Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok. Eredeti méret.
Első ránézésre eléggé primitívnek tűnik, nagyon sematikus a rendezői-dramaturgiai-operatőri-színészi eszköztár, és a végére sajnos nagyon szájbarágós a konklúzió, mégis Szűcs Gyula 3/10-s ajánlóján túl a film elejétől kezdve ott motozott bennem, hogy az ifjabb nemzedék folyamatosan azon küzd a filmben, hogy az idős emberek elől elmeneküljenek, támadásaikat kivédjék, hogy miközben a saját bőrüket mentvén felettük is telik minden perccel az idő, maguk váljanak azzá, akik elől menekülni akarnak, építeni saját életet, önmegvalósítani, stb ... és közben minden percükkel haladnak affelé a büdös, ráncos, kifejező eszköztárjukban erősen megkopott, jelentéktelen, mellőzött, mindenki számára teher állapot felé ... A gondolatok izgalmasabbak amiket a film felvet, mint maga a film, ami első látásra tűnhet "ZS"-kategóriásnak, mint ahogy a port.hu-n is sikerült lehúznia Szűcs Gyulának, szerintem viszont több van benne, mint zombiapokalipszis, amit éppen idős emberekkel játszatnak el.
két csillag van a gallérján, akkor tizedes volt. meg lóg valamilyen miskulancia is a nyakában ... az a fasztuggya micsoda ... mongyuk tiszteletlenség ilyen szavakat használni arra, aki még magázódva beszélt a családtagjaival ... szegíny ... büszkén pózol a horthy-zubbonyban ... jahjj ...
még '44 május 3-án küldte a képet a szüleinek ... az én dédszüleimnek ... és október végén már hadifogoly lett ... lehet, jobb is volt így, mintha nyilasnak is kelletett vón' lennie ... jahjj ...
nem tudom értelmezni az ALbérlő szót tulajdonosi-bérlői viszonyban.
a rezsibe sem tudom beleszámolni pl. a tévé, és internet előfizetését a tulajdonosénak. pl. ahogy nem is tankolok neki azért, mert bérlem a kecóját ...
azért raktam ki a linket, h még rákattintsanak néhányan .. ennyi a végtisztesség ...
lehet, tetvesen, rühesen ... éhségtől, szomjúságtól delíriumban ... rongyokban ... akiért hosszú órákon keresztül vajúdott egy kicsike kis asszony 1920-ban ... huhh ... 103 éve ...
élt egy ember, akiről nem tudom, csak a születési évét, így nem tudom, h Magyarországon született-e, vagy Szlovákiában ...
elfogták ellenséges területen, ami lehetséges, h születésekor a hazája volt, és elcipelték megkínozni, és a családja semmit nem tudott róla ... reménylették, h megszökött talán ...
sírtak utána, amikor behívták ...
vajon lelkes volt, h mehetett harcolni? a huszonéves kor eleje nagyon tele van még hormonokkal ... vajon reménylette tiszta szívvel, de egészen hülyén, h segít visszafoglalni valamit, ami soh'sem volt az övé ... földbirtokosoké, három zubbonyon sem elférő vitézi rendeké, kitüntetéseké ...
sosem láttam. a Mama néha pityergett, hogy nem tudják hová lett a Vilmos bátyja ... és ilyen hülyeérzés van, mondanám a Mamának, h: "Mama, meglett!" ... de nincs senki ...
olvasom az adatlapon a dédapám nevét, akit szintén nem láttam soha ... a nagybátyám, és a nagymamám születési helyét, amit szintén sosem láttam, amiről nagyon sokat mesélt, h teknőben csónakázott a bátyjával a Vágban ...
és itt van egy adatlap azokkal a szavakkal, amiket kicsi koromban hallgattam ... parcella ... elhalálozás ideje ... fogvatartás helye ...
sajn. nem értem a stratégiai játékokat ... nem tok Catan-ozni sem ... mert a kerekeim ... valszeg ezért homályos nekem a történelem is ... az is strtgia ...
nemhogy megérteni vki örömét ebben ... boldog időtöltését ...
de persze a kagylót sem szeretem, más meg odáig van érte ...
nem is tom, h amcsi film-e, de a vége eléggé hollywoodira sikerült ... semmi realitás nincs abban, h a csaj megmeneküljön ... a valóságban, ha egy kicsit is realisztikusan akarták volna ábrázolni, szóval racionálisan a csajnak meg kéne deglendenie ...
bár tegnap este még ide akartam jajgatni egyet, uis szó szerint mindenem fájt, ami nem csak tetrészekre értendő, de kb a bőröm egész felülete is, az ízületeken, izmokon, csontjaimon,de még a hájamon is túl, de ma kutya bajom!
Emberek! Legyetek büdösek, és zabáljatok fokhagymát!
A fokhagyma nyersen való szétrágós fogyasztása kb 10-12 perc ijedséggel is együttjáró fokozott kellemetlenséggel jár, maró érzés a szájban, a nyelőcsőben, a gyomorban. A 10-12 perc baromi hosszúnak tűnik, úgy érzi az ember, sosem lesz vége. Az idő leteltével intenzív, nem hányingeres émelygés lép elő, ami kb 15-20 percig tart, de már viselhető. Ezután már csak a büdös marad.