Szerintem is magasan van. A gyerek vállával egy vonalban kell lennie a kimenetnek. A mi gyerkőcünk már egy Bpest - Bük utat is végigüldögélt benne. Érdekes módon ebben kevesebbet hisztizik mint a régi ülésében, lehet hogy kényelmesebb? :)
én Skandináviában élek, itt ez a szabályozás. Kaptunk a védonotol is egy brossurát, ami mutatja ill. a helyi hatóságok is ezt mondják. (sot, most hogy jobban nézem, azt írja hogy minél tovább háttal kell_utaznia, legalább 3 éves koráig) Itt midenki így csinálja.
Persze tudom, ez országonként változó lehet, bocsánat ha valakit megkavartam :)
Vettünk Kismama magazinos kuponos Römer King TS-t. Profi cucc. MOndjuk az 5 állást nem sikerült kicsiholni az ülésből hiába döntögettem a kallantyú segítségével. A Megatoys-os eladók egyébként hozzák a formájukat egyébként. Általában egy kedves gesztus nincs, de ezt miért is várom el minálunk. 10 percet vártam mire felcipelte egy droid a raktárból, és persze rossz típust. Még 10 perc és meg is hozta a TS-t. Azért az jó pont, hogy megmutatta utána az eladó, hogy hogyan kell bekattintani egy ilyen jószágot, hát enélkül nem jöttem volna rá egykönnyen.
az is jo ules, ugy van, hogy alapallapotban a trimax 9-18, mikor kinovi a hattamlat, akkor az leszerelheto, es az also resz tovabbra is hasznalhato ulesmagasitokent, ezert mondanak ellent a mettol meddig hasznalhato adatok, DE valojaban az ulesmagasito nem egy hiperbiztonsag, valojaban addig jo, mig sajat ove van az ulesnek, ha az nincs, akkor meg legyen hozza valami, ami vezeti az auto ovet (ezek az ugynevezett 18-36-os ulesek, nem magasitok, ulesek), a trimaxhoz, ha leszereled a jelenlegi hattamlat, tudsz majd venni egy olyan hattamlat, ami vezeti az auto sajat ovet (es az majd plusz koltseg lesz) persze nem kotelezo ez a hattamla, de halkan megjegyzem, a statisztikak szerint gyerekbalesetek autoban 4 eves kortol nonek meg szepen, amikor a szulok elkezdik ulesmagasitozni vagy csak siman bekotni a gyereket, ha egyaltalan, ezert erdemes meg arra szamitani, hogy nem art egy jo minosegu 18-36-os hattamlas ules is, tehat ugyis fog az meg penzbe kerulni
de amugy: a romer king egy nagyon konnyen jol fixalhato ules, mert az ules maga fesziti be az ovet amivel rogzited mig a trimaxnal kell hozza az emberi ero az ov meghuzasahoz, ezert en a romert ajanlom neked.
Képzeljétek el, elmentünk a telefonbeszélgetés alapján félretett ülésért és kiderült, hogy az nem az akcióc.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Meghozatni meg csak a jövő hétre tudnák. Az a baj, hogy nagyon messze utazunk a 7vg-n, és ebben a hordozóban már nem marad meg. Ajánlottak helyette Concor Trimax-ot, szintén 50k-ért. Hát nemtom. Belepróbáltuk az kocsiba, jó magas, a fejtámlát ki kell venni , csak úgy fér el. Ez 9-36 kg-os ülés, de állítólag azért mert a háttámát le lehet venni, ilyenkor csak ülésmagasítóként funkcionál. Nem is értem, mert az ülésre 9-18 van írva a papírjára meg 9 -36. meg az ECE 44/o3 is csak a papírján van. A fax se érti. A Lettikét nem tudtuk belepróbálni mert akkor aludt el( végre, mert jön a foga elég hisztis volt). Szemre jónak tűnik, csak 2 dolog nem tetszett: a csipőnél csak 2 "karfa"van szerintem így rosszabb az oldalvédelme. Az övön meg valami nagyon gagyi betét van, nem sokat tompíthatja az öv okozta nyomást ütközéskor.
A 2003-as ADAC teszten elégségest ért el.
SZVSZ a Römer jobb, csak azt hamarabb kinövi.
Strong Bad: igen, ezt én se értem igazából. A boltban azt mondták, hogy amúgy 56k az ára.
Háttal bekötni még jobb lenne egy ideig. A Brevi Grand Prix-t pl. be lehet kötni háttal is, de semmit se tudok a védelméről.
Sőt, az én 8 hónaposom /jelenleg 11.5 kg/ már egy hónapja nem fér bele. Úgyhogy azóta menetirányban ül. Jó, mondjuk 5 hónapos kora óta ül, és már majdnem megy.
:)))) én most tanítom jutkának, hoyg egyedül másszon be az ülésbe, mert nagyon magas a pereme a mi ülésünknek, amitől jó biztonságos, meg jól kilát meg minden, csak én szakadok meg, hogy beleemeljem :)
Most azt találtam ki, hoyg a gyerekülés ugye az anyósülés mögött van, de mindketten a vezetőöldalon szállunk be, aztán amikor ő bemászott az ülésbe akkor én hátrafordulok és bekötöm. nopersze ez így nem 2 perc, mert néha talál valami érdekeset a hátsóülésen, meg ki kell bámulni hátra... ááááá :-)))
Az egyik ilyen ules a BBc Iseos, az mondjuk ha jol tudom, eleg jo volt a teszteken:) DE: mi azert vettuk, hogy meg hattal kossuk be a fiamat, mert a gyogytornasz szerint nem volt meg eleg eros a nyaka (11hos). Oszinten szova nagyon szar hattal bekotni, nem ul olyna biztonsagosan a kocsi ulesen, nagyon magasan van, alig lehet beleszuszakolni a gyereket. Szal 1 honap utan megforditottam...:)
Ez azért így nem teljesen igaz, illetve nyilván országról-országra változnak az ajánlások.
Mi anno (mint rendes első gyerekes para-szülők:) konzultáltunk ortopédutól a sebészen át a közl. biztonsági szakemberig fűvel-fával és az lett a verdikt, hogy onnantól lehet a gyereket a 2. ülésbe ültetni (ezen a hordozó után, 9 kilótól ajánlott ülést értem), amikor már önállóan, stabilan ül.
Akkor azért már képes megtartani a fejét a normál városi fékezésekkor is. (OK, tudom, a súlyos balesetek nem ilyen helyzetben történnek, de azok ellen sajna a háttal ültetés sem feltétlen véd.)
Annál viszont feltétlenül jobb a menetirány szerinti ültetés, mintha gyereknek túl lóg a feje a hordozón - na akkor aztán nem védi meg a háttal ültetés sem.
Amúgy meg az a baj _szvsz_, hogy Mo-on talán ha 2 féle olyan 2. ülés kapható, ami beköthető fordítva is (a gyártó szerint beköthető), de az a 2 ülés nem vizsgázott túl jól a biztonsági teszteken az elmúl néhány évben.
tasha ezt hol hallottad? komolyan kérdezem! nem kötözködés, de már egy 10-12 hónapos, járni tudó gyereket se nagyon lehet bepréselni egy 0-13-as babaülésbe, nemhogy nagyobb gyereket... jól hangzik ez a biztonság cucc, de ez kivitelezhetetlen, komolyan!
a háttal ultetést 2 éves korig a biztonság miatt javasolják! (egyes országokban kötelezo így ultetni a gyereket eddig a korig) Ugyanis ekkora korra erosödik meg a nyakizom annyira, hogy egy balesetnél ne legyen baj ha menetirányban ul.
Persze, jobban lát a gyerek elorefelé, ez is egy szempont....
V8... Hatásodra én is megvettem a feleségemnek a Kismama magazint, de jól látom, hogy csak 300 Ft kedvezményt kapok a kupon felmutatásakor? Azért ezt vicces kuponnak nevezni nem? Vagy elnéztem valamit?
Örülök, hogy rátaláltál a számotokra is megfelelő ülésre.
Szerintem egy 15 hónapos babát (gyereket) nyugodtan beültetheted a menetiránnyal megegyezően. A mi lányunk is pikk-pakk megszokta ezt a pózt a hordozó után, sőt jobban is tetszik neki, többet lát és persze az ülés is láthatóan kényelmesebb neki, ettől is konfortosabbnak érezheti magát. Pedig "mi" még "csak" 13 hónaposak vagyunk - éppen ma.
Asszem kiszemeltem az ülést. A Kismama hátulján kuponakciós Römer King TS 48990.- pénz. Megnéztem a töréstesztet, természetesen kiváló. Ennyit megér a Lettike biztonsága. Legfeljebb 2 hétig nem eszünk:)))
Csak azt nem találtam sehol, hogy be lehet-e kötni menetiránynak háttal? Még egy darabig úgy kéne használni, mert még csak 15 hónaposak leszünk.
Akkor 200 Ft az övcsere. :) Nekem már elsőre is azt mondta, hogy "7ooo körül lesz" Az anyagával én meg vagyok elégedve. Szép kék mintás. Nem látszik rajta a folt. (Nimród már felavatta egy kis kiflivel)
Szégyen és gyalázat, én elfelejtettem megírni, hogy én is beadtam ugyanoda. Én is elégedett vagyok az eredménnyel bár a 7,300 Ft-ot sokalltam, mert előre 4,500-5,000-et mondott a mester. Viszont tényleg gyorsan kész lett. Mondjuk az anyagválaszték nem túl széles: "most csak egy van, de úgyis az a legjobb, mindenkinek tetszeni szokott"
Peg Perego Primo Viaggo autósülésünk van (babakocsi is PP), amihez jár újszülött szűkítő. Egy ismerősünk felajánlott egy másik szűkítőt, amit ők anno egy másik hordozóhoz vettek, aminek nem volt saját szűkítője. Namármost a PP Primo Viaggo szűkítője egy körbefutó hurka a fejrésznél. Amit most kölcsönkapunk, az viszont a baba fenekét is megemeli - ezáltal elméletileg ugye kevésbé ül "mélyen" a hordozóban és kevésbé terheli a gerincét.
Szerintetek érdemes ezt a fenékmegemelős szűkítő cuccot belerakni a Primo Viaggo-ba, vagy tételezzük fel, hogy az olasz designerek elég jól kitalálták a dolgot amúgy is? Van-e valakinek tapasztalata erről a feneket is támasztő szűkítőről?
Gondoltam elmesélem, hogy végül beadtuk az autósülésünket a Tinódi utcába (http://babakocsi.kibernet.hu/) Györnyörűen áthúzták, még az öveket is kicserélték. 75oo Ft-ot fizettem. Nagyon megérte.
A brevi etetőszék szerintem teljesen jó. Praktikum, biztonság, kényelem, kivitel, esztétikum alapján megszolgálja az árát. Én is - többek között - tapasztalt barátok véleményére is alapoztam a vásárlásnál.
A Römer gyerekülés tényleg nagyon drága. Majdnem elájultam amikor szembesültem az árával. Viszont tökéletes. Ha azt veszed, akkor legalább két évig tudod használni és igy kb. 70 Ft / nap az ára. Igy nem drága, főleg , hogy a gyereked biztonságáért van. Persze a közlekedés és a vezetés tudománya még ott van , mint rizikó faktor:-))
Ezen felül pl. a bébihordozó sokkal drágább , mégha összegszerüségében olcsóbb is. Azt jó esetben 1 évig (átlagosan) tudod csak használni.