Autóstúrát akarsz mindenképp? Vonattal hamarabb kiérsz a Dunakanyarba. Mondjuk: Vác - Kismaros - Királyrét - Vác. Ez mondjuk nincs 70km, de Királyrétről Kóspallag - Márianosztra felé Szobról visszavonatozol. Szép, és csak két húzósabb emelkedő van benne.
Tudtok ajánlani egy light 70-100 km-es túrát szombatra? Pest közelében, ahova autóval el lehet jutni reggel, este meg vissza. Voltam már sok helyen, csak érdekel, ti merre jártok, merre érdemes még menni.
Akartam írni egy beszámolót, de nem érdemes. Tízszer megtenni ugyanazt a 28 km-es kört, nem normális dolog. Ezt leírni nem lehet, megérteni még úgysem, csak az érzi át, aki már végigcsinálta. Reggel fél nyolckor kezdtem, este fél kilenckor fejeztem be. Kb 11 órát ültem a nyeregben, a többi elment evéssel, egy sörözéssel, majdnem minden körben egy kis cseresznye és meggy szüreteléssel, fél óra esőszünettel. Kicsit gyengébb lett, mint tavaly, de kevésbé is fáradtam el. Az utolsó kört visszafelé tettem meg, szinte felüdülés volt. Megállást egyébként a 4., 7., 9. kör végén terveztem, de ezt felborította az eső, a Zsuzsi büfé, meg az éppen most érő ropogós cseresznye és édes meggy Pákozdon. Másnap már újra nyeregbe tudtam ülni, de még pár nap regenerálódás kell, hogy minden a régi legyen. De egy biztos: senki nem mondhatja rólam, hogy nem vagyok 100-as. :)
Az egyik srác 15 kört ment, aztán hazatekert Kistarcsára. Több mint 500 km egy nap!
Mikor is kezdtük? 2001-ben? Akkor bizony ez már a 7. éves évforduló lesz! Egyszer csak egy ember, néha 20-30, egyszer meg majd' hatvan, de mindig volt annyi, hogy "szünetmentesen eljussunk idáig!
kivi, emlékszel? Egyszer azt írtad, majd akkor leszünk igazán "nagykorúak", ha elérjük a századikat (talán a VBB-s városi tekeréssel hasonlítottuk össze). Hát, jövőre még az is megtörténhet...
[Jubileumi Telehódas Topik Túrák] - 7 éves a "mozgalom"!
87. telehódas HHH Hely: Budapest Dátum: 2008. június 18. (szerda) Időpont: 21:00 Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyőgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók. Program (Extra): Rekettyés, zsíroskenyér hagymával, üdítő ízlés szerint. Kötelező kiegészítők: lámpa előre, hátra!! Ajánlott kiegészítők: bukó, pulóver, stb. Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: robi
59. Telehódas Bazita Hely: Zalaegerszeg Dátum: 2008. június 18. (szerda) Időpont: 21:00 Találkozó: bazitai elágazó, Csiszárkútnál Program (Classic): a Becsali felöli úton a TV torony érintésével fel Bazitára a helyi műintézményhez (kocsma). Vissza: TV torony érintése után a Panoráma úton le Alsóerdőig, majd a bicóuton be a városba. Program (Extra): "hozott anyagból" Ajánlott kiegészítők: bukó és a LÁMPA!! nagyon fontos, mert felfele forgalom van. A lefele az elzárt rész, de ott meg világítás nincs! Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: Pinye
58. TTTT (Tatabányai Teleholdas Topik Túra) Hely: Tatabánya Dátum: 2008. június 18. (szerda) Időpont: 21:00 Találkozó: Tatabánya, Tesco parkoló Program (Classic): "Szokásos" aszfalton fel a Turulhoz, majd tisztelettétel a kilátó tetején hideg tea kíséretében. Program (Extrém): Ugyanez lépcsőn. Hard: Látogatás a barlangnál. Ami kell: Bike (FONTOS), frissítő, lámpák tömkelege + jókedv. Szervező: malna77
54. Sijófoki Telihold Túra Hely: Siófok Dátum: 2008. június 18. (szerda) Időpont: 21:00 Találkozó: a Víztorony melletti parkolóban Program (Classic): végig aszfalton kirándulás a balatonvilágosi Panoráma kilátóhoz. Program (Special): a balatonvilágosi Panoráma kilátó megközelítése autópályán (matrica kötelező!). Program (Extrém): Közlekedés céljára a Balaton felületének igénybe vétele(vitorlások előnyben, de a dombra cipeléshez külső segítség nem vehető igénybe). Ajánlott felszerelés: bicikli, bukósisak, első-hátsó lámpa, strandpapucs, fürdőlepedő, napszemüveg, strandlabda, jókedv, kacaj, jeges tea, stb. Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: bátyó
Bencemátyásnak keresek bringázó társat. Vajon hányan vannak itt a topikon, akiknek a gyerekük 12 ill 16"-os bringával megy pótkerék nélkül, és szívesen elvinnék őt vagy őket a Pilisbe egy Dömörkaputól induló, és kábé Sikárosig tartó útra (oda-vissza kb 5 km, de felfele felfele kell menni), beiktatva egy pihenővel a közkedvelt pihenő rétnél?
Kis-balatoni kerüléssel vigyázni, tavaly nekünk Bmáriafürdőről a balatonmagyaródi bivalyrezervátumig és vissza simán összejött 80 km, és meglepően sok volt benne a szint, nem is beszélve arról, hogy az épülő autópálya (és a tilalmas 7-es út) miatt Főnyed és Vörs környékén sokat bolyongtunk az erdőben és földutakon.
ottovic, akkor lécci küldd el azt a táblázatot (mail címem publik), köszi.
Mindenképpen megtervezzük előre a szállásokat, azt hiszem, a kompos megoldásról lemondunk, amúgy is drága.
A déli partot ismerem, sokat járok arra, a kis balatoni kerülő meg egy napos is lehetne, nem? Amennyi látnivaló van arra Matula bácsiék felé...;) (ott fogok ingatlant is venni, az tuti :))
A hétvégén a Tisza tavat kerültük meg, az is nagyon jó volt.
Vajon mi a szabálysértési tényálladék neve, amit viselkedésetekkel megvalósítottatok? Közszemérem-sértés? Magánszemérem-sértés? Rontottátok a városképet? Be nem jelentett demonstráció?
Mi úgy szoktuk, hogy viszük a cuccot magunkkal, és útközben alszunk, ahol ránk esteledik. A Balatonon könnyű szállást találni, különböző komfortfokozatok és árak között lehet válogatni. Én a második megoldást javasolnám, ha van lehetőség rá, mert a komp utazás ideje megspórolható. Nagy könnyebbség, ha van kísérőautó, mert viheti a cucc nagy részét, ill. műszaki hiba vagy sérülés esetén biztonságot ad. Ha tervezetten akarjátok csinálni, akkor én kinéznék egy jól megközelíthető kiindulópontot (mondjuk Siófokot), onnan lemérném a napi etapokat, és a napi célállomások környékén az interneten kinéznék és lefoglalnék szálláshelyeket. Van egy EXCEL táblázatom, amiben B.Fűzfő-B.Fűzfő viszonylatban az egyes települések kilométer távolságai szerepelnek, ha akarod, szívesen elküldöm. Ezt könnyű konvertálni bármilyen kiindulópontra.
Arra számítsatok, hogy a déli part kevésbé dimbesdombos, mint az északi, ez utóbbin a domborzat miatt kisebb napi távokat kell tervezni. Más részről a déli part sokkal inkább kiépített, gyakorlatilag egyetlen település, ahol nehéz közkutat vagy szabadtéri (nem fizetős) WC lehetőséget találni. Észak vadregényesebb, nekem jobban tetszik. Ha van hozzá affinitásotok, érdemes a Kis-Balaton felé egyet kerülni, a természetvédelmi terület GYÖNYÖRŰ! A napi 40-50 km. nem sok, lehetőséget ad, hogy a déli meleget strandon töltsétek.
Jó buli lesz, biztos élvezni fogjátok. Várjuk a beszámolót a fórumon.
...mi tavaly úgy oldottuk (volna) meg (igaz 2 részletben az egész kört), hogy valahol a komp környékén találtunk szállást és egyik nap az egyik oldal, másik nap a másik oldal. Hát nem jött össze, második nap már beindult a lógás és így nem is jártunk sikerrel.:) Ösztönző hatása van annak, ha mindig van hová menni előre és az egy másik szállás. Ekkora távnál (főleg, ha gyerekek, vagy nem rágyúrt egyének is vannak a csapatban) Beilleszteni fél távnál egy pihenő napot, mert nem is a láb az, ami probléma lesz, hanem a csukló a nyak és főleg a segg és ennek jól jön egy napos pihi. Én egy erősebb nappal kezdenék. (60-70 km) és a második nap egy 50-es, harmadik nap pihi, negyedik nap 60, ötödik nap 30, nagy fürdés és irány haza.
Természetesen az időjárás minden összezavarhat, de ha kellően kitartóak vagytok, akkor azért pokoli időnek kell lennie, hogy ez zavart okozzon a térben.
...ez 4 szállást jelent és a mikrobusz jó ötlet lehet és lehet sátrazni. A mikrobuszos feladata meg az lenne, hogy a sátrakat előre felállítsa és az a főétket addigra előkészítse elfogyasztásra, mire befut a csapat ...;)
a Balatont szeretnénk körbetekerni 4-5 nap alatt (napi 40-50 km), kb 10 fős csapattal. Van vkinek javaslata, hol szálljunk meg, illetve milyen technikát alkalmazzunk? Ugyanis felmerült két variáció, az egyik, hogy egy helyen alszunk, és oda minden nap végén visszamegyünk komppal, a másik, hogy egy mikrobuszt bérelünk, amit minden nap más vezet, így a cucc nélkül, kényelmesen körbe tudunk menni. Ti hogy oldottátok meg ezt?
Nincs semmi gondom, csak nagyon megtetszett, hogy szép nyugiban jókat szórakozva is lehet teljesíteni egy versenyt. Új élményeket adott a tegnapi nap. Csak az már nem versenyzés, hanem túrázás. :)
Csak az a baj hogy MTB TT nem nagyon van, ahol elindulhatnék. Csak a Gázló. (Bocs az önreklámért)
Akkor meg ugye szopóka nyalóka lesz kint a nagyversenyen.