Én is voltam.
Mennyire begerjedt a közönség! Az utóbbi öt évben vagy tíz koncerten, mindenféle körülmények között láttam Zoránékat, de ilyen feltétel nélküli rajongást még nem tapasztaltam.
Persze jók is voltak, különösen maga Zorán.
Nekem a "Sed non est pax" volt a leginkább megragadó.
Peppers
Szerintem tévedsz. Ugyanis pont a legnépszerűbb dalokat untam már, és pont azok voltak nagyon jók, meg mások is. De pl. az egyik nagy kedvencem, a Ha másképp szeretnél, amit az eredeti változatában nagyon-nagyon szeretek, de nem tudom, miért, ahogy most játsszák, nagyon távol áll tőlem. A Csak játékot viszont sosem szerettem igazán, és tegnap gyönyörű volt. Az Ünnep gitárszólója (Zorán játszotta) nekem külön fénypont. Zeneileg izgalmas volt, és szerencsére nem virtuózkodni akart. Amúgy hadd nyúljanak mellé, még tízszer ennyi sem lett volna zavaró.
Szerintem direkt csinaltak hogy jobban megszeresd azokat a dalokat is amik nem olyan nepszeruek :))
Valoban tok jo volt a 3. sorbol nezni/hallgatni :) Vegre megfigyelhettem kozelrol milyen csodakat csinalnak a gitarokkal :)
Amit picit azert hianyoltam... a vokal kicsit erosebb kihangsulyozasa... igaz hogy az elejen Zoran bejelentette hogy most a vokal fele erositettek, ennek ellenere talan csak a raadas elso dala volt amikor igazan kitettek magukert...
A gitaron volt egy-ket mellefogas Zoran es Pipi reszerol is, meg egyszer le is hangolodott dal kozben Pipi gitarja, de hat ez az elo zene :)
Mikor is lesz a kovetkezo turne ? ;)
Voltam ma Zorán-koncerten. A bejátszott alapoktól nagyon féltem, de egyáltalán nem volt zavaró. Észre sem vettem volna. :-) Nagyon jó volt. Végre láttam őket rendesen, nem csak kivetítőn, és nem csak a távolból, hanem normális távolságból. Élt nagyon a dolog.
Nekem néha egy kicsit sok volt a shaker, de nem volt igazán bántó.
Az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a dalok tetszettek ma este igazán, amelyek nem az igazi kedvenceim, amelyeket legjobban szeretek, azok nem dobtak most annyira fel. Hogy ezt hogy csinálták?
A Népszava tegnapi műsorújság-mellékletében a Kedves Ismerős [ilyen a Pajtás újságban is volt, nem?] Zorán. A cikk maga feledhető, talán az egyetlen érdekesség, hogy a kérdésre:
-Kivel énekelne szívesen duettet? a válasz:
-Torgyán Józseffel.
:-)
Lappa [talán majd begépelem a jövőhéten a riportot, sajna a www.nepszava.hu-n nincs fent]
Igaz. Nem te vagy reménytelen, én vagyok tudatlan. Édesanyámat mindennap látom, Zoránékat is néhanapján, mindez nagyon jó és eszembe sem jut, hogy az egyik akadálya lehetne a másiknak. De hát nem egy cipőben élünk.
Ugyan, dehogyis vagyok én reménytelen eset, csak hát Édesanyámat nem láttam már egy hónapja és nincs az a Zorán koncert, ami fontosabb lehet nála. És azt hiszem, ez így van nagyon jól. :-)
Köszi a beszámolót! Én sajna most pénteken elutazom, szóval ez az őszi dolog semmiképp sem jön be. Még szerencse, hogy legalább itt olvashatom a beszámolókat!
Megint én. A basszus-és-egyéb bejátszás nem volt olyan vészes, első alkalommal én is fintorogtam, de ha az ember egyszer beletörődik, hogy most ez van, utána már remekül lehet élvezni mindazt, ami élő. És ez a lényeg.
Néhány dal kezdése ugyan nekem kicsit bizonytalannak tűnt, gyanakszom, hogy emiatt, azaz a szinkronba kerülés miatt. Szerencsétlenebb esetben ugyanez a dal közepén. Annyi baj legyen, tavasszal remélhetőleg a folytatás következik - kompromisszumok nélkül.
A két lány tényleg - persze - Monori Gabi és Óvári Éva. Nekem valahogy nem a szívem csücske egyik se, de lehet, hogy idővel megszeressem őket is. Emlékszem, tavaly amikor még a Gabi a Hajnival énekelt Gerendás Péter mögött, olyan volt végig, mint aki citromba harapott vagy inkább valami fanyar erdei gyümölcsbe, nem jut eszembe a neve annak, amelyikre gondolok. Ilyen téren feltétlenül sokat fejlődött, de lehet, hogy jobban is énekel, nem tudom. Nekem ennek a két lánynak az éneke valahogy olyan bágyadtnak tűnik. Zorán koncerten meg nem ehhez vagyok szokva, össze se lehet hasonlítani az Ildivel, vagy aki tavasszal volt, a Nádasi Veronika. Azért rossznak nem rossz csak olyan fura...
Sziasztok, most csak röviden, mert majd' leragad a szemem, nemtom miért...
Igen, 20-án volt Újpesten koncert, én is csak onnan tudtam, mert Édesanyám ott dolgozik. Jön haza egyik nap, mért mondod kislányom, hogy nem lesz Pesten koncert, jövök ki a munkahelyemről és majd' hasra esek benne, akkora tábla hirdeti... Miiii??? Szóval tényleg. Bocs, én is nagyon későn tudtam meg, akartam is jobban beharangozni de már nem volt rá alkalmam.
Jóhír azonban a lemaradottaknak, hogy lesz még egy előadás Pesten: november 3. péntek, 19 óra, Pestszentlőrincen (XVIII. kerület) a Rózsa Művházban (Városház u. 1-3.) - remélem, most idejében szóltam. Mikor megtudtam, hogy Újpestre jönnek, már eleve gyanakodtam, hogy nem ez az egyetlen a főváros területén, de Zorán aztán mondta is, hogy összesen két koncertet játszanak, ami szándékosan nem került fel az Internetre merthogy Pesten van és inkább csak a helyieknek hirdetik. Amúgy a www.est.hu és ugyanennek papírváltozata tartalmazza, nyilván a PM is, úgyhogy nem volt azért ez annyira titkos... de erre én is csak utólag jöttem rá. Újpesten így is rengetegen voltak, kb. még feleannyi pótszéket benyomorítottak a nézőtérre, mint amennyi ülés amúgy is fel van állítva - szerintem még a portás bácsi alól is kihúzták a kis háromlábút, hogy eladják :-) Szóval bőven teltház volt.
Mégegy tudnivaló: a vidéki öt fős csapattal ellentétben Újpesten hatan voltak, Orosz Zoltánnal kiegészülve. Magánvélemény, de megjegyzem: kár volt a jól kidolgozott műsorba így bele... szóval nem hiányzott a harmonika, annak ellenére, hogy a tavalyi, bőszen harmonikaellenes hozzáállásomat már én is felülbíráltam. De most olyan remekül ki volt találva a műsor az öt fős felállásra! Szerencsére az este nagy részében nem a harmonikáé volt a főszerep, de néhány gyönyörű pillanattal így is sikerült emiatt megcsonkítani a koncertet. A legnagyobb vesztesek szerintem az Első dal és az Ünnep voltak, de még több más dal is kevesebb lett néhány jó ötlettel, szép fordulattal. Nem ám valami könnyfakasztó vokál és gitárjáték-együttes az Ünnep végén, Dotis, á, egy kis bágyadt harmonikahuzigálás...
Csak oda akartam kilyukadni, hogy ha valaki szeretné hallani a jobbik variációt, akkor továbbra is vidéken keresse - attól tartok, péntek este is hatan jönnek - na jó, ne legyek telhetetlen, azért így is nagyon de nagyon szép :-)))
Dotis, le ne írd a műsort, hátha most még néhányan megnézik. Amúgy igazad van, tényleg elég sokat változott a műsor tavasz óta, én se értem, miért mondja Zorán, hogy ugyanazt játsszák mikor tök más... Sajnos, hogy kicsit rövidebb, de így is nagyon fárasztó lehet ennyi ideig megállás nélkül hajtani a malmot, mert itt aztán nincs pihenés... A gödöllői eset (idejekorán felgyújtott villany) szomorú de nem az egyetlen. Ez van...
Mégyegyszer, péntek este mindenkit szeretettel várnak - de aztán nehogy elvigyétek a jó jegyeket az orrom elől :-)
Tali
Rövid akartam lenni de már megint nem sikerült )-:-)
Dotis!
Köszi az infót. Amit leírsz, az kicsit (nagyon!) furcsa benyomást keltett bennem. Ezt a negyedplaybacket nem tudom elképzelni. Talán majd az általad javasolt helyek egyikén. A 2. és 3. név nem: Óvári Éva és Monori Gabi? Ők a Gerendás-csapatban énekelnek. Amúlt és idén nyári Gerendás-féle Budai Parkszínpad között szerintem igen sokat fejlődtek.
rumci
Én viszont hallottam a gödöllőiről hiteles infókat - leginkább azt, hogy sajnálhatja, aki kihagyta. :-(
Bővebben. Egész más a felállás, mint tavasszal: Zorán, Pipi és három vokalista: Magyar Hajni, Ódor Éva és Monori Éva(?). A lányok ütőznek is, sőt két dalban Ódor Éva hegedül egy kicsit. Közben némi alap jön gépről is, kis dob, kis basszus, néha egy kis műanyagízű harmonika, meg az egyik dalban hirtelen felbukkan a semmiből egy zongorafutam. (Ez elég vicces.) De a lényeg a két gitáron meg a vokákon van, persze már megint egészen át vannak hangszerelve a dalok, tök más, mint tavasszal, de nincs az embernek hiányérzete. Pipi gyönyörűeket játszik, szépen kísér, díszít, van tere kibontakozni, de nem játssza túl a dalokat. Mondjuk az egyik dalban (pont a saját szerzeményében) állítólag csúnyán melléfogott, de abban a dalban amúgy sem volt a topon technikailag. Érdekes, hogy csak ott nem, amúgy nagyon rendben volt a játéka - ahogy az lenni szokott. Nagy hangsúly került a vokálokra, szépen betöltötték a teret. Közben pedig egész bensőséges lett ezzel a hangszereléssel a program, olyan mintha egy szál gyertya mellett játszanának egy szobában.
Dalcímeket ugyan tudok, de szándékosan nem nagyon írok, hátha mégis eljut valaki valahova. Bár Zorán azt állítja a konfban, hogy nagyjából a tavaszi programot játsszák, de ez nem igaz, vannak meglepetések, régen hallott dalok. Úgy tűnik Zorán bátran csemegezik az életműben - és ez nagyon jó! Van a közepén egy blokk, hát, aki egy kicsit is szerelmes, annak annyi, letagló.
Még a tavasszal húztam a számat, hogy Az ünnep szólóját Zorán játssza. Itt is így történt, csakhogy itt egy egyszerű, visszafogott, ám nagyon szép szólót játszott, majd a dal végén hagyta Pipit kibontakozni. (És ez így van jól.) Zorán továbra is éretten, szépen énekel (bár az Így is jó elején nagyon nem találta el a dallamot, de az ilyen bakik nálam bőven beleférnek).
Az egész buli ráadásokkal együtt kb. két óra. Ja, igen. Voltam már olyan Zorán-koncerten, ahol csak négy dalt játszott, voltam olyanon, ahol csak hármat, még olyanon is voltam, ahol csak egyet, de az még nem fordult elő, hogy az Egészen egyszerű dal kimaradt volna. De ez a gödöllői ilyen volt: gondolom, valami nagytudású helyi hatalmasság (ruhatáros néni, ilyesmi) a második ráadás előtt felkapcsolta a nézőtéri lámpákat, a közönség meg tűrte, békésen hazatüremkedtek. Ilyen is megesett hát, nem volt a dalban egy akkord sem - se két gitár.
Ahogy elnézem, a fővárosiaknak már legfeljebb Siófok vagy Veszprém jöhet szóba - kár. Kár lenne kihagyni.
Lappa! De jó, hogy előkerültél!
Én sem voltam sehol, én is hallottam valami újpesti koncertről, de paramétereiről nem. Ugyanabban a cipőben evezünk. :-(
Kérdezném, hogy volt-e valaki valamelyik vidéki koncerten, ahol is én sehol sem? Olyan híreket hallottam :-) (sajnos, már későn), hogy fellépett Pesten is a múlt héten. Ez igaz volt és ha igen, akkor miért nem? na, szóval ha igen, akkor miért nem volt meghirdetve?
ilyeneket kérdezősködik
Lappa
ps. talia, megy majd levél, ha érkezem és köszi az infót! :-)
Mit énekel Zorán az első nem-Hungarotonos lemezén?
„Az lesz a szép
boldog idő,
se gond, se pénz
se Bors Jenő…”
Kár, hogy azt a j-t nem lehet hallani, meg hogy a borítóra tévedésből azt írták a negyedik sor helyett, hogy: „se bor, se nő”
:-)
Ez már offabb. Másik kedvencem a Csudálatos Maryben x-re cserélni az y-t. Egész értelmes lesz a szöveg. Akinek nem menne fejből, kap egy kis segítséget köszönhetően annak, aki begépelte Bródy összes dalszövegét (akinek nem inge, ne vegye gatyára).
Lappa, nem értem, miért vagy bosszús, én örülök, hogy elérhető távolságban lesz néhány koncert, sőt, hogy egyáltalán lesz koncert. És ha nem is lenne őszi turné?
Gödöllőre is megy a HÉV, igaz, picit messzebb van, mint Szentendre, de amiatt a plusz két kilométer miatt igazán kár szemöldököt ráncolni. Dotis ott járt tavalyelőtt, ha jól emlékszem, kérdezd meg őtet.
Azt hiszem, mi túlságosan is Budapest-központúan gondolkodunk. Nagy az ország és szép dolog a zenekaroktól (nem csak Zoránéktól), hogy ilyen messzi helyekre képesek elzarándokolni. Ezennel helyesbítem tegnapi kijelentésem, miszerint nem lesz péntek esti előadás. Lesz valamikor jó soká, csak épp Mátészalkán, hülye fejjel az volt bennem, hogy az úgyse jó senkinek - de hát aki Szabolcs-Szatmárban lakik, annak persze hogy jó lehet.
A fenébe... :-(((
Most aztán jól borsot tört a budapestiek orra alá, tudom, megérdemeltük (máskor mindenben nekünk kedveznek), de tavaly legalább volt Szentendrén egy koncert, oda HÉV-vel viszonylag könnyen ki lehet jutni. Most talán Gödöllő, esetleg Százhalombatta, de hogy a Kedvesem nem jön el velem a világ végére, az százas. :-(((
Ollééééé :)
Őszi turné okt 9-től nov 16-ig. Részletek a honlapon. Sajnos nincs köztük még péntek se, nemhogy hétvége, de egy-két közeli előadást talán be lehet iktatni a hétköznapokba is...
Tegnapelőtt hallottam a (péntek) délelőtti Calypso-adás utolsó kb. másfél óráját. Zorán az elmúlt időszakban többször is felbukkant egymás után a szokott időben (ezt sajnos, csak a műsorújságból tudom, mert az adást nincs módom hallgatni), de jövő héten már nem lesz. Erre föl gyanakodtam, hátha mond valamit arról, mi következik most. Az adás végén csupán annyi hangzott el, hogy: ahogy már említette, bizonytalan időre búcsúzik a hallgatóktól. Korábban bizonyára mondta, miért. Valaki hallotta az adás elejét? Én csak reménykedem, hogy a zene terén való munkálkodás akadályozza a rádióban való munkáját. A honlapon egyébként nincs semmi (egyelőre legaábbis).
A délelőtt vége amúgy a mi szemszögünkből nagyon érdekes volt, előbb Borlai Gergővel, majd Papp Gyulával beszélgetett Zorán - természetesen zenéről. Reggel pedig (erről sajnos lemaradtam) Magyar Hajnival.
Ennyit tudok, ha valaki többet is, esetleg hallotta a Calypso teljes adását, kérem, segítsen ki.
Nem hiszem, hogy az ékezettel ez egyértelműen malőr lenne, ugyanis Zorán aláírása legjobb tudásom szerint mindig ékezetes. De ezt én sem értem igazán, hogy Sztevanovity van Sztevánovity.
Nekem a Csak dalok bakeliten van meg, a CD-változat a páromé.
Most javíttattam meg a lemezjátszómat, mert kicsit beteg volt (mindene rossz), és most igazi klassz hifi minőségben műxik. A Paulay Ede utcában van egy remek szaküzelt, ott nagyon értenek az ilyenekhez.