Keresés

Részletes keresés

Catella Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19841

"A dokumentumfilmből kiderül, hogy a Vatikáni Múzeumban őrzött eredeti Pietàt...":)

Előzmény: Manipura (19836)
Manipura Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19840

:)  Mindegy, a "Direttore" ott is nagy politikus-és szagkértő.

 

A beharangozó 7 perces. Aki azt látta, elég sokat látott.  :)))

 

 

Mindegy, hogy mit írunk, ezért jobb, ha hallgatunk, már így is túl lihegtük. ;)

Előzmény: Törölt nick (19838)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19839

Bár nem kedvelem a modern művészetet, de a szürrealista Dali mindig nagy hatást gyakorol rám. A fimben szereplő képe is egészen zseniális szerintem. Ettől függetlenül csak ismételni tudom, hogy a Vatikáni Múzeumok nevét hallva az ember nem a modern gyűjteményre asszociál.

Előzmény: vélemény (19828)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19838

Uffizi azért jóval kisebb falat. Nem jelentéktelenebb, de kisebb.

Előzmény: Manipura (19825)
bonnita Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19837

A film beharangozó videója

Manipura Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19836

Kedves Vélemény-ésTopictársak! (nem nickre utal a "vélemény" szó)

 

 

 

Ha figyelmesen elolvastuk volna, még mozi előtt az alábbi írást, és ha elhittük volna amit a itt http://www.urania-nf.hu/docs/VatikaniMuzeum3D-v2.pdf írnak...

 

(Miért is hittük volna el, hiszen van benne pár lári-fári:)    nagy részét amúgy is kifogásoltuk, és a film fordítók sara.  "múzeumi tárlatvezetés"  amit ígértek, de részletes leírás van a bemutatott művekről. Megmondták előre...)

 

Egyébként Budapesten továbbra is adják, akinek ezek után kedve van bármilyen okból megnézni, hát nosza rajta. :)

Valamint az is kiderül, hogy a 70 perces időtartam sem  csak blöff.

 http://www.urania-nf.hu/film/vatikani-muzeum 

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19835

Egy a véleményünk, vélemény :) Nekem is a torzó, ami "üt". Egyszerűen döbbenet. A másik meg a Sixtus-kápolna. (Mondjuk az egy jó idézet volt a filmben, talán Goethe, hogy aki nem látta a Sixtus-kápolnát, nem tudja mire képes az ember.) Amikor rossz kedvem van, ezt nézegetem.

 

http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/

 

 

Előzmény: vélemény (19828)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19834

Attól tartok, akkor még ritkábban járnék moziba:))

Előzmény: anblock_italia (19832)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19833

Teljesen egyetértek az általad elképzelt forgatókönyvvel. Ráadásul a film címe egyértelműen az volt, hogy VATIKÁNI MÚZEUMOK, ezért jóval átfogóbb alkotást vártam volna. Valami olyat, ahol a kamera szinte folyamatosan pásztázza a folyosókat, termeket, alkotásokat és alatta a narrátor szépen elmondja a múzeumról a fontos tudnivalókat. Viszont szvsz a Pietának egyáltalán nem kellett volna benne lennie.

Előzmény: vélemény (19823)
anblock_italia Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19832

Látod ez is mutatja, hogy nem járok moziba, de a családomból néhányan igen, és úgy rémlett, egy jobb 3D-s filmre 3000 ft körül van manapság a jegy.

Előzmény: Törölt nick (19830)
anblock_italia Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19831

Azok a számok valóban nem így lettek mások által leírva, de ez igazán nem szoroz, az általános nemtetszést talán kicsit eltúloztam..., de nem hiszem, hogy van jelentősége. De ha igen, hát ez legyen a legnagyobb vétkem, ezért akár elnézést is kérhetek. Leginkább talán Cscs hevesebb reagálása váltotta ki ezt bennem, de valóban Manipura 60-40-et írt..., Vélemény talán 50-50-et, de a lényeg csak annak kifejezése volt számomra, hogy én kaptam a filmtől, míg tőlük elvettek, tök mindegy hány százalékot.

Előzmény: bonnita (19824)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19830

Fele volt a jegy ára????? Miről beszélsz? Pár nappal előtte voltam moziban 1490-ért a Hobbit 3-at néztük meg, ez meg 1600 volt.

Előzmény: anblock_italia (19829)
anblock_italia Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19829

Ááá, ne is törődj vele, nem lett elrontva a kedvem, sőt, azt mondom még most is, hogy ha tehetném, újra megnézném. Nem hiszem, hogy létezik bármilyen alkotás, aminek mindenki minden percét élvezi, én sem élveztem minden percét, de konkrétan azt, hogy mindig ugyanaz a pasi volt az átmenet, azt helyeslem. Mint oly sokszor írtam, én is több konkrétumot vártam, mindazokat, amiket felsoroltál..., sőt, Botticelli és Ghirlandaio freskóit is..., de úgy nem lehetett volna igazságos, mert minden a másfél órába sem férhetett volna bele, így csak a legnagyobbakra jutott idő. Ha valamit, azt tán gondolnám, hogy a legnagyobbak lehettek volna kicsit többek, mert az is el volt kapkodva, ahogy írta is valaki kritikaként.

Azt gondolom a legtöbben, még én is, valahogy úgy képzeltem el, ahogy írod..., de, pláne ha csak 70 perc volt... Mivel tudjuk, hogy bejutni sem könnyű a Vatikánba, így aztán ezt ne tekintsük sem reklám, sem ismeretterjesztő filmnek, valaki kitalálta, valaki elképzelte, valaki megcsinálta..., ha jól tudom, bár nem járok moziba, fele volt kb. a jegyek ára, mint egy sikeresebb játékfilmé. Talán, talán a címe lehetett volna árnyaltabb, utalóbb, hogy eleve tudjuk, nem egy átfogó ismeretterjesztő filmről lesz szó.

 

 

Előzmény: vélemény (19823)
vélemény Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19828

Én sem bántam meg, hogy megnéztem. Nekem a torzónál facsarodott össze a gyomrom.

A  legtöbb ünnepelt antik szobornál nem tudom, miért éppen az az ünnepel, pl Milói Vénusz, de a torzó nagy kedvencem. A máaik nagy kedvenc a Ludovisi Árész az Altemps palotából.

Manipura Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19827

Amúgy az a -60  kizárólag matematikailag sem  egészen tiszta nekem.

Előzmény: bonnita (19824)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19826

Sajnos mindenről lekéstem :((( Még jó, hogy nem írtam meg a kritikát, mint Manipura, most állati dühös lennék, ugyanis szó szerint ugyanaz a véleményem, mint Nektek. Még a szavak is, amiket használnék. De azért pontosítok (zárójelben ama kedves topictársunk neve, akinek a véleménye kísértetiesen hasonlít az enyémhez) :)

 

- (cscs) "összeharácsol" - Ez egy nem túl jól sikerült PR film a Vatikáni Múzeumokról. Lehet, hogy elégedetlenek a világ 6. leglátogatottabb múzeuma címmel? A porhintést, amit a (mindenki szerint) valóban rémületesen szereplő igazgató előad a gyűjtemény célját illetően, azt nagyjából kikérem magamnak.

 

- kilógó lóláb Ferenc pápa említése (bonnita, vélemény), annál is inkább, mivel (vélemény) a Múzeumok említése során legkevésbé asszociálunk a Modern Gyűjteményre, bár meg kell mondjam, én megnéztem volna, de tudtam, akkor nem fogom "bírni" a végét. Egy következő alkalommal sort kerítenék rá. A filmben viszont semmi helye. Főleg úgy, hogy mennyi minden kimaradt.

 

- láttam már 3D-t, szódával vidéken elmegy, nagyon nem estem hasra tőle. (vélemény) De hogy képeket??????????? Minek??????????? A festmény két dimenziós műfaj (nagyjából), mit hülyéskedünk 3D-s felvételekkel?

 

- ha meg már 3D, akkor hol vannak azok a gyönyörű szobrok? Nem találtak megfelelőt? :)

 

- (manipura) Valóban "kifelejtődött", hogy 14 múzeumról van szó, ami - főleg ha iskolai vetítésre szánják - nem elhanyagolható tényanyag. Ha már a 7 km. olyan fontos volt

 

- aminél viszont eltakartam a szemem (manipura, vélemény, bonnita, szóval nagyjából mindenki :) az a dramatikusnak szánt összekötő jelenetsor, ami öncélú, giccses művészkedésével kiverte a biztosítékot (akármilyen jóképű embert is mutogattak)

 

- ha már dramatikus ugye, akkor miért is egy szereplő van? ha meg csak hangulat, akkor minek? szerintem a Múzeumok elég hangulatosak borosta, vízcseppek meg mittudoménmi nélkül is

 

Sajnálom, hogy csak ismételni tudtalak Benneteket, de tényleg mindent leírtatok.

 

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy bár a film úgy béna, ahogy van, egy percig nem bántam meg, hogy megnéztem. Ha csak arra volt jó, hogy 70 percig (mínusz béna közjátékok) újra ott járhassak, már megérte. Megérte az összefacsarodott szív és az összeugró gyomor.

Manipura Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19825

Maximálisan egyetértek, sőt! A forgatókönyvírást/rendezést/gyártásvezetést rád bíztam volna. :)

 

Nagyon remélem, hogy nem rontottuk el Anblock kedvét. Mindenesetre kárpótlásul legközelebb az off Uffiziről készül hasonló, amire majd én megyek tudatlanul el, és ő (is) tudor a témában.

Előzmény: vélemény (19823)
bonnita Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19824

Ugyan nem láttam a filmet, de hasonló dolgok jártak a fejemben. Leginkább Anblock

matematikailag levezetett summázását elolvasva lett rossz érzésem.

Ez a -60 % és -40 % vastagon szedve nekem kicsit sok(k) volt, bocs Anblock :)

Szerintem senkitől nem vehetett el semmit a film, talán valóban többet ki lehetett volna hozni

a lehetőségből, ahogy Vélemény rávilágított.

Sok drónnal készült filmet láttunk már, nem tudom ennél használtak-e ilyet, én a kameramozgást

egy repülő kütyü szemszögéből képzeltem volna el, időnként megállva egy-egy szobornál,

freskónál, kárpitnál, ablaknál stb.

Előzmény: vélemény (19823)
vélemény Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19823

Anblock!

 

Egész nap azon sajnálkoztam, hogy elrontottuk a kedvedet. Azt hiszem az, hogy neked a film a hibái ellenére is tetszett, azt

jelzi hogy mennyire fantasztikus a múzeum. Nem akarok cscs és Manipura nevében is beszélni, de azt hiszem, hogy egyformák az érzéseink. Nem a Vatikáni Múzeumok ellen haragszunk, hanem értük, az elszalasztott lehetőségért.

Én még a film megnézése előtt elképzeltem, hogy milyen lehet. Csak fő vonalakban.

Indítás a Bazilika előtti térről, felemelkedve át a kupola felett, végig a palota és kertek felett. Közben érthető, általános szöveg a Vatikánról, a palotáról, a gyűjteményről. Kép besíklik a múzeumba, szöveg az antik gyűjteményről, jó felvételek a legfontosabb szobrokról, kb tucatnyiról. Pl a fő császárok, a torzó,a rotunda, az állatszobrok, több felvétel folyosókról, termek egészéről. Megérkezés a nyolcszögletű udvarhoz, ott időzés, majd jöhet a Laokoon. Onnan átvezetés MIchelangelohoz, aki ott volt a megtaláláskor. Esetleg itt jöhet a Pieta, megemlítve, hogy nem a múzeumban látható. Ezután  a Sixtusi, több kép a kápolna egészéről, különböző szögekből. Majd megemlítve, hogy itt tartják a konklávékat, amikor a falaszőnyegekkel díszítik a kápolnát, ez után megmutatni a faliszőnyegeket a képtárban és ez már az átvezetés Raffaellohoz. Utána jöhetnek a Stanzak, felvételek inkább a termek egészéről, mint a részletekről. Utána Borgia lakosztályok, a Fra Angeliko kápolna. Végül a hosszú, díszes folyosók, a térképek terme. Én így csináltam volna.

 

Raffaello. Egyszer összeállítottam a számomra  legkedvesebb 50 festmény listáját. Raffaello kép nincs köztük. Igazából egyetlen képe előtt sem érzem a borzongást.  A Sixtusi képeit nézve mindeig összeszorul a torkom, a helyszínen is, ennél a filnél is( minden hibája ellenére is) sőt bármilyen fotót nézve is. A stanzaknál sosem éreztem ezt.

rodore Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19822

Mert nem mindenki olyan tapasztalt utazó. Másodjára, vagy többedjére már bátrabban foglalgat az ember.

Előzmény: Törölt nick (19819)
OrSoLy Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19821

ja bocsánat, korsocska vagyok, csak sosem emlékszem a nevemre/jelszavamra:)

Előzmény: OrSoLy (19820)
OrSoLy Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19820

néztem én már mindenhol, többek között azokon az oldalakon, amik ebben a topikban felmerültek:) Na mindegy, majd még nyitva tartom a szemem.

Előzmény: Törölt nick (19819)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19819

A Bookingon túl is van élet. Fel nem foghatom, hogy miért ragaszkodnak annyian hozzá.

Előzmény: korsocska (19818)
korsocska Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19818

Köszi szépen:) Nagyon klassz ez az apartman, de nekünk nagy (és drágább is ám:) Bár látom, hogy külön fürdő van a szobákhoz, de a booking szerint csak egyben foglalható. MIvel ketten leszünk, inkább B&B-ket néztem, nem apartmanokat.

Előzmény: rodore (19817)
rodore Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19817

Én még csak egyszer voltam Rómában tavaly októberben. Mi itt szálltunk meg:

http://www.booking.com/hotel/it/st-peter-luxury-inn.hu.html?aid=338998;label=sppctrip-ufi-P900048979_Pool-2_Slice-2541;sid=172e03398ca30fd73e3db9a694c19156;dcid=1;ucfs=1;group_adults=4;group_children=1;age=14;req_adults=4;req_children=1;req_age=14;srfid=b225fb738dc860e563d9beb4e24fdf936bde9cdbX1;highlight_room=

 

Két hálószobás a lakás, mindegyik hálóhoz külön fürdő,wc. Mindegyik külön zárható. Konyha közös. Az egyikben jakuzzi is van, de ez igazán lényegtelen. Nekünk a Vatikán közelsége volt a szempont, mert Anyut vittük, neki pedig ez volt a fő atrakció.

A rutinos rómások azt tanácsolták, olyan szállást nézzek, ahol helyben lehet a kulcsokat átvenni. Lehet persze külön konyhásat is találni, de mi mindkét szobát elfoglaltuk, 5-en mentünk. Mi késő este érkeztünk, a kapcsolattartónak írtam sms-t, 2 percen belül ott volt. Haza is este indult a gép, a csomagokat otthagyhattuk a lakásban, azt mondta, hogy ha elmegyünk, a kulcsokat tegyük a konyha asztalra és csapjuk be az ajtót. Nem mondom, volt néhány apró negatívum, de összességében nagyon megfelelt ez a szállás.

Előzmény: korsocska (19816)
korsocska Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19816

nem szálloda, B&B ez is:) én nagyon sokat néztem a bookingot, de nem nagyon találtam jobb ár-érték arányú szállást. Most ez 4 éjszakára (március 19-23. között) 218 euró kettőnknek, 8,6-os az értékelése, és a Barberini mellett van. Ja és saját fürdőszobával szeretnék, és olyat, ami lemondható. Ha tudsz ennél még jobbat, szívesen fogadom, tényleg rengeteg a szálláslehetőség Rómában, elveszik közöttük az ember:)

 

Előzmény: rodore (19815)
rodore Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19815
Előzmény: korsocska (19814)
korsocska Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19814

Kedves Manipura!

 

Köszönöm szépen a tanácsokat! A fórumot olvasom már pár hónapja, megnéztem a szenvedély oldalt is:) Azért kezdtem el az elejéről olvasni, hogy semmi ne maradjon ki, plusz ez nagyon jó ráhangolódás, már most izgatott vagyok az utazás miatt:)

 

Ez a most talált szállás is visszamondható, csak kér előleget és az ezen felüli összeget is zárolja a számlán. Én nem vagyok olyan bátor, hogy sokáig várjak a szállásfoglalással, meg elég lowcost utazók leszünk, így félek, hogy ennyiért nem találok később, ilyen jó helyen. Te szoktál az utazás előtt néhány nappal is találni, központközelit, olcsóért (kb. 50-60 euró 2 ágyas szobáért éjszakánként)?

 

Köszi:

 

Orsi

Előzmény: Manipura (19813)
Manipura Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19813
Kedves Orsi! A foruminditoban megadott roma-szenvedely.eu oldalon javaslom a felkeszulest kezdeni, majd a kivalasztott nevezetessegekhez lehet jegyzeteket kesziteni akar itt es a roma-szenvedely forumrol is gyujthetsz infokat. Azt erdemes figyelembe venned, hogy a 2009-es indulashoz kepest pl. belepok, kedvezmenyek, ingyenes lehetosegek, nyitvatartas es kozlekedes szempontjabol jelentos a valtozas, ezer en nem az elejetol olvasnam a forumot, hanem visszafele. Kerdezes elott celiranyos keresessel javaslom az informalodast. Nem foglaltam meg azokon az oldalakon igy nincs tapasztalatom lemondhatosag/eloleg visszafizetesi szabalyokrol, de azt elkepzelhetinek tartom, hogy egy 20 szobas szallas csak 5-5 szobat ertekesit egyes foglalasi oldalakon, es valahol mar elfogyott. Altalaban a visszamondhatos szobat foglalom eloszor, es csak utazas elott par nappal foglalok olyat,amire mar le is vonnak. Igaz, ilyenkor mar a teljes osszeget, de altalaban a nem visszamondhato feltetellel foglalhato szobak ara kedvezobb.
Előzmény: korsocska (19812)
korsocska Creative Commons License 2015.01.08 0 0 19812

Sziasztok!

 

Márciusban utazunk Rómába a párommal. Szállást foglaltam már a Manzoni állomás közelében, de nem kellett előre fizetni, ingyenesen lemondható. Így azért még nézegettem, hátha találok jobb helyen, és most leltem egyet a Barberini állomásnál, ugyanannyiért, nagyon közel sok látnivalóhoz. A booking-on ezen a szálláson nincs már hely az adott időpontban, de pl a roma30-com-on, a tripadvisor-on még van, itt viszont előleget kell fizetni. Ugye előfordulhat olyan, hogy az egyik helyen már nincs szabad szoba, a másik azért még felajánl?

 

Elkezdtem egyébként az elejéről olvasni a topikot, ha marad még bennem kérdés, esetleg szeretném a segítségeteket kérni később:)

 

Köszi:

 

Orsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!