Én is szembesültem már ezzel a problémával és elég nehezem találtam rá egy budapesti cégre, akiknél lehet bútorokat elhelyezni. Ezen a telefonszámon tudsz érdeklőni:266-1058 (www.depo.suvet.hu)
Még szerződés nem készült, viszont fénykép annál több:-)) Ugyanis rengeteget fotóztam, a házon belül is, amin látszik a konyhabútor, a gáztűzhely és a kályha is:-)
"Abban szokott lenni egy olyan mondat hogy megtekinteskori felszereltsegeben es allapotaban. Ha a koteskor volt kalyha meg tuzhely, es nincs a szerzodesben hogy azok nelkul, akkor az a cucc mar el van adva, a tietek es kesz."
Az baj, hogy ez nem ilyen egyszeru, ugyanis senki, de senki nem tudja bizonyitani, hogy mi volt eredetileg a hazban... gyakorlatilag mindket fel azt mond, amit akar... na ebben tegyen igazat barmelyik birosag. Szoval, ha nincs irasban, hogy tuzhelyestul, kandallostul, stb... akkor szivas. Sajnos.
Elmeletileg olyan allapotban kell atadnia a hazat, amiben megallapodtatok... nincs ilyen szabaly, hogy minek kell mukodnie, minek nem... nalunk peldaul - bagatellnek hangzik, meg akkor is ugy hangzott - az elado csaj ragaszkodott hozza, hogy o elviszi a furdoszobabol a mosdokagylot, mert egybe volt epitve valami furdoszobaszekrennyel... ebben allapodtunk meg, muszaj voltam engedni neki. Kerdes, hogy ti miben allapodtatok meg, mi kerult szerzodesbe, stb... ha csak szoban, es utolag kezdett el varialni, akkor az gaz, mert igazabol max. meggyozni tudod, hogy ezt megse tegye, vagy elallsz a cseretol... amit gondolom nem akarsz.
Azt visz el es azt hagy ott, amit akar... viszont ahogy Fido is irta, ha meg allapodtok vegul abban, hogy mi marad ott, mindenkeppen foglaljatok jegyzokonyvbe (egy egyszeru lista, ugyvedi hitelesitessel - mikor irjatok az adas-vetelit, akkor mellekletkent csatoljatok).
Igen, én is erre a mondatra gondoltam a szerződésből:-) Csak kérdés, mi az, hogy megtekintéskori felszerelés? Egyébként még nem írtunk szerződést, úgyhogy azt hiszem, ha ragaszkodik a dolgaihoz, akkor én meg az ár csökkentéséhez fogok:-) Köszi!
Ertelek. De sajnos van de. Akarata ellenere senkit nem lehet rakenyszeriteni hogy adja el a lakasat gaztuzhelyestol, kandallostol. Ha o nem akarja ezekkel egyutt eladni, akkor nem akarja.
Van adasveteli szerzodesetek? Eloszerzodes? Abban szokott lenni egy olyan mondat hogy megtekinteskori felszereltsegeben es allapotaban. Ha a koteskor volt kalyha meg tuzhely, es nincs a szerzodesben hogy azok nelkul, akkor az a cucc mar el van adva, a tietek es kesz.
Ha nincs szerzodes, akkor meg nem kotottetek uzletet, es eppen alkudoztok hogy mi mennyiert elado. Egyelore ugy nez ki, hogy a tuzhely es a kalyha nem elado.
Nem erről van szó. Az ő lakásuk is teljesen berendezett, a miénk is. Viszont ő el szeretné hozni a gáztűzhelyét, meg a konyxhabútorát. Na meg a fűtési rendszerhez tartozó kandallókányhát is. Szerintem adás-vételnél úgy kell egy házat átadni, hogy - összkomport esetén - annak minden része, funkciója használható legyen. Na most, ha ő elviszi a gáztűzhelyet, és a komplett konyhabútort, akkor a konyha elveszíti funkcióját. Csak kérdés, van-e erre jogszabály?
Hat ez eleg egyszeru. Ha te egy konyhabutoros hazat keresel, a kerdeses haz meg butor nelkul ado el, akkor az neked nem felel meg. Kell keresni masikat. Vagy ugydonteni jo lesz butor nelkul is. Esetleg a megfelelo ellenertek felajanlasaval lehet probalkozni. Nincs olyan torveny, ami kotelezne az eladot hogy a butorral egyutt eladja neked a hazat.
vajk
(nem az van, hogy tul lealkudtatok az arat, es szegeny utolag latja hogy tul lement es ezen akar egy kicsit visszahozni?)
Sziasztok! Lenne egy SOS problémám! Elcserélnénk a lakásunkat egy kertes házra, azonban a tulaj a kertes házból el szeretné hozni a konyhabútorát, a gáztűzhelyét és a kandallókányháját is. Mi viszont nem szeretnénk, nem akarunk a panelból mindent kiszerelni, konyhabútort, gáztűzhelyet, és a házat is úgy hírdették, hogy van benne kandallókályha. Mit tudunk tenni? Ha tudtok, segítsetek, hogy van-e arról valahol előírás, hogy mi az, amit vihet a lakásból, és mit kell otthagynia. Sajna itt az indexen nem találtam ebben a témában topicot, és a neten is keresgéltem, de még nem találtam semmi témába vágót. Előre is köszi!
Ha már úgyis kérsz árajánlatot, akkor kérj vastagabbra is! (8-10 centis) Nem maga a szigetelő anyag lesz a drága, akkor meg ne spórolj rajta, mert a gáz csak drágább lesz idővel, te meg húsz évre csinálod a falat.
Szeretném körbe hőszigeteltetni a házamat,a falak vakoltak festettek,na most az 5 cm-res hungarocelre gondoltam drajvitolva+vékony vakolat,ennek a munkadíjára lennék kíváncsi Ft/m2. Ha van akinek mostanában készítették,vagy tud az idevonatkozó m2 árakrol kérem irjon. köszi.
Bocs, rájöttem, hogy mit is tanácsoltál, én értettelek félre.
De, mint ecseteletem az előbb, ez úgy néz ki, hogy adott egy közlekedő, aholvan pár ajtó, és az egyik mögött indul lefele ez a lépcső, úgyhogy a szekrény nem jó megoldás.
Szia, köszi a választ, de ezek szerint nem voltam eléggé egyértelmű. A ház kétszintes, és ez egy pincelejáró, azaz egy lépcső, ami egy ajtó mögül nyílik lefele, egy közlekedő folyosón.
Így kellene "padlójának" lennie. Az eredeti falazat egyébként Porotherm 38 N+F.
A betonlépcsőt nyilván nem bántanánk, annyira nem akarom szétverni a házat, meg a garázsszint egyébként is elég tágas.
Szóval ide keresek megoldást, lehetőleg olyat, ami nem jár teljes felfordulással, mivel van egy csecsemőkorú gyermekünk is.
Hivtok egy asztalost és csináltok beépített szekrényt,polcot a helyén hátulról pedig szigetelitek EPS- vagy kőzetgyapottal a farétegek (esetleg gipszkarton) között...ha meggondoljátok később magatokat csak ki kell venni és már is van ismét átjáró...
Ne fizesed ki addig mig olyan nem lesz mint amit szeretnél..tanulságnak pedig annyit, hogy fótokat is kell kérni arról, hogy mit jelent náluk a ráépítés...és kis pici KFT-l nem érdemes ilyen munkát csináltattni...olcsó húsnak hig a leve...a közmondás szerint is...valamint egészbe kell cserélni a nyilászárókat...úgye senki sem a kopott cipőjén csak a felső részt cseréli? Sajnos ezen nem érdemes sporolni a sporolás eredménye a kontár gánya munka...igéret az elején a legtöbb a végén meg a bosszúság...így lesz egy olcsó ajánat drága...az ilyen beépítéseknek szinte elveszik az a jelentősége is, hogy az ablak keret melett régen berakott anyagok elöregedtek és azokat is kikéne cserélni..., mert erős hőhidforrások...nem csak a jó zárása számit az ablaknak, hanem, hogy milyen az ablak keret hőtechnikai mutatója...erről sokan elfejtkeznek...mit ér az a keret ha mellete képletesen belátnak az utácáról...:(
Most fotózd le, ha végképp nem juttok dülöre jeletsd fel az fogyasztó védelemnél...ha pedig nem számlás volt a történet bármelyik része és már kifizetted akkor pedig az APEH -l be lehet panaszolni, hogy a számlát elfelejtette a cég számodra átadni...ez havi 2 ellenőrzést jelent...nekik...
Azonban mielött ilyen dolgokat tennél a szép szóval probáld meg elintézni mond azt nekik, hogy laknának -e ilyen házban ahol így cserélik ki a nyilászárókat és ránézésre nem is ergonimikus mint mondjatok ha véletlenül jönn valaki hozzátok vendégségbe ki csinálta...?! :)) Egyeltalán merjed őket ajálani másoknak?! :)) Szerinted ők jól megtudják csinálni ha egy picit igényesebbek a munkájukhoz és nem kontárok mint pl akik a szomszédnál voltak nem olyan régen:))) Ezért is választottad őket!
Ez általában bejön..:))) Ha nem marad a bosszúság...a mai MO törvények senkit sem védenek meg...azok a politikusok alkották akiknek hasonló KFT- k vannak...vagy azokban érdekeltségeik...a jog és az igazságszolgáltatás eltérő dolog...erre bárki rájöhet itthon...:(
Nálam 11 ablak, 1 bejárati ajtó, 1 erkélyajtó, 10 redőny beszerelés 6 óra volt 5 embernek...
Sziasztok! Szerintetek hol lehet feljelenteni egy ablakcserével foglalkozó céget, illetve hogyan lehetne elérni, hogy normálisan megcsinálják, amit elvállaltak, vagy hol lehetne megátkoztatni őket, hogy megbűnhődjenek? Nagyon el vagyok keseredve:( Édesanyámnál cserélik az ablakot már egy hónapja. Egy kétszárnyas ablakról és mellette egy erkélyajtóról van szó, redőnnyel... 290 ezer Ft-ért... Aki volt kint nála felmérni és árajánlatot készíteni, azt mondta, lehet bontás nélkül is cserélni, a régi fakeretbe/tokba (nem vagyok szaki) építve. Kérdezte édsanyám, mi lenne a különbség a két munka között. A válasz az volt, szinte semmi, annyi, hogy nem kell még pluszba 50 ezer Ft-ot leperkálni kőművesmunkáért. Állítása szerint látványra nem sokban fog különbözni a teljes cserétől. Anyukám így emellett döntött. A munkások ezt másképp értelmezték. Lekapták az ablakszárnyakat, levágták a zsanért, berakták a műanyag tokot, meg rá az új szárnyakat, és szerintük ez így kész. A redvás fakeret, meg az a kiemelkedés a tokból (nem tudom, hogyan nevezzem) egy az egyben kilátszik, olyan ablak az ablak mögött szinten, tehát gányul néz ki az egész. Utánanéztem, más cégnél azt levésik, és be takarólapozzák-műanyagozzák, hogy a régi facucc ne látsszon. Említettem nekik is, hogy mi így képzeltük el, erre közölték, hogy ha pluszba fizetünk, megpróbálják...Azt hittem összecsinálom magam...Nekik az kész munka lett volna, ahogy ott akarták hagyni...Hiába mondtam, hogy ez így nem szép, nem ér meg ennyi pénzt ez a munka, ennyi erővel vettem volna az obiban ablakot, és berakom én...kiröhögtek. Végül már az ügyvezető-igazgató úrral is beszéltem, mert mondtam nekik, hogy csinálják meg normálisan, nem fizetek érte, számlázzák ki annak, aki az árajánlatot adta, és azt mondta, bontás nélkül is megcsinálják szépen...Az igi azt mondta, a szépség relatív fogalom...fizessek, a szerződésben nem szerepel a pluszmunka. A szerzősdésben egyébként semmi konkrét nem szerepel erre vonatkozóan, hogy hogyan végzik a cserét... Mellesleg az ablakok kicsit ferdék, és ha kinyitjuk, nem maradnak nyitva, becsukódnak. Kérdeztem a szakit, megcsinálnák-e rendesen. Nézegették...-Hát, igen, tényleg becsukódik. De ezért van a bukó funkció! Na itt már azt hittem megőrülök!!! KÖzben elkezdték a redőnyöket is feltenni, az is megér egy misét...3 ember 6 órán keresztül nem tudta feltenni azt a 3 db redőnyt...már jó ideje járnak hozzánk és a félig kész (szerintük kész) ablakhoz és csálé redőnyhöz...Nekem az idegeim meg készen vannak. Tudtok valami tanácsot adni mit csináljunk? Én nem vagyok az az addig üvöltözöm velük, amíg jól meg nem csinálják típus :( Előre is köszi!!!
2 éve épült házunkban rájöttünk, hogy felesleges a belső lejárat (lépcső) a garázsba, ugyanis az nem közvetlenül az előtérből nyílik, így a koszos cipő szindrómát végig kellene hurcolnunk a nappalin. Szóval a lényeg, hogy évi pár alkalommal használtuk csak, és arra gondoltunk, hogy jobban hasznosulna vmi kis tárolóként, esetleg egy ruhaszárító állvánnyal kombinálva.
Kérdésem: hogyan lehet ezt a lejárót beépíteni, azaz hogyan kaphatna egy padozatot a legegyszerűbben (költség, kosz, technológia)? Létezik erre könnyűszerkezetes megoldás?
Fontos lenne a megfelelő hőszigetelés is természetesen.
Ez már a 2.0-ás kiadása a rendelettervezetnek, ugyanis tavaly jelent meg a tervezet 1.0-ás verziója, ami tudomásom szerint eléggé bonyolult volt, visszaadták átdolgozásra. Ez lett az eredménye...:-)
Hat igen, eleg erdekes lenne, ha ennyire meglazitanak a gyeplot, pont most, mikor pl. az ezzel kapcsolatos illeteket is emelni akarjak... nem bizom en ebben igazan, igy lebeszeltem mar a dolgot egy-ket ismeros epitesszel. Egyikuk el is vallalna a dolgot tokkal vonoval 15 rongyert... ez vegulis nem penz erte, hogy nyugodtan aludjak.