Chagin a visszajátszás alapján közvetlen Szalay elött rajtolt és most Szalay van elörébb elötte meg Kis szóval 1km-enkén követi egymást Kis-Szalay-Chagi sorrendben.
Várható, hogy az ilyen szakaszokon csoportokba verődnek a versenyzők, főleg azok, akik ismerik egymást. Nagy biztonságérzetet ad, ha tudod, azonnal van segítség, ha kell. A navigátorok számának emelkedése is jótékony hatással van az időeredményre, több szem többet lát.
"Ha minden pálya ilyen lesz, elégedett leszek az idei Dakarral" - kezdte beszámolóját a versenykamion pilótája.
2006. 01. 03. 9:35:00, csapat hírek
"Az eleje gyors volt, tudtunk menni. Sajnos a végére ránk sötétedett, és a sötétben, porban csak lépésben lehetett haladni. A kamion jól működött, nem ütöttük oda semminek, úgyhogy egyelőre minden rendben van."
A kamionosok elég későn fognak indulni, úgyhogy a vége biztos sötétben lesz..
Ahogy látom: KATRINAK, KATAI , VARGA, SZILVESZTER, Henrik jól haladnak, Szilvási is elindult. Greff-ről nincs infó, bár akik a végén vannak, azokról sem ad még infót az iritrack. Úgyhogy lehet reménykedni.
És gondolod, hogy Paliknak meg Barnácskának nincs benne a keze könyékig abban az RTL mocsokban, ahogy a műsorokat készítik?? Nehogy már egyártatlan, szerencsétlen angyalka legyen P.L., akit csak Fortuna istenasszony balsorssal sújt....
Bár én konzekvensen megkímélem magam az atrocitásaiktól és a Dakar információkat bárhonnan, de nem az agyament időben sugárzott RTL "műsorokból" szerzem be. Azok a készítőivel együtt már a korábbi években teljesen lejáratták magukat a szememben.....
Én is fent maradtam és megnéztem a műsort. Már majdnem 10 percet foglalkoztak a többiekkel :) de még most is sokan kimaradtak. Vagy azért mert a riport elkészültéig nem érkeztek be, vagy mert ők 4-en voltak ma a legeredményesebbek.
Amúgy azt értem, hogy az Euro adását nem adhatják le 11 előtt, de saját készítésű anyagot miért nem nyomnak valami emberibb időpontban? Na, jó! Csak költői kérdés volt. Ez és kész. Kiváncsian várom a holnapi szakaszt! Mindent bele Srácok!
Nu, fennmaradtam és megnéztem a retekklubos összefoglalót.
Palik csak képről, telefonon szólalt meg, az egyik szerelője tárta szét helyette a kezét, miszerint fogalmuk sincs. Főtengelytörés hangzott el többször is, tehát konzekvensen csak egyfajta történetet adtak elő, azt, amit a sajtóközleményben is.
Maga az adás egyébként kiegyensúlyozott volt, szerepelt Kis, Szalay, Kátai, Varga is, igaz, a többiekről egy szó sem esett, a kamionosokról sem.
Kár, hogy ilyen későn van az adás és kár, hogy ez a kiegyensúlyozottság csak Palik kiesésével következhetett be.
Javaslom az RTL Klubnak, hogy reggel ismételjék meg az éjjeli adást teljes egészében, akkor még sokaknak újdonság lenne. A bugyuta, alig nézett reggeli műsorba beszúrt rövidke kis blokk helyett tegyék be az egészet! Akkor nem kellene hajnalig fennmaradnia senkinek, és kb. ötvenszer annyian nézhetnék meg.
Nem lehet, hogy az a gond a Palikkal, hogy az ő nevével fémjelezve nyomja el a retek a teljes magyar dakar-mezőnyt? Esetleg az, hogy ebben a Palik erősen tevékeny résztvevő/szervezőnek tűnik? Én azt várnám egy magyar(?) mediumtól, hogy tudósítson a magyar csapatról, egy versenyzőtől pedig, hogy támogassa, vagy legalább ne szorítsa ki a többieket. Szeretném tudni, hogy mi történik Lisziékkel (akiket tavaly gyakolatilag mellőztek a közvetítések során), hogyan küzd Kristóf Marci, hogyan teljesít a teljes magyar gárda. Nem gondolom,hogy a legtapasztaltabb dakaros és remek versenyző Szalay-nak csak a Palikra fordított idő töredéke kellene, hogy jusson a híradásokban, és azt sem gondolom, hogy a versenyzőként szakértők szerint klasszisokkal jobb Kis Sanyi másodrangú szereplőként kellene, hogy megjelenjen a szupersztárént kezelt Palik mellett. Sajnos éppen az látszik a Palik-Dakar-RTL jelnség kapcsán, hogy mellőzik, elnyomják, elhallgatják a többi magyar versenyzőt, azok eredményeit - és nem az, hogy az országért, a magyar autósportért tesz valamit. Pedig, a kapcsolataiból, energiájából valószínűleg megtehetné... (mert egy tehetséges, energikus ember - ez megkérdőjelezhetetlen) Ettől függetlenül, nagyon sajnálom, hogy kiesett, neki is(!) drukkoltam.
monnyuk nekem nincs túl sok bajom a palikkal, isten látja lelkem még kedvelem is. ám asszem jó magyar szokás szerint a dakar cuccot, amit szalay hozott be a magyar köztudatba, kicsi gebinben nyomják az reketklubbal.
Lehet, hogy mostanra már egész jó pilóta lett - bár amennyi zsét elköltött már a "tanulásra", annyiból a Kis nem tudom hol tartana -, asszem nem is erről megy a vita. A probléma csupán az, hogy emberileg egy sz.r alak. Ahogy a hozzá kapcsolódó retek is egy hazug, félretájékoztató sz.r műsort csinál élén a bunkobarna haverjával. Kicsit hányok tőlük ... ennyi :-((
Nem tudom mi ez a nagy palik ellenesség. Lehet hogy sokan nem szeretik közéleti szereplőként vagy forma1-es kommentátorként, de azt el kell ismerni, hogy jó pilóta. Tavaly nagyon jó eredménnyel zárta a Dakart és az egész versenyszezonban jól ment. Azért mert az rtl nem képes egy nézhető műsort összerakni a versenyről, a Palikot még nem kell lenézni. Itt csak azt kell nézni, hogy jól megy-e, hogy dicsőséget szerez-e a magyar csapatnak. A tavalyi eredményekből kiindulva neki lett volna a legtöbb esélye jó eredményre.
Ami pedig az rtles csapat másik autóját, Kis Sanyit illeti, ő is nagyon jól megy. Szerintem ők ketten a leggyorsabbak. Az rtl jól teszi ha őket támogatja, a hiba az, hogy a műsor ......... nem valami jó:)