A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
van egy La San Marco 95-ös gépem, s felülről nézve bal oldalon, a kazán oldalától gőz jön és szuszogás, ha felfűt a rendszer.
Foglalkozik esetleg itt valaki Közületek ilyen gépek szerelésével, vagy tudtok tanácsot adni, hogy van-e ott egy tömítés, ami jellemzően elfárad, esetleg egy szelep? Nem néztem még ábrát, stb.
Köszönöm! Ahogy látom, az eredeti gyártását abbahagyták, sehol nincs. A leírások szerint kicsit gyengébb anyagminőséggel van kompatibilis alkatrész. Az is ilyen lehet, amit linkeltél, de van olyan is, ahol kifejezetten feltüntetik a Carezza Deluxe-ot: https://www.amazon.de/dp/B07QVZR7N8/ref=pe_27091401_487024491_TE_item
A melegedési idővel még nem variáltam. Eddig annyit próbáltam ki, hogy mi a különbség aközött, hogy egyből csapolok, amint kialudt a lámpa, vagy csapolok egy üreset a csészébe, és az azutáni felmelegedés után jön a kávé. Vegyes volt az eredmény, de ezt a 10 perces dolgot kipróbálom, köszi. Egyébként én a délutáni kávézáshoz vettem, reggel valamelyik Bialettit szoktam használni, az espresso-eszköztáram nincs velem.
Ez nem lehet jó? A leírásban nem szerepel ugyan a Carezza Deluxe, de ott van a Carezza Style, ami ránézésre elég hasonló. Sőt, ha a Via Venetohoz ez jó, ahogy a listában szerepel, akkor lehet, hogy a többi Saeco/Philips Saeco kar is jó a Carezza Deluxe-höz. De ez tényleg csak tipp:)
Sziasztok! Gaggia Carezza Deluxe szűrőtartó karja eltört, másodszor. Két éve még tudtam pótolni egy angol webshopból, de most nem látok sehol. Esetleg valami tipp?
Update, bár tudom, hogy magamban beszélek:) Áttettem a gépet máshova, hogy lefényképezgessem, erre szinte megszűnt a billegés. Hiába, a vízszintes a különböző bútorgyártóknál mást és mást jelent.
Köszi a választ. A csepptálcarács elsőre instabilnak tűnt, de ha sikerül a helyére rakni a tálcát, akkor nem mozdul el. Viszont közben megnéztem jobban, és az egyik hátsó láb emelkedik el. Hátulról olyan, mintha az oldalsó/alsó lemezben volna egy kis elhajlás azon az oldalon: oldalt sem illeszkedik pontosan a hátsó falhoz, és a láb körüli rész sem egyenes. Majd holnap lefényképezem, és írok a cégnek. Tulajdonképpen tegnap délelőtt rendeltem, és ma meg is érkezett, szóval szerintem követik az eseményeket.
Kb. 3 éve vettem, a csepptálca olaszosan laza, viszont stabilan áll a lábain. A Lollo podok elég tömörek, egy kis előáztatással képesek 22-25 másodperces lefolyást produkálni, ami egész jó ettől géptől, azt hiszem. Próbáltam Musetti podokkal is, de az kb 15 másodperces lefolyást csinált, ami nem nyerő. Időnként érdemes kivenni az alsószűrőt, eléggé dzsuvás tud lenni egy-két hónapi használat után. "Utazós" gépnek vettem, de időnként itthon is elcsábulok. :)
Lollina-tulajoktól kérdeznék, ha vannak itt. A tiétek is olyan bájosan igénytelen? Hozzám ma érkezett meg, és majdnem félévnyi eszpresszó-mentesség után felüdülés volt a Classico pod, de a csepptálca két elemét a szentlélek tartja egyben, a gép meg kicsit billeg a vízszintes felületen. Miután a végeredmény OK, nem veszem a lelkemre, csak kíváncsi vagyok, hogy ez általános-e, illetve hogy a lábakkal lehet-e valamit kezdeni. Köszi.
sziasztok, kérdeznék. GG Classic vízköveztem citromsavval és feltettem a vakszűrőt hogy oda is menjen savas víz. szivattyú indítás után amikor feltelt a fej (?) a vakszűrőig egyből megállt a szivattyú. nem az volt mint máskor ha porral tisztítom hogy "kinlódik" de megy a szivattyú hanem megállt. gőzcsapot kinyitva szivattyú indul és tolja a gőzcsapon is a vizet. Az a baj hogy kávé készítésnél eősebb tamperolásnál megy megáll megy megáll ez a jelenség. szétszedtem az ovp nincs lergadva. mértem nyomást a karnál 9 bar -ig megy akkor megáll a szivattyú. a viztartályba nem folyik vissza semmi.
mi lehet? szivattyú halódik vagy dugulás van a 3 járatúnál? (bár vakszűrűnél ha kikapcsolom a csapolás jon a víz a lefuvató csövön a tálcába) Köszönöm üdv
Régen én is ott vettem, de most pl nem találom a webshopban. Akadozik az ellátás, valahol azt olvastam, hogy maga a gyártó/palackozó cég jelentett csődöt tavaly.
Ha tudsz még szerezni szénsavmentes Norda ásványvizet, az jó. A másik módszer, amit ajánlani szoktak, az az ásványi anyagokkal feljavított desztillált víz. Én az 5 literes DM-eshez keverek 0,3 gramm szódabikarbónát és 0,6 gramm keserűsót. De különböző receptek vannak, ezen és más kávés fórumokon is rákereshetsz.
Újonnan vásárolt Gaggia Classic Pro gépet milyen vízzel érdemes használni? Olvastam elrettentő véleményeket az alu kazán miatt, hogy ne használjak lágyított vizet. Akkor mit javasoltok?