Keresés

Részletes keresés

GoldenEye Creative Commons License 2004.09.09 0 0 206

Graco nem csinál átfordíthatós tolókart, legalábbis nekem ezt mondták. De a védője vag ynapellenzője vag yhogy mondják, ami a gyerek feje fölött van, az átfordítható :)

Előzmény: Suz734 (205)
Suz734 Creative Commons License 2004.09.09 0 0 205

Szerintem az is fontos, hogy a tolókar átfordítható legyen. Így az árnyékolással nem kell annyit szenvedni.

Előzmény: GoldenEye (204)
GoldenEye Creative Commons License 2004.09.09 0 0 204

Huuu, nagyon köszönöm a sok infot...

OK, OK, abban igazatok van, hogy magában ennyi a kocsi és még jön rá a ygerkőc meg mindenféle, ami épp van, de hát gondolom ezzel más kocsik is így vannak, nem? Azaz, ha egy 15, 20 kilósat veszek, arra is rájön mindez...:)

Mindegy, alapvetően megnyugtattatok, tökéletes kocsi úgy sincs, vagy legalábbis nem tudom/akarom megfizetni :)

Ha lesz rá lehetőségem, még megnézzük a Quinny babakocsikat, aztán döntünk :)

macskamati Creative Commons License 2004.09.08 0 0 203

Halihó,

nekünk Graco Mirage van, elégedett vagyok vele nagyon. Persze vannak sokkal jobb (és drágább) kocsik, és mindenekelőtt az a kérdés, hogy hol szeretnéd használni, akarsz-e tömegközlekedni...

Akkor ajánlom, ha főként városban járnál vele, tömegközelekednél, vagy lépcsőn kéne emelgetned, járnál vele zsúfolt ABC-ben, ahol könnyen, kis helyen kell fordulni a kocsival. A rugózása viszont rémes, "terepre" szvsz alkalmatlan.

A Mirage 7 kilós, újszülött kortól használható, elég keskeny, de nem kényelmetlen még egy jól megtermett másfél évesnek sem. 14 hónapja használjuk, semmi baja.

Abba gondolj bele, hogy üresen nagyon könnyűnek tűnik egy kocsi, de ahogy Niácska is írta, a poronty és a tartozékok elég nagyot dobnak a súlyán, és hát hiába a rendszeres "edzés" :-), a súly egyre csak nő! Mi most cirka 20 kilónál tartunk (kocsi+gyerek+cucc), és akkor nem voltam bevásárolni. Asszem akkor is kész lennék tőle, ha nem a nyolcadik hónapot taposnám. :-) Így meg defőleg... :-) Persze, azért felteszem bármelyik buszra. Plusz 5 kiló bizony sokat számítana.

macskamati

Előzmény: GoldenEye (197)
Niácska Creative Commons License 2004.09.08 0 0 202

A Quattro tours kocsival én nem tudtam felszállni a buszra. Mert ok, hogy 12,8 kiló magába, de abba jön még a gyerek (min. 4 kiló újszülötten) + egy kis táska gyerekholmi. Simán kb 2o kiló. Ennél azért vannak könnyebb Graco kocsik...

Másrészt széltébe sem fértem el vele úgy a lépcsőn, hogy én+kocsi segítség nélkül. Mindig nekiestem az ajtónak. No lehet hogy a súly miatt is.

A Graco egyébként nem rossz választás, unokatesónknak pl. Mirage volt, na azzal tényleg lehet akár BKV-zni is. Illetve fel lehetett emelni.

Persze te tudod, én nem akarlak lebeszélni! Ez az én személyes tapasztalatom!

Előzmény: GoldenEye (199)
vizitantusz Creative Commons License 2004.09.08 0 0 201

Szia GoldenEye!

Nekünk is Graco b.kocsink van. Tavalyi tipus. Közepes - dupla kerékkel elől. Kényelmes és jól lehet tolni. Ahol mi lakunk ott eléggé göröngyös minden utca és primán eltologatom a kocsit. Könnyű, 11 kg. Hordozó is van hozzá, azzal sem volt semmi bajom, viszonylag könnyű volt, 5 kg. A bab tette mindig nagyon nehézzé:))

Szóval én elégedett vagyok a Graco-val, csak ajánlani tudom.

Szia Golde

Előzmény: GoldenEye (200)
GoldenEye Creative Commons License 2004.09.08 0 0 200

Ja, elfelejtettem megköszönni az infot :) Különösen a hordozósat :) Köszönöm!

Előzmény: GoldenEye (199)
GoldenEye Creative Commons License 2004.09.08 0 0 199

Niácska!

De hát 12,8 kg! Fura, hogy ezt mondod...Végigpróbálgattam más kocsikat is (mármint a boltban emelgetni), azok sokkal nehezebbek voltak (érzésre is meg a papírjuk alapján is)!

Mi belvárosban lakunk, hegy nem sok :)  Az eladó is azután ajánlotta, hogy kifaggatott hogy lakunk...mert miket én először kinéztem azok sokkal nehezebbek voltak, és belvárosi közlekedésre kevésbé alkalmasak...

De ezen felül volt vele bármi más probléma vagy igazából ez, csak ez neked nagyon rossz volt?

Előzmény: Niácska (198)
Niácska Creative Commons License 2004.09.08 0 0 198

GoldenEye,

Nekünk volt Graco Quattro Tour kocsink. Én speciel utáltam. Mi hegyen lakunk, s ez a kocsi nagyon nehéz. Egyenes talajra bizti jó, de hegyre feltolni kész edzés.

A hordozót viszont szerettem, kényelmes volt.

Niácska

Előzmény: GoldenEye (197)
GoldenEye Creative Commons License 2004.09.08 0 0 197

Sziasztok, mi egyelőre egy Graco TS-t néztünk ki, amihez van bébihordozó is. Valakinek Graco tapasztalatai vannak?

Ezt néztük mi ki:

http://www.graco.fr/travelsystems/quattrotourTSB.htm#

angolul:

http://www.graco.co.uk/travelsystems/classicts.html

vizitantusz Creative Commons License 2004.08.17 0 0 196

Akkor nekem szerencsém volt:) Bár már sokszor jártam ott és eddig tul nagy panaszom nincs az eladókra, ha sikerül elcsipnem őket, akkor már kedvesek és normálisak. Nagy forgalmu üzlet hátránya, hogy "ugy is megveszi,azért jött ide" alaponnem igazán kényeztetnek a kedvességükkel az eladók. A vásárlóközpontuság még nem teljesen ismert fogalom Mo-n:((

Viszont az ujpesti Megatoysban tényleg jófejek az eladók- szerintem. (Ott kisebb a forgalom.)

A

Előzmény: Strong Bad (193)
igazi hős Creative Commons License 2004.08.17 0 0 195

ElCavillo,

ez egy külön talpas babahordozó, szerintem teljesen jól rögzíthető. (Nyilván semelyik babahordozó nem lehet olyan masszív, sem olyan jól rögzíthető mint egy jó ülés, de valamit valamiért.) A kényelemről: van kis párna a baba feneke alá, szúkítő a fejéhez.

Előzmény: ElCavillo (194)
ElCavillo Creative Commons License 2004.08.16 0 0 194

Igazi hős,

köszi a választ. Leginkább az érdekelne, mennyire tekinthető biztonságosnak az  ülés, és hogy mennyire lehet stabilan bekötni az autóba? Azt olvastam, hogy ez utóbbival lehetnek problémák, és hogy a babának sem túl kényelmes. Én ilyen PP ülést még nem láttam közelről, de ha minden igaz, kapnánk egyet.

Előzmény: igazi hős (190)
Strong Bad Creative Commons License 2004.08.16 0 0 193
Szia, én is a soroksári Megatoysban vettem. Megmutatta nekem is az eladó az ülést, de nekem tényleg sokat kellett várni. Csigalassan hozták elő a raktárból. A másik dolog, az mondjuk generális itt Mo-n. Sehol egy kedves gesztus, egy mosoly, amivel éreztetnék, hogy hej te vásárló, de jó fej vagy mert te hozod nekünk a gempát. Inább b***g, itt rohadok, és ezzel a seggfejjel kell törődnöm, ahelyett, hogy a strandon napozhatnék. MOndjuk én hosszabb időt töltöttem nyugaton, lehet hogy ez a baj.
Előzmény: vizitantusz (192)
vizitantusz Creative Commons License 2004.08.15 0 0 192
Én is a MegaToys-ban vettem a Römert (is) és velem nagyon kedves volt az eleadó. Maximálisan válaszolt minden kérdésemre és segitett, megmutatta az üléssel kapcsolatos minden tudni valót. Egy szépséghiba volt csak, hogy 5-10 percet kellet az eladóra várni,mert egyedül volt és előttem még ketten voltak ülés ügyben. Én a Soroksári uti üzletben voltam. Te hol?

Én is a MegaToys-ban vettem

Előzmény: Strong Bad (178)
vizitantusz Creative Commons License 2004.08.15 0 0 191
Szia VÉNYOLC!

Örülök, hogy a Römer King mellett döntöttetek végül. Láthatólag Lettike is meg van vele elégedve.:))

Előzmény: VÉNYOLC (180)
igazi hős Creative Commons License 2004.08.15 0 0 190

ElCavillo,

mi rövid ideig használtunk egy Peg Perego babakocsira is rakható babahordozót: korrekt darab, szép anyag, kicsit magas ár.

Előzmény: ElCavillo (189)
ElCavillo Creative Commons License 2004.08.15 0 0 189

Sziasztok!

Érdekelne, hogy ki mit tud, és kinek milyen tapasztalata van a Peg-Perego ülésekkel kapcsolatban? Várom a segítségeteket!

beth74 Creative Commons License 2004.08.11 0 0 188
Köszi!
Előzmény: VÉNYOLC (187)
VÉNYOLC Creative Commons License 2004.08.11 0 0 187

Hali!

adac.de

Előzmény: beth74 (184)
VÉNYOLC Creative Commons License 2004.08.11 0 0 186

Strong Bad, Coge sziasztok!

SZVSZ jól van az öv, az alsó már túl lent lenne. A használati útmutatóban is az van, hogy:" A vállöveket azon az övnyíláson kell átvezetni, amelyek a gyermek vállmagasságánál, vagy a fölött vannak" 13. oldal. Ha letenném akkor még annyit se tudna  mozogni szegény gyerek. Az autóban is váll fölött vannak az övek bekötési pontjai.

Azé' köszi az aggódást!!!

üdv.: venyolc

Előzmény: Coge (182)
Ammandina Creative Commons License 2004.08.11 0 0 185

Tegnap voltam a Brendonban és elkezték árulni a maxi-cosi gyereküléseket is. Azoknaka töréstesztje jó (vagy naygon jó, már nem emlékszem)

beth74 Creative Commons License 2004.08.11 0 0 184

Sziasztok!

Hol találok töréstesztekre vonatkozó infókat? Visszaolvastam a topicot, de lehet, hogy csak átsiklottam felette.

Strong Bad Creative Commons License 2004.08.11 0 0 183
Szerintem is magasan van. A gyerek vállával egy vonalban kell lennie a kimenetnek. A mi gyerkőcünk már egy Bpest - Bük utat is végigüldögélt benne. Érdekes módon ebben kevesebbet hisztizik mint a régi ülésében, lehet hogy kényelmesebb? :)
Coge Creative Commons License 2004.08.10 0 0 182

Vényolc,

nem akarok beleszólni, mert a kép csalhat, de nem fűztétek túl magasra az övet? A képekről úgy tűnik, hogy Lettikének elég lenne még az alsó...

Előzmény: VÉNYOLC (180)
VÉNYOLC Creative Commons License 2004.08.10 0 0 181

>A Megatoys-os eladók egyébként hozzák a formájukat egyébként. Általában egy kedves gesztus nincs.....

Úgylácccik ez országos szintű:)))

Előzmény: Strong Bad (178)
VÉNYOLC Creative Commons License 2004.08.10 0 0 180

Sziasztok!

Mi is megvettük a Römert. Nagyon jóóóóó, mindenkinek ajánlom! A gyerek biztonsága megér ennyit. Van aki 3 hónap alatt cigire költi az árát:))

A Lettike le is hányta már a második napon:)))) A huzat jól mosható, de érdekes módon az ülepénél elrepedt egy kicsit:(

A mi kocsinkon nem passzol tökéletesen a biztonsági öv az övvezetőre, eléggé gyűri az övet. Teszek be pár képet.

tasha Creative Commons License 2004.08.10 0 0 179
Dalia,

én Skandináviában élek, itt ez a szabályozás. Kaptunk a védonotol is egy brossurát, ami mutatja ill. a helyi hatóságok is ezt mondják. (sot, most hogy jobban nézem, azt írja hogy minél tovább háttal kell_utaznia, legalább 3 éves koráig) Itt midenki így csinálja.
Persze tudom, ez országonként változó lehet, bocsánat ha valakit megkavartam :)

t.

Előzmény: dalia (168)
Strong Bad Creative Commons License 2004.08.10 0 0 178
Vettünk Kismama magazinos kuponos Römer King TS-t. Profi cucc. MOndjuk az 5 állást nem sikerült kicsiholni az ülésből hiába döntögettem a kallantyú segítségével. A Megatoys-os eladók egyébként hozzák a formájukat egyébként. Általában egy kedves gesztus nincs, de ezt miért is várom el minálunk. 10 percet vártam mire felcipelte egy droid a raktárból, és persze rossz típust. Még 10 perc és meg is hozta a TS-t. Azért az jó pont, hogy megmutatta utána az eladó, hogy hogyan kell bekattintani egy ilyen jószágot, hát enélkül nem jöttem volna rá egykönnyen.
rollller Creative Commons License 2004.08.02 0 0 177

az is jo ules, ugy van, hogy alapallapotban a trimax 9-18, mikor kinovi a hattamlat, akkor az leszerelheto, es az also resz tovabbra is hasznalhato ulesmagasitokent, ezert mondanak ellent a mettol meddig hasznalhato adatok, DE valojaban az ulesmagasito nem egy hiperbiztonsag, valojaban addig jo, mig sajat ove van az ulesnek, ha az nincs, akkor meg legyen hozza valami, ami vezeti az auto ovet (ezek az ugynevezett 18-36-os ulesek, nem magasitok, ulesek), a trimaxhoz, ha leszereled a jelenlegi hattamlat, tudsz majd venni egy olyan hattamlat, ami vezeti az auto sajat ovet (es az majd plusz koltseg lesz) persze nem kotelezo ez a hattamla, de halkan megjegyzem, a statisztikak szerint gyerekbalesetek autoban 4 eves kortol nonek meg szepen, amikor a szulok elkezdik ulesmagasitozni vagy csak siman bekotni a gyereket, ha egyaltalan, ezert erdemes meg arra szamitani, hogy nem art egy jo minosegu 18-36-os hattamlas ules is, tehat ugyis fog az meg penzbe kerulni

de amugy: a romer king egy nagyon konnyen jol fixalhato ules, mert az ules maga fesziti be az ovet amivel rogzited mig a trimaxnal kell hozza az emberi ero az ov meghuzasahoz, ezert en a romert ajanlom neked.

Előzmény: VÉNYOLC (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!