Keresés

Részletes keresés

rage. Creative Commons License 2022.08.23 0 0 98597

Rosszul emlékeztem:)Daikin Comfora.

Előzmény: 1 valaki (98596)
1 valaki Creative Commons License 2022.08.23 0 0 98596

Azért a Gree csókolommal köszönhet a Perferának.

Sőt, kezit csókolommal.

Ha látnád élőben, észrevennéd a különbséget.

Előzmény: rage. (98594)
rage. Creative Commons License 2022.08.23 0 0 98595

Daikin Comfora:)

Előzmény: rage. (98594)
rage. Creative Commons License 2022.08.23 0 0 98594

Én is hasonló cipőben vagyok. Csak én vagy gree-t tudok venni vagy daikin-t- A daikin-ből a perferát néztem,de ahogy néztem nem jobbak az adatai fűtésben mint a gree comfort x-nek. Viszont kb 100k-val drágább.

Előzmény: Artus000 (98591)
nagya2 Creative Commons License 2022.08.23 0 0 98593

Hali!

Daikin.

Üdv NAgya

1 valaki Creative Commons License 2022.08.22 0 1 98592

Ha energia felhasználás érdekel, nézd meg az adatlapját. Ott minden megvan.

Fejből senki nem vágja, megkeresni meg...

Biztos hogy Mideát hasonlítanál/szeretnél bevált japánhoz?

Energiaosztályt mint parasztvakítást felejtsd el, fogyasztást nézd meg.

Maximum áramfelvételt, pl. Van Midea (is) ami 10 Ampert ír (és mérve is hozza).

Daikin elvan a hidegben, de persze nem téli fűtésre van. Arra ott felsőbb kategóriák vannak. Japánoknál nem szükséges tálca fűtés, és van ahol ki van vágva az alja. Csak lefolyik a víz, és kész.

Artus000 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98591

Tanácsért fordulok Hozzátok! Leszűkült két konkrét gépre, amiben gondolkodom. Megköszönök bármilyen véleményt, melyiket miért érdemes megvenni, pontosabban nem vagyok műszaki ember, ha energiaigényben tudtok segíteni, azt külön köszönöm (75%-ban hűtés, 25%-ban fűtés lenne a cél):

Midea Xtreme Save MG2X-12_SP 3,5kW

Daikin Sensira FTXC35C

Midea mellett szól: Állítólag jól szerelhető. Kevésbé marketingelt, mint Gree, de jó minőségű ternék. A++/A+ energiaosztály (Midea honlapja szerint akár A+++/A++). Van benne gyárilag Wifi. van kartefűtés és csepptálca fűtés.

Daikin mellett szól: Van már 2 ilyen és nagyon kulturáltak (fűtésre eddig alig használtuk). Csendesebb. Japán. Erre is A++/A+ energiaosztályt írnak, bár valaki azt mondta, az energiaosztálya gyengébb, mint a fenti Mideának.

Daikinnak sajnos nincsen csepptálca fűtése és karter fűtése sem, bár azt írják, hogy -15 fokig használható (tényleg hihető?)

Tehát a kérdés: A kettő közül energiafelhasználás és megbízhatóság, vagy egyéb tulajdonságok miatt melyiket javallottabb megvenni?

MZ/Y Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98590

Csok, 6 % áfa, 50 %-os oft, mind ezt eredményezte. Aztán megfejelték a 100 %-os támogatással. Mikor már az oft előtt sem volt mester.

Nálam most éppen 3 falubeli mester nem jön az ígért időben. Pedig mondtam, legyen a nagyobb meló, ha csak úgy éri meg.

Előzmény: 1 valaki (98586)
rage. Creative Commons License 2022.08.22 -2 1 98589

Szia.

Igen ott is mennek fel az árak. Viszont mivel nem volt rezsicsökkentés emiatt eleve más a szint ahonnan indultak és pl. Ausztriában sok embernek segítenek a konkrét számla fizetésével. Most ha jol rémlik 150 EUR megy a szolgáltatónak egyből. Tehát a pénzt nem kapod meg hanem jóváírják a számlából. A német családtagot pont most nem tudom,de az osztrák ez.

És mindenképpen nagyobb  biztonságban érezném magam egy nyugati országban. A szektor amiben dolgozom abban jelenleg minden napra jut egy cég ami bejelenti,hogy Októbertől feladja mert képtelen lesz fizetni a rezsit. És nem tud mit tenni a fogyasztással sajnos. Míg mondjuk Angliában jelenleg az üzleti áram ár kn 180ft addig itthon ma 300ft.

Ezt csak a nyugat és Magyarországi összehasonlítás miatt írom.

Előzmény: peterch (98558)
pimre Creative Commons License 2022.08.22 0 1 98588

Megkerestem (azt eddig nem tudtam, hogy topikon belül működik a keresés. Ennek örülök.). Találtam 10 hozzászólást. Ebből a 2014-es írta, hogy problémája volt. Aztán rákerestem az illető neve alatt a folytatásra. Azt írta, hogy másnap kjöttek, helyrehozták, pénzt nem kértek.

Mire gondoltál? Ha rossz tapasztalatokra, akkor én ott  ilyet nem olvastam, sőt a belinkelt idézetek szakmailag hasznosnak tűntek. Saját magam nem tapasztaltam problémákat. Csak remélni tudom, hogy így marad ez legalább az 5 éves garanciaidő leteltéig.

Részemről itt befejezném, nehogy valaki azt higgye, hogy érdekelt vagyok a cégben, és reklámozom. 

Előzmény: 1 valaki (98584)
Nyomjadneki Creative Commons License 2022.08.22 0 3 98587

És a magukat mesternek kinevező kóklerek is el kérne majdnem ugyanennyit!!

Holott csak segédmunkásként dolgoztak korábban az építőiparban és csak úgy lesték el a szakmát.

Arcátlan ,pofátlan ,gátlástalan árakat mondanak.

Kedves hölgy ismerősnek 52 négyzetméteres lakást 800.000 Ft ért festettek volna ki, ez csak a munkadíj!!

40.000 Ft áru anyagból megcsináltuk délutánonként egy hét alatt, a burkoló ismerősünk szerint is tökéletesen ,némelyik festő szakember nem csinálta volna jobban közel 1 milláért!!

Határtalanul pofátlanok.

Előzmény: 1 valaki (98586)
1 valaki Creative Commons License 2022.08.22 0 2 98586

Az egész építőipar, úgy ahogy van szabad rablás felé elszaladt.

És ezt a csok, 50%os támogatás ölte meg.

Naponta 500.000 Forintos munkadíj, 2-3 főre/6-8 óra: horror.

Előzmény: Zöldár (98585)
Zöldár Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98585

P.Imre vetette fel a problémát.

Egyébként a klímások pont kivételek.

Vagy  8 szakmát hoztam ide de van még pont ugyan ennyi.

Előzmény: 1 valaki (98574)
1 valaki Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98584

Akkor bal oldalt keresőbe budaklíma, hozzászólások között.

Előzmény: pimre (98582)
pimre Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98583

Nem akarom reklámozni őket, de nekem hasonló tapasztalatom volt tavaly nyáron, amikor eldöntöttam, hogy kell nekem a klima a nyári hőség miatt. Írtam nekik, és erre, majd később is minden levelemre, vagy hívásomra válaszoltak (igaz, nem sűrűn kerestem őket, de azért néhányszor igen). A szerelésnél pontosak és gyorsak voltak.

A napokban a barátnőm lakásába felszerelendő klíma ügyében írtunk. Két napon belül jött a telefon, és egyeztettünk időt a jövő hétre.

Előzmény: Funghi (98577)
pimre Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98582

Valami hiba van. A link nekem a saját hozzászólásodat nyitja meg. pedig érdekelne.

Előzmény: 1 valaki (98575)
Zeki_ Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98581

Ablak mellé , és majd balra irányítjátok a lamellákat.

De ezt ott helyben bármelyik klímás szaki megmondja.

Ja és a legkisebb, leghalkabb a megfelelő.

Előzmény: pulsarxp (98578)
laca151 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98580

"Klímások ugyan nem voltak"

Dehogynem. Apám, közel 100 szerelő kollégájával együtt mindenféle közületi hűtőberendezéseket szerelt, ezek között voltak komoly épületklímák és egy helyiségre méretezett ablakklímák is.

Inkább talán lakossági igény nem volt klímára (vagy igény lehet lett volna, de fizetőképes kereslet és megfelelő kínálat nem).

Előzmény: Zöldár (98573)
1 valaki Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98579

Úgy, hogy ne fújjon az ágy felé.

Előzmény: pulsarxp (98578)
pulsarxp Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98578

Sziasztok,

egy háló szobába szeretnék klímát felszerelni, de nem tudom hol lenne a legjobb helye. Sok helyen sok félét olvastam, így nem tudom eldönteni, így kérném a segítségeteket, hogy szerintetek hova tegyem?

Köszönöm

Funghi Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98577

Azért kicsit árnyalom a képet.

Buda klíma - Pesti oldalon a Pesti klíma végzi a munkát. 

Kb. így nézett ki nálunk a tevékenység:

D.nap - honlapon kértem ajánlatot

Egyből (1-2 óra) kaptam automata válasz email-t - nem nagy plusz, mert egy program, de ez történt.

3. nap délelőtt telefonos megkeresés részükről a felmérés időpontjának egyeztetésére

8. nap felmérés délben megtörtént és délután ajánlat email-ben megérkezett

11. nap megrendeltem email-ben

12. nap visszaigazolták - határidő október

13. nap telefonos megkeresés - ha úgy alakul megkereshetnek-e rendkívüli időponttal - válaszom igen.

17. nap reggel telefonos megkeresés - "holnap jöhetünk 9-10 óra között?"

18. nap 8:55 órai kezdés - 14 óra körüli távozás - 2 klíma - "panelos" faláttöréssel

Hárman érkeztek a cégtől. A munka minősége alapvetően rendben. Ilyenkor mindig nehéz az objektív értékelés, mert kinek mi a tökéletesen elvégzett munka.

Negatívum az egyenes takaróléc az egyik klíma vezetékénél nem tökéletesen illeszkedik (2 mm-s rés) a könyökelemhez. Nekem elfogadható, azért panelban nem mindig úgy sikerül likat fúrni ahogy elindul az ember. Azért említem meg, mert ez így valóban nem tökéletes, de nem lennék igazságos, ha ezért kókler bandának hívnám őket. Biztos van aki szerint, ha nem 101 % valami akkor az szar, illetve van aki ezt meg se említette volna, mert szerinte minden szuper volt. 

Klímák működnek - remélem sokáig fognak hibamentesen.

Volt még egy technikai megoldás, melyet közösen találtunk ki az ott lévőkkel, melyet távozásuk után átgondoltunk és a módosítását kértük - visszajöttek szó nélkül megoldották másként.

Részemről ajánlott a cég.

Nyomjadneki Creative Commons License 2022.08.22 -2 1 98576

Mutyi kizsákmányoló országunkban őrült ára van a klímának.

Nem hinnétek kint mennyi az ára!!

Itthoni 300000 Ft os klíma 100 -120000 Ft.

Ismerős 22 darabot hozott , egy hét alatt mindet eladta busás haszonnal, itthoni ártól még így is jóval olcsóbban.

Ja hogy nincs garancia?

Ki nem szarja le, ezek amúgy sem romlanak el megfelelő tisztítás ,karbantartás mellett.

De nemcsak klímánál, általában minden árucikknél ez a helyzet.

1 valaki Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98575
Előzmény: pimre (98571)
1 valaki Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98574

Mutass már egy olyan céget, akinek nincs telephelye?

Tudod, ma is van sok anomália, nem csak a retek szocializmusban.

De ami akkor nem volt: banán, télen friss zöldségek, gyümölcs.

Meg pénzed.

Most meg ha nem akar kifizetni, nem teszi meg. Mint barátomnál egy hónapja. És nem tehet ellene semmit, rendőr elhajtja.

És van, aki az általa megjelölt helyre felrakott klímát odébb tetené, 20 centivel. Mégsem jó.

Amikor elmondod hogy 40.000 Ft, egyből jó lesz. Mert dolgoznál vele, nem is keveset.

Mobillal szerződnek... Mivel mással? Telexen?

Sok helyen kezet is fogunk, és elég. Mindkét fél részéről.

Elrontom a kedved: Van, ahol levélváltás után nem vállaljuk el a munkát. Majd 30 éves vállalkozói lét után szert tesz az ember némi ismeretre.

Amúgy meg lekérdezheted a céget, navnál, klímavédelmi hatóságnál is.

https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor2.php

https://www.e-cegjegyzek.hu/?cegkereses

Szóval ilyen nem volt 40 éve, most van.

Szélhámos 1 perc alatt kideríthető.

Ha előlegként elkéri a teljes árat... ÉS bedőlsz neki, benned is van hiba.

Előzmény: Zöldár (98573)
Zöldár Creative Commons License 2022.08.22 0 0 98573

" Lehetőleg olyat, akinek telephelye van email és elérhető telefonszámmal (mert kisebb az esélye, hogy eltűnik),"

Ez lenne a normális , de nem ez van.

Régen, a kimúlt szociálizmusban rengeteg anomália volt.

Egy pozitívum a számlájára írható. Nem engedte szélhámoskodni az iparos embereket.

Cégtáblájának  és telephelyének mindegyiknek kellett lennie.

Ma meg mobillal szerződnek.

Miska  bement a  mester vállalkozás irodájába/telephelyére.

Előadta a kívánságát - 5 perc 15 perc, majd a vállalkozó megállapította, hogy komoly ember vagy csak álmodozó.

Ma meg.  Mobil hívásra kijön a vállalkozó (vagy a szélhámos ). Több százezres munkát végezne  15-20  perc megbeszélés alapján.

Klímások ugyan nem voltak.

De volt cserépkályha építő,

volt lakatos,

volt vízvezeték szerelő,

volt villanyszerelő,

volt asztalos volt,

szobafestő és mázoló,

volt parkettás,

volt üveges

és még számtalan  műhelyben és a helyszínen is dolgozó vállalkozó.

Előzmény: pimre (98570)
Garfield007 Creative Commons License 2022.08.21 0 0 98572

Akkor, hogy lehessen keresni rájuk: a Budaklíma egy éve vagy talán már régebben nem válaszol az emilemre és már 2013-ban negatív komment született róluk itt. Ebből kiderül, hogy régóta létező cég, szar ügyfélkezeléssel. :-)

Előzmény: pimre (98571)
pimre Creative Commons License 2022.08.21 0 0 98571

Bocs, most látom, hogy amíg írtam, megelőztél hasonló válasszal. Viszont kiegészítem a listádat a Budaklima/Pestklima céggel (a kettő ugyanaz). Nálam ők szerelték tavaly az általam leírt eljárással.

Előzmény: Zeki_ (98567)
pimre Creative Commons License 2022.08.21 0 1 98570

"előbb hívjam az embert aki beépíti, és az ő tanácsai alapján vegyem meg?"

Előbb hívjad a céget (ne az "embert"), aki beépíti. Lehetőleg olyat, akinek telephelye van email és elérhető telefonszámmal (mert kisebb az esélye, hogy eltűnik), akinek vannak referenciái, és aki előbb kijön (lehetőleg ingyen) felmérni, majd ad árajánlatot - lehetőleg több gépre, amiról te döntesz, hogy melyik éri meg neked - és a munkadíjra, meg az esetlegesen szükséges elektromos szerelésre (pl. kismegszakító). AZ ingyen felmérés alternatívája lehet, ha pénzt kér érte azzal, hogy ha nála rendeled meg a munkát, akkor ezt előlegnek tekinti, és levonja az árból.

Előzmény: 2robot2 (98562)
duraball Creative Commons License 2022.08.21 0 0 98569

Már az előzőre is tettem ragszalaggal autó szélvédő fényvédőt, ezt az ezer forintos ezüst műanyagot, elkezdett nálam is mattulni, ha megeszi a nap, tuti cserélni kell az egészet, nem lesz fedlap hozzá. Vigyázni kell rá, ritka is, drága is a villanyóra doboz....  Csak felhajtom, ha le kell olvasni, aztán megy vissza a "függöny". 

Előzmény: meszi67 (98540)
2robot2 Creative Commons License 2022.08.21 0 0 98568

oké!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!