipi (25097)
Caipi Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25098

Boszi, az utóbbi mondattal nem rád gondoltam, tudom, hogy nem vagy nagyevő, csak az értelmezhetőség élharcosa. :)  

Előzmény: Caipi (25097)
Caipi Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25097

Szerintem is, meg a másikban is, nem véletlen tettem a smiley-t. De persze nagyon sikeres mindkettő. (TripAdvisor 4 ill. 4,5 pont az 5-ból.) Tudod, kétadagnyit adnak egy tányérra, és értelmezhetőt, onnantól ez a magyarnak szuper hely. 

Előzmény: Hepci (25096)
Hepci Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25096

Csak a Csalánosihoz volt (bal)szerencsém, ott borzalmasan főznek (pontosabban főztek, pár éve). :)

Előzmény: Caipi (25092)
Hepci Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25095

[Ma értelmezhető sertés-marha-csülök pörköltet ebédeltem nokedlivel, zóna adagban, Pécsett, egy cateringcég jóvoltából.]

Előzmény: Boszorka (25094)
Boszorka Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25094

A mai értelmezhetö kategória resztelt borjumáj igazi svájci röstivel, Zürichben. Lényem züüri geschnetzeltest evett, szintén röstivel. Ez persze csak egy fogás volt, de utána eldöltem egy idöre. 

Felüdülés volt a 1O nap látványkaja után.

Előzmény: nagypapi51 (25091)
Caipi Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25093

Bár amúgy ezután a kijelentése után én sem vagyok kíváncsi többet az ő kajájára. :) Nem a kijelentése igazságtartalma miatt, amin ugye lehetne vitatkozni, hanem a modora okán.

Előzmény: Boszorka (25090)
Caipi Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25092

Hát ha ezek látványkaják, meg kevesek Neked, akkor a Torockó éttermet ajánlom, meg a Csalánosi csárdát, ott jó zsíros magyarosch ételek vannak lavórnyi adagban. :)

Előzmény: Boszorka (25090)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25091

Sztem, még neked is beleférne mindegyik az 'értelmezhető' kategóriába.

 

 

Előzmény: Boszorka (25090)
Boszorka Creative Commons License 2019.05.15 0 0 25090

Ajajjj.. ilyen látvány kajákat ettünk 10 napig,  a kutyának se hiányzik. Ma végre beülhettem egy vendéglöbe és rendelhettem egy tisztességes fogást. 

Előzmény: nagypapi51 (25080)
beetee Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25089

73 éves...

Miért jönne Budapestre?

Főz, amennyit bír. Szeretetből. Bevált forgatókönyv alapján a saját vendégházában.

 

Bejutás gondolom előzetes foglalások alapján, szóval fel kell hívni, mikor van üres időpont.

A menüt lehet egyeztetni. Főleg irányvonalakat... (pl. vad, hal, Márton-nap, vegyes aktualitások, stb..)

A befejező fogásokat meg lehet tekinteni a konyhában, de nyilván az egész menüsor előkészítése még az érkezés előtti napok munkája.

Előzmény: Amerigo61 (25088)
Amerigo61 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25088

"A kutyának sem hiányzik a poros, intrikus Budapest."

 

mondja itt Kalla Kálmán:

 

https://diningguide.hu/gesztenyevel-toltott-hazinyul/

 

Szóval nemigen fog Pestre jönni ...

 

Gondolom, nem könnyű bejutni hozzá. Hogyan működik a dolog? Előre eldönti, hogy mit főz, vagy egyeztet a vendégekkel? Azt meg lehet nézni, hogyan készülnek az ételek?

Előzmény: Hepci (25085)
Mercutio_ Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25087

Ismerve a pesti bérleti es egyéb költségeket + a minőségi nyersanyag árakat nem biztos, hogy jó lenne az nekünk.

Így legalább lesz indok kicsit kimozdúlni és eltölteni 1-2 napot vidéken;-) 

Előzmény: Hepci (25085)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25086

Ha őt nem is, de sok hasonló mentalitású fiatal séfet!

Előzmény: Hepci (25085)
Hepci Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25085

Kalla Kálmánt Budapestre!

Előzmény: nagypapi51 (25082)
Logofet Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25084

Nem semmi, ezért irigyellek. :-)

Előzmény: nagypapi51 (25080)
Boarhunter Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25083

:-)

A saját, most már kevésbé feneketlen bendőmre gondoltam...

Előzmény: nagypapi51 (25082)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!