Az Alpha Centauriban két dolog tetszett piszkosul: a diplomácia tuningja és az egységek szinte szabadon fejlesztése. tudom, ezt a futurizmust a civ-ben nehezebb visszaadni
mostanában nagyon keveset játszom (kicsit "kiöregedtem" belőle), de civ2-t még egy unalmas estén is el szoktam kezdeni, bár nem vagyok nagy májer benne, tényleg az egyik kedvenc (Panzer General2 a másik), Sid Meier neve is védjegy számomra, szóval nagyon-nagyon várom a civ3-at
egy apró kérdés: iszonyatosan imádtam anno a colonization-t szinten SM-játék, ugye, ennek 1994 óta volt-e bármiféle fejlesztése?
Nos. A képek alapján nagyon igéretes projectnek látszik. Nagyon remélem hogy radikálissak lesznek a változások a Call To Power II-höz képest mert az hatalmas csalódás volt számomra / tudom hogy a két programot más más cég adta ki készítette de mégicsak rokonok szegrõl-végrõl / :( Ami azt illeti nem bánnám ha egy Civ II jellegû progit kapnék 2001 es grafikai szinttel és egy kicsit részletresebb economiai menedzsmenttel. Majd meglátjuk ..... Addigis itt egy nagyon nagyon jó Civ fan oldal link + az egyik kedvenc Scenárióm a Civ 2 ben jelenleg / új egységekkel , grafikával , csodákkal :) /
En nagyon bizom Sid Meierben es csapataban, hogy nem kenik el a jatekot, es biztos vagyok benne, hogy valami teljesen ujat, de megis civet fogunk kapni. Alpha Centauri is civ volt, de azert megsem egy azonnal megtanulhato jatek, kaptafa, stb. Igazad van Papin, mas jatek volt, de nemcsak a nevek valtoztak, pl a valaszthato 'nepek' is kulonbeoztek elegge... Nagyon kivancsi vagyok, de semmi az az informacio, ami egyenlore fennvan a hivatalos site-on. Nem kell mast csinalni, csak varni, varni, es varni....
A Firaxis Games elindította a Civilization III weboldalát(http://www.firaxis.com/civ3/)!
Ki ne ismerné a legendás Civilization-t, mely méltán pályázhat a "minden idők legjobb játéka" címre is! No persze erős lenne ez a verseny, hagyjuk is, de a lényeg, hogy ez egy frankó kis játék, ami nem utolsó sorban még hasznára is válhatott az emberek tudásának.
Az első és második civ után sokáig csend volt, csak a kiegészítőkkel hülyítették a népet. Persze volt a kiadók részéről újabb próbálkozás, hiszen a sikert meg kell lovagolni, de Sid Meier-nek más tervei voltak.
A CTP feldolgozás valahogy nem volt az igazi, s pár apró ötlet ellenére, inkább csak a rókabőr tipikus esete volt. A másik feldolgozásra már nem is emlékszem. Az Alpha Centauri kicsit más tészta, mert nekem ugyan tetszett, de azért hiányzik az igazi. Űr-stratégiának inkább egy Master Of Orion III lenne jó! :-) (Furcsák voltak a kitalált technológiák, egységek, amik erős párhuzamot mutattak a civ sorozattal, csak épp más, furcsa nevük volt (érthető okokból), ami kissé megnehezítette a fejlesztések irányát belőni.)
Ám most a mester, Sid Meier neve is megemlítődik, készül az igazi folytatás! (Ha valaki nem tudná, a Firaxis Games S. M. új cége, bár persze nem egyedül dolgozik, tehát a dícséret másoknak is kijár...)
Térjünk a lényegre! A játék weboldalán máris láthatunk három animált shockwave egységet: Warrior, Phalanx, Catapult.
Nagyon ötletes, megnézhetjük hogyan néz ki a pihenés, a futás, a harc, a győzelem és az elhalálozás animációja. Persze kell hozzá a legújabb shockwave, tehát ha nincs meg, számíthatsz egy kis töltögetésre...
Az ún. Art Gallery-ban látható néhány egység drótváz (wireframe) modelje, valamint 3D renderelt képe is. Jelenlegi lista: Warrior, Phalanx, Catapult, Rifleman, Abrams tank, Panzer, F-15 fighter, MiG fighter. (Ilyen egységek tehát biztosan lesznek...)
Néhány szó olvasható még a játékról, de sok újdonságot nem tudunk meg. Gondolom hamarosan újabb infókat kapunk, szép lassan csepegtetve...