Tudomásom szerint a sok rövid út (város) okozza elsősorban. Azt, hogy tettek-e már valami technikai lépést ez ellen nem tudom, de magából a technológiából adódóan szerintem sokat nem is lehet..... :-(
A Pappasnál, (de gondolom a többi több szalonnal rendelkező kereskedőnél is) gépen látja az összes szalon készletét, plusz a berendelt autók helyzetét is. Ezért, ha szükséges, másik üzlet készletéből is át tudnak mozgatni autókat igény szerint. Azt tudni kell, hogy egy bizonyos szalonban nem csak azok az autók vannak, amik bent vannak bemutató autónak, hanem több is be van tárolva nekik.... Persze amennyi felszereltségi szint+szín létezik, sokszor van olyan, hogy az éppen nincsen..
ProCeed nekem sajnos már túl drága. :( A másik is, de ez van. Nagyon tetszik a ProCeed hátulja, de 5-800 ezer felárat számomra nem ér, ráadásul a dizájn megint elviszi a teret. Mert alapból ugye 594 liter talán, a másik 620, de nem 26 literről beszélünk csak, mert egy álló bőrönd esetén nem lehet lecsukni a csomagtér ajtót a csapott ferdesége miatt. (Nekem 3 kombi után jelenleg egy 5 ajtós autóm van és sajnos megbántam, mert hiányzik a tér).
Lehet, h azért , mert a Kia Ceed viszonylag új termék és a kereskedők készletet képeznek belőle és talán ezért van ez a hosszabb várakozási idő. Na meg talán azért, hogy majdnem dupla igény van a Ceedre, mint az I30-ra. Legalábbis itthon.:) https://tinyurl.hu/Bl6e/
Nem tudom, van-e baj vele, épp az a baj, hogy sehol sincs semmi infó arról, hogy a direkt befecskendezés miatti kokszosodást megoldották-e ezen a motoron vagy nem.
Ha naponta akarod használmi a csomagtér alatti rejtett fiókokat (én ott tartom aza ablaktisztító stb. holmit), a csomatértálca előbb-utóbb az ágy alatt végzi...
Letakartam az egészet egy használaton kívüli pokróccal, jobban bevált és egy kerékcserénél/balesetnél/kipörgő keréknél jobban használható. A tálcát csak előre látható szennyeződésnél húzom elő.
Akkor jól felszerelt autód van! Igen a LED a Platinumban már alapfelszereltség, de valahol meg jóval kevesebb hibalehetőség a halogén. Én a Goldot néztem a GT Line verzióban. /Elég lenne a sima Gold is, csak arra fél évet várni kell/. Főként az 1,4 turbó árak kúsztak fel ugye a kereslet miatt.
Visszaolvastam, hogy a KIA-nál az alkudozás nem egy egyszerű eset, ezt tapasztaltam. Eddig a csomagtértálcánál tartok az 500 e listaár kedvezmény mellett. Szerintem ez itt véget is ér... :)
Az autóm 1.4 T-GDI DCT7 Platinum 5 ajtós. Én még tavaly rendeltem - idén jött meg - azóta 400e-el!! :-( lett magasabb az alapára. Talán enyhe vigasz ha jól néztem a LED főfényszóró lett az alapfelszereltség része ami a drágulás előtt nem volt még alap. Enyémben még halogén.
Amúgy ez a kopó alkatrészes dolog máshol is így működik...mikor a 3 hetes Astrán úgy törölt az ablaktörlő, hogy nem láttam ki rajta, szintén ez volt a válasz...arra nem vonatkozik. Mondtam, hogy én ezen nem vitatkozom, levettem, majd odamentem a szalonban egy autóhoz és átcseréltem. :)
Köszi az infót, 1,4 turbós az autód, vagy diesel? SW? Melyik felszereltség? Még azt az egy dolgot valahogy nem értem, hogy a Gt-line verzióból miért szedték ki a kanyarfényszórót...ez érdekes...
Most jutott eszembe nekem az előző Ceed-emnél azt mondták, hogy a kuplungtárcsa az nem 7 év értelem szerűen de egyéb gond pl. ha a nyeles tengelynél van gáz az gariban menne!
Hallottám róla, hogy Kiában központi zárat gariban cseréltek ha minden igaz 5 éves volt már az autó. Aztán mennyire igaz nem tudom - lehet már javították egyszer még garis idejében - de a Kiánál állítólag méltányosak szoktak lenni.
- kopó/forgó alkatrészekre 2 év, DE ez is csak gyártási, anyag és szerelési hibára vonatkozik, normál elhasználódásra nem, továbbá sehol sincs teljeskörűen felsorolva, hogy pontosan mit értenek kopó/forgó alkatrész alatt, hanem hangsúlyozzák, hogy a TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL sorolnak fel párat, melyek között a kuplungtárcsa is ott van, szóval ne gondolja senki, hogy 3 év múlva ingyen cserélik akár az elkopott kuplungtárcsát
(De itt van az általuk felsorolt NEM TELJES lista: Gyújtógyertya, izzító gyertya, magasfeszültségű gyújtó kábelek, szűrők, hajtószíjak, bowdenek, kuplungtárcsa, féktárcsák, fékbetétek, lengéscsillapítók, ablaktörlő lapátok, futómű szilentek, stabilizátor összekötők, gömbfejek, padlóborítás, ülés- és belső kárpit, kormánykerék, bőr váltógomb, váltókar szoknya, szélvédő, izzók, stb.)
- fényezésre 5 év / 150.000 km
- audio rendszerre: 3 év / 100.000 km
- akkumulátorra: 2 év
- légkondicionáló hűtőközeg feltöltésére: 2 év
Ha esetleg valaki tudja a teljes listát, hogy mi számít kopó/forgó alkatrésznek, légyszi ossza meg!
Hol írják? Nekem DCT van és ismerem a VW féle DSG-t is. A fő különbség a kettő között, hogy a VW DSG picit gyorsabbnak érződik normál üzemmódban ill. a DCT induláskor kicsit lassabban kuplungol össze. Amúgy menet közben nagyon finoman dolgozik összességében abszolúte nem rosszabb mint a DSG, sőt talán finomabbnak is érezni. Szerintem bátran választható. A tartósságáról nem tudok de gondolom a 7 év gari vonatkozik rá mivel fődarab. Ezt a váltót sok Hyundai és Kia típusba szerelik évek óta így én azt mondanám mára kiforrott technika. Az én Ceedemben most van 3e km a váltó eddig egyszer sem bizonytalankodott.
Én még ott tartok, hogy az 1.4 turbós motort meg szabad venni egyáltalán?
A DCT-ről azt írják, hogy sokkal kevésbé kifinomultabb mint a VW-féle DSG, amihez már volt szerencsém. Sajnos arról semmi infót nem találtam, hogy maga a váltó mennyire tartós.
Az 1.4 turbos motort meg szabad venni DCT-vel? Nagyon tetszik az új Ceed SW, és szeretnék egy automatát, bár kissé félek is tőle... a 7 év gari arra is él?
amúgy a statisztikai adatok szerint az elmúlt három évben nem loptak Kiát Mo.-n, persze ez nem totális garancia,de kicsit megnyugtató
én új tulaj vagyok,használt 2012-es kombi és így visszaolvasgatva látom,hogy többen panaszkodtak a műszerfal felválásra,valaki próbálkozott gariban megoldani a problémát? nekem is van egy 10 centis részen,a levegő beömlőnél a vezető oldalon