Keresés

Részletes keresés

Glavingojn Creative Commons License 2017.07.24 -8 0 33739

Kurt Pongert beszervezték a szovjetek, 1945 után nekik kémkedett.

Előzmény: Törölt nick (33727)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33738
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33737

Na, erröl nem fogok Darling veled sakkozni itt ... D;

 

Szia.

Előzmény: Kód 001 (33736)
Kód 001 Creative Commons License 2017.07.24 -1 0 33736

Hát, röviden: az a tény, hogy a cionisták sok embert gyilkoltak meg a közel keleten.

Előzmény: Törölt nick (33735)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33735

Szia;

 

Nagyon nem akarok itt irni, mert az egesz nekem nem tetszik, ami erdekel a kizarolag a tenyek.

 

A tenyeket mindenki aztan interpretalja, ahogy neki tetszik, de a tenyek maradjanak tenyek.

Előzmény: Kód 001 (33733)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33734

PS.: azert is kifogasolhato a Te szöveghamisitasod, mert azon online oldalt ahonnan az eredet szöveget Te atdolgozva ide betetted, - sok neves tamogatot sorolhat fel az oldalan, melyek biztos nem ertenenek

 

egyet a Te szöveghamisitasoddal.

 

Ugyanis nem mindenki -aki a forumon olvas itt- veszi a faradsagot es tetelesen leellenörzi az eredeti forrast a Töled berakottal, igy a felre vezetes itt Töled nem korrekt dolog >

 

 

PS.: semmi kifogasom az ellen, hogy kivetesd  sajat magad az itt erintett bejegyzesedet, es annak tartalmat atdolgozva -a korrekt eredeti szövegtartalomnak megfelelöen  ismet beted.

Előzmény: almalángos (33730)
Kód 001 Creative Commons License 2017.07.24 -1 0 33733

Hello

 

 

Mint emlitettem, Kasztner csak az egyik, de nem az egyetlen, akit Izraelben a helyi cionisták meggyilkoltak.

 

Én nem az egyedi eset részleteibe mélyedtem, hanem egy tendenciára hivtam fel a figyelmet, melyben

cionista terroristák már 1942 ben öltek, gyilkoltak. Ahogy ezt tette pl a az un. Stern csoport is, akik közül pl. Jichak Samir véreskezű terorista miniszterelnök is lehetett Izraelben.

 

Ahol ez a tendencia, ott teljesen természetes Deir Jaszin, a David King felrobbantása, vagy Rabin lemészárlása.

Ám épp ezért tudnivaló : az ottani vérzivatarért elsősorban az izraeliek a felelősök. Ők a tettesek, nem az áldozatok.

 

minden ezután csak okozat az általuk generált okból kifolyólag.

Előzmény: Törölt nick (33727)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33732

 

 

Te egy szöveghamisito vagy, annak ez erdekeben, hogy a kis elmeletedet bebizonyits.

 

 

 

Okay, legyen mindenkinek elmelete, az a sajat joga, de szöveghamisitasokat csinalni,   az nem korrekt Töled.

 

 

Indoklas: Te a Töled betett szöveget innen vetted, innen masoltad be, de kivettel belöle jelentös reszeket, ami miatt az eredeti mondando -es a törtenelmi tenyek is!- Töled megvaltoztatasra kerültek.

 

Otromba -es gyorsan is  megfoghato munka ez Töled!

 

Mire jo ez?

 

 

Erredeti szöveg >

 

http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=1&type=content&chapter=12_1_1

 

 

"A Zsidó Tanács tagjainak és a vidéken felállított helyi zsidó tanácsoknak a német és magyar hatóságok azt a szerepet szánták, hogy közvetítsék akaratukat a zsidó tömegek számára, és így biztosítsák a gettósítás, valamint a deportálás zökkenőmentességét. A testület ezt a feladatot - szándékai ellenére - ellátta. Tagjainak döntő többsége nem volt képes letérni a törvényesség útjáról akkor sem, amikor a jogszabályok már a zsidóság anyagi és fizikai megsemmisítését szolgálták. A cionisták illegális munkáját és a náci-zsidó tárgyalásokat támogatták, amíg merték. Memorandumokkal, kérésekkel bombázták azt a kollaboráns kormányzatot, amelynek legfőbb célja éppen a "zsidókérdés végső megoldása" volt. Időt próbáltak nyerni, úgy gondolták, hogy az engedelmesség politikája és a háború közelgő vége megmentheti a zsidóság legalább egy részét. A zsidókat minden csatornán engedelmességre és törvénytiszteletre szólították fel, és meghiusítottak minden ettől radikálisan eltérő kezdeményezést. A tömeggyilkosságról rendelkezésükre álló értesüléseket, az ún. Auschwitz-jegyzőkönyv tartalmát a testület tagjai érthetetlenül, indokolhatatlanul későn és kevesek számára tették hozzáférhetővé, akkor, amikor a vidéki zsidóság deportálása a végéhez közeledett. A Zsidó Tanácsnak ugyanakkor fontos szerepe volt a budapesti zsidók megmentésében"

 

 

A Te alltalad beadott szöveg, melyböl a fönti tölem  pirossal jelzett reszek hianyoznak, es ezaltal teljes kontextus valtas törtenik, igy a felelösegek, politikai is- sulypontja mestersegesen altalad el lett tolva >

 

"A Zsidó Tanács tagjainak és a vidéken felállított helyi zsidó tanácsoknak a német hatóságok azt a szerepet szánták, hogy közvetítsék akaratukat a zsidó tömegek számára, és így biztosítsák a gettósítás, valamint a deportálás zökkenőmentességét. A testület ezt a feladatot - szándékai ellenére - ellátta. Tagjainak döntő többsége nem volt képes letérni a törvényesség útjáról akkor sem, amikor a jogszabályok már a zsidóság anyagi és fizikai megsemmisítését szolgálták. A cionisták illegális munkáját és a náci-zsidó tárgyalásokat támogatták, amíg merték. Időt próbáltak nyerni, úgy gondolták, hogy az engedelmesség politikája és a háború közelgő vége megmentheti a zsidóság legalább egy részét. A zsidókat minden csatornán engedelmességre és törvénytiszteletre szólították fel, és meghiusítottak minden ettől radikálisan eltérő kezdeményezést. A tömeggyilkosságról rendelkezésükre álló értesüléseket, az ún.Auschwitz-jegyzőkönyv tartalmát a testület tagjai érthetetlenül, indokolhatatlanul későn és kevesek számára tették hozzáférhetővé, akkor, amikor a vidéki zsidóság deportálása a végéhez közeledett. A Zsidó Tanácsnak ugyanakkor fontos szerepe volt a budapesti zsidók megmentésében."

 

 

 

 

A Töled kivett reszek hianya miatt nem erthetö meg a latszatra  szerinti  tetlenkedes, pedig itt valojaban nem tetlenkedes volt, hanem igenis az adott helyzetben erdemi tevekenyseg.

 

 

PS.: többet vartam Töled a tudasod alapjan.

 

Futokutya nick.

Előzmény: almalángos (33730)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33731
almalángos Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33730

Csak néhány mozzanat.


A magyar Zsidó Tanácsok dilemmái

 

A Zsidó Tanács szerepe a mai napig indulatos viták tárgya. Sokan kollaborációval vádolják a testület tagjait, mások szerint tevékenységük az adott körülményekhez képest kielégítő volt.

A megszállás után német parancsra Budapesten hozták létre a Központi Zsidó Tanácsot. Vezetője az a Stern Samu lett, aki egyaránt elnöke volt a Magyarországi Izraeliták Országos Irodájának és a legnagyobb, leggazdagabb magyar zsidó közösséget összefogó neológ Pesti Izraelita Hitközségnek. Sternt korábban Horthy a korszakban igen megtisztelőnek számító királyi titkos tanácsosi címmel ruházta fel. A nyolctagú vezetőség döntő többsége szintén abból a hagyományos neológ, beilleszkedett zsidó vezető rétegből került ki, amelyre a megkérdőjelezhetetlen magyar hazafiság és az államhatalom iránti hűség volt jellemző.

 

 

Befolyásos ismerőseiket és barátaikat, akiknek segítsége életbevágó lehetett volna, a Gestapo  március 19-én néhány óra alatt letartóztatta. A Zsidó Tanács így légüres térbe került, a zsidó ügyek a németek hatáskörébe tartoznak, azt kell tenni, amit ők mondanak. Így a Zsidó Tanács képtelen volt az események érdemi befolyásolására és Eichmann utasításainak megfelelően működött. Május elején a magyar hatóságok álláspontja megváltozott, és a testületet a magyar kormányzat hatáskörébe vonták. Új neve ekkor Magyarországi Zsidók Szövetségének Ideiglenes Intéző Bizottsága lett. Később a keresztény zsidókat külön szervezetbe tömörítették, ez lett a Török Sándor vezette Keresztény Zsidók Szövetsége. A nyilas hatalomátvétel után ismét átalakult a Tanács, ám ekkor már alig volt hatása az eseményekre. A gettók időszakában a testület több tagja (például Stöckler Lajos és egy alkalmazottja, Domonkos Miksa) halált megvető bátorsággal védte a kiszolgáltatott zsidók érdekeit.

A Zsidó Tanács tagjainak és a vidéken felállított helyi zsidó tanácsoknak a német hatóságok azt a szerepet szánták, hogy közvetítsék akaratukat a zsidó tömegek számára, és így biztosítsák a gettósítás, valamint a deportálás zökkenőmentességét. A testület ezt a feladatot - szándékai ellenére - ellátta. Tagjainak döntő többsége nem volt képes letérni a törvényesség útjáról akkor sem, amikor a jogszabályok már a zsidóság anyagi és fizikai megsemmisítését szolgálták. A cionisták illegális munkáját és a náci-zsidó tárgyalásokat támogatták, amíg merték. Időt próbáltak nyerni, úgy gondolták, hogy az engedelmesség politikája és a háború közelgő vége megmentheti a zsidóság legalább egy részét. A zsidókat minden csatornán engedelmességre és törvénytiszteletre szólították fel, és meghiusítottak minden ettől radikálisan eltérő kezdeményezést. A tömeggyilkosságról rendelkezésükre álló értesüléseket, az ún.Auschwitz-jegyzőkönyv tartalmát a testület tagjai érthetetlenül, indokolhatatlanul későn és kevesek számára tették hozzáférhetővé, akkor, amikor a vidéki zsidóság deportálása a végéhez közeledett. A Zsidó Tanácsnak ugyanakkor fontos szerepe volt a budapesti zsidók megmentésében. 

 

Itt csak arra hívom fel a figyelmet, hogy roppant igazságtalan Horthyn számon kérni a  végső ellenállást, amikor ezt a zsidóság vezetése sem tette meg, ellenkezőleg: EGYÜTTMŰKÖDÖTT!

A Vért árúért folyt köv.

Előzmény: Glavingojn (33722)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33729

PPPS.: egy csomo akta szamot mar korabban mashol megadtam, most nem veszem a fardsagot ide is betenni, ahol lathatoan ebben a kerdesben csak a vakvilagba van irva.

 

 

Dokumentumok egy resze ami itt erintve volt >

 

 

Előzmény: Törölt nick (33727)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33728

Kod,  Darling, kukucskalj ide legyszives, hogy Lüneburg mi is >

 

 

Előzmény: Törölt nick (33727)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33727

Ó, hát már akkor gyilkoltak a békeszomjas zsidók?

 

 

Hallo Kod; A tenyek erdekelnek, nem mas, politikai hatterbe nem megyek bele.

 

Tehat itt azt nevezed "verszomjas zsido"-nak, aki Kasztnert Tel Avivban  a nyilt utcan agyonlötte.

 

(Node ugye gondolom hogy ismered a listaimat amiket konkret fölsorolassal mar mashova  maskor betettem, arrol, hogy mi lett leadva es leszallitva, ugye ez kettö helyszinen volz, Budapesten es Becsben (söt, mashol is volt, peldaul Pozsonyban, vagy Salzburgban/Bank für Österreich stb ...)

 

Ugye 1957-ben Kasztner egy ragalmazasi pert inditott, aminek soran derült ki hogy Becher-nek eskü alatt nyilatkozatott tett, es ezert -mert tudva volt hogy Becher egy csalo volt az egyezsegben itt- elkeseredeseben egy hozzatartozoja alltal erintett lelötte. Mint privat ember.

 

PS.: remelem az user aki most ezt a vonat dolgot bedobta, jelentkezik, es elmagyarazza nekem hogy azzal konkretan mire is  gondol.

 

Ugye Becher SS-tiszt (a Sicherheitspolizei-tol, amit gondolom tudsz hogy az mi volt  ugye ...)  - Eichmannal, Müllerrel es Himmlerrel valo egyeztetes utan, Himmlernek a  kontingens megallapitasa  alapjan, ami 1 millio  fö volt konkretan-  elkezdte az ugyancsak Himmlertöl megallapitott 1 000.- USD pro fö fejpenz begyüjteset, es a listara vevest a fizetest követöen.

 

Becher volt a penztaros ebben az esetben, hozza  kellett fizetni.

 

A listara kerültek aztan Lüneburgba kerültek, ami ugye nem egy semleges orszagban van ...

 

Becher -es ezt sem elöször irom (hogy itt a topikban ahogy gyorsan a Kasztner-temat  atfutottam, -  micsoda miszteriomok, mitoszok,  meg összeesküves elmeletek keringenek, attol az ember haja csak egnek all..)  -  azt vallotta, hogy Himmler a következö utasitast adta neki (most nem irom extra meg  nemetül is, sorry, csak a magyar forditast):

 

"Igerjen meg mindent a zsidoknak, amit csak kernek. vegyen el tölük mindent, amit csak lehet, Aztan tünjön el!  Egyaltalan nem gondolok arra, hogy valamit is teljesitsek az igeretekböl ..."

 

Es Becher igert, kaszirozott, aztan eltünt ugye ...

 

A transzportba -akik aztan elöször (!!! -es az azt követö sors ugye köztudottan ismert!) Lüneburgba kerültek- bekerülök kesöbbi  sorsa miatt pedig ugy mentegette magat, hogy "Nem kaptam Himmlertöl kifejezetten engedelyt egy ilyen zsido csoportnak  semleges külföldre valo kiszallitasara. .... nem tudtam szamukra kiutazasi engedelyt szerezni".

 

Az is ismert, hogy Curt Ponger amerikai vizsgalotiszt, aki a Becher ügyet vizsgalta, olyat irt hogy dicseretre melto hogy Becher mennyire szivvel lelekkel SS-tiszt volt, mert igy lett modja a nagy SS-Karrier befutasara, mely alltal Himmler közelebe került, es igy modja lett zsidok megmentesere. Ja, a Lüneburg-ba. Elsö -vegzetesnek szamito- lepeskent.

(Ponger egyebkent az 50-es evekben 10 evet meghalado börtön büntetesre lett itelve az USA-ban, lehet talalgatni hogy miert ...)

 

PPS.: azt sem ertem hogy miert van a zsidokra/cionistakra ranyomva itt a topikban az, hogy az angoloknal ök hiusitottak meg a zsido mentest, amikor az angolok maguk lehallgattak Joel Brand-ot, es miutan az istambulba (masokkal is) repült, lekaptak az angolok, es vilagga kürtöltek a dolgot.

 

PPPS.: egy csomo akta szamot mar korabban mashol megadtam, most nem veszem a fardsagot ide is betenni, ahol lathatoan ebben a kerdesben csak a vakvilagba van irva.

 

Kod, Darling, nem kell valaszolnod, csak egy kis tiszta vizet akartam a poharba tölteni.

 

Szia.

Előzmény: Kód 001 (33723)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33726

Így a képlet egyszerű volt, a magyar zsidóknak (se másnak) nem kellett erőlködni: nagyjából minden zsidó a baloldalon volt és minden antiszemita a jobboldalon.

 

Akik ebben a képletben gondolkodtak, nem kellett, hogy tudomást vegyenek azokról a fejleményekről, amelyet pedig tőlünk nyugatra már húsz éve jelen vannak: hogy ti.

 

ott a régi típusú, rasszista antiszemitizmus immáron tabu,

 

és a zsidóellenes érzelmek a korszerű, baloldali, emberjogi nyelven szólalnak meg. (Izrael lábbal tiporja a palesztinok emberi jogait, stb.)

 

A honi zsidó közösségben ezek a fejlemények – ha hallottak is róluk – többnyire nem érték el az ingerküszöböt. A magyar zsidók és első képviselőjük, a Mazsihisz, Közép-Európa egyetlen számottevő Holokauszt-túlélő közössége, múltjából kifolyólag, a fogyatkozó jobboldali démonok ellen harcolt. A baloldali démonok a fáziskésében lévő Magyarországon nemigen voltak jelen, a magyar zsidók többségét pedig csak a honi antiszemiták érdekelték és nem sokat törődtek azzal, hogy Nyugat-Európában vagy az amerikai egyetemeken miként szidják Izraelt.

 

Így hát az idelátogató izraeli miniszterelnöktől is azt várták, hogy a honi jobboldali démonok ellen harcoljon – miközben Izrael fő ellenségei 2000, vagyis az Al aksza intifáda óta kirobbanása óta a baloldali démonok: a kisebbségvédő nyelven megszólaló zsidógyűlölet.

http://www.szombat.org/politika/netanjahu-es-a-magyar-zsidok

Glavingojn Creative Commons License 2017.07.24 -8 0 33725

Hogyhogy nem volt? 1957-ben?

Előzmény: nemezis 2 (33724)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33724

Aligha lehetett, annak ami még nem is volt.....

Előzmény: Glavingojn (33722)
Kód 001 Creative Commons License 2017.07.24 -1 0 33723

Ó, hát már akkor gyilkoltak a békeszomjas zsidók?

 

Ki érti ezt?

 

Deir JAszinban is letteték a névjegyüket, de ha ott voltak már, gyilkoltak másokat is.

 

Mondjuk a svéd Bernadotte grófot is.

 

http://index.hu/tudomany/tortenelem/2013/05/15/egy_bekeszereto_sved_meggyilkolasa_izraelben/

 

Csak úgy teremtek hirtelen a gyilkos zsidók Izraelben - nahát, hogy lehet ez?

 

Biztos az éghajlat miatt van.

 

Nem is érti az ember, hogy amióta a békeszomjas cionisták megjelentek, szakadatlan ömlik arrafele a vér.

 

Az éghajlat miatt lehet.

Előzmény: Glavingojn (33722)
Glavingojn Creative Commons License 2017.07.24 -8 0 33722

Nem a zsidó vezetők miatt bukott meg. Nevetséges elképzelés volt, hogy a szövetségesek teherautókat szállítsanak a náci Németországnak magyar állampolgárokért.

 

A Kasztner által megmentett zsidókért a korrupt SS tagjai hatalmas pénzt kaptak.

 

Kasztnert egy szélsőjobboldali zsidó gyilkolta meg saját ötlete alapján, ahhoz az izraeli államnak semmi köze sem volt.

 

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4585767,00.html

Előzmény: almalángos (33720)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33721

Kasztner vonat

 

Hallo;

 

Milyen "Kasztner vonat"-rol beszelsz?

 

Mi volt a "vonaton" vagy kik voltak a "vonaton"?

 

Konkretumokat megadnal hozza?

 

Es konkretumokat legyszives  megadnal a Te szerintedi allitolagos "Kasztner" "likvidalasa"-hoz?

Előzmény: almalángos (33720)
almalángos Creative Commons License 2017.07.24 -1 1 33720

Valóban értelmetlen lenne fejtegetnem a Vért áruért ügyet, amely megbukott a zsidó vezetők miatt.

A Kasztner vonat bizonyítja, hogy volt tárgyalási alap, ám Kasztner utólagos likvidálása mutatja a kérlelhetetlen ragaszkodást a cionista mestertervhez, azaz az értéktelen tömegek beáldozását, a jövőért. 

Előzmény: Glavingojn (33718)
karacsányi Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33719

Vedd észre, hogy Trianonnál is diktátum volt, nem volt kíváncsi senki az igazságra, -

Valóban van választás megszállás idején:  végrehajtod e a német parancsot? Vagy életeddel felelsz?

Közismert, hogy Horthy elősegítette a zsidó szervezetek mentő tevékenységét, itt gyülekeztek lengyelek, és francia repülők, -

szemben azzal, hogy Franciaországban internálták a magyarokat.

Ne vitatkozz bigottokkal, értelmetlen, a gyül ölet és ennyi.

És főleg azt ne hidd, hogy Orbán - Netanjahu jövő projektje a mi érdekünket szolgálja?

Előzmény: almalángos (33717)
Glavingojn Creative Commons License 2017.07.24 -8 0 33718

Nem közismert, hogy a zsidók bele tudtak szólni Horthy külpolitikájába, de érdeklődéssel várom a fejtegetéseidet.

Előzmény: almalángos (33717)
almalángos Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33717

Holnap részletezem, hogy a megszállt ország mennyiben felelős a németek zsidó deportálásaiért?

Miután  közismert, hogy a zsidó küldöttség miként hiúsította meg Horthy kiugrási szándékát az angoloknál.

Nem lényegtelen akadály itt, hogy az idevágó idézeteket a modi törli, ami azt taglalja, hogy a Zsidó világszövetség felelős döntést hozott, a németek Vért áruért ajánlatának az elutasításáról.

Nem találod különösnek, hogy blokkolnak bizonyos tényeket?

Előzmény: Glavingojn (33716)
Glavingojn Creative Commons License 2017.07.23 -8 1 33716

A találkozón - a három napos látogatás többi nyilvános részéhez hasonlóan - nem kaptak lehetőséget az újságírók, hogy kérdéseket tegyenek fel, így nem volt mód arra, hogy megtudjuk, mit gondol Netanjahu a Magyarország és Irán között áprilisban kötött nukleáris megállapodásról, amelynek részben ismert tartalma szerint az Izrael megsemmisítését fő célkitűzéseként megfogalmazó Iránnal Magyarország közösen építene kis teljesítményű atomerőműveket.

 

Kérdés (lett volna) az is, hogyan értékeli, hogy Orbán - aki ugyan Heisler András által is elismerten komoly lépést tett azzal, hogy egyértelműen elismerte a magyar állam felelősségét a második világháborúban megsemmisített magyar zsidók halálában -, egyúttal kivételes államférfinak nevezte a közelmúltban Horthy Miklóst, akinek vezetése alatt Magyarország eljutott oda, hogy végül szervezetten működjön közre a magyar zsidók deportálásában és így halálában.

Glavingojn Creative Commons License 2017.07.23 -8 0 33715

Neked tényleg furcsa lehet, hogy valaki nem nyalja a miniszterelnök seggét, hanem beolvas neki. 

Előzmény: karacsányi (33705)
Glavingojn Creative Commons License 2017.07.23 -8 0 33714

Orbán mindenben támogatja.

Előzmény: Kód 001 (33712)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.07.23 0 0 33713

Slomó non coronat

Kód 001 Creative Commons License 2017.07.23 -2 0 33712

Amennyire kretén, még a politikába is beleártotta magát : követelte Orbántól Jeruzsálem egészének izraelnek való elismerését....

 

ekkora balfácánt... 

 

holnap már célzott likvidálásokat fog a magyar kormánytól követelni, vagy a telepesek támogatását?

 

Ő??

 

-nevet-

Előzmény: karacsányi (33705)
Glavingojn Creative Commons License 2017.07.23 -8 0 33711

Nem akarta megölni Hitlert, csak részt vett az összeesküvésben. Német családból származott, német állampolgár volt, ő volt von Stauffenberg nagybátyja. Az összeesküvők csehországi összekötője. A német életrajza szerint Günsben született (ez Kőszeg német neve).

Előzmény: dzsonivir. (33710)
dzsonivir. Creative Commons License 2017.07.23 0 0 33710

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!