Az elején tisztázzuk, vitát én sem szeretnék! Beszélgetünk, mint "közeli ismerősök".
" Ok! hát ott teljesen más volt az arcotokra írva amikor mellétek is beraktak egy német kisbuszost fordítva, ott vitáztatok 2 napot........................ :) "
Ez nem zsúfoltság jele, hanem ahogy előzőekben írtam, a kemping hibája, hogy a parcelláknak nincs határozott határa!
- az általad nevezett német kisbusz lakói nem voltak tisztában azzal, hogy a lakókocsiknak és lakóautóknak van egy " szervízoldala, és olyan közel rakták a lakóm szervízoldalához a sátrukat, hogy zavarásuk nélkül nem lehetett a WC, és a szennyvíztartály kivételét megoldani. Miután Én szóvá tettem, és jeleztem, hogy itt esetleg szagok is lehetnek ( 40-50 fok ) a német Úr a kemping vezetőjének panaszkodott, aki ajánlotta nekem a boltban kapható kemikáliák használatát....!
Két nap után áttelepültek egy másik helyre!
- "Ne álítsuk már úgy be mintha minden tökéletes lenne abban a kempingben,ha jól emlékszem nem is maradtatok a tervezett időpontig tavaly................. "
A tavalyi terv az volt, hogy augusztus végén a feleségemet, és a kiskutyát hazahozom, és a fiamékat leviszem és lentleszünk szeptember 15-ig! mivel szezonárat fizttem, így csak az elhasznált áramköltésggel kellet volna többet fizetni!
Sajnos fiaméknak nem jött össze, így augusztus 25-el eljöttünk haza!
- " ........,de amikor mondtuk hogy találtunk egy tényleg TÁGAS kempinget nem nagyon érdekelt!"
Azt már ott eldöntöttük, hogy 2017-ben nem lesz külföld, hazai termál, és a Balaton van a tervekben! Akkor még nem kerestük a következő Görögországi helyet! Azóta azonban keresem már a 2018-as célt!
Teljesen természetes, hogy van némi fékhatás is, mivel a fék tolató automatikája nem veszi el 100%-ban a fékhatást és ez emelkedőre tolatva csak rosszabb. Ha nagyon gáz a dolog, akkor ki kell támasztani a vonófejet. Az alábbi linkben is arról írnak, hogy ilyesmi problémájuk van, amikor a lakót tolják otthon a helyére, ezért valami deszkát tesznek a vonóhorog és a vonófejen lévő "kengyel" közé. Persze valami olyan megoldást kell találnod, ami nem esik ki onnan, amíg tolatsz.
Hát a gond nem a műszakival van. Pont ma kérdeztem a kollégámat, hogy hol tart a dologgal. Június 8 óta minden papírja megvan ahhoz, hogy az okmányiroda kiállítsa a forgalmit, de három hete nem képesek rá a korábban leírtak miatt, mert ugye nem vitték be a központban azt azt a pár karaktert a rendszerbe, hogy a vidéki ügyintéző kiválaszthassa a forgalmi kiállításánál. Tegnap azzal "biztatták" a kollégát, hogy eltarthat ez akár két hónapig is. Ma felhívtam egy barátomat, akinek 20 éve autókereskedése van, hogy van-e esetleg valami okosság. Hát nincs. Azt mondta, hogy 3 autója áll a kereskedésben, amiknél ugyan ezzel szív, ebből az egyik például egy mezei Mercedes Vito, ami 2 hónapja vár a forgalmira. Ez a szop..tás január óta van, amióta az okosok belenyúltak a rendszerbe. Na ez az ügyfélbarát, nagy magyar közigazgatás. Menjenek a halál véreres f..szára.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet a lakókocsit kikapcsolni a ráfutóféket? Egy meredek emelkedőn tolattam fel, és éreztem, hogy nem csak a súllyal kell megküzdenem, hanem a fék is dolgozik.
nem ment ez sem úgy ahogy szerettem volna. Ez lakóautó és németben kapott utólag beépített részecskeszűrőt, ami be is volt jegyezve a forgalmiba így Euro3-ból ott automatikusan euro4 lett. Sajnos ez nálunk nem megy. így nyilván sokkal több lett a regisztrációs adó. Szerencsére volt rajta még bőven műszaki így az most elmaradt...
Ok! hát ott teljesen más volt az arcotokra írva amikor mellétek is beraktak egy német kisbuszost fordítva, ott vitáztatok 2 napot........................ :)
Ne állítsuk már úgy be mintha minden tökéletes lenne abban a kempingben,ha jól emlékszem nem is maradtatok a tervezett időpontig tavaly.................
Nem akarok vitát, de amikor mondtuk hogy találtunk egy tényleg TÁGAS kempinget nem nagyon érdekelt!
Ugyan nincs érdekeltségem, de hogy árnyaljuk a képet:
-Ha valaki nem ragaszkodik a bolt környékéhez hátul tágas árnyas helyek vannak és Júliusban mindig lehet a helyek közt válogatni (Augusztusben nem tudom mennyi hely van).
-A tulajok szerintem teljesen normálisak segítőkészek, de nem tolakodóak.
-Az öböl egésze, pedig hasonló jó minőségű strand, mint Sartinál, csak otod annyi emberrel.
Kitartást a honosításhoz, mostanában kicsit nehézkesen mennek a dolgok. Kollégámnak ez a 6. hét mióta elkezdte és még mindig nincs forgalmi a kezében, pedig már több mint két hete magkapta az egyedi forgalomba helyezési engedélyt és a műszaki vizsgát is a lakókocsi. 2 és fél hete arra vár, hogy valaki kegyeskedjen Pesten egy pár karakterből álló adatot bevinni a központi rendszerbe, hogy a forgalmi kiállításánál ki tudja az ügyintéző választani azt, egy vidéki okmányirodában. Éljen a bürokráciamentes ügyintézés. Remélem neked nagyobb szerencséd lesz.
Nemá! Tavaly egymás mellett nyomtuk,a sírköves Gábor vagyok és a Diána.. :)
A mi bódénk mellett pl kb 90 cm ,ott volt rögtön egy másik lakó ,én erre gondolok,emlékszel még mi el is mentünk egy két kempinget megnézni, hát ég és föld volt a különbség......még meséltük is A tulajok is, nem is tudom odaértél akkor jó fej voltál, aztán leszartak ennyi :)