Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
Sziasztok! ezt az érdekes gomba-telepet a Ny-Mecsekben találtam. Volt még pár szem vargánya is de mi lekéstünk, sok levágott tönköt találtunk . Eszembe jut egy közmondás és annak ellenkezője, kicsit átköltve: "Ki korán kel vargányát lel!" aki meg későn kel, annak úgy kell!:)))
Tavaly őszi fotóm egy fiatal nagyspórás csiperke termőtestről. Ez egy tökéletes gomba. :-) Vegyes gombapörköltjeim egyik kedvenc alapanyaga (volt). Sajnos, ki lettem űzve a helyi gombaédenből. Végérvényesen magánterület a reptéri mező. :-(
Nem elég nekem, hogy munkanélküli vagyok, de még a gombaédenből is kizavartak. Micsoda kegyetlenség.
Remélem nincsennek rossz emlékek onnan.... az én dédim ott lakott és a nagyi is persze. Nagyon szerettem ott lenni gyeremekkoromban, de a szava hegy alatt lévő házakban már szinte nem lakik senki...Elhagyatott lett az a hely, pedig de sok jó élményem van onnan.... Ott fertőzött meg édesanyám az erdőben a gombákkal....
Tudom, tudom, hogy sok - sok Km van emögött.... de azt sem akarom elhinni, hogy ennyire nincs ott gomba ahol szinte 6 éves korom óta gombázom.... Hál'istennek édesanyámnak köszönhetően megtanultam a helyeket hol is van a gomba.... és lehet türelmetlen vagyok, de nem.... ott egyszerűen most nincs tavasz óta ...
nah.. itt vagyok... Kácsárd Károlyfalva és Rudabányácska között található.... jó helyen kapizsgáltok..... ez a szava hegy és a vörös haraszt. A sátoaljaújhelyi Magas-hegy mögött található és a Kecske-hát nevü hegyeknél van. A 37-es számú főútról Károlyfalva felé kell menni, keresztül a falun és a következő falucskának sem nevezhető átmenő utak mentén található kácsárd. Tovább haladva az úton eljutunk Rudabányácskára.
Szóval itt szoktam én gombászni kedves társaim és el vagyok keseredve, hogy most nem szedtem még semmit az éven..
Biztos,hogy van gomba a VH-ben is. Erdészetnél dolgozó ismerősöm elég sokat szokott hozni,de ő "távoli helyekre" is eljut munka közben,ahová nekünk földi halandóknak több óra lenne az út gyalog.